Ухвала
від 01.07.2020 по справі 360/541/20
ПЕРШИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПЕРШИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

01 липня 2020 року справа №360/541/20

приміщення суду за адресою: 84301, м. Краматорськ вул. Марата, 15

Перший апеляційний адміністративний суд у складі колегії суддів: судді-доповідача Геращенка І.В., суддів: Арабей Т.Г., Міронової Г.М., розглянув клопотання Головного управління ДПС у Луганській області про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції за апеляційною скаргою Публічного акціонерного товариства Луганськтепловоз на рішення Луганського окружного адміністративного суду від 25 березня 2020 року у справі № 360/541/20 (головуючий І інстанції Басова Н.М.) за позовом Публічного акціонерного товариства Луганськтепловоз до Управління Державної казначейської служби України у м.Сєвєродонецьку Луганської області третя особа: Головне управління ДПС у Луганській області про визнання бездіяльності протиправною та зобов`язання вчинити певні дії,-

ВСТАНОВИВ:

До Першого апеляційного адміністративного суду надійшла адміністративна справа № 360/541/20 з апеляційною скаргою Публічного акціонерного товариства Луганськтепловоз на рішення Луганського окружного адміністративного суду від 25 березня 2020 року.

Ухвалами Першого апеляційного адміністративного суду від 10 червня 2020 року відкрито апеляційне провадження по справі та призначено до розгляду вказану апеляційну скаргу на 1 липня 2020 року о 12 год. 20 хв.

30 червня 2020 року від податкового органу на адресу апеляційного суду надійшов відзив на апеляційну скаргу, в якому заявлено клопотання про розгляд справи у режимі відео конференції, проведення якої доручити Луганському окружному адміністративному суду або Луганському апеляційному суду або Сєвєродонецькому міському суду Луганської області. Клопотання обґрунтовано значною віддаленістю третьої особи від суду апеляційної інстанції, та незручним автобусним сполучення між містами Краматорськ - Сєвєродонецьк.

Дослідивши матеріали справи, суд вважає, що клопотання Головного управління ДПС у Луганській області не підлягає задоволенню виходячи з наступного.

Участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції регулюється нормами ст.195 Кодексу адміністративного судочинства України (далі-КАС України).

Відповідно до ч.ч.1-2, 5,7 ст. 195 КАС України учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою.

Учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи.

Суд може постановити ухвалу про участь учасника справи у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду, визначеному судом.

У клопотанні про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду в обов`язковому порядку зазначається суд, в якому необхідно забезпечити її проведення. Таке клопотання може бути подано не пізніш як за п`ять днів до відповідного судового засідання.

З аналізу викладених норм вбачається, що відлік зазначеного строку для подання такої заяви має розпочинатися з моменту її надходження до суду, який розглядає справу, з огляду на необхідність достатнього часу для організації проведення судового засідання в режимі відеоконференції. День судового засідання в п`ятиденний термін не враховується.

Як вже зазначалось, клопотання представника апелянта про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції надійшло до суду 30 червня 2020 року, тобто з порушенням строків визначених ст. 195 КАС України.

Суд зазначає, що відповідно приписів ч. 2 ст. 313 до КАС України, неявка сторін або інших учасників справи, належним чином повідомлених про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає розгляду справи.

Враховуючи наведене, клопотання Головного управління ДПС у Луганській області про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції задоволенню не підлягає, оскільки воно не відповідає вимогам встановлених ст. 195 КАС України.

Керуючись ст. 195, 306 Кодексу адміністративного судочинства України, суд -

У Х В А Л И В :

У задоволенні клопотання Головного управління ДПС у Луганській області про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції за апеляційною скаргою Публічного акціонерного товариства Луганськтепловоз на рішення Луганського окружного адміністративного суду від 25 березня 2020 року у справі № 360/541/20 - відмовити.

Повний текст ухвали складений та підписаний 1 липня 2020 року.

Ухвала набирає законної сили з моменту з моменту її підписання та оскарженню не підлягає.

Головуючий суддя І.В. Геращенко

Судді Т.Г. Арабей

Г.М. Міронова

Дата ухвалення рішення01.07.2020
Оприлюднено03.07.2020
Номер документу90124648
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання бездіяльності протиправною та зобов`язання вчинити певні дії

Судовий реєстр по справі —360/541/20

Постанова від 01.07.2020

Адміністративне

Перший апеляційний адміністративний суд

Геращенко Ігор Володимирович

Ухвала від 01.07.2020

Адміністративне

Перший апеляційний адміністративний суд

Геращенко Ігор Володимирович

Ухвала від 10.06.2020

Адміністративне

Перший апеляційний адміністративний суд

Геращенко Ігор Володимирович

Ухвала від 10.06.2020

Адміністративне

Перший апеляційний адміністративний суд

Геращенко Ігор Володимирович

Рішення від 25.03.2020

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

Н.М. Басова

Ухвала від 12.03.2020

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

Н.М. Басова

Ухвала від 12.03.2020

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

Н.М. Басова

Ухвала від 06.02.2020

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

Н.М. Басова

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні