Ухвала
від 22.06.2020 по справі 454/3310/19
СОКАЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 454/3310/19

У Х В А Л А

про закриття підготовчого провадження

та призначення справи до судового розгляду

22.06.2020 року Сокальський районний суд Львівської області у складі:

головуючого - судді Фарина Л.Ю. ,

за участю секретаря Кочмар Н.-Г.М.,

розглянувши у підготовчому судовому засіданні в залі суду в м. Сокалі цивільну справу за позовною заявою ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про визнання майна об`єктом права спільної сумісної власності подружжя та його поділ,

в с т а н о в и в:

Позивач звернулася до суду із даним позовом до відповідача.

Ухвалою судді від 11.01.2020 року провадження у зазначеній справі відкрито.

Сторони в підготовче судове засідання не прибули.

На підставі ч.2 ст.247 УПК України, фіксування судового засідання звукозаписувальними технічними засобами не здійснювалося.

Відповідно до ч. 2 ст. 200 ЦПК України за результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про: залишення позовної заяви без розгляду, закриття провадження у справі, закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

Підстав для залишення заяви без розгляду чи закриття провадження у справі немає.

Також, 19.06.2020р. ОСОБА_2 подав зустрічну позовну заяву до ОСОБА_1 про поділ майна, що є об`єктом права спільної сумісної власності з відступленням від засад рівності часток.

Разом з цим, ОСОБА_2 просив поновити строк на пред`явлення зустрічного позову.

Згідно ч.1 та ч.2 ст.193 ЦПК України, відповідач має право пред`явити зустрічний позов у строк для подання відзиву. Зустрічний позов приймається до спільного розгляду з первісним позовом, якщо обидва позови взаємопов`язані і спільний їх розгляд є доцільним, зокрема, коли вони виникають з одних правовідносин або коли задоволення зустрічного позову може виключити повністю або частково задоволення первісного позову.

З огляду на зазначене, суд дійшов висновку про необхідність поновлення строку для подання зустрічної позовної заяви, оскільки такий пропущено з поважних причин і прийняти зустрічний позов та об`єднати з первісним позовом, оскільки в іншому випадку ОСОБА_2 будуть створені перешкоди в доступі до правосуддя, що в розумінні ратифікованої Україною Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод - є неприпустимим.

Крім цього, в матеріалах справи наявна заява представника позивача - адвоката Сацик Р.В. про допит в якості свідка ОСОБА_1 , яка зареєстрована за адресою: АДРЕСА_1 .

Відповідно до ч.1 ст. 91 ЦПК України, виклик свідка здійснюється за заявою учасника справи, в якій відповідно до ч. 2ст. 91 ЦПК України зазначаються його ім`я, місце проживання (перебування) або місце роботи, обставини, які він може підтвердити.

Суд вважає за необхідне заяву задовольнити, викликати та допитати в якості свідка: ОСОБА_1 , яка зареєстрована за адресою: АДРЕСА_1 .

Представником позивача адвокатом Сацик Р.В, у порядку ст.49 ЦПК України, до суду 16.06.2020р. подана заява про збільшення розміру позовних вимог.

Також, 04.03.2020 року на адресу суду надійшло клопотання представник позивача - адвоката Сацик Р.В. про проведення судових засідань в режимі відеоконференції, мотивуючи тим, що у зв`язку із значною територіальною віддаленістю Сокальського районного суду Львівської області від його місця знаходження - м. Бориспіль, вул. Мічуріна 2а, Київської області, він не зможе прибути в судове засідання для розгляду даної справи. Найближчий суд до його місця знаходження є Бориспільський міськрайонний суд Київської області, тому просить задовольнити вказане клопотання.

Відповідно до ч.2 ст.212 ЦПК України учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи. Згідно ч.7 статті у клопотанні про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду в обов`язковому порядку зазначається суд, в якому необхідно забезпечити її проведення. Таке клопотання може бути подано не пізніш як за п`ять днів до відповідного судового засідання.

Враховуючи вище викладене, суд вважає за необхідне проводити судові засідання в режимі відеоконференції.

В підготовчому судовому засіданні виконані вимоги, ч.2 ст.197 ЦПК України. Згідно з п. 15 ч.2 ст. 197 ЦПК України у підготовчому засіданні суд призначає справу до розгляду по суті, визначає дату, час і місце проведення судового засідання (декількох судових засідань - у разі складності справи) для розгляду справи по суті.

На підставі викладеного, суд вважає, що у підготовчому засіданні вирішено питання про всі процесуальні дії, які необхідно вчинити до закриття підготовчого провадження та початку судового розгляду справи по суті, тому підготовче засідання підлягає закриттю, а справа призначенню до судового розгляду по суті.

Керуючись ст.ст.49, 52, 193, 197, 200, 212 ЦПК України,

у х в а л и в:

Прийняти зустрічну позовну заяву ОСОБА_2 до ОСОБА_1 про поділ майна, що є об`єктом права спільної сумісної власності з відступленням від засад рівності часток.

Прийняти заяву представника позивача - адвоката Сацик Р.В. про збільшення розміру позовних вимог, яка надійшла до суду 16.06.2020р.

Викликати в судове засідання в якості свідка: ОСОБА_1 , яка зареєстрована за адресою: АДРЕСА_1 .

Попередити свідка про кримінальну відповідальність за завідомо неправдиве показання чи відмову від давання показань на вимогу суду відповідно до ч. 4ст. 91 ЦПК України.

Роз`яснити, що належно викликаний свідок, який без поважних причин не з`явився на судове засідання або не повідомив про причини неявки, може бути підданий приводу через відповідні органи Національної поліції України з відшкодуванням у дохід держави витрат на його здійснення, що відповідає вимогам ч.1ст. 147 ЦПК України.

Закрити підготовче провадження у вищевказаній справі.

Призначити справу до судового розгляду по суті на 20 липня 2020 року о 10.00год. у приміщенні Сокальського районного суду Львівської області (м.Сокаль, пл.Січових Стрільців, 19 Львівської області).

Судові засідання у цивільній справі №454/3310/19 за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про визнання майна об`єктом права спільної сумісної власності подружжя та його поділ та зустрічним позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_1 про поділ майна, що є об`єктом права спільної сумісної власності з відступленням від засад рівності часток проводити в режимі відеоконференцзвязку.

Доручити Бориспільському міськрайонному суду Київської області, розташованому за адресою: 08301, м. Бориспіль, вул. Київський Шлях 72 E-mail: inbox@bpm.ko.court.gov.ua забезпечити проведення судових засідань у даній цивільній справі №454/3310/19 в режимі відеоконференції з участю позивача ОСОБА_1 та її представника - адвоката Сацик Романа Васильовича згідно вимог ч.9 ст. 212 ЦПК України.

Про дату, час та місце проведення судового засідання у справі повідомити учасників справи.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Головуючий: Л. Ю. Фарина

Дата ухвалення рішення22.06.2020
Оприлюднено24.06.2020
Номер документу89978291
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання майна об`єктом права спільної сумісної власності подружжя та його поділ

Судовий реєстр по справі —454/3310/19

Ухвала від 28.12.2021

Цивільне

Сокальський районний суд Львівської області

Веремчук О. А.

Ухвала від 28.12.2021

Цивільне

Сокальський районний суд Львівської області

Веремчук О. А.

Рішення від 22.02.2021

Цивільне

Сокальський районний суд Львівської області

Фарина Л. Ю.

Рішення від 22.02.2021

Цивільне

Сокальський районний суд Львівської області

Фарина Л. Ю.

Ухвала від 22.02.2021

Цивільне

Сокальський районний суд Львівської області

Фарина Л. Ю.

Ухвала від 12.10.2020

Цивільне

Сокальський районний суд Львівської області

Фарина Л. Ю.

Ухвала від 20.07.2020

Цивільне

Сокальський районний суд Львівської області

Фарина Л. Ю.

Ухвала від 22.06.2020

Цивільне

Сокальський районний суд Львівської області

Фарина Л. Ю.

Ухвала від 09.04.2020

Цивільне

Сокальський районний суд Львівської області

Фарина Л. Ю.

Ухвала від 04.03.2020

Цивільне

Сокальський районний суд Львівської області

Фарина Л. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні