Постанова
від 29.10.2009 по справі 10/92
ЛЬВІВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ЛЬВІВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИ Й ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

79010, м.Львів, вул.Личаківська, 81



ПОСТАНОВА

29.10.09 Справа № 10/92

Львівський апеляцій ний господарський суд у скла ді колегії суддів:

головуючого - судді Галушко Н.А.

суддів Краєвсь кої М.В.

Михалюк О.В.

розглянув апеляційну ск аргу Товариства з обмеж еною відповідальністю (далі ТзОВ) «Куликова ферма», с. Княже, Золочівського р-ну Льв івської області від 31.07.2009 року

на рішення господарс ького суду Львівської област і від 21.07.2009 року

у справі № 10/92

за позовом: товариств а з обмеженою відповідальніс тю (далі ТзОВ) «ЗТБ Україн а», м. Київ

до відповідача: ТзО В «Куликова ферма», с. Княже Золочівського району Львівс ької області,

за участю третьої особи, як а не заявляє самостійних вим ог на предмет спору на сторон і Відповідача: Державно го реєстратора Золочівської районної державної адмініст рації Львівської області, м. З олочів

про відміну державно ї реєстрації припинення ФГ « Куликова ферма»та скасуванн я державної реєстрації ТзО В «Куликова ферма».

За участю представник ів сторін:

від позивача - ОСО БА_3 - адвокат

від відповідача - Діткун І.З. - представник

від третьої особи - н е з' явився

Права та обов' язки п редставникам сторін відпові дно до ст. ст. 20, 22 ГПК України роз ' яснено.

Рішенням господарськ ого суду Львівської області від 21.07.2009 р. у справі № 10/92 (суддя До вга О.І.) позовні вимоги ТзОВ «ЗТБ Україна»задоволено п овністю, відмінено державну реєстрацію припинення Ферме рського господарства «Кулик ова ферма»та скасовано держа вну реєстрацію Товариства з обмеженою відповідальністю «Куликова ферма»; стягнено з ТзОВ «Куликова ферма», с. Княже Золочівського району Львівської області, на корис ть ТзОВ «ЗТБ Україна», м. К иїв, 85, 00 грн. державного мита та 118, 00 грн. за інформаційно-техні чне забезпечення судового пр оцесу.

Рішення суду першої інстан ції мотивовано тим, зокрема, щ о ФГ «Куликова ферма»та ТзО В «Куликова ферма»шляхом п роведення процедур припинен ня намагалися ухилитися від виконання своїх зобов' язан ь перед ТзОВ «ЗТБ Україна »щодо повернення суми передо плати за Договором № 16 від 17.06.2008 р . в розмірі 5 122 645, 00 грн. та сплати ш трафних санкцій за неналежне виконання зобов' язання.

ТзОВ «Куликова ферма»под ано апеляційну скаргу б/н від 31.07.2009 р., в якій просить скасуват и рішення господарського суд у та прийняти нове рішення, як им у задоволенні позову відм овити повністю, посилаючись на те, що позивач на момент укл адення договору міг знати пр о те, що ФГ «Куликова ферма»пе ребуває у стадії припинення. Також скаржник зазначає, що в исновок суду першої інстанці ї про те, що ФГ «Куликова ферма »не було повідомлено позивач а про припинення в ході уклад ення договору № 16 від 17.06.2008р., чим було порушено норму ч.4 ст. 105 ЦК України є абсолютно безпідс тавним, оскільки строк для пр ед' явлення вимог кредиторі в про дострокове виконання з обов' язання закінчився 06.08.2008 р., тобто ще до настання зобов' язань ФГ «Куликова ферма»за договором № 16 від 17.06.2008р. На думку скаржника, судом неправильн о застосовано норми матеріал ьного права, а саме положення ст. 41 Закону України «Про держ авну реєстрацію юридичних ос іб та фізичних осіб - підприєм ців», оскільки як державним р еєстратором, так і відповіда чем було дотримано норми щод о проведення припинення юрид ичної особи ФГ «Куликова фер ма»шляхом зміни її організац ійно-правової форми. Окрім то го, скаржник зазначає, що ТОВ « Куликова ферма»є повним прав онаступником ФГ «Куликова фе рма», тому в ході перетворенн я ФГ «Куликова ферма»не було заподіяно шкоди інтересам т а правам позивача.

ТзОВ «ЗТБ Україна»у запе реченні на апеляційну скаргу б/н від 30.09.2009р. та Доповненні до з аперечення на апеляційну ска ргу б/н від 28.10.2009р. рішення суду п ершої інстанції просить зали шити без змін, апеляційну ска ргу без задоволення, посилаю чись на те, що проведенням про цедур припинення права позив ача були суттєво порушені, ос кільки якби останній знав на момент укладення договору к упівлі-продажу на умовах поп ередньої оплати № 16 від 17.06.2008р., п ро те, що постачальник перебу ває в процесі припинення, то в ін не укладав би зазначений д оговір взагалі або не уклада в його на умовах попередньої оплати. Окрім того, позивач ст верджує про те, що ТзОВ «З ТБ Україна»було явним кредит ором ФГ «Куликова ферма», а от же згідно ч.4 ст. 105 ЦК України, ві дповідач зобов' язаний був п исьмово повідомити позивача про припинення шляхом перет ворення. На думку позивача, д острокова реєстрація правон аступників ТзОВ «Кулико ва ферма»- ТОВ «Куликова ферм а -1»та ТОВ «Княжі лани», пов' язана із негайною необхідніс тю передати їм майно ТОВ «Кул икова ферма»з метою ухилення від виконання договірних зо бов' язань перед ТОВ «ЗТБ Ук раїна». Крім того, в наслідок п роцедур перетворення у ТОВ « Куликова ферма-1»(правонасту пник за зобов' язаннями пере д ТОВ «ЗТБ Україна») наявне не ліквідне майно на суму в 300 раз ів меншу, ніж сума зобов' яза нь перед ТОВ «ЗТБ Україна».

Третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідач а в судове засідання 29.10.2009р. не з ' явилася, подала клопотання про розгляд справи без її уча сті.

Розглянувши матеріали спр ави, апеляційної скарги, засл ухавши пояснення та заперече ння представників сторін, су д апеляційної інстанції прий шов до залишення без задовол ення апеляційної скарги вихо дячи із такого:

17.06.2008р. між ТзОВ «ЗТБ Украї на»та Фермерським господарс твом «Куликова ферма»укладе но Договір №16 купівлі-продажу на умовах попередньої оплат и (надалі договір). У відповідн ості до п.3.1 вказаного договор у, ТзОВ «ЗТБ Україна»зобо в' язувалось придбати у ФГ « Куликова ферма» 7 500 тон ріпаку продовольчого. Договором пе редбачено, що ТзОВ «ЗТБ Ук раїна»зобов' язується прот ягом 5 днів з моменту оформлен ня ФГ «Куликова ферма»гарант ійного забезпечення згідно д оговору, виплатити ФГ «Кулик ова ферма»гарантійний платі ж - передоплату за договором - в сумі 6 531 250,00 грн., що становит ь 95% вартості договору. 19.06.2008р. Т зОВ «ЗТБ Україна»сплатило зазначену суму передоплати, що підтверджується платіжни м доручення № 403 від 19.06. 2008р. Оплач ений товар у відповідності д о умов Договору повинен бути переданий покупцю, ТзОВ « ЗТБ Україна», до 15.08.2008р. ФГ «Кули кова ферма»своїх зобов' яза нь за договором в повному обс язі не виконало, поставивши л ише 512,22 тон ріпаку на суму 1 408 605,00 г рн., що підтверджується видат ковою накладною № 191 від 07.08.2008р.

У зв' язку із невиконанням ТзОВ «Куликова ферма»св оїх зобов' язань за договоро м та на підставі п.12.1 договору, ТзОВ «ЗТБ Україна» зверн улось із позовною заявою до т ретейського суду. 30.12.2008р. постій но діючим Третейським судом при асоціації «Правова ліга» винесено рішення (набрало за конної сили 30.12.2008р.), яким стягне но із ФГ «Куликова ферма»на к орить ТзОВ «ЗТБ Україна» грошові кошти в сумі 6 827 855, 98 грн.

Судом встановлено, що позив ач дізнався про припинення Ф Г «Куликова ферма»шляхом пер етворення вже після винесенн я третейським судом вищевказ аного рішення.

На підставі огляду матеріа лів реєстраційних справ ФГ « Куликова ферма»та ТзОВ « Куликова ферма», судом апеля ційної інстанції встановлен о, що 26.05.2008р. засновником ФГ «Кул икова ферма»було прийнято рі шення про припинення ФГ «Кул икова ферма»шляхом перетвор ення у ТзОВ «Куликова фер ма». Офіційна публікація пов ідомлення про внесення до Єд иного державного реєстру зап ису про прийняття засновника ми рішення щодо припинення ю ридичної особи здійснена дер жавним реєстратором у Бюлетн і державної реєстрації № 101 (11) в ід 06.06.2008р. Внаслідок перетворен ня ФГ «Куликова ферма»створе но нову юридичну особу - Тов ариство з обмеженою відповід альністю «Куликова ферма»(ко д ЄДРПОУ 33133752), дата державної ре єстрації якої 27.08.2008р.

У відповідності до ч.1 ст.22 За кону України «Про державну р еєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців» інформація про прийняття зас новниками (учасниками) або уп овноваженим ними органом ріш ення щодо припинення юридичн ої особи підлягає обов'язков ому опублікуванню в спеціалі зованому друкованому засобі масової інформації. Згідно абз.2 ч.4 ст. 105 ЦК України коміс ія з припинення юридичної ос оби вживає всіх можливих зах одів щодо виявлення кредитор ів, а також письмово повідомл яє їх про припинення юридичн ої особи.

З положень вищенаведених н ормативних актів слідує, що п овідомлення кредиторів, яке має бути здійснено комісією у відповідності до норми абз .2 ч.4 ст. 105 ЦК не є аналогічним по відомленню, що здійснюється в порядку передбаченому ст. 22 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб т а фізичних осіб - підприємців ».

Як підтверджено матеріала ми справи та не заперечуєтьс я представником скаржника, п ід час процедури припинення шляхом перетворення ФГ «Кули кова ферма»не повідомило Т зОВ «ЗТБ Україна»як кредит ора про те, що на момент укладе ння Договору № 16 купівлі-прод ажу на умовах попередньої оп лати від 17.06.2008р., ФГ «Куликова фе рма» перебувало у процедурі припинення за рішенням засно вника.

Публікацію повідомлення п ро припинення ФГ «Куликова ф ерма»у Бюлетні державної реє страції від 06.06.2008р. не можна вва жати належним і достатнім по відомлення ТзОВ «ЗТБ Укр аїна»як кредитора про припин ення ФГ «Куликова ферма», оск ільки вимоги абз.2 ч.4 ст. 105 ЦК Укр аїни комісією з припинення о станнього виконані не були. Т аким чином, суд відхиляє дово ди скаржника щодо належного повідомлення ТзОВ «ЗТБ У країна»про припинення ФГ «Ку ликова ферма»шляхом публіка ції повідомлення про це у Бюл етні державної реєстрації 06.06 .2008 р.

Згідно рішення Постійно діючого Третейського суду пр и асоціації «Правова ліга»пі д час судового розгляду позо вної заяви ТзОВ «ЗТБ Укра їна»у період із жовтня по гру день 2008 року відповідачем бул о ФГ «Куликова ферма», предст авник якого Діткун І.З. ос обисто брав участь у судовом у розгляді в якості представ ника ФГ «Куликова Ферма». У ма теріалах справи є клопотання представника ФГ «Куликова ф ерма»від 21.10.2008 року про зупинен ня провадження у справі та кл опотання від 20.11.2008 року про відк ладення розгляду справи. Як в бачається із тексту протокол у №1 ТзОВ «Куликова ферма» від 12.08.2008 ., І.З. Діткуна призн ачено відповідальним за реєс трацію ТзОВ «Куликова фе рма». Згідно Довіреності , виданої ТзОВ «Куликова ф ерма»29.08.2008р., І.З. Діткуна упо вноважено на здійснення зага льного представництва інтер есів товариства. Вищенаведен е свідчить про те, що представ нику та посадовим особам Тз ОВ «Куликова ферма»було ві домо про розгляд в третейськ ому суді позову до ФГ «Кулико ва ферма», поряд з тим, як випл иває із матеріалів справи, ні хто із них не повідомив ТзО В «ЗТБ Україна»як кредитор а про реорганізацію боржника ФГ «Куликова ферма». Більше т ого, із вищезазначених матер іалів вбачається умисне прих овування факту реорганізаці ї ФГ «Куликова ферма».

Як слідує із матеріалів спр ави, 01.09.2008 року господ арським судом Львівської обл асті (суддя Хабіб М.І.) порушен о провадження у справі № 24/136 за позовом фермерського г осподарства «Куликова Ферма » до товариства з обмеже ною відповідальністю «ЗТБ Ук раїна»про розірвання догово ру купівлі-продажу № 16 від 17.06.2008р . Судовий розгляд справи відб увся 16.10.2009р.. Як вбачається із те ксту ухвали, в судове засідан ня з' явився представник ФГ «Куликова ферма»і позов підт римав. На думку суду, зазначен а обставина повторно свідчит ь про умисне приховування Т зОВ «Куликова ферма»факту припинення ФГ «Куликова фер ма»шляхом його реорганізаці ї у відносинах із позивачем ТзОВ «ЗТБ Україна».

На підставі матеріалів реє страційної справи ТзОВ « Куликова ферма», судом апеля ційної інстанції також встан овлено, що 05.09.2008р. Зборами учасн иків ТзОВ «Куликова ферм а»(протокол № 4 зборів учасник ів ТзОВ «Куликова ферма» від 05.09.2008р.) прийнято рішення що до проведення процедури прип инення ТзОВ «Куликова фе рма»шляхом поділу ТзОВ « Куликова ферма»на ТзОВ « Куликова ферма-1» та ТзОВ «Княжівські лани». Як вбачає ться із Довідки з Єдиного дер жавного реєстру юридичних ос іб та фізичних осіб-підприєм ців від 01.09.2009р., вищезазначене р ішення про припинення ТзОВ «Куликова ферма»внесене д о Єдиного державного реєстру . При цьому, в матеріалах справ и відсутні будь-які докази по відомлення кредитора ТзОВ «ЗТБ Україна»в порядку, пер едбаченому абз.2 ч.4 ст. 105 ЦК Укра їни, про початок процедури пр ипинення ТзОВ «Куликова ферма»шляхом його реорганіз ації.

Згідно Витягу із Єдиного державного реєстру юридични х осіб та фізичних осіб-підпр иємців від 15.10.2009р., ТзОВ «Кул икова ферма-1» (Код ЄДРПОУ 36278096) з ареєстроване державним реєс тратором Пустомитівської ра йонної державної адміністра ції Львівської області Пар усом Ю.В. 05.12.2008р. як правонасту пник ТзОВ «Куликова ферм а», що утворився внаслідок по ділу. Згідно Витягу із Єди ного державного реєстру юрид ичних осіб та фізичних осіб-п ідприємців від 19.10.2009р., ТзОВ «Княжі лани»(Код ЄДРПОУ 36211644), з ареєстроване 05.12.2008р., як інший п равонаступник ТОВ «Куликова ферма», що утворився внаслід ок поділу останнього.

Відповідно до ст. 37 Закону Ук раїни «Про державну реєстрац ію юридичних осіб та фізични х осіб-підприємців», ст. 104 ЦК Ук раїни та ст. 59 ГК України поділ юридичної особи є одним із ви дів припинення юридичної осо би, внаслідок передачі всіх ї ї прав та зобов' язань підпр иємствам - правонаступника м. Частина 4 ст. 59 ГК України вка зує, що у разі поділу суб'єкта господарювання усі його майн ові права і обов'язки переход ять за роздільним актом (бала нсом) у відповідних частках д о кожного з нових суб'єктів го сподарювання, що утворені вн аслідок цього поділу. Таким ч ином, внаслідок поділу одна ю ридична особа припиняється, а на базі її майна та зобов' я зань створюються нові юридич ні особи.

Поряд з тим, як вбачається і з матеріалів справи, станом н а час розгляду справи в суді а пеляційної інстанції факт пр ипинення ТзОВ «Куликова ферма»до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фі зичних осіб-підприємців не в несено. Таким чином, всупереч вимогам чинного законодавст ва, паралельно існують юриди чна особа, яка поділилася - ТзОВ «Куликова ферма»та юр идичні особи правонаступник и - ТзОВ «Куликова ферма -1»та ТзОВ «Княжі лани».

Згідно відповіді голови комісії з припинення ТзОВ «Куликова ферма»Федіна В. Ю., адресованої державному виконавцю 26.08.2009р., копія якої є у матеріалах справи, - в результ аті поділу у ТзОВ «Кулико ва ферма»станом на 25.08.2009р. не за лишилось жодного майна. Згі дно наявного в матеріалах с прави розподільчого балансу , затвердженого станом на 04.12.2008р ., правонаступником ТзОВ « Куликова ферма»за зобов' яз аннями перед позивачем ТзО В «ЗТБ Україна»є ТзОВ « Куликова ферма-1», якому перед аються основні засоби на заг альну залишкову вартість 22 793,00 грн. та готова продукція на су му 2 344 149,72 грн., все інше майно пер едано ТзОВ «Княжі лани». Я к вбачається із тексту зазна ченого розподільчого баланс у, загалом, за розподільчим ба лансом ТзОВ «Княжі лани» передано активи вартістю 62 108 047 грн., а ТзОВ «Кули кова ферма-1»- активи вартіст ю 5 139 145 грн. і борг перед ТзОВ «ЗТБ Україна», який становит ь 6 827 855, 98 грн .

Однак, згідно відповіді гол ови комісії з припинення Тз ОВ «Куликова ферма»на зап ит державного виконавця від 14.10.2009р., копія якої є у матеріала х справи, - передана ТзОВ « Куликова ферма -1»готова прод укція на суму 2 344 149,72грн. на момен т здійснення виконавчого про вадження продана, а на баланс і правонаступника, якому згі дно розподільчого балансу пе редано борг перед ТзОВ «З ТБ Україна»у розмірі 6 827 85 5, 98 грн наявні лише основ ні засоби на загальну залишк ову вартість 22 793,00 грн.

Таким чином, судом встановл ено, що шляхом здійснення нео дноразових процедур реорган ізації ФГ «Куликова ферма»та його правонаступників, майн ові активи розподілені таким чином, що у правонаступника, н а якого покладено зобов' яза ння перед позивачем ТзОВ «ЗТБ Україна», відсутні майн ові активи для погашення бор гу. Це порушує майнові права п озивача, оскільки унеможливл ює виконання судового рішенн я про стягнення на його корис ть 6 827 855, 98 грн.

У відповідності до ст. 104 ЦК У країни юридична особа припин яється у результаті переданн я всього свого майна, прав та о бов' язків іншим юридичним о собам - правонаступникам (зл иття, приєднання, поділ, перет ворення) або в результаті лік відації. Юридична особа є так ою, що припинилася, з дня внесе ння до єдиного державного ре єстру запису про її припинен ня.

У відповідності до ч.4 ГК Укр аїни у разі поділу суб' єкта господарювання усі його май нові права та обов' язки пер еходять за розподільчим акто м (балансом) у відповідних час тках до кожного із нових суб' єктів господарювання, що утв орені внаслідок цього поділу . Згідно ч.5 вказаної статт і, у разі перетворення одного суб' єкта господарювання в інший до новоутвореного суб' єкта господарювання переход ять усі майнові права та обов ' язки попереднього суб' єк та господарювання.

Відповідно до абз. 2 ч.4 ст. 105 ЦК України комісія з припиненн я юридичної особи вживає всі х можливих заходів щодо вияв лення кредиторів, а також пис ьмово повідомляє їх про прип инення юридичної особи. Згі дно ч. 1 ст. 107 ЦК України, креди тор юридичної особи, що припи няється, може вимагати від не ї припинення або достроковог о виконання зобов' язання.

Таким чином, з урахуванням в ищенаведеного, суд першої ін станції прийшов до правильно го висновку про те, що ФГ «Кули кова ферма»зобов' язане бул о письмово повідомити ТзОВ «ЗТБ Україна»про те, що вон о перебуває в процесі припин ення з метою забезпечення пр ава кредитора на дострокове виконання зобов' язань за до говором № 16 від 17.06.2008р. Неповідом лення ТзОВ «ЗТБ Україна» як кредитора про припинення ФГ «Куликова ферма»є порушен ням встановленої законодавс твом, а саме ст.105 ЦК України, пр оцедури припинення юридично ї особи, і як, наслідок, поруше ння прав позивача, передбаче них ч.1 ст. 107 ЦК України.

Судова колегія відхиляє ви кладені скаржником в апеляці йній скарзі доводи про те, що о станній не був зобов' язаний повідомити позивача про поч аток процедури припинення, у зв' язку із тим, що строк для пред' явлення претензій кре диторів закінчився раніше, н іж наступив строк виконання скаржником зобов' язань за д оговором № 16 від 17.06.2008р., оскільки такі не відповідають вищеза значеним нормам матеріально го права.

У відповідності до ч.3 ст. 509 ЦК України зобов' язання має ґ рунтуватися на засадах добро совісності, розумності та сп раведливості. Висновок суду першої інстанції про те, що ФГ «Куликова ферма»та ТзОВ «Куликова ферма»шляхом про ведення процедур припинення намагалися ухилитися від ви конання своїх зобов' язань п еред ТзОВ «ЗТБ Україна»щ одо повернення суми передопл ати за договором № 16 від 17.06.2008р. в розмірі 5 122 645, 00грн. та сплати штрафних санкцій за н еналежно виконане зобов' яз ання відповідає обставинам с прави та підтверджується мат еріалами справи.

У відповідності до ч.1 ст. 41 За кону України «Про державну р еєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб підприємців»п ідставою для внесення до єди ного державного реєстру запи су про відміну державної реє страції припинення юридично ї особи є постановлення судо м рішення щодо відміни держа вної реєстрації припинення ю ридичної особи.

Судова колегія не знаходит ь підтвердження доводам скар жника, викладеним в апеляцій ній скарзі, про неправильне з астосування судом першої інс танції положення вищезазнач еної статті Закону України « Про державну реєстрацію юрид ичних осіб та фізичних осіб п ідприємців».

Статтею 33 ГПК України встан овлено процесуальний обов' язок сторони довести ті обст авини на які вона посилаєтьс я в обґрунтування своїх дово дів та заперечень.

За таких обставин, апеляцій ний господарський суд прийшо в до висновку про те, що рішенн я господарського суду прийня те із дотриманням норм закон одавства та у відповідності до обставин справи, а тому під став для його зміни чи скасув ання колегія суддів не вбача є.

Керуючись ст.ст. 99, 101, 103, 105 ГПК Ук раїни, -

Львівський апеляцій ний господарський суд П О С Т А Н О В И В:

1. Рішенням госпо дарського суду Львівської об ласті від 21.07.2009 р. у справі № 10/92 за лишити без змін, а апеляційну скаргу без задоволення.

2. Постанова наби рає законної сили з дня її при йняття і може бути оскаржена в касаційному порядку.

3. Справу направит и у господарський суд Львівс ької області.

Головуючий-суддя Галушко Н.А.

Суддя Краєвсь ка М.В.

Суддя Михалюк О.В.

Дата ухвалення рішення29.10.2009
Оприлюднено20.12.2010
Номер документу9010032
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —10/92

Ухвала від 13.12.2017

Господарське

Господарський суд Львівської області

Кітаєва С.Б.

Ухвала від 10.11.2017

Господарське

Господарський суд Львівської області

Кітаєва С.Б.

Ухвала від 06.06.2016

Господарське

Господарський суд Львівської області

Кітаєва С.Б.

Ухвала від 06.07.2010

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Кузьменко А.І.

Ухвала від 04.07.2012

Господарське

Господарський суд Чернівецької області

Скрипничук Iван Васильович

Ухвала від 04.06.2014

Господарське

Господарський суд Львівської області

Кітаєва С.Б.

Судовий наказ від 24.03.2011

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Півторак М.Є.

Судовий наказ від 24.03.2011

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Півторак М.Є.

Ухвала від 24.12.2010

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Півторак М.Є.

Ухвала від 13.12.2010

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Півторак М.Є.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні