Ухвала
від 07.07.2020 по справі 910/13213/14
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА 01054, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-В, тел. (044) 284-18-98, E-mail: inbox@ki.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

про призначення скарги до розгляду

07.07.2020Справа № 910/13213/14

Суддя Господарського суду міста Києва Головіна К. І., розглянувши матеріали

скарги Публічного акціонерного товариства "Запоріжжяобленерго" в особі Бердянського міськрайонного району електричних мереж

на дії та рішення головного державного виконавця Подільського районного відділу Державної виконавчої служби міста Києва Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) Савченко Ю. Й.

про визнання рішення неправомірним, зобов`язання вчинити певні дії

у справі за позовом Відкритого акціонерного товариства "Запоріжжяобленерго" в особі Бердянського міського району електричних мереж

до Товариства з обмеженою відповідальністю "Київхолод"

про стягнення 17 373,36 грн.

ВСТАНОВИВ:

Публічне акціонерне товариство "Запоріжжяобленерго" в особі Бердянського міськрайонного району електричних мереж (далі - ПАТ "Запоріжжяобленерго", скаржник) звернулось до Господарського суду міста Києва зі скаргою на дії та рішення головного державного виконавця Подільського районного відділу Державної виконавчої служби міста Києва Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (далі - Подільський РВ ДВС міста Києва) Савченко Ю. Й., у якій скаржник просить визнати неправомірним рішення (повідомлення) державного виконавця Савченко Ю. Й. про повернення виконавчого документу стягувачеві та зобов`язати державного виконавця Савченко Ю. Й. прийняти для примусового виконання наказ Господарського суду міста Києва від 20.10.2014 у даній справі № 910/13213/14.

Вказана скарга була залишена без руху ухвалою Господарського суду міста Києва від 02.06.2020 р. , скаржнику надано строк на усунення вказаних в ній недоліків.

Оскільки у строк, встановлений судом, недоліки скарги заявником усунуті, підстав для її повернення немає, скарга ПАТ "Запоріжжяобленерго" підлягає прийняттю до розгляду в порядку господарського судочинства.

Відповідно до ч. 1 ст. 342 ГПК України скарга на дії (рішення) чи бездіяльність державного виконавця розглядається у судовому засіданні за участю стягувача, боржника і державного виконавця або іншої посадової особи органу державної виконавчої служби чи приватного виконавця, рішення, дія чи бездіяльність яких оскаржуються.

Також суд приймає до уваги заборони та заходи, введені з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 11.03.2020 № 211 "Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19" та постанови Кабінету Міністрів України № 392 від 20.05.2020 р. "Про встановлення карантину з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, та етапів послаблення протиепідемічних заходів".

Керуючись ст. 73, 80, 81, 234, 339, 342 ГПК України, Господарський суд міста Києва -

УХВАЛИВ:

1. Прийняти до розгляду скаргу Публічного акціонерного товариства "Запоріжжяобленерго" в особі Бердянського міськрайонного району електричних мереж на дії та рішення головного державного виконавця Подільського районного відділу Державної виконавчої служби міста Києва Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції Савченко Ю. Й.

2. Залучити до розгляду скарги головного державного виконавця Подільського районного відділу Державної виконавчої служби міста Києва Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції Савченко Юлію Йосипівну.

3. Розгляд скарги призначити на 16.07.20 о 12:50 год. Засідання відбудеться у приміщенні Господарського суду міста Києва за адресою: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 44- Б, зал № 12 .

4. Зобов`язати головного державного виконавця Подільського районного відділу Державної виконавчої служби міста Києва Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції Савченко Юлію Йосипівну надати належним чином завірену копію матеріалів виконавчого провадження № 52716707, а також пояснення по суті скарги.

5. Рекомендувати учасникам справи надавати суду всі необхідні документи (пояснення, заперечення, клопотання тощо) в електронному вигляді на електронну адресу суду, через особистий кабінет в системі "Електронний суд", поштою, факсом або дистанційні засоби зв`язку.

6. Довести до відома учасників справи, що явка їх представників в судове засідання є необов`язковою. З урахуванням епідеміологічної ситуації в України сторони можуть подати до суду заяви про розгляд справи за їхньої відсутності.

7. Звернути увагу учасників справи на тимчасовий характер вжитих судом процесуальних заходів для запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, серед учасників відкритих судових засідань.

8. Звернути увагу учасників процесу, що інформація по справі, яка розглядається, доступна на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за посиланням: http://court.gov.ua/fair/.

Суддя Головіна К. І.

СудГосподарський суд міста Києва
Дата ухвалення рішення07.07.2020
Оприлюднено08.07.2020
Номер документу90230511
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —910/13213/14

Ухвала від 16.07.2020

Господарське

Господарський суд міста Києва

Головіна К.І.

Ухвала від 07.07.2020

Господарське

Господарський суд міста Києва

Головіна К.І.

Ухвала від 02.06.2020

Господарське

Господарський суд міста Києва

Головіна К.І.

Рішення від 02.10.2014

Господарське

Господарський суд міста Києва

Головіна К.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні