Ухвала
від 02.07.2020 по справі 460/3227/18
ВОСЬМИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ВОСЬМИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

щодо участі учасника справи у судовому засіданні в режимі відеоконференції

02 липня 2020 рокуЛьвівСправа № 460/3227/18 пров. № 857/9484/19

Восьмий апеляційний адміністративний суд в складі колегії суддів:

судді-доповідача -Судової-Хомюк Н. М. суддів -Коваля Р. Й. Шинкар Т. І. розглянувши в порядку письмового провадження у м. Львові клопотання адвоката Фінкевича В.Г., який діє від імені та в інтересах Колективного сільськогосподарського підприємства Агрофірма Зоря про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції за апеляційною скаргою Головного управління ДФС у Рівненській області на рішення Рівненського окружного адміністративного суду від 04 червня 2019 року у справі № 460/3227/18 за адміністративним позовом Головного управління ДФС у Рівненській області до Колективного сільськогосподарського підприємства Агрофірма Зоря , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача Управління Державної казначейської служби України у Рівненському районі Рівненської області про стягнення коштів за простроченою заборгованістю за бюджетною позичкою,-

В С Т А Н О В И В:

Головне управління ДФС у Рівненській області звернулося до суду з адміністративним позовом до Колективного сільськогосподарського підприємства Агрофірма Зоря , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача Управління Державної казначейської служби України у Рівненському районі Рівненської області про стягнення коштів за простроченою заборгованістю за бюджетною позичкою.

01.07.2020 на адресу Восьмого апеляційного адміністративного суду надійшло клопотання адвоката Фінкевича В.Г., який діє від імені та в інтересах Колективного сільськогосподарського підприємства Агрофірма Зоря про розгляд справи в режимі відеоконференції.

Подане клопотання обґрунтоване, що адвокат Фінкевич В.Г. не має можливості з`явитись у судове засідання по даній справі в приміщенні Восьмого апеляційного адміністративного суду, але має можливість приймати участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні Херсонського міського суду Херсонської області, Херсонського апеляційного суду, Господарського суду Херсонської області, Херсонського окружного адміністративного суду (на вибір суду з урахуванням технічної можливості).

Розгляд скерованого клопотання здійснено в порядку письмового провадження за правилами ст.311 КАС України без повідомлення учасників справи за наявними у справі матеріалами.

Заслухавши суддю-доповідача по справі, перевіривши матеріали справи та зазначене клопотання в межах наведених у ньому доводів, колегія суддів дійшла висновку, що подане клопотання про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції підлягає до задоволення, з наступних підстав.

Відповідно до чч.1, 5 ст.195 КАС України учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою.

Суд може постановити ухвалу про участь учасника справи у судовому засіданні в режимі відеоконференції в приміщенні суду, визначеному судом.

Згідно з пп.15.7 п.15 Перехідних положень КАС України до дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції в межах приміщення суду здійснюється за допомогою технічних засобів, що функціонують у судах на день набрання чинності цією редакцією Кодексу, за правилами, встановленими цією редакцією Кодексу.

Аналіз поданого клопотання вказує на об`єктивну неможливість представника апелянта прибути до Восьмого апеляційного адміністративного суду, відтак вказане клопотання скероване до апеляційного суду із дотриманням строків, визначених ч.2 ст.195 КАС України, а тому останнє підлягає до задоволення.

Також проведення судового засідання по розгляду наведеної справи в режимі відеоконференції є технічно можливим в Херсонському міському суді Херсонської області 06 липня 2020 року, початок судового засідання - о 11 год. 00 хв.

Керуючись ст.ст. 195, 229, 243, 311, ч.2 ст.321, ст.ст.325, 328, пп.15.7 п.15 Перехідних положень КАС України, апеляційний суд,-

У Х В А Л И В:

Клопотання адвоката Фінкевича В.Г., який діє від імені та в інтересах Колективного сільськогосподарського підприємства Агрофірма Зоря про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції у справі № 460/3227/18 - задовольнити.

Доручити Херсонському міському суду Херсонської області забезпечити проведення судового засідання в режимі відеоконференції 03 лютого 2020 року о 09 год. 45 хв. за участю адвоката Фінкевича В.Г., який діє від імені та в інтересах Колективного сільськогосподарського підприємства Агрофірма Зоря під час розгляду Восьмим апеляційним адміністративним судом апеляційної скарги Головного управління ДФС у Рівненській області на рішення Рівненського окружного адміністративного суду від 04 червня 2019 року у справі № 460/3227/18 за адміністративним позовом Головного управління ДФС у Рівненській області до Колективного сільськогосподарського підприємства Агрофірма Зоря , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача Управління Державної казначейської служби України у Рівненському районі Рівненської області про стягнення коштів за простроченою заборгованістю за бюджетною позичкою.

Зобов`язати адвоката Фінкевича В.Г., який діє від імені та в інтересах Колективного сільськогосподарського підприємства Агрофірма Зоря з`явитися 03 лютого 2020 року о 09 год. 45 хв. для участі в судовому засіданні в режимі відеоконференції до Херсонського міського суду Херсонської області, який знаходиться за адресою: 73000, м. Херсон, вул. Маяковського, 6/29.

Восьмий апеляційний адміністративний суд доручає відповідним службовим особам Херсонського міського суду Херсонської області перевірити документи, що посвідчують особу сторони (її представника).

Хід і результати процесуальних дій, проведених у режимі відеоконференції, фіксувати за допомогою технічних засобів відеозапису.

Копію ухвали невідкладно скерувати Херсонському міському суді Херсонської області, та особам, які братимуть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції.

Також копію ухвали надіслати для відома іншим учасникам судового розгляду, які не подали заяви про проведення судового засідання в режимі відеоконференції.

Ухвала апеляційного суду набирає законної сили з моменту її проголошення, є остаточною та касаційному оскарженню не підлягає.

Суддя-доповідач Н. М. Судова-Хомюк судді Р. Й. Коваль Т. І. Шинкар

Дата ухвалення рішення02.07.2020
Оприлюднено06.07.2020
Номер документу90149622
СудочинствоАдміністративне
Сутьстягнення коштів за простроченою заборгованістю за бюджетною позичкою

Судовий реєстр по справі —460/3227/18

Ухвала від 29.04.2021

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Пасічник С.С.

Ухвала від 07.09.2020

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Пасічник С.С.

Ухвала від 26.08.2020

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Пасічник С.С.

Постанова від 20.07.2020

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Судова-Хомюк Наталія Михайлівна

Ухвала від 07.07.2020

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Судова-Хомюк Наталія Михайлівна

Ухвала від 03.07.2020

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Судова-Хомюк Наталія Михайлівна

Ухвала від 02.07.2020

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Судова-Хомюк Наталія Михайлівна

Ухвала від 15.06.2020

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Судова-Хомюк Наталія Михайлівна

Ухвала від 28.01.2020

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Судова-Хомюк Наталія Михайлівна

Ухвала від 10.12.2019

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Судова-Хомюк Наталія Михайлівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні