Ухвала
від 08.10.2008 по справі 2-4361/08
ОБОЛОНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа №2-4361/08

УХВАЛА

08 жовтня 2008 року Оболонськи й районний суд м. Києва в склад і:

головуючого - судді Пол іщук Н.В.

при секретарі З адорожному А.Г.

розглянувши у відкритому попередньому судовому засід анні в м. Києві в залі суду цив ільну справу за позовом ОСО БА_1, ОСОБА_2 до ОСОБА_3 про відшкодування матеріал ьних збитків та моральної шк оди, -

встановив:

Позивачі звернулись з поз овом до ОСОБА_3 про відшко дування матеріальних збиткі в та моральної шкоди.

В попередньому судовому за сіданні встановлено, що спра ву прийнято з порушенням пра вил підсудності, оскільки ві дповідач не проживає в Оболо нському районі м. Києва, відп овідно до даних Адресного бю ро м. Києва відповідач був зар еєстрований в Печерському ра йоні АДРЕСА_1, та знятий з реєстраційного обліку за адр есою АДРЕСА_2. Разом з тим, відповідно до даних довідки по формі №3 за зазначеною адре сою в АДРЕСА_2 особовий ра хунок відкрито на гр. ОСОБА _4, відповідач в зазначеному жилому приміщенні не зареєс трований.

Як пояснили в судовому засі данні позивач та його предст авник вони не мають достовір них даних щодо проживання ві дповідача в Оболонському рай оні м. Києва за вищевказаною а дресою.

Відповідно до ст. 109 ЦПК Укра їни позови до фізичної особи пред"являються в суд за місце м її проживання. За змістом с т. 110 ЦПК України позови до від повідача, місце проживання я кого невідоме, пред"являютьс я за місцезнаходженням майна відповідача чи за місцем йог о перебування або за останні м відомим місцем проживання відповідача чи постійного йо го заняття ( роботи ). Крім того , позови про відшкодування шк оди можуть пред'являтись так ож за місцем завдання шкоди.

Відповідно до ст. 116 ЦПК Укра їни суд передає справу на роз гляд іншому суду, якщо до поч атку судового розгляду вияви лося, що заяву прийнято з пор ушенням правил підсудності.

Оскільки останнє достовір но відоме місце проживання в ідповідача є Печерський райо н м. Києва , АДРЕСА_1, крім то го, як вбачається з матеріалі в позовної заяви , місце запо діяння шкоди є також Печерсь кий район м. Києва, суд вважає , що дана справа підлягає пер едачі до Печерського районно го суду м. Києва за підсудніст ю.

Підстави для розгляду спр ави в Оболонському районному суді м. Києва відсутні.

Керуючись ст. ст. 109, 110, 116 ЦПК України, -

УХВАЛИВ:

Справу за позовом ОСОБА _1, ОСОБА_2 до ОСОБА_3 п ро відшкодування матеріальн их збитків та моральної шкод и передати до Печерського ра йонного суду м. Києва за підс удністю.

Заяву про апеляційне оскар ження ухвали суду може бути п одано протягом п"яти днів з дн я проголошення ухвали. Апеля ційна скарга на ухвалу суду п одається протягом десяти дні в після подання заяви про апе ляційне оскарження.

Заява про апеляційне оскар ження та апеляційна скарга п одаються апеляційному суду ч ерез Оболонський районний су д м. Києва.

Дата ухвалення рішення08.10.2008
Оприлюднено07.12.2010
Номер документу9027780
СудочинствоЦивільне
Сутьвідшкодування матеріал ьних збитків та моральної шк оди

Судовий реєстр по справі —2-4361/08

Рішення від 18.06.2008

Цивільне

Дарницький районний суд міста Києва

Коляденко П. Л.

Ухвала від 22.12.2017

Цивільне

Ленінський районний суд м.Харкова

Пашнєв В. Г.

Ухвала від 08.10.2008

Цивільне

Оболонський районний суд міста Києва

Поліщук Н.В.

Рішення від 24.09.2008

Цивільне

Київський районний суд м.Донецька

Попревич В.М.

Рішення від 15.07.2008

Цивільне

Луцький міськрайонний суд Волинської області

Клок О.М.

Рішення від 16.07.2008

Цивільне

Бердянський міськрайонний суд Запорізької області

Картофлицький Г.В.

Рішення від 22.12.2008

Цивільне

Зарічний районний суд м.Сум

Шелєхова Г.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні