Ухвала
від 16.07.2020 по справі 615/650/20
ВАЛКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 615/650/20

Провадження № 2/615/223/20

У Х В А Л А

16 липня 2020 року м. Валки

Валківський районний суд Харківської області в складі:

головуючого судді Товстолужського О.В.,

при секретареві Неділько І.О.,

за участю позивача ОСОБА_1 ,

представника третьої особи Степанової О.С.,

розглянувши в підготовчому судовому засіданні цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа: Орган опіки та піклування Валківської районної державної адміністрації Харківської області про позбавлення батьківських прав та призначення опікуна,

В С Т А Н О В И В:

15.06.2020 року до Валківського районного суду Харківської області надійшов позов ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про позбавлення батьківських прав та призначення опікуна.

Позивач вимагає позбавити батьківських прав ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , по відношенню до її малолітнього сина ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_2 . Крім того, позивач вимагає призначити її опікуном малолітньої дитини, ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Ухвалою судді Валківського районного суду Харківської області від 24.06.2020 року справу призначено до розгляду в підготовче судове засідання.

В підготовчому судовому засіданні, судом вирішені питання, передбачені ст. 197 ЦПК України.

В підготовчому судовому засіданні ОСОБА_1 позов підтримала та прохала його задовольнити.

Відповідач в підготовче судове засідання не з`явилась, хоча про дату, час і місце розгляду справи була належним чином повідомлена, що підтверджується оголошенням на офіційному веб-сайті "Судова влада України".

Представник третьої особи не заперечила проти призначення справи до розгляду по суті.

В підготовчому судовому засіданні позивач заявила клопотання про долучення до матеріалів справи висновок про доцільність призначення її опікуном над малолітньою дитиною, а представник третьої особи прохала долучити до матеріалів справи висновок органу опіки та піклування про доцільність позбавлення батьківських прав відповідача.

Відповідно до ч. 1 ст. 2 ЦПК України, завданням цивільного судочинства є справедливий, неупереджений та своєчасний розгляд і вирішення цивільних справ з метою ефективного захисту порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи інтересів фізичних осіб, прав та інтересів юридичних осіб, інтересів держави.

Як вбачається з ч. 1 ст. 89 ЦПК України, суд оцінює докази за своїм внутрішнім переконанням, що ґрунтується на всебічному, повному, об`єктивному та безпосередньому дослідженні наявних у справі доказів.

З метою повного та всебічного розгляду справи, суд вважає за необхідне задовольнити вищевказані клопотання та долучити до матеріалів цивільної справи зазначені докази.

Крім того, позивач заявила клопотання про допит в якості свідка ОСОБА_4 , яка є її матір`ю та матір`ю відповідача.

Представник третьої особи не заперечила проти задоволення вказаного клопотання.

Відповідно до ч. 1 ст. 90 ЦПК України, показання свідка - це повідомлення про відомі йому обставини, які мають значення для справи.

Суд вважає, що вказане клопотання підлягає задоволенню, оскільки матері позивача та відповідача може бути відома інформація, яка має значення для вирішення справи по суті.

Відповідно до п. 3 ч. 2 ст. 200 ЦПК України, за результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

Враховуючи вищевикладене та керуючись ст. 200 ЦПК України, суд,

У Х В А Л И В:

Клопотання позивача про виклик свідка - задовольнити.

Викликати в судове засідання та допитати в якості свідка ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , що мешкає за адресою: АДРЕСА_1 .

Попередити свідка про кримінальну відповідальність за завідомо неправдиве показання чи відмову від давання показань на вимогу суду.

Клопотання позивача та представника третьої особи про долучення до матеріалів справи доказів - задовольнити.

Долучити до матеріалів справи висновок про доцільність встановлення опіки №01-27/Л-14 від 04.06.2020 року та висновок органу опіки та піклування про доцільність позбавлення батьківських прав ОСОБА_2 відносно її малолітнього сина ОСОБА_3 .

Закрити підготовче провадження та призначити цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа: Орган опіки та піклування Валківської районної державної адміністрації Харківської області про позбавлення батьківських прав та призначення опікуна до судового розгляду по суті на 10:00 годину 07 серпня 2020 року.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя О.В. Товстолужський

СудВалківський районний суд Харківської області
Дата ухвалення рішення16.07.2020
Оприлюднено17.07.2020
Номер документу90426996
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —615/650/20

Рішення від 23.09.2020

Цивільне

Валківський районний суд Харківської області

Товстолужський О. В.

Рішення від 23.09.2020

Цивільне

Валківський районний суд Харківської області

Товстолужський О. В.

Ухвала від 16.07.2020

Цивільне

Валківський районний суд Харківської області

Товстолужський О. В.

Ухвала від 24.06.2020

Цивільне

Валківський районний суд Харківської області

Товстолужський О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні