Ухвала
від 26.06.2020 по справі 367/5525/16-ц
ІРПІНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 367/5525/16-ц

Провадження № 2/367/3038/2020

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

26 червня 2020 року Ірпінський міський суд Київської області у складі

судді Карабаза Н.Ф.,

за участю секретаря Стародубець О.І.,

розглянувши у підготовчому засіданні в приміщенні Ірпінського міського суду справу за позовною заявою першого заступника прокурора Київської області в інтересах держави в особі Кабінету Міністрів України до Товариства з обмеженою відповідальністю Грінінвест , треті особи: ОСОБА_1 , Міністерство екології та природних ресурсів України, Національний природний парк Голосіївський про витребування земельної ділянки з чужого незаконного володіння

в с т а н о в и в:

В провадженні Ірпінського міського суду Київської області перебуває цивільна справа за позовом першого заступника прокурора Київської області в інтересах держави в особі Кабінету Міністрів України до Товариства з обмеженою відповідальністю Грінінвест , треті особи: ОСОБА_1 , Міністерство екології та природних ресурсів України, Національний природний парк Голосіївський про витребування земельної ділянки з чужого незаконного володіння .

Виконувачем обов`язків прокурора Київської області Грабець І. подано заяву, у якій зазначено, що під час розгляду справи до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно 07.12.2016 року за №32783658 внесено відомості про реєстрацію права власності на земельну ділянку з кадастровим номером 3210946200:01:040:0054 за ТОВ Грінінвест на підставі протоколу загальних зборів учасників ТОВ Грінінвест від 28.12.2015 року та акту прийому-передачі нерухомого майна як внеску до статутного капіталу від 30.12.2015 року №1, згідно якого ОСОБА_1 передав належну йому земельну ділянку до статутного капіталу ТОВ Грінінвест . Враховуючи, що під час розгляду даної справи істотно змінились фактичні обставини справи - встановлено факт передачі права власності на спірну земельну ділянку до статутного капіталу господарського товариства, у зв`язку з цим позовна вимога про витребування майна на користь його законного власника спрямована до ТОВ Грінінвест , що відповідно до ст. 20, ч. 3 ст. 30 Господарського процесуального кодексу України відносить даний спір до юрисдикції господарського суду Київської області. Просив справу направити до господарського суду Київської області.

Суд, вивчивши матеріали справи, прийшов до наступного висновку.

Відповідно до п. 2 ч. 2 ст. 200 ЦПК України, за результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про закриття провадження у справі.

Пункт 1 частини 1 статті 255 ЦПК визначає, що суд своєю ухвалою закриває провадження у справі, якщо справа не підлягає розгляду в порядку цивільного судочинства.

Підстави для передачі справи з одного суду до іншого викладені у ст. 31 ЦПК України. Так, відповідно до ч.1 ст.31 ЦПК України, суд передає справу на розгляд іншому суду, якщо: 1) справа належить до територіальної юрисдикції (підсудності) іншого суду;

2) після задоволення відводів (самовідводів) чи з інших підстав неможливо утворити новий склад суду для розгляду справи; 3) ліквідовано або з визначених законом підстав припинено роботу суду, який розглядав справу.

Відповідно до ч. 1 ст. 256 ЦПК України, якщо провадження у справі закривається з підстави, визначеної пунктом 1 частини першої статті 255 цього Кодексу, суд повинен роз`яснити позивачеві, до юрисдикції якого суду віднесено розгляд справи. Суд апеляційної або касаційної інстанції повинен також роз`яснити позивачеві про наявність у нього права протягом десяти днів з дня отримання ним відповідної постанови звернутися до суду із заявою про направлення справи за встановленою юрисдикцією, крім випадків об`єднання в одне провадження кількох вимог, які підлягають розгляду в порядку різного судочинства. Заява подається до суду, який прийняв постанову про закриття провадження у справі.

У даному випадку справа належить до предметної юрисдикції іншого суду, тому вимоги позивача в частині направлення справи до господарського суду за встановленою юрисдикцією не підлягають задоволенню, тому як не ґрунтуються на вимогах закону.

За таких обставин, суд вважає за необхідне закрити провадження у справі за позовом першого заступника прокурора Київської області в інтересах держави в особі Кабінету Міністрів України до Товариства з обмеженою відповідальністю Грінінвест , треті особи: ОСОБА_1 , Міністерство екології та природних ресурсів України, Національний природний парк Голосіївський про витребування земельної ділянки з чужого незаконного володіння .

Виходячи з вищевикладеного, керуючись ст. 200, 255, 256 ЦПК України, суд

у х в а л и в :

Закрити провадження по справі за позовом першого заступника прокурора Київської області в інтересах держави в особі Кабінету Міністрів України до Товариства з обмеженою відповідальністю Грінінвест , треті особи: ОСОБА_1 , Міністерство екології та природних ресурсів України, Національний природний парк Голосіївський про витребування земельної ділянки з чужого незаконного володіння .

Роз`яснити позивачеві, що йому необхідно звертатись до господарського суду Київської області.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою: http://ip.ko.court.gov.ua/sud1013/.

Ухвала може бути оскаржена безпосередньо до Київського апеляційного суду шляхом подання апеляційної скарги протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Суддя Н.Ф. Карабаза

СудІрпінський міський суд Київської області
Дата ухвалення рішення26.06.2020
Оприлюднено26.06.2020
Номер документу90054581
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —367/5525/16-ц

Ухвала від 26.06.2020

Цивільне

Ірпінський міський суд Київської області

Карабаза Н. Ф.

Ухвала від 20.05.2020

Цивільне

Ірпінський міський суд Київської області

Карабаза Н. Ф.

Ухвала від 12.12.2019

Цивільне

Ірпінський міський суд Київської області

Карабаза Н. Ф.

Ухвала від 16.10.2019

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Висоцька Валентина Степанівна

Постанова від 16.10.2019

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Висоцька Валентина Степанівна

Ухвала від 07.10.2019

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Висоцька Валентина Степанівна

Рішення від 22.11.2016

Цивільне

Ірпінський міський суд Київської області

Саранюк Л. П.

Ухвала від 27.09.2017

Цивільне

Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ

Умнова Олена Володимирівна

Ухвала від 30.08.2017

Цивільне

Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ

Умнова Олена Володимирівна

Ухвала від 29.06.2017

Цивільне

Апеляційний суд Київської області

Коцюрба О. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні