Ухвала
від 02.07.2020 по справі 922/901/20
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Держпром, 8-й під`їзд, майдан Свободи, 5, м. Харків, 61022,

тел. приймальня (057) 705-14-14, тел. канцелярія 705-14-41, факс 705-14-41


УХВАЛА

попереднє засідання

"02" липня 2020 р. Справа № 922/901/20

Господарський суд Харківської області у складі:

судді Усатого В.О.

при секретарі судового засідання Мазуренко А.О.

розглянувши заявуТовариство з обмеженою відповідальністю "Пафіс" м.Дніпро про визнання банкрутом Товариство з обмеженою відповідальністю "Деметра 7", м.Харків , код ЄДРПОУ 39473115 за участю :

представника ТОВ "Пафіс" - Філатов В.В.

представника ГУ ДПС у Харківській області - Климова А.С.

ВСТАНОВИВ:

Ухвалою суду від 30.04.2020 р. відкрито провадження у справі про банкрутство Товариство з обмеженою відповідальністю "Деметра 7" (код ЄДРПОУ 39473115), визнано грошові вимоги ініціюючого кредитора - Товариства з обмеженою відповідальністю "Пафіс" (код 33668302; м. Дніпро) до боржника у розмірі 342639,55 грн. та 21020,00 грн. судового збору за звернення із заявою про відкриття провадження у справі про банкрутство у даній справі, введено мораторій на задоволенні вимог кредиторів, введено процедуру розпорядження майном Товариства з обмеженою відповідальністю "Деметра-7", призначено розпорядником майна ТОВ "Деметра-7" арбітражного керуючого Новосельцева В.П. , встановлпено розпоряднику майна боржника строк до 11.06.2020 для подачі до господарського суду відомостей про результати розгляду вимог кредиторів (письмові нормативно - обґрунтовані пояснення щодо складеного реєстру по кожному з кредиторів, витяги з державних реєстрів, заборон щодо майна боржника, а також, при наявності, письмові заперечення боржника щодо вимог кредиторів), реєстру вимог кредиторів, зобов`язано розпорядника майна у строк до 16.06.2020 провести інвентаризацію майна боржника та подати її результати до суду, призначено попереднє засідання на 02.07.2020 р.

Згідно ч.1 ст. 45 Кодексу України з процедур банкрутства, конкурсні кредитори за вимогами, що виникли до дня відкриття провадження у справі про банкрутство, зобов`язані подати до господарського суду письмові заяви з вимогами до боржника, а також документи, що їх підтверджують, протягом 30 днів з дня офіційного оприлюднення оголошення про відкриття провадження у справі про банкрутство.

Відлік строку на заявлення грошових вимог кредиторів до боржника починається з дня офіційного оприлюднення оголошення про відкриття провадження у справі про банкрутство.

04.05.2020 оприлюднено повідомлення про відкриття провадження у справі про банкрутство №64759 та надано строк кредиторам для пред"явлення до суду заяв з грошовими вимогам до боржника 30 днів з моменту публікації оголошення.

За змістом положень статті 1 Кодексу України з процедур банкрутства, конкурсними кредиторами є кредитори за вимогами до боржника, що виникли до відкриття провадження у справі про банкрутство і виконання яких не забезпечено заставою майна боржника.

Згідно ч.2 ст. 45 Кодексу України з процедур банкрутства, кредитор, за заявою якого відкрито провадження у справі, має право заявити додаткові грошові вимоги до боржника у межах строку, встановленого частиною першою цієї статті.

Згідно ч.5 ст. 45 Кодексу України з процедур банкрутства, розпорядник майна не пізніше ніж на 10 день з дня закінчення встановленого частиною першою цієї статті строку з урахуванням результатів розгляду вимог кредиторів боржником повністю або частково визнає їх або відхиляє з обґрунтуванням підстав визнання чи відхилення, про що письмово повідомляє заявників і господарський суд, а також подає до суду письмовий звіт про надіслані всім кредиторам боржника повідомлення про результати розгляду грошових вимог та їх отримання кредиторами разом з копіями повідомлень про вручення поштового відправлення та описів вкладення у поштове відп

Згідно ч.6 ст.45 Кодексу України з процедур банкрутства, кредитор має право отримувати від розпорядника майна інформацію щодо вимог інших кредиторів. Такий кредитор може подати розпоряднику майна, боржнику та суду заперечення щодо визнання вимог інших кредиторів. Заяви з вимогами конкурсних кредиторів або забезпечених кредиторів, подані в межах строку, визначеного частиною першою цієї статті, розглядаються господарським судом у попередньому засіданні суду. За результатами розгляду зазначених заяв господарський суд постановляє ухвалу про визнання чи відхилення (повністю або частково) вимог таких кредиторів. Ухвала господарського суду є підставою для внесення відомостей про таких кредиторів до реєстру вимог кредиторів.

До суду протягом встановлено строку надійшли заяви з грошовими вимогами до боржника від Товариства з обмеженою відповідальністю "Пафіс" (вх.№ 11679 від "25" травня 2020 р.) на суму 2654010, 46 грн. та Головного управління ДПС у Харківській області надійшла заява (вх. № 12293 від 01.06.2020 р.) у загальному розмірі 2 071 776,12 грн., які були прийняті судом та призначені до розгляду в попередньому засіданні.

До суду від розпорядника майна надійшов звіт (вх. № 13484 від 15.06.2020 р.) про результат розгляду заявлених кредиторських вимог разом з доказами надіслання кредиторам боржника повідомлень про результат їх розгляду.

Присутні в попередньому засіданні представники кредиторів погодилися з результатами розгляду розпорядником майна їх заявлених вимог.

Згідно ч. 2 ст. 47 Кодексу України з процедур банкрутства у попередньому засіданні господарський суд розглядає всі вимоги кредиторів, що надійшли протягом строку, передбаченого частиною першою статті 45 цього Кодексу, у тому числі щодо яких були заперечення боржника або розпорядника майна.

В попередньому засіданні розглянуто заявлені вимоги кредиторів, визнано грошові вимоги Товариства з обмеженою відповідальністю "Пафіс" до боржника в сумі 2654010, 46 грн. основного боргу та грошові вимоги Головного управління ДПС у Харківській області до боржника в сумі 1029890,00 грн. основного боргу, 568045,00 грн. штрафних санкцій та 473841,12 грн. пені., про що винесено мотивовані ухвали.

Заперечень від кредиторів щодо результату розгляду керуючим реструктуризацією вимог інших кредиторів не надходило.

Також, суд вважає, що витрати ТОВ "Пафіс" в сумі 4202,00 грн. та Головного управління ДПС у Харківській області в сумі 4202,00 грн. по сплаті судового збору за подання до суду заяви з грошовими вимогами до боржника підтверджені належними доказами та підлягають включенню розпорядником майна до реєстру вимог кредиторів до відповідної черговості, визначеної Кодексом України з процедур банкрутства.

Крім того, ухвалою суду від 30.04.2020 р. визнано грошові вимоги ініціюючого кредитора - Товариства з обмеженою відповідальністю "Пафіс" (код 33668302; м. Дніпро) до боржника у розмірі 342639,55 грн. та 21020,00 грн. судового збору за звернення із заявою про відкриття провадження у справі про банкрутство у даній справі.

Відповідно до положень ч. 2 ст. 47 Кодексу України з процедур банкрутства за результатами попереднього засідання господарський суд постановляє ухвалу, в якій зазначаються: розмір та перелік усіх визнаних судом вимог кредиторів, що вносяться розпорядником майна до реєстру вимог кредиторів; розмір та перелік не визнаних судом вимог кредиторів; дата проведення зборів кредиторів та комітету кредиторів; дата підсумкового засідання суду, на якому буде постановлено ухвалу про санацію боржника чи постанову про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури, чи ухвалу про закриття провадження у справі про банкрутство, чи ухвалу про продовження строку процедури розпорядження майном та відкладення підсумкового засідання суду, яке має відбутися у строки, встановлені частиною другою статті 44 цього Кодексу.

Розпорядник майна за результатами попереднього засідання вносить до реєстру вимог кредиторів відомості про кожного кредитора, розмір його вимог за грошовими зобов`язаннями, наявність права вирішального голосу в представницьких органах кредиторів, черговість задоволення кожної вимоги.

Неустойка (штраф, пеня) враховується в реєстрі вимог кредиторів окремо від основних зобов`язань у шосту чергу.

Погашення неустойки (штрафу, пені) у справі про банкрутство можливе лише в ліквідаційній процедурі.

Ухвала попереднього засідання є підставою для визначення кількості голосів, які належать кожному конкурсному кредитору під час прийняття рішення на зборах (комітеті) кредиторів. Для визначення кількості голосів для участі у представницьких органах кредиторів зі складу вимог конкурсних кредиторів виключається неустойка (штраф, пеня).

Черговість задоволення вимог кредиторів визначена у статті 61 Кодексу України з процедур банкрутства.

Згідно ч. 1 ст. 48 Кодексу України з процедур банкрутства протягом 10 днів з дня постановлення ухвали за результатами попереднього засідання господарського суду розпорядник майна письмово повідомляє кредиторів згідно з реєстром вимог кредиторів, уповноважену особу працівників боржника та уповноважену особу засновників (учасників, акціонерів) боржника про місце і час проведення зборів кредиторів та організовує їх проведення.

Суд вважає за необхідне зобов`язати розпорядника майна в десятиденний строк з дня постановлення даної ухвали відповідно до ст. 48 Кодексу України з процедур банкрутства організувати та провести збори кредиторів та комітету кредиторів, визначивши час та місце проведення зборів кредиторів та комітету кредиторів.

Також враховуючи вищенаведене, суд вважає за необхідне призначити підсумкове засідання, на якому буде постановлено ухвалу про санацію боржника чи постанову про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури, чи ухвалу про закриття провадження у справі про банкрутство, чи ухвалу про продовження строку процедури розпорядження майном та відкладення підсумкового засідання суду.

Керуючись ст. 45, 47, 48, 64 Кодексу України з процедур банкрутства, ст. ст. 232-235, 240 ГПК України,

УХВАЛИВ:

До реєстру вимог кредиторів підлягають включенню визнані судом вимоги, а саме :

- Товариства з обмеженою відповідальністю "Пафіс" в розмірі 3339289,56 грн. основного боргу, 21020,00 грн. судового збору за звернення із заявою про відкриття провадження у справі про банкрутство у даній справі та 4204,00 грн. судового збору за подання заяви з грошовими вимогами до боржника

- ГУ ДПС у Харківській області в сумі 1029890,00 грн. основного боргу, 568045,00 грн. штрафних санкцій та 473841,12 грн. пені , 4204,00 грн. судового збору за подання заяви з грошовими вимогами до боржника.

Зобов`язати розпорядника майна за результатами попереднього засідання внести до реєстру вимог кредиторів відомості про кожного кредитора, розмір його вимог за грошовими зобов`язаннями, наявність права вирішального голосу в представницьких органах кредиторів, черговість задоволення кожної вимоги.

Належним чином складений та підписаний реєстр вимог кредиторів надати суду у десятиденний строк з дня постановлення ухвали суду.

Зобов`язати розпорядника майна в десятиденний строк з дня постановлення ухвали відповідно до ст. 48 Кодексу України з процедур банкрутства організувати та провести збори кредиторів та комітету кредиторів, визначивши час та місце проведення зборів кредиторів та комітету кредиторів.

Призначити проведення зборів кредиторів та комітету кредиторів на 22.07.2020 року.

Надати суду протокольне рішення зборів кредиторів про утворення та склад комітету кредиторів з прийнятим рішенням про звернення до суду з клопотанням про введення наступної процедури щодо боржника.

Надати суду протокол засідання комітету кредиторів , на якому вирішено питання щодо призначення ліквідатора або керуючого санацією боржника.

Призначити підсумкове засідання суду, на якому буде постановлено ухвалу про санацію боржника чи постанова про визнання його банкрутом і відкрита ліквідаційна процедура, чи ухвалу про закриття провадження у справі про банкрутство або ухвала про продовження строку процедури розпорядження майном та відкладення підсумкового засідання суду на "04" серпня 2020 р. о 12:20 год. (Засідання відбудеться у приміщенні господарського суду за адресою: 61022, м. Харків, м-н Свободи, 5, 8-й під`їзд, 2-й поверх, зал № 328).

Ухвалу направити кредиторам, розпоряднику майна, боржнику.

Ухвала набирає законної сили з моменту її проголошення.

Ухвала господарського суду, постановлена за результатами попереднього засідання, може бути оскаржена стороною у справі про банкрутство лише в частині конкретних вимог кредиторів в порядку та у строки, передбачені статтями 254-258 ГПК України.

Повний текст ухвали складено та підписано "02" липня 2020 р.

Суддя Усатий В.О.

СудГосподарський суд Харківської області
Дата ухвалення рішення02.07.2020
Оприлюднено07.07.2020
Номер документу90205407
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —922/901/20

Ухвала від 15.04.2021

Господарське

Господарський суд Харківської області

Усатий В.О.

Ухвала від 05.02.2021

Господарське

Господарський суд Харківської області

Усатий В.О.

Ухвала від 10.12.2020

Господарське

Господарський суд Харківської області

Усатий В.О.

Ухвала від 26.10.2020

Господарське

Господарський суд Харківської області

Усатий В.О.

Ухвала від 31.08.2020

Господарське

Господарський суд Харківської області

Усатий В.О.

Постанова від 04.08.2020

Господарське

Господарський суд Харківської області

Усатий В.О.

Ухвала від 04.08.2020

Господарське

Господарський суд Харківської області

Усатий В.О.

Ухвала від 02.07.2020

Господарське

Господарський суд Харківської області

Усатий В.О.

Ухвала від 02.07.2020

Господарське

Господарський суд Харківської області

Усатий В.О.

Ухвала від 02.07.2020

Господарське

Господарський суд Харківської області

Усатий В.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні