Ухвала
від 07.07.2020 по справі 629/2953/20
ЛОЗІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 629/2953/20

Провадження № 1-кс/629/630/20

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

07 липня 2020 року слідчий суддя Лозівського міськрайонного суду Харківської області ОСОБА_1 , за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , прокурора ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , представника ОСОБА_4 - адвоката ОСОБА_5 , розглянувши в залі судового засідання в приміщенні суду клопотання слідчого СВ Лозівського ВП ГУНП в Харківській області ОСОБА_6 , про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою відносно підозрюваного:

ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця м. Харків, громадянина України, з вищою освітою, маючого на утриманні трьох неповнолітніх дітей, працюючого першим заступником директора Департаменту житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури Харківської обласної державної адміністрації, зареєстрованого та мешкаючого за адресою: АДРЕСА_1 , раніше не судимого,

у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. ч. 3, 4 ст. 191, ч. 2 ст. 366 КК України, -

в с т а н о в и в :

Слідчий відділення СВ Лозівського ВП ГУНП в Харківській області ОСОБА_6 01.07.2020 року звернувся до слідчого судді Лозівського міськрайонного суду Харківської області з клопотанням, погодженим з прокурором Лозівської місцевої прокуратури ОСОБА_3 , про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою відносно підозрюваного ОСОБА_4 у кримінальному провадженні № 42019221380000172 від 20.11.2019 року, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. ч. 3, 4 ст. 191, ч. 2 ст. 366 КК України.

Підставами для застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою до ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , слідчий ОСОБА_6 вказує, що ОСОБА_4 підозрюється у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. ч. 3, 4 ст. 191, ч. 2 ст. 366 КК України, за найбільш тяжкий з яких (ч. 4 ст. 191 КК України) передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від п`яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років; підозрюваний ОСОБА_4 є першим заступником директора Департаменту житлово-комунального господарства ХОДА, а отже може продовжити вчиняти інші кримінальні правопорушення, направлені на заволодіння чужим майном у вигляді бюджетних коштів шляхом зловживання своїм службовим становищем та службове підроблення. Крім того ОСОБА_4 має закордонний паспорт, а тому може в подальшому переховуватись від органів досудового розслідування та/або суду, розуміючи покарання, яке він може понести у разі доведення його вини в суді.

У судовому засіданні прокурор наполягав на задоволенні клопотання та просив застосувати до підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, посилаючись на наявність ризиків, передбачених п.п. 1, 3, 4, 5 ч. 1 ст. 177 КПК України, зокрема того, що підозрюваний скоїв нетяжкий та тяжкі злочини, за найбільш тяжкий з яких передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від п`яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, тому знаходячись на волі та усвідомивши можливість отримання реального покарання у вигляді позбавлення волі на тривалий строк може переховуватись від органів досудового слідства та суду; незаконно впливати на свідків; вчинити інше кримінальне правопорушення.

У судовому засіданні ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , уродженець м. Сніжне, Донецької області, вказав, що не є особою якій вручена підозра, оскільки в підозрі та клопотанні

вказана інша особа з іншими анкетними данними, а тому залищає вирішення питання про обрання запобіжного заходу на розсуд суду.

Представник ОСОБА_4 адвокат ОСОБА_5 заперечував проти задоволення клопотання слідчого і також вказав на те, що ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , уродженцю м. Сніжне, Донецької області, інтереси якого він представляє не вручалось повідомлення про підозру. Під час вручення слідчим ОСОБА_7 його доверітелю повідомлення про підозру іншій особі ним було вказано, що це не та особа, але слідчим даний факт був проігнорований.

Вислухавши доводи сторін кримінального провадження, дослідивши надані докази, слідчий суддя приходить до наступного.

Згідно ст.277 КПК України письмове повідомлення про підозру має містити такі відомості: анкетні відомості особи (прізвіще, ім`я, по батькові, дату та місце народження, місце проживання, громадянство), яка повідомляється про підозру.

На підставі п.1 ч.1 ст. 194 КПК України під час розгляду клопотання про застосування запобіжного заходу слідчий суддя, суд зобов`язаний встановити, чи доводять надані сторонами кримінального провадження докази обставини, які свідчать про наявність обгрунтованої підозри у вчиненні підозрюваним, обвинуваченим кримінального правопорушення.

Відповідно до ч.1 ст. 42 КПК України підозрюваним є особа, якій у порядку, передбаченому статтями 276-279 КПК України, повідомлено про підозру, особа, яка затримана за підозрою у вчиненні кримінального правопорушення, або особа, щодо якої складено повідомлення про підозру, однак його не вручено їй внаслок невстановлення місцезнаходження особи, проте вжито заходів для вручення у спосіб, передбачений КПК України для вручення повідомлень.

Як вбачається з клопотання про обрання запобіжного заходу та матеріалів доданих до даного клопотання, в повідомленні про підозру вказано, що слідчий СВ Лозівського ВП ГУНП в Харківській області ОСОБА_6 повідомив про підозру ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , уродженця м. Харкова, а вручена дана підозра особі з анкетними даними ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , уродженець м. Сніжне Донецької області.

Крім того, слідчий просить обрати запобіжний захід відносно особи з анкетними даними ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , уродженця м. Харкова, яка відсутня при розгляді даного клопотання.

На підставі вищевикладеного, слідчий суддя не вбачає за можливе обрати запобіжний захід присутній особі в залі судового засідання, а саме ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , уродженцю м. Сніжне Донецької області, оскільки дана особа не набула статусу підозрюваного і відносно неї ані слідчий ані прокурор не просять обрати запобіжний захід.

Керуючись ст.ст. 42, 194, 277, 395 КПК України, слідчий суддя,

у х в а л и в:

В задоволенні клопотання слідчого СВ Лозівського ВП ГУНП в Харківській області ОСОБА_6 - відмовити.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку в 5-денний строк з дня її проголошення шляхом подачі апеляційної скарги безпосередньо до Харківського апеляційного суду.

Суддя ОСОБА_1

СудЛозівський міськрайонний суд Харківської області
Дата ухвалення рішення07.07.2020
Оприлюднено18.08.2023
Номер документу90275509
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про застосування запобіжних заходів тримання під вартою

Судовий реєстр по справі —629/2953/20

Ухвала від 09.04.2021

Кримінальне

Лозівський міськрайонний суд Харківської області

Каращук Т. О.

Ухвала від 04.03.2021

Кримінальне

Лозівський міськрайонний суд Харківської області

Каращук Т. О.

Ухвала від 08.09.2020

Кримінальне

Лозівський міськрайонний суд Харківської області

Каращук Т. О.

Ухвала від 14.07.2020

Кримінальне

Лозівський міськрайонний суд Харківської області

Каращук Т. О.

Ухвала від 14.07.2020

Кримінальне

Лозівський міськрайонний суд Харківської області

Каращук Т. О.

Ухвала від 13.07.2020

Кримінальне

Лозівський міськрайонний суд Харківської області

Каращук Т. О.

Ухвала від 13.07.2020

Кримінальне

Лозівський міськрайонний суд Харківської області

Каращук Т. О.

Ухвала від 13.07.2020

Кримінальне

Лозівський міськрайонний суд Харківської області

Каращук Т. О.

Ухвала від 13.07.2020

Кримінальне

Лозівський міськрайонний суд Харківської області

Каращук Т. О.

Ухвала від 09.07.2020

Кримінальне

Лозівський міськрайонний суд Харківської області

Каращук Т. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні