Ухвала
від 15.07.2020 по справі 755/25343/13-ц
ДНІПРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа №:755/25343/13-ц

Провадження №: 6/755/1015/20

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

"15" липня 2020 р. суддя Дніпровського районного суду м. Києва Марфіна Н.В. вивчивши матеріали заяви Товариства з обмеженою відповідальністю Доступні фінанси , заінтересовані особи: ОСОБА_1 , Акціонерне товариство ОТП Банк , приватний виконавець виконавчого округу міста Києва Яцишин Андрій Миколайович, про заміну стягувача, -

у с т а н о в и л а:

06.07.2020 року до Дніпровського районного суду м. Києва надійшла заява Товариства з обмеженою відповідальністю Доступні фінанси , заінтересовані особи: ОСОБА_1 , Акціонерне товариство ОТП Банк , приватний виконавець виконавчого округу міста Києва Яцишин Андрій Миколайович, про заміну стягувача.

Ознайомившись зі змістом поданої заяви та додатками до неї, приходжу до висновку про те, що заява про заміну стягувача підлягає поверненню заявнику, з огляду на наступне.

Як вбачається зі змісту заяви, її підписантом є ОСОБА_2 та зазначено посаду вказаної особи Директор ТОВ Доступні Фінанси .

Відповідно до положень п. 1 ч. 4 ст. 185 ЦПК України, заява повертається у випадках, коли заяву подано особою, яка не має процесуальної дієздатності, не підписано або підписано особою, яка не має права її підписувати, або особою, посадове становище якої не вказано.

За змістом ст. 47 ЦПК України, здатність особисто здійснювати цивільні процесуальні права та виконувати свої обов`язки в суді (цивільна процесуальна дієздатність) мають фізичні особи, які досягли повноліття, а також юридичні особи.

Згідно ст. 58 ЦПК України, юридична особа незалежно від порядку її створення бере участь у справі через свого керівника, члена виконавчого органу, іншу особу, уповноважену діяти від її імені відповідно до закону, статуту, положення, трудового договору (контракту) (самопредставництво юридичної особи), або через представника. Держава, Автономна Республіка Крим, територіальна громада беруть участь у справі через відповідний орган державної влади, орган влади Автономної Республіки Крим, орган місцевого самоврядування відповідно до його компетенції, від імені якого діє його керівник, інша уповноважена особа відповідно до закону, статуту, положення, трудового договору (контракту) (самопредставництво органу державної влади, органу влади Автономної Республіки Крим, органу місцевого самоврядування), або через представника.

Натомість заява про заміну стягувача не містить будь-яких доказів на підтвердження повноважень та статусу її підписанта ОСОБА_2 як дійсно директора ТОВ Доступні Фінанси .

За відсутності в матеріалах заяви належного документального підтвердження повноважень ОСОБА_2 , як директора ТОВ Доступні Фінанси , яким, наприклад може бути наказ про призначення, рішення загальних зборів, витяг з реєстру юридичних осіб тощо, виникає необхідність повернення заяви на підставі п. 1 ч. 4 ст. 185 ЦПК України.

Роз`яснюю заявнику, що у відповідності до положень ч. 7 ст. 185 ЦПК України, повернення заяви не перешкоджає повторному зверненню із заявою до суду, якщо перестануть існувати обставини, що стали підставою для повернення заяви.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 47, 58, 175, 185, 353-355 ЦПК України, -

п о с т а н о в и л а:

Заяву Товариства з обмеженою відповідальністю Доступні фінанси , заінтересовані особи: ОСОБА_1 , Акціонерне товариство ОТП Банк , приватний виконавець виконавчого округу міста Києва Яцишин Андрій Миколайович, про заміну стягувача - повернути заявнику.

Ухвала суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано.

У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Ухвала може бути оскаржена шляхом подання апеляційної скарги на ухвалу суду до Київського апеляційного суду через Дніпровський районний суд м. Києва протягом п`ятнадцяти днів з дня складення повного тексту ухвали.

Учасник справи, якому повний текст ухвали суду не був вручений у день її складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження на ухвали суду - якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Відповідно до п. 3 Розділу 12 Прикінцеві положення ЦПК України, під час дії карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України, строки апеляційного оскарження рішення суду першої інстанції продовжуються на строк дії такого карантину.

Повний текст ухвали складений 15.07.2020 року.

Суддя -

СудДніпровський районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення15.07.2020
Оприлюднено17.07.2020
Номер документу90433688
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —755/25343/13-ц

Ухвала від 09.08.2021

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Фаловська Ірина Миколаївна

Ухвала від 22.07.2021

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Фаловська Ірина Миколаївна

Ухвала від 12.07.2021

Цивільне

Дніпровський районний суд міста Києва

Катющенко В. П.

Постанова від 24.05.2021

Цивільне

Київський апеляційний суд

Голуб Світлана Анатоліївна

Ухвала від 11.05.2021

Цивільне

Київський апеляційний суд

Голуб Світлана Анатоліївна

Ухвала від 08.04.2021

Цивільне

Київський апеляційний суд

Голуб Світлана Анатоліївна

Ухвала від 05.11.2020

Цивільне

Дніпровський районний суд міста Києва

Савлук Т. В.

Ухвала від 15.07.2020

Цивільне

Дніпровський районний суд міста Києва

Марфіна Н. В.

Ухвала від 23.06.2020

Цивільне

Дніпровський районний суд міста Києва

Савлук Т. В.

Ухвала від 23.06.2020

Цивільне

Дніпровський районний суд міста Києва

Савлук Т. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні