Ухвала
від 23.06.2020 по справі 755/25343/13-ц
ДНІПРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа №:755/25343/13-ц

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

"23" червня 2020 р. м. Київ

Дніпровський районний суд міста Києва у складі: головуючого - судді САВЛУК Т.В., розглянувши матеріали заяви головного державного виконавця відділу примусового виконання рішень Товариства з обмеженою відповідальністю Доступні Фінанси , заінтересовані особи: ОСОБА_1 , АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО ОТП БАНК , приватний виконавець виконавчого округу міста Києва Яцишин Андрій Миколайович про заміну сторони виконавчого провадження,

в с т а н о в и в:

16 червня 2020 року до Дніпровського районного суду міста Києва надійшла заява Товариства з обмеженою відповідальністю Доступні Фінанси , заінтересовані особи: ОСОБА_1 , АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО ОТП БАНК , приватний виконавець виконавчого округу міста Києва Яцишин Андрій Миколайович про заміну сторони виконавчого провадження.

Вивчивши матеріали поданої до суду заяви про заміну сторони виконавчого провадження, суддя приходить до наступного.

За змістом положень частини третьої статті 3 Цивільного процесуального кодексу України визначено, що провадження в цивільних справах здійснюється відповідно до законів, чинних на час вчинення окремих процесуальних дій, розгляду і вирішення справи.

Відповідно до положень частини першої та п`ятої статті 442 Цивільного процесуального кодексу України передбачено, що у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження суд замінює таку сторону її правонаступником. Заяву про заміну сторони її правонаступником може подати сторона (заінтересована особа), державний або приватний виконавець.

Положення цієї статті застосовуються також у випадку необхідності заміни боржника або стягувача у виконавчому листі до відкриття виконавчого провадження.

За змістом положень частини 1 статті 446 Цивільного процесуального кодексу України, процесуальні питання, пов`язані з виконанням судових рішень у цивільних справах, вирішуються судом, який розглядав справу як суд першої інстанції, якщо інше не визначено цим розділом.

Таким чином, згідно з вказаними положеннями, заява сторони (заінтересованої особи), державного або приватного виконавця про заміну сторони виконавчого провадження підлягає розгляду у суді, який розглядав справу як суд першої інстанції, оскільки інше не передбачено Розділом VI Процесуальні питання, пов`язані з виконанням судових рішень у цивільних справах та рішень інших органів (посадових осіб) .

Загальні вимоги до форми та змісту письмової заяви, клопотання, заперечення викладені у статті 183 Цивільного процесуального кодексу України.

Відповідно до положень ч.2 та ч.4 ст.183 Цивільного процесуального кодексу України, письмові заяви, клопотання чи заперечення підписуються заявником чи його представником.

До заяви, скарги, клопотання чи заперечення, які подаються на стадії виконання судового рішення, в тому числі в процесі здійснення судового контролю за виконанням судових рішень, додаються докази їх надіслання (надання) іншим учасникам справи (провадження)".

Суд, встановивши, що письмову заяву (клопотання, заперечення) подано без додержання вимог частини першої та другої цієї статті, повертає її заявнику без розгляду.

За встановлених обставин, суд приходить до висновку про наявність підстав для повернення заявнику - Товариству з обмеженою відповідальністю Доступні Фінанси , заяви про заміну сторони виконавчого провадження, оскільки при зверненні до суду заявником не долучено доказів, які мали підтвердити надіслання засобами поштового зв`язку та/або надання іншим учасникам справи копії заяви про заміну сторони виконавчого провадження разом з додатками, що зумовлює застосування наслідків, передбачених ч.4 ст.183 Цивільного процесуального кодексу України

Враховуючи викладене та керуючись ст. 183,184,260, 353, 354 Цивільного процесуального кодексу України, суд -

п о с т а н о в и в:

Заяву Товариства з обмеженою відповідальністю Доступні Фінанси , заінтересовані особи: ОСОБА_1 , АКЦІОНЕРНЕ ТОВАРИСТВО ОТП БАНК , приватний виконавець виконавчого округу міста Києва Яцишин Андрій Миколайович про заміну сторони виконавчого провадження, - повернути суб`єкту звернення.

Відповідно до положень ч. 1 ст. 354 Цивільного процесуального кодексу України, апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження на ухвалу суду якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Відповідно до п. 15.5 Перехідних положень Цивільного процесуального кодексу України в редакції Закону № 2147-VIII від 03.10.2017, апеляційні та касаційні скарги подаються учасниками справи до або через відповідні суди, а матеріали справ витребовуються та надсилаються судами за правилами, що діяли до набрання чинності цією редакцією Кодексу. У разі порушення порядку подання апеляційної чи касаційної скарги відповідний суд повертає таку скаргу без розгляду.

С у д д я

СудДніпровський районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення23.06.2020
Оприлюднено25.06.2020
Номер документу90018403
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —755/25343/13-ц

Ухвала від 09.08.2021

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Фаловська Ірина Миколаївна

Ухвала від 22.07.2021

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Фаловська Ірина Миколаївна

Ухвала від 12.07.2021

Цивільне

Дніпровський районний суд міста Києва

Катющенко В. П.

Постанова від 24.05.2021

Цивільне

Київський апеляційний суд

Голуб Світлана Анатоліївна

Ухвала від 11.05.2021

Цивільне

Київський апеляційний суд

Голуб Світлана Анатоліївна

Ухвала від 08.04.2021

Цивільне

Київський апеляційний суд

Голуб Світлана Анатоліївна

Ухвала від 05.11.2020

Цивільне

Дніпровський районний суд міста Києва

Савлук Т. В.

Ухвала від 15.07.2020

Цивільне

Дніпровський районний суд міста Києва

Марфіна Н. В.

Ухвала від 23.06.2020

Цивільне

Дніпровський районний суд міста Києва

Савлук Т. В.

Ухвала від 23.06.2020

Цивільне

Дніпровський районний суд міста Києва

Савлук Т. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні