Ухвала
від 17.06.2020 по справі 1-356/11
ОХТИРСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 1-356/11

1-о/583/2/20

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"17" червня 2020 р. Охтирський міськрайонний суд Сумської області у складі:

головуючого судді ОСОБА_1

за участю: секретаря судового засідання ОСОБА_2

з участю прокурора ОСОБА_3

засудженого ОСОБА_4

захисника ОСОБА_5

розглянувши у судовому засіданні заяву ОСОБА_4 про перегляд вироку Охтирського міськрайонного суду Сумської області від 15.11.2011 р. за нововиявленими обставинами,

ВСТАНОВИВ:

17.09.2019р.до судунадійшла заява ОСОБА_4 про перегляд вироку Охтирського міськрайонного суду Сумської області від 15.11.2011 р. за нововиявленими обставинами.

На підставі розпорядження керівника апарату Охтирського міськрайонного суду Сумської області від 27.03.2020 року щодо призначення повторного автоматизованого розподілу судових справ здійснено заміну судді ОСОБА_6 при розгляді кримінальної справи № 1-356/11 (провадження № 1-о/583/2/20).

Згідно протоколу повторного автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 27.03.2020 р. суддю ОСОБА_6 було замінено суддею ОСОБА_1 .

На обговорення учасників судового розгляду поставлено питання щодо необхідності розпочинати судовий розгляд з початку та необхідності проведення процесуальних дій, які були вчиненні до заміни судді.

В судовому засіданні суддя ОСОБА_1 зазначила, що ознайомилася з ходом судового провадження та матеріалами кримінального провадження, наявними в розпорядженні суду, згодна з прийнятими судом процесуальними рішеннями і вважає недоцільним нове проведення процесуальних дій, що вже були проведені до заміни судді.

Учасники кримінального провадження, а саме засуджений ОСОБА_4 , його захисник - адвокат ОСОБА_5 та прокурор не наполягають на новому проведенні процесуальних дій, які вже були здійсненні судом до заміни судді.

Потерпілий ОСОБА_7 в письмовій заяві зазначив, що не наполягає на новому проведенні процесуальних дій, які вже були здійсненні судом до заміни судді, та вважає за недоцільне розпочинати розгляд справи спочатку.

Відповідно до ч. 1, 2 ст. 319 КПК України судовий розгляд у кримінальному провадженні повинен бути проведений в одному складі суддів. У разі якщо суддя позбавлений можливості брати участь у судовому засіданні, він має бути замінений іншим суддею, який визначається у порядку, встановленомучастиною третьою статті 35цього Кодексу. Після заміни судді судовий розгляд розпочинається спочатку, крім випадків, передбаченихчастиною другоюцієї статті тастаттею 320цього Кодексу. Суд вмотивованоюухвалою можеприйняти рішенняпро відсутністьнеобхідності розпочинатисудовий розглядз початкута здійснюватиповторно всіабо частинупроцесуальних дій,які вжездійснювалися підчас судовогорозгляду дозаміни судді,якщо такерішення неможе негативновплинути насудовий розглядта заумови дотриманнятаких вимог: 1)сторони кримінальногопровадження,потерпілий ненаполягають нановому проведенніпроцесуальних дій,які вжебули здійсненнісудом дозаміни судді; 2)суддя,що замінивсуддю,який вибув,ознайомився зходом судовогопровадження таматеріалами кримінальногопровадження,наявними врозпорядженні суду,згоден зприйнятими судомпроцесуальними рішеннямиі вважаєнедоцільним новепроведення процесуальнихдій,що вжебули проведенідо замінисудді. У випадку, передбаченому цією частиною, докази, що були дослідженні під час судового розгляду до заміни судді, зберігають доказове значення та можуть бути використані для обґрунтування судових рішень.

З урахуванням зазначеного, після ознайомлення з ходом судового провадження та матеріалами кримінального провадження за заявою ОСОБА_4 про перегляд вироку Охтирського міськрайонного суду Сумської області від 15.11.2011 р. за нововиявленими обставинами, суд дійшов висновку про відсутність необхідності розпочинати судовий розгляд з початку та здійснювати повторно всі процесуальні дії, які вже здійснювалися під час судового розгляду до заміни судді.

Таким чином, з огляду на значну тривалість судового розгляду даного кримінального провадження, що здійснювався до заміни судді, беручи до уваги позицію сторін кримінального провадження щодо недоцільності розпочинати судовий розгляд з початку та здійснювати повторно всі процесуальні дії, які вже здійснювалися під час судового розгляду до заміни судді, ураховуючи відсутність обставин, що можуть негативно вплинути на судовий розгляд, суд вважає що відсутня необхідність розпочинати судовий розгляд з початку.

Керуючись ст. 319, 372 КПК України, суд -

УХВАЛИВ:

Визнати відсутніми підстави розпочинати судовий розгляд спочатку у кримінальному провадженні за заявою ОСОБА_4 проперегляд вирокуОхтирського міськрайонногосуду Сумськоїобласті від15.11.2011р.за нововиявленимиобставинами та здійснювати повторно всі або частину процесуальних дій, які вже здійснювалися під час судового розгляду до заміни судді, оскільки таке рішення не зможе негативно вплинути на судовий розгляд.

Роз`яснити сторонам кримінального провадження, що докази, які були дослідженні під час судового розгляду до заміни судді, зберігають доказове значення та можуть бути використані для обґрунтування судових рішень.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Охтирського міськрайсуду

Сумської області ОСОБА_1

СудОхтирський міськрайонний суд Сумської області
Дата ухвалення рішення17.06.2020
Оприлюднено07.02.2023
Номер документу89877522
СудочинствоКримінальне
КатегоріяЗаява про перегляд судового рішення за нововиявленими обставинами

Судовий реєстр по справі —1-356/11

Ухвала від 24.10.2024

Кримінальне

Сумський апеляційний суд

Рунов В. Ю.

Ухвала від 28.02.2024

Кримінальне

Сумський апеляційний суд

Рунов В. Ю.

Ухвала від 28.02.2024

Кримінальне

Сумський апеляційний суд

Рунов В. Ю.

Ухвала від 05.09.2022

Кримінальне

Сумський апеляційний суд

Рунов В. Ю.

Ухвала від 25.01.2022

Кримінальне

Охтирський міськрайонний суд Сумської області

Плотникова Н. Б.

Ухвала від 22.02.2021

Кримінальне

Знам’янський міськрайонний суд Кіровоградської області

Ябчик Н. М.

Ухвала від 22.02.2021

Кримінальне

Знам’янський міськрайонний суд Кіровоградської області

Ябчик Н. М.

Ухвала від 17.06.2020

Кримінальне

Охтирський міськрайонний суд Сумської області

Плотникова Н. Б.

Ухвала від 17.06.2020

Кримінальне

Охтирський міськрайонний суд Сумської області

Плотникова Н. Б.

Ухвала від 01.06.2020

Кримінальне

Охтирський міськрайонний суд Сумської області

Плотникова Н. Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні