Ухвала
від 25.06.2020 по справі 725/2842/20
ПЕРШОТРАВНЕВИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЧЕРНІВЦІВ

Єдиний унікальний номер 725/2842/20

Номер провадження 2/725/485/20

УХВАЛА

25.06.2020 року м. Чернівці

Суддя Першотравневого районного суду м. Чернівці Нестеренко Є. В., при прийнятті позовної заяви ОСОБА_1 , місце проживання: АДРЕСА_1 , до Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Чернівецькій області, місце знаходження: м. Чернівці, вул. Гулака-Артемовського, 19, Управління Держпраці України в Чернівецькій області, місце знаходження: м. Чернівці, вул. Зелена, 3, Комунального некомерційного підприємства Берегометський центр первинної медико-санітарної допомоги Вижницької районної ради, місце знаходження: Чернівецька область, Вижницький район, стм. Берегомет, вул. Центральна, 12, про встановлення факту нещасного випадку пов`язаного із виробництво та зобов`язання вчинення певних дій, -

В С Т А Н О В И В:

Позовна заява подана без додержання вимог, викладених у ст. ст. 175 і 177 ЦПК України.

Згідно із статтею 175 ЦПК України, у позовній заяві позивач викладає свої вимоги щодо предмета спору та їх обґрунтування. Позовна заява подається до суду в письмовій формі і підписується позивачем або його представником, або іншою особою, якій законом надано право звертатися до суду в інтересах іншої особи. Позовна заява повинна містити: 1) найменування суду першої інстанції, до якого подається заява; 2) повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові - для фізичних осіб) сторін та інших учасників справи, їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб), поштовий індекс, ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України (для юридичних осіб, зареєстрованих за законодавством України), а також реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичних осіб) за його наявності або номер і серію паспорта для фізичних осіб - громадян України (якщо такі відомості позивачу відомі), відомі номери засобів зв`язку, офіційної електронної адреси та адреси електронної пошти; 3) зазначення ціни позову, якщо позов підлягає грошовій оцінці; обґрунтований розрахунок сум, що стягуються чи оспорюються; 4) зміст позовних вимог: спосіб (способи) захисту прав або інтересів, передбачений законом чи договором, або інший спосіб (способи) захисту прав та інтересів, який не суперечить закону і який позивач просить суд визначити у рішенні; якщо позов подано до кількох відповідачів - зміст позовних вимог щодо кожного з них; 5) виклад обставин, якими позивач обґрунтовує свої вимоги; зазначення доказів, що підтверджують вказані обставини; 6) відомості про вжиття заходів досудового врегулювання спору, якщо такі проводилися, в тому числі, якщо законом визначений обов`язковий досудовий порядок урегулювання спору; 7) відомості про вжиття заходів забезпечення доказів або позову до подання позовної заяви, якщо такі здійснювалися; 8) перелік документів та інших доказів, що додаються до заяви; зазначення доказів, які не можуть бути подані разом із позовною заявою (за наявності); зазначення щодо наявності у позивача або іншої особи оригіналів письмових або електронних доказів, копії яких додано до заяви; 9) попередній (орієнтовний) розрахунок суми судових витрат, які позивач поніс і які очікує понести у зв`язку із розглядом справи; 10) підтвердження позивача про те, що ним не подано іншого позову (позовів) до цього ж відповідача (відповідачів) з тим самим предметом та з тих самих підстав. Якщо позовна заява подається особою, звільненою від сплати судового збору відповідно до закону, у ній зазначаються підстави звільнення позивача від сплати судового збору. У разі пред`явлення позову особою, якій законом надано право звертатися до суду в інтересах іншої особи, в заяві повинні бути зазначені підстави такого звернення. У позовній заяві можуть бути вказані й інші відомості, необхідні для правильного вирішення спору.

Статтею 177 ЦПК України визначено, що позивач повинен додати до позовної заяви її копії та копії всіх документів, що додаються до неї, відповідно до кількості відповідачів і третіх осіб. До позовної заяви додаються документи, що підтверджують сплату судового збору у встановлених порядку і розмірі, або документи, що підтверджують підстави звільнення від сплати судового збору відповідно до закону. Позивач зобов`язаний додати до позовної заяви всі наявні в нього докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються позовні вимоги (якщо подаються письмові чи електронні докази позивач може додати до позовної заяви копії відповідних доказів).

Як вбачається із змісту позовної заяви, позивач визначив одним із відповідачів Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Чернівецькій області, місце знаходження: м. Чернівці, вул. Гулака-Артемовського, 19, але в порушення ст. 175 ЦПК України позивачем не викладені свої вимоги щодо предмета спору та їх обґрунтування щодо зазначеного відповідача. Описова та прохальна частина позову містить лише вимоги щодо відповідача Комунального некомерційного підприємства Берегометський центр первинної медико-санітарної допомоги Вижницької районної ради, місце знаходження: Чернівецька область, Вижницький район, стм. Берегомет, вул. Центральна, 12. Відповідачем відповідно до вимог ЦПК України є особа яка за позовною заявою позивачем притягається до відповідальності за порушення його прав.

Окрім цього в позовній заяві не зазначено підтвердження позивача про те, що ним не подано іншого позову (позовів) до цього ж відповідача (відповідачів) з тим самим предметом та з тих самих підстав

Крім того, позивачем не сплачений судовий збір за подання позовної заяви.

В разі, якщо позовна заява подається особою, звільненою від сплати судового збору відповідно до закону, у ній потрібно вказати підстави звільнення позивача від сплати судового збору.

Відповідно до ст. 4 ЗУ Про судовий збір судовий збір справляється у відповідному розмірі від прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом на 1 січня календарного року, в якому відповідна заява або скарга подається до суду, - у відсотковому співвідношенні до ціни позову та у фіксованому розмірі. Ставка судового збору за подання до суду позовної заяви немайнового характеру, яка подана фізичною особою складає 0,4 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб, що на час подання позову дорівнює 840,80 грн.

Відповідно до ч. 3 ст. 6 ЗУ Про судовий збір у разі коли в позовній заяві об`єднано дві і більше вимог немайнового характеру, судовий збір сплачується за кожну вимогу немайнового характеру.

Згідно із ч.ч.1-3 ст.185 ЦПК України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у ст. ст. 175 і 177 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

В ухвалі про залишення позовної заяви без руху зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху. Якщо ухвала про залишення позовної заяви без руху постановляється з підстави несплати судового збору у встановленому законом розмірі, суд в такій ухвалі повинен зазначити точну суму судового збору, яку необхідно сплатити (доплатити).

Сума судового збору, яку необхідно сплатити складає 1681 грн. 60 коп.

Якщо позивач відповідно до ухвали суду у встановлений строк виконає вимоги, визначені статтями 175 і 177 цього Кодексу, сплатить суму судового збору, позовна заява вважається поданою в день первісного її подання до суду. Якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, заява вважається неподаною і повертається позивачеві.

Керуючись ст. ст. 185, 260 ЦПК України,

У Х В А Л И В :

Позовну заяву ОСОБА_1 , місце проживання: АДРЕСА_1 , до Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Чернівецькій області, місце знаходження: м. Чернівці, вул. Гулака-Артемовського, 19, Управління Держпраці України в Чернівецькій області, місце знаходження: м. Чернівці, вул. Зелена, 3, Комунального некомерційного підприємства Берегометський центр первинної медико-санітарної допомоги Вижницької районної ради, місце знаходження: Чернівецька область, Вижницький район, стм. Берегомет, вул. Центральна, 12, про встановлення факту нещасного випадку пов`язаного із виробництво та зобов`язання вчинення певних дій залишити без руху і надати позивачу строк для усунення недоліків позовної заяви, зазначені в ухвалі, терміном 10 днів з дня отримання даної ухвали, в разі не усунення недоліків позовної заяви в зазначений строк заява буде вважатись неподаною та повернута позивачеві.

Ухвала апеляційному оскарженню не підлягає.

Суддя Першотравневого

районного суду м.Чернівці Є. В. Нестеренко

Дата ухвалення рішення25.06.2020
Оприлюднено28.06.2020
Номер документу90067640
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —725/2842/20

Рішення від 23.06.2021

Цивільне

Вижницький районний суд Чернівецької області

Осокін А. Л.

Рішення від 23.06.2021

Цивільне

Вижницький районний суд Чернівецької області

Осокін А. Л.

Ухвала від 08.06.2021

Цивільне

Вижницький районний суд Чернівецької області

Осокін А. Л.

Ухвала від 08.06.2021

Цивільне

Вижницький районний суд Чернівецької області

Осокін А. Л.

Ухвала від 03.12.2020

Цивільне

Вижницький районний суд Чернівецької області

Осокін А. Л.

Ухвала від 28.09.2020

Цивільне

Вижницький районний суд Чернівецької області

Осокін А. Л.

Ухвала від 25.08.2020

Цивільне

Вижницький районний суд Чернівецької області

Осокін А. Л.

Ухвала від 30.07.2020

Цивільне

Першотравневий районний суд м.Чернівців

Нестеренко Є. В.

Ухвала від 25.06.2020

Цивільне

Першотравневий районний суд м.Чернівців

Нестеренко Є. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні