Ухвала
від 28.09.2020 по справі 725/2842/20
ВИЖНИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 725/2842/20

Провадження №2/713/400/20

УХВАЛА

іменем України

28.09.2020 м. Вижниця

Суддя Вижницького районного суду Чернівецької області Осокін А.Л., розглянувший у підготовчому засіданні цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Комунального некомерційного підприємства Берегометський центр первинної медико-санітарної допомоги , треті особи: Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Чернівецькій області, Управління Держпраці України в Чернівецькій області, про встановлення факту нещасного випадку, пов`язаного з виробництвом, забов`язання скласти та видати акт за формою Н-1/П,-

ВСТАНОВИВ:

Позивач звернувся до суду з позовом до КНП Берегометський центр первинної медико-санітарної допомоги , треті особи: Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Чернівецькій області, Управління Держпраці України в Чернівецькій області, про встановлення факту нещасного випадку, пов`язаного з виробництвом, забов`язання скласти та видати акт за формою Н-1/П.

28.09.2020 р. до суду надійшло клопотання позивача про заміну первісного відповідача - КНП Берегометський центр первинної медико-санітарної допомоги на належного відповідача - КНП Вижницька районна лікарня та залучення КНП Берегометський центр первинної медико-санітарної допомоги до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог.

Клопотання обгрунтоване тим, що оскільки нещасний випадок стався на території КНП Вижницька районна лікарня , тому належним відповідачем буде саме КНП Вижницька районна лікарня .

Представник позивача Герегова Н.І. у підготовчому засіданні клопотання підтримала, просить клопотання задовольнити.

Представник відповідача ОСОБА_2 підготовчому засіданні не заперечувала проти задоволенні клопотання.

Представник третьої особи Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Чернівецькій області Мешак М.М. не заперечував проти задоволення клопотання.

Суд, дослідивши матеріали справи, дійшов висновку, що клопотання про заміну відповідача та залучення третьої особи підлягає задоволенню з наступних підстав.

Відповідно до ч.2 ст. 51 ЦПК України, якщо позов подано не до тієї особи, яка повинна відповідати за позовом, суд до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання за клопотанням позивача замінює первісного відповідача належним відповідачем, не закриваючи провадження у справі.

Відповідно до ч.1 ст. 53 ЦПК України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

Отже, зважаючи на те що позивач заявив клопотання про заміну неналежного відповідача та залучення у справу третьої особи, яка не заявляє самостйних вимог на предмет спору, суд дійшов висновку про необхідність задоволення клопотання позивача, замінивши відповідача КНП Берегометський центр первинної медико-санітарної допомоги , на належного відповідача КНП Вижницька районна лікарня та залучення КНП Берегометський центр первинної медико-санітарної допомоги до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог.

Згідно положень п. 2 ч. 2 ст. 198 ЦПК України суд відкладає підготовче судове засідання в межах визначеного цим Кодексом строку підготовчого провадження у випадках залучення до участі або вступу у справу третьої особи, заміни неналежного відповідача, залучення співвідповідача.

За таких підстав, суд вважає за необхідне відкласти підготовче судове засідання.

Керуючись ст. 51, 53, 198, 258-261 ЦПК України, суд, -

ПОСТАНОВИ:

Клопотання ОСОБА_1 про заміну відповідача та залучення третьої особи - задовольнити.

Замінити відповідача Комунальне некомерційне підприємство Берегометський центр первинної медико-санітарної допомоги на належного відповідача Комунальне некомерційне підприємство Вижницька районна лікарня , місце знаходження: 59200 Вижницький район м. Вижниця, вул.Й.Бурги,5, код ЄДРПОУ 02005697 у цивільній справі №725/2842/20 за позовом ОСОБА_1 до Комунального некомерційного підприємства Берегометський центр первинної медико-санітарної допомоги , треті особи: Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Чернівецькій області, Управління Держпраці України в Чернівецькій області, про встановлення факту нещасного випадку, пов`язаного з виробництвом, забов`язання скласти та видати акт за формою Н-1/П.

Залучити Комунального некомерційного підприємства Берегометський центр первинної медико-санітарної допомоги Вижницької міської ради, 59233, смт.Берегомет вул.Центральна,12, код ЄДРПОУ 36753285, до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог.

Відкласти підготовче засідання на 11:00 год 23 жовтня 2020 року.

Копію ухвали разом з копією позовної заяви та доданими до неї матеріалами направити відповідачу та третій особі.

Визначити відповідачу пятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали для подання відзиву на позовну заяву. У зазначений строк відповідач має право надіслати суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам ст. 178 ЦПК України, і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову. Відповідно до вимог ч. 4 ст.178 ЦПК України одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копію відзиву та доданих до нього документів відповідач зобовязаний надіслати іншим учасникам справи. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч. 8 ст. 178 ЦПК України).

Відповідно до ч. 1 ст. 193 ЦПК України у строк для подання відзиву відповідач має право предявити зустрічний позов.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя А. Л. Осокін

Дата ухвалення рішення28.09.2020
Оприлюднено29.09.2020
Номер документу91830341
СудочинствоЦивільне
Сутьвстановлення факту нещасного випадку, пов`язаного з виробництвом, забов`язання скласти та видати акт за формою Н-1/П

Судовий реєстр по справі —725/2842/20

Рішення від 23.06.2021

Цивільне

Вижницький районний суд Чернівецької області

Осокін А. Л.

Рішення від 23.06.2021

Цивільне

Вижницький районний суд Чернівецької області

Осокін А. Л.

Ухвала від 08.06.2021

Цивільне

Вижницький районний суд Чернівецької області

Осокін А. Л.

Ухвала від 08.06.2021

Цивільне

Вижницький районний суд Чернівецької області

Осокін А. Л.

Ухвала від 03.12.2020

Цивільне

Вижницький районний суд Чернівецької області

Осокін А. Л.

Ухвала від 28.09.2020

Цивільне

Вижницький районний суд Чернівецької області

Осокін А. Л.

Ухвала від 25.08.2020

Цивільне

Вижницький районний суд Чернівецької області

Осокін А. Л.

Ухвала від 30.07.2020

Цивільне

Першотравневий районний суд м.Чернівців

Нестеренко Є. В.

Ухвала від 25.06.2020

Цивільне

Першотравневий районний суд м.Чернівців

Нестеренко Є. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні