Ухвала
від 11.06.2020 по справі 367/5644/19
КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Справа 367/5644/19 Головуючий у І-й інстанції - Саранюк Л.П.

апеляційне провадження № 22-ц/824/3343/2020 Доповідач Заришняк Г.М.

П О С Т А Н О В А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

11 червня 2020 року Київський апеляційний суд в складі суддів судової палати з розгляду цивільних справ:

Головуючого - Заришняк Г.М.

Суддів - Мараєвої Н.Є., Рубан С.М.

при секретарі - Діденку А.С.

розглянув у відкритому судовому засіданні в м. Києві цивільну справу за апеляційною скаргою Якимчука Олександра Петровича, діючого в інтересах Головного управління Державної податкової служби у Київській області, на заочне рішення Ірпінського міського суду Київської області від 16 жовтня 2019 року в справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про вчинення дій,-

В С Т А Н О В И В :

В липні 2019 року позивач звернувся в суд з позовом до ОСОБА_2 про вчинення дій.

В обґрунтування позову вказував, що у травні 2019 року він познайомився з громадянином ОСОБА_2 , який запропонував йому розпочати та організувати спільний бізнес. Для реалізації задуманого позивач як учасник (засновник) ТОВ Алагар наказом №5 від 11 червня 2019 року призначив відповідача на посаду директора підприємства та передав йому оригінал статуту, виписки ТОВ Алагар та інші документи, пов`язанні з діяльністю даного Товариства. Також на останнього було покладено обов`язок щодо ведення бухгалтерського та податкового обліку підприємства відповідно до чинного законодавства.

Зазначав, що з 14.06.2019 року ОСОБА_2 перестав виходити на зв`язок та зник з місця свого тимчасового мешкання за адресою: АДРЕСА_1 .

Крім того, 18 червня 2019 року позивач перебуваючи в м. Українка на площі Шевченка виявив відсутність власної папки з документами, в якій знаходились первинні бухгалтерські, господарські, фінансові, податкові документи та печатка ТОВ Алагар , які він не встиг передати ОСОБА_2 . Цього ж дня позивач виявив, що зазначенні вище документи зникли і перебувають у невідомому для нього місці, а тому звернувся до Обухівського ВП ГУ НП в Київській області із письмовою заявою, в якій виклав зазначені обставини.

24 липня 2019 року позивач отримав Довідку Обухівського ВП ТУ НП в Київській області від 24.07.2019 року, в якій зазначається, що ОСОБА_1 звернувся з письмовою заявою (ЖЄО №7574 від 18.06.2019 р.) до Обухівського ВП ГУ НП в Київській області про те, що 18.06.2019 р. близько 10.00 год. в м. Українка на площі Шевченка виявив відсутність власної папки з документами: первинних, бухгалтерських, господарських, фінансових, податкових документів та печатки підприємства ТОВ Алагар .

В ході проведення перевірки встановити, де та за яких обставин ОСОБА_1 втратив власні документи на підприємство ТОВ Алагар та печатки даного підприємства, а також свідків та очевидців даної події є можливим.

Посилаючись на те, що відсутність у нього втрачених речей та документів унеможливлює здійснення ним своїх повноважень з участі в підприємстві та посадових обов`язків по управлінню ним, з тих же підстав позивач позбавлений можливості прийняти на загальних зборах учасників рішення про ліквідацію підприємства та розпочати ліквідаційну процедуру, а також позивач не зможе у майбутньому реалізувати своє право на вихід з підприємства або відступлення своєї частки у статутному капіталі, просив задовольнити позов та припинити діяльність ТОВ Алагар та ліквідувати ТОВ Алагар (код ЄДРПОУ - 38379203), як юридичної особи.

Зобов`язати орган державної реєстрації внести до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців запис про припинення ТОВ Алагар (08601, Київська область, м. Васильків, вул. Грушевського, буд. 26 код ЄДРПОУ - 38379203) шляхом його ліквідації як юридичної особи, без довідки архівної установи, не пізніше наступного робочого дня з дати надходження рішення.

Заочним рішенням Ірпінського міського суду Київської області від 16 жовтня 2019 року позов було задоволено.

Припинено діяльність ТОВ Нордон та ліквідовано ТОВ Нордон (код ЄДРПОУ - 39117799), як юридичну особу.

Зобов`язано орган державної реєстрації внести до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців запис про припинення ТОВ Нордон шляхом його ліквідації як юридичної особи, без довідки архівної установи, не пізніше наступного робочого дня з дати надходження рішення.

Стягнуто з ОСОБА_4 на користь ОСОБА_5 судовий збір в сумі 768,40 грн.

Ухвалою Ірпінського міського суду Київської області від 31 жовтня 2019 року внесено виправлення в мотивувальну та резолютивну частини заочного рішення Ірпінського міського суду Київської області від 16 жовтня 2019 року по справі № 367/5644/19, а саме: назву підприємства ТОВ Нордон необхідно читати як ТОВ Алагар .

Вислів Припинити діяльність ТОВ Нордон та ліквідувати ТОВ Нордон , як юридичну особу. Зобов`язати орган державної реєстрації внести до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців запис про припинення ТОВ Нордон шляхом його ліквідації як юридичної особи, без довідки архівної установи, не пізніше наступного робочого дня з дати надходження рішення. Стягнути з ОСОБА_4 на користь ОСОБА_5 судовий збір в сумі 768,40 грн.

необхідно читати як:

Припинити діяльність ТОВ Алагар та ліквідувати ТОВ Алагар , як юридичну особу. Зобов`язати орган державної реєстрації внести до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців запис про припинення ТОВ Алагар шляхом його ліквідації як юридичної особи, без довідки архівної установи, не пізніше наступного робочого дня з дати надходження рішення. Стягнути з ОСОБА_2 на користь ОСОБА_1 судовий збір в сумі 768,40 грн. .

В апеляційній скарзі Якимчук О.П., діючий в інтересах Головного управління Державної податкової служби у Київській області, посилаючись на неповне з`ясування судом обставин, що мають значення для справи, порушення норм матеріального та процесуального права, просить рішення суду скасувати.

При цьому представник зазначав, що Управління не було залучено до участі у розгляді справи, однак вказаним рішенням суду були порушені права та обов`язки Управління, як контролюючого органу, щодо необхідності направлення відомостей про наявність та/або відсутність заборгованості ТОВ Алагар зі сплати податків і зборів за формою №27-ОПП та N5-ЄСВ.

30 квітня 2020 року від представника Головного управління Державної податкової служби у Київській області Якимчука О.П. , надійшло клопотання про відмову від апеляційної скарги, поданої на заочне рішення Ірпінського міського суду Київської області від 16 жовтня 2019 року.

Відповідно до ч. 4 ст. 364 ЦПК України особа, яка подала апеляційну скаргу, має право відмовитися від неї, а інша сторона має право визнати апеляційну скаргу обґрунтованою в повному обсязі чи в певній частині до закінчення апеляційного провадження. За відмови від апеляційної скарги суд, за відсутності заперечень інших осіб, які приєдналися до апеляційної скарги, постановляє ухвалу про закриття апеляційного провадження .

Як вбачається із даного клопотання, представник апелянта, діючи в межах своїх повноважень, встановлених довіреністю №4576/9/10-36-08-10 від 15 жовтня 2019 року, відмовився від поданої Головним управління ДПС у Київській області апеляційної скарги, посилаючись на відсутністю за ТОВ Алагар заборгованості. Дана відмова не суперечить інтересам Управління і не порушує права та інтереси інших осіб.

Приймаючи до уваги, що волевиявлення заявника про відмову від апеляційної скарги відповідає вимогам закону, керуючись ст. ст. 364, 382 ЦПК України, апеляційний суд, -

П О С Т А Н О В И В :

Клопотання - задовольнити.

Прийняти відмову Якимчука Олександра Петровича, діючого в інтересах Головного управління Державної податкової служби у Київській області, від апеляційної скарги на заочне рішення Ірпінського міського суду Київської області від 16 жовтня 2019 року.

Апеляційне провадження за апеляційною скаргою Якимчука Олександра Петровича, діючого в інтересах Головного управління Державної податкової служби у Київській області, на заочне рішення Ірпінського міського суду Київської області від 16 жовтня 2019 року - закрити.

Ухвала апеляційного суду набирає законної сили з моменту її проголошення і може бути оскаржена в касаційному порядку протягом тридцяти днів.

Головуючий:

судді:

СудКиївський апеляційний суд
Дата ухвалення рішення11.06.2020
Оприлюднено16.06.2020
Номер документу89818228
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —367/5644/19

Ухвала від 11.06.2020

Цивільне

Київський апеляційний суд

Заришняк Галина Миколаївна

Ухвала від 12.03.2020

Цивільне

Київський апеляційний суд

Заришняк Галина Миколаївна

Ухвала від 06.02.2020

Цивільне

Київський апеляційний суд

Заришняк Галина Миколаївна

Ухвала від 06.02.2020

Цивільне

Київський апеляційний суд

Заришняк Галина Миколаївна

Ухвала від 15.01.2020

Цивільне

Київський апеляційний суд

Заришняк Галина Миколаївна

Ухвала від 31.10.2019

Цивільне

Ірпінський міський суд Київської області

Саранюк Л. П.

Рішення від 16.10.2019

Цивільне

Ірпінський міський суд Київської області

Саранюк Л. П.

Ухвала від 16.10.2019

Цивільне

Ірпінський міський суд Київської області

Саранюк Л. П.

Ухвала від 14.08.2019

Цивільне

Ірпінський міський суд Київської області

Саранюк Л. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні