Ухвала
від 24.06.2020 по справі 615/650/20
ВАЛКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 615/650/20

Провадження № 2/615/223/20

УХВАЛА

24 червня 2020 року м. Валки

Суддя Валківського районного суду Харківської області Товстолужський О.В., розглянувши матеріали цивільної справи

за позовом ОСОБА_1 , що зареєстрована за адресою: АДРЕСА_1 ,

до ОСОБА_2 , що зареєстрована за адресою: АДРЕСА_1 ,

третя особа: Орган опіки та піклування Валківської районної державної адміністрації Харківської області, що знаходиться за адресою: пл. Центральна, 2, м. Валки, Харківської області,

про позбавлення батьківських прав,

в с т а н о в и в:

15.06.2020 року до Валківського районного суду Харківської області надійшов позов ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про позбавлення батьківських прав.

Позивач вимагає позбавити батьківських прав ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , по відношенню до її малолітнього сина ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_2 . Призначити ОСОБА_1 опікуном малолітньої дитини, ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_2 .

23.06.2020 року на адресу суду надійшли відомості про зареєстроване місце мешкання ОСОБА_2 , яким є: АДРЕСА_1 .

Згідно правил про підсудність за ч. 1 ст. 27 ЦПК України позови до фізичної особи пред`являються в суд за зареєстрованим у встановленому законом порядку місцем її проживання або перебування, якщо інше не передбачено законом.

Таким чином, цивільна справа підсудна Валківському районному суду Харківської області. Крім того, позов відповідає вимогам ст. ст. 175, 177 ЦПК України.

Відповідно до п. 1 ч. 4 ст. 274 ЦПК України, справа про позбавлення батьківських прав буде розглядатись за правилам загального позовного провадження.

Відповідно до ч. 1 ст. 196 ЦПК України, для виконання завдання підготовчого провадження в кожній судовій справі, яка розглядається за правилами загального позовного провадження, проводиться підготовче засідання.

Будь-яких заяв чи клопотань разом із позовом не надходило.

Враховуючи вищевикладене та керуючись ст. ст. 178, 179, 180, 187, 189 ЦПК України, суддя,

У Х В А Л И В:

Прийняти позовну заяву до розгляду.

Відкрити провадження у справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа: Орган опіки та піклування Валківської районної державної адміністрації Харківської області про позбавлення батьківських прав.

Призначити підготовче судове засідання на 10 годину 00 хвилин 16.07.2020 року у залі судових засідань в приміщенні Валківського районного суду Харківської області, розташованому за адресою: вул. Харківська, 4, м. Валки, Харківська область.

Копію ухвали направити учасникам судового процесу.

Запропонувати ОСОБА_2 подати до суду відзив на позов протягом п`ятнадцяти днів із дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі.

Роз`яснити відповідачу, що до відзиву додаються: 1) докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідача, якщо такі докази не надані позивачем; 2) документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи.

Копія відзиву та додані до нього документи, одночасно з надісланням (наданням) їх до суду, також надсилаються (надаються) іншим учасникам справи.

В разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Роз`яснити третій особі, що вона має право протягом п`ятнадцяти днів з дня отримання даної ухвали або відзиву на позовну заяву, подати письмові пояснення щодо позову або відзиву.

Копія пояснень та додані до них документи, одночасно з надісланням (наданням) їх до суду, також надсилаються (надаються) іншим учасникам справи.

У разі не надання третьою особою пояснень, у встановлений судом строк, без поважних причин, суд має право вирішити справу за наявними матеріалами.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою: http://court.gov.ua/fair/.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку лише щодо порушення правил підсудності, шляхом подання апеляційної скарги до Харківського апеляційного суду через Валківський районний суд Харківської області протягом п`ятнадцяти днів з дня її складення. В іншій частині ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя О.В. Товстолужський

СудВалківський районний суд Харківської області
Дата ухвалення рішення24.06.2020
Оприлюднено25.06.2020
Номер документу90016119
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —615/650/20

Рішення від 23.09.2020

Цивільне

Валківський районний суд Харківської області

Товстолужський О. В.

Рішення від 23.09.2020

Цивільне

Валківський районний суд Харківської області

Товстолужський О. В.

Ухвала від 16.07.2020

Цивільне

Валківський районний суд Харківської області

Товстолужський О. В.

Ухвала від 24.06.2020

Цивільне

Валківський районний суд Харківської області

Товстолужський О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні