Ухвала
від 16.06.2020 по справі 335/4663/20
ОРДЖОНІКІДЗЕВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЗАПОРІЖЖЯ

1Справа № 335/4663/20 2/335/1634/2020

У Х В А Л А

про прийняття позовної заяви до розгляду

та відкриття провадження у цивільній справі

16 червня 2020 року м. Запоріжжя

Суддя Орджонікідзевського районного суду м. Запоріжжя Гашук К.В., розглянувши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 (місце проживання: АДРЕСА_1 ) до Запорізької міської ради (місцезнаходження: пр. Соборний, буд. 206, м. Запоріжжя, 69105), про встановлення факту, що має юридичне значення та визнання права власності на квартиру в порядку спадкування,-

В С Т А Н ОВ И В:

ОСОБА_1 звернувся до суду з вказаним позовом, в якому просить встановити факт його постійного проживання за адресою: АДРЕСА_2 , разом зі спадкодавцем ОСОБА_2 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 ; визнати за ним право власності на квартиру, розташовану за адресою: АДРЕСА_2 , в порядку спадкування за законом після смерті ОСОБА_2 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Ухвалою судді від 04.06.2020 позовну заяву ОСОБА_1 залишено без руху, та надано позивачу строк десять днів з дня отримання копії даної ухвали, для усунення недоліків позовної заяви.

15.06.2020 позивач усунув недоліки позовної заяви викладені в ухвалі судді від 04.06.2020, доплативши судовий збір, таким чином позовна заява подана з додержанням вимог статей 175, 177 ЦПК України, підсудна Орджонікідзевському районному суду м. Запоріжжя, підстав для її повернення та відмови у відкритті провадження у справі не встановлено, тому з урахуванням обраного позивачем способу захисту, обсягу та характеру доказів у справі її необхідно прийняти до розгляду за правилами загального позовного провадження, відкрити провадження та призначити проведення підготовчого судового засідання з повідомленням (викликом) учасників справи.

Крім того, відповідно до ч. 3 ст. 53, ч. 3 ст. 187 ЦПК України суддя вважає за необхідне залучити до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача - Житлово-будівельний кооператив Комунальник 3 (місцезнаходження: вул. Перемоги, буд. 107, м. Запоріжжя, ЄДРПОУ 20514258), оскільки квартира на яку просить визнати право власності позивач, належала померлому ОСОБА_2 , як члену вказаного кооперативу, та роз`яснити позивачу, що він не пізніше двох днів з дня отримання копії ухвали про відкриття провадження у справі повинен направити третій особі копію позовної заяви з додатками, а докази такого направлення надати суду до початку підготовчого засідання.

Також, з метою повного та всебічного розгляду справи по суті, беручи до уваги зміст заявлених позовних вимог - визнання права власності в порядку спадкування, на підставі ст. ст. 12, 13, 81 ЦПК України , за наявності труднощів у позивача в отриманні документів спадкової справи, оскільки вони становлять нотаріальну таємницю, сприяючи сторонам у здійсненні їх процесуальних прав та обов`язків, суддя з власної ініціативи вважає за необхідне витребувати від приватного нотаріуса ЗМНО Бахматської Т.М. копію спадкової справи за № 120/2019 розпочату 28.10.2019, після смерті ОСОБА_2 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 .

На підставі викладеного та керуючись ст.ст. 12, 13, 53, 81, 187, 196, 259-261 ЦПК України, -

П О С Т А Н О В И В:

Прийняти до розгляду за правилами загального позовного провадження позовну заяву ОСОБА_1 до Запорізької міської ради, про встановлення факту, що має юридичне значення та визнання права власності на квартиру в порядку спадкування, та відкрити провадження у справі.

Залучити до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача - Житлово-будівельний кооператив Комунальник 3 (місцезнаходження: вул. Перемоги, буд. 107, м. Запоріжжя, ЄДРПОУ 20514258).

Призначити підготовче засідання на 07.07.2020 о 09 год. 30 хв. у приміщенні Орджонікідзевського районного суду м. Запоріжжя за адресою: м. Запоріжжя, вул. Перемоги, 107-б.

Роз`яснити позивачу, що він не пізніше двох днів з дня отримання копії ухвали про відкриття провадження у справі повинен направити третій особі копію позовної заяви з додатками, а докази такого направлення надати суду до початку підготовчого засідання.

Запропонувати відповідачу протягом п`ятнадцяти днів із дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі надати суду - відзив на позовну заяву і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову, надати позивачу копію відзиву та доданих до нього документів.

Треті особи мають право подати до суду письмові пояснення щодо позову щодо предмету спору з викладенням своїх аргументів і міркувань на підтримку або заперечення проти позову, які мають відповідати вимогам частин 3-6 ст. 178 ЦПК України, протягом п`яти днів з дня отримання ухвали суду.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки: http://court.gov.ua/fair/.

Роз`яснити сторонам у справі, що відповідно до ст.83 ЦПК України позивач повинен подати докази разом з поданням позовної заяви, а відповідач - разом з поданням відзиву. Докази, не подані у встановлений законом або судом строк, до розгляду судом не приймаються, крім випадку, коли особа, яка їх подає, обґрунтувала неможливість їх подання у вказаний строк з причин, що не залежали від неї. Копії доказів (крім речових доказів), що подаються до суду, заздалегідь надсилаються або надаються особою, яка їх подає, іншим учасникам справи. Суд не бере до уваги відповідні докази у разі відсутності підтвердження надсилання (надання) їх копій іншим учасникам справи, крім випадку, якщо такі докази є у відповідного учасника справи або обсяг доказів є надмірним, або вони подані до суду в електронній формі, або є публічно доступними.

Витребувати від приватного нотаріуса ЗМНО Бахматської Т.М. копію спадкової справи за № 120/2019 розпочату 28.10.2019, після смерті ОСОБА_2 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 , яку слід надати суду до початку підготовчого судового засіданння, до 07.07.2020.

Роз`яснити, що відповідно до ст. 84 ЦПК України, будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду. Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали. У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом. Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

Копію ухвали (для відповідача - разом з копією позовної заяви та копіями доданих до неї документів) надіслати учасникам процесу, яких повідомити про проведення підготовчого засідання.

Ухвала може бути оскаржена лише щодо дотримання правил підсудності у встановлений законом строк і порядок, в іншій його частині ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя К.В.Гашук

СудОрджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя
Дата ухвалення рішення16.06.2020
Оприлюднено21.06.2020
Номер документу89923206
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —335/4663/20

Рішення від 29.07.2020

Цивільне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Гашук К. В.

Рішення від 29.07.2020

Цивільне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Гашук К. В.

Ухвала від 07.07.2020

Цивільне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Гашук К. В.

Ухвала від 16.06.2020

Цивільне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Гашук К. В.

Ухвала від 04.06.2020

Цивільне

Орджонікідзевський районний суд м. Запоріжжя

Гашук К. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні