Ухвала
від 12.07.2021 по справі 755/25343/13-ц
ДНІПРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа №:755/25343/13-ц

Провадження №: 6/755/526/21

У Х В А Л А

про залишення заяви без розгляду

"12" липня 2021 р. Дніпровський районний суд м. Києва в складі:

головуючого судді - Катющенко В.П.

при секретарі - Кравченко А.С.

розглянувши у відкритому судовому засіданні, в залі суду, в приміщенні Дніпровського районного суду м. Києва, цивільну справу за заявою Товариства з обмеженою відповідальністю Доступні Фінанси , заінтересовані особи: стягувач - Акціонерне товариство ОТП Банк , боржник - ОСОБА_1 , приватний виконавець виконавчого округу Київської області Голяченко Іван Павлович, про заміну сторони у виконавчому провадженні, -

В С Т А Н О В И В:

У провадженні Дніпровського районного суду м. Києва перебуває вказана цивільна справа.

12.07.2021 року від представника заявника ТОВ Доступні Фінанси - Тритяченко О.В. надійшло клопотання про залишення без розгляду заяви про заміну сторони у виконавчому провадженні, що мотивоване ст. 206 ЦПК України.

Сторони у судове засідання не з`явились, про день, час та місце розгляду справи повідомлялись належним чином, про причини неявки суду не повідомили.

Згідно із вимогами ч. 3 ст. 442 Цивільного процесуального кодексу України неявка учасників справи та інших осіб не є перешкодою для вирішення питання про заміну сторони виконавчого провадження.

Відповідно до ч. 2 ст. 247 Цивільного процесуального кодексу України у разі неявки в судове засідання всіх учасників справи чи в разі якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється судом за відсутності учасників справи, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Суд, вивчивши доводи поданого клопотання, дослідивши матеріали заяви та матеріли цивільної справи, доходить наступного.

Як убачається з матеріалів справи, у провадженні Дніпровського районного суду м. Києва перебувала цивільна справа № 755/25343/13-ц за позовом Публічного акціонерного товариства ОТП Банк до ОСОБА_2 , ОСОБА_1 про стягнення заборгованості за кредитним договором, який був задоволений заочним рішенням суду від 23.12.2013 року. На примусове виконання рішенням суду 17.09.2014 року був виданий виконавчий лист № 755/25343/13-ц, боржником у якому є ОСОБА_1 , та який перебуває на виконанні у приватного виконавця виконавчого округу Київської області Голяченка І.П. в межах виконавчого провадження.

У відповідності до ч. 9 ст. 10 Цивільного процесуального кодексу України, якщо спірні відносини не врегульовані законом, суд застосовує закон, що регулює подібні за змістом відносини (аналогія закону), а за відсутності такого - суд виходить із загальних засад законодавства (аналогія права).

Згідно з п. 5 ч. 1 ст. 257 Цивільного процесуального кодексу України суд постановляє ухвалу про залишення позову без розгляду, якщо позивач до початку розгляду справи по суті подав заяву про залишення позову без розгляду.

За таких обставин, вивчивши доводи поданого клопотання, суд дійшов висновку, що у даному випадку залишення заяви ТОВ Доступні Фінанси без розгляду не суперечить вимогам цивільно-процесуального законодавства, а тому таке клопотання представника заявника підлягає задоволенню.

Щодо посилань представника заявника на ст. 206 Цивільного процесуального кодексу України, то слід зазначити, що її положення виключають можливість залишення заяви без розгляду, а тому застосуванню судом у цьому випадку не підлягають.

Відповідно до ч. 2 ст. 257 Цивільного процесуального кодексу України особа, позов якої залишено без розгляду, після усунення умов, що були підставою для залишення заяви без розгляду, має право звернутися до суду повторно.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст. 257, 260, 261, 353, 354 ЦПК України, суд -

П О С Т А Н О В И В:

Заяву Товариства з обмеженою відповідальністю Доступні Фінанси , заінтересовані особи: стягувач -Акціонерне товариство ОТП Банк , боржник - ОСОБА_1 , приватний виконавець виконавчого округу Київської області Голяченко Іван Павлович, про заміну сторони у виконавчому провадженні - залишити без розгляду.

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку для подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано.

У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після розгляду справи апеляційним судом.

Апеляційна скарга подається до Київського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

У разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручені у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження: на ухвали суду - якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Строк на апеляційне оскарження може бути також поновлений в разі пропуску з поважних причин, крім випадків, зазначених у частині другій статті 358 ЦПК України.

У відповідності до п.п. 15.5) п.п.15 п. 1 Розділу ХШ Перехідних Положень ЦПК України, до дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи апеляційні та касаційні скарги подаються учасниками справи до або через відповідні суди, а саме Дніпровський районний суд м. Києва.

Суддя:

СудДніпровський районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення12.07.2021
Оприлюднено15.07.2021
Номер документу98321584
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —755/25343/13-ц

Ухвала від 09.08.2021

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Фаловська Ірина Миколаївна

Ухвала від 22.07.2021

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Фаловська Ірина Миколаївна

Ухвала від 12.07.2021

Цивільне

Дніпровський районний суд міста Києва

Катющенко В. П.

Постанова від 24.05.2021

Цивільне

Київський апеляційний суд

Голуб Світлана Анатоліївна

Ухвала від 11.05.2021

Цивільне

Київський апеляційний суд

Голуб Світлана Анатоліївна

Ухвала від 08.04.2021

Цивільне

Київський апеляційний суд

Голуб Світлана Анатоліївна

Ухвала від 05.11.2020

Цивільне

Дніпровський районний суд міста Києва

Савлук Т. В.

Ухвала від 15.07.2020

Цивільне

Дніпровський районний суд міста Києва

Марфіна Н. В.

Ухвала від 23.06.2020

Цивільне

Дніпровський районний суд міста Києва

Савлук Т. В.

Ухвала від 23.06.2020

Цивільне

Дніпровський районний суд міста Києва

Савлук Т. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні