Ухвала
від 23.06.2020 по справі 179/822/19
МАГДАЛИНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

справа № 179/822/19

провадження № 2/179/53/20

У Х В А Л А

23 червня 2020 року Магдалинівський районний суд Дніпропетровської області у складі:

головуючого судді Ковальчук Т.А.

при секретарі Хорольській І.П.

за участю

представника позивача ОСОБА_1

представника відповідачів ОСОБА_2

розглянувши у відкритому судовому засіданні клопотання представника позивача - адвоката Салтисюка Ю.В. про виклик свідка по цивільній справі за позовом ОСОБА_3 до ОСОБА_4 , селянського (фермерського) господарства Лаванда , третя особа - Державний реєстратор відділу державної реєстрації Магдалинівської районної державної адміністрації Прохода Світлана Анатоліївна про поновлення договору оренди земельної ділянки, визнання укладеною додаткової угоди, визнання недійсним договору оренди земельної ділянки та скасування державної реєстрації права оренди земельної ділянки,-

В С Т А Н О В И В:

В провадженні Магдалинівського районного суду Дніпропетровської області знаходиться цивільна справа за позовом ОСОБА_3 до ОСОБА_4 , селянського (фермерського) господарства Лаванда , третя особа - Державний реєстратор відділу державної реєстрації Магдалинівської районної державної адміністрації Прохода Світлана Анатоліївна про поновлення договору оренди земельної ділянки, визнання укладеною додаткової угоди, визнання недійсним договору оренди земельної ділянки та скасування державної реєстрації права оренди земельної ділянки .

11 вересня 2019 року до суду надійшла заява представника позивача ОСОБА_1 про виклик відповідача ОСОБА_4 як свідка та його допит по справі.

Судом було вирішено питання про виклик в якості свідка відповідача ОСОБА_4 , якому своєчасно направлялися повістки про час та місце судового засідання, однак свідок не з`являється в судове засідання без поважних причин.

23 червня 2020 року представником відповідачів надано до суду заяву ОСОБА_4 , де він зазначає про неможливість особистої участі в судовому засіданні, у зв`язку із станом здоров`я, однак доказів викладених обставин не надано.

Враховуючи обставини неявки в судове засідання без поважних причин належним чином повідомленого свідка, суд приходить до наступного висновку.

Статтею 69 ЦПК України визначено, що свідком може бути кожна особа, якій відомі будь-які обставини, що стосуються справи. Свідок зобов`язаний з`явитися до суду за його викликом у визначений час і дати правдиві показання про відомі йому обставини. За відсутності заперечень учасників справи свідок може брати участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції. Суд може дозволити свідку брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції незалежно від заперечень учасників справи, якщо свідок не може з`явитися до суду через хворобу, похилий вік, інвалідність або з інших поважних причин. У разі неможливості прибуття до суду та участі в судовому засіданні в режимі відеоконференції за викликом суду свідок зобов`язаний завчасно повідомити про це суд. Свідок має право давати показання рідною мовою або мовою, якою він володіє, користуватися письмовими записами, відмовитися від давання показань у випадках, встановлених законом, а також на компенсацію витрат, пов`язаних з викликом до суду.

Згідно ч. 1-3 ст. 147 ЦПК України, належно викликаний свідок, який без поважних причин не з`явився на судове засідання або не повідомив про причини неявки, може бути підданий приводу через відповідні органи Національної поліції України з відшкодуванням у дохід держави витрат на його здійснення. Про привід суд постановляє ухвалу, в якій зазначає ім`я фізичної особи, яка підлягає приводу, місце проживання, роботи чи навчання, підстави застосування приводу, коли і куди ця особа повинна бути доставлена, кому доручається здійснення приводу. Ухвала про привід у суд передається для виконання до відповідного органу Національної поліції України за місцем провадження у справі або за місцем проживання, роботи чи навчання особи, яка підлягає приводу.

Оскільки належно викликаний свідок ОСОБА_4 без поважних причин не з`явлється на судове засідання, суд вважає за необхідне піддати вказану особу приводу через відповідні органи Національної поліції України .

Керуючись ст. ст. 147, 260 ЦПК України, суд

У Х В А Л И В:

Доставити до Магдалинівського районного суду Дніпропетровської області (Дніпропетровська область, Магдалинівський район, смт. Магдалинівка, пров. Осінній. 6) приводом у судове засідання на 30 червня 2020 року 10 год. 20 хв. свідка:

- ОСОБА_4 , який проживає за адресою: АДРЕСА_1 .

Виконання ухвали доручити Магдалинівському ВП Новомосковського ВП ГУНП у Дніпропетровській області.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Т.А.Ковальчук

Дата ухвалення рішення23.06.2020
Оприлюднено01.07.2020
Номер документу90087849
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —179/822/19

Постанова від 24.11.2020

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Макаров М. О.

Ухвала від 30.09.2020

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Макаров М. О.

Ухвала від 30.09.2020

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Макаров М. О.

Ухвала від 31.08.2020

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Макаров М. О.

Ухвала від 30.06.2020

Цивільне

Магдалинівський районний суд Дніпропетровської області

Ковальчук Т. А.

Рішення від 30.06.2020

Цивільне

Магдалинівський районний суд Дніпропетровської області

Ковальчук Т. А.

Ухвала від 30.06.2020

Цивільне

Магдалинівський районний суд Дніпропетровської області

Ковальчук Т. А.

Рішення від 30.06.2020

Цивільне

Магдалинівський районний суд Дніпропетровської області

Ковальчук Т. А.

Ухвала від 23.06.2020

Цивільне

Магдалинівський районний суд Дніпропетровської області

Ковальчук Т. А.

Ухвала від 28.11.2019

Цивільне

Магдалинівський районний суд Дніпропетровської області

Ковальчук Т. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні