Ухвала
від 15.07.2020 по справі 804/13891/15
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

15 липня 2020 року Справа №804/13891/15

Суддя Дніпропетровського окружного адміністративного суду Дєєв М.В., розглянувши в порядку письмового провадження заяву Акціонерного товариства Дніпровська теплоелектроцентраль про заміну сторін у справі за позовом Дніпродзержинської об`єднаної державної податкової інспекції Головного управління Державної фіскальної служби у Дніпропетровській області до Публічного акціонерного товариства Дніпровська теплоелектроцентраль про стягнення податкового боргу,-

ВСТАНОВИВ:

У вересні 2015 року Дніпродзержинська об`єднана державна податкова інспекція Головного управління Державної фіскальної служби у Дніпропетровській області (далі - податковий орган, позивач у справі) звернулася до Дніпропетровського окружного адміністративного суду з адміністративним позовом до Публічного акціонерного товариства Дніпровська теплоелектроцентраль (далі - Товариство, платник податків, відповідач у справі) про стягнення з рахунків у банках обслуговуючих Товариство кошти у сумі 205 514 57 грн податкового боргу.

16 лютого 2017 року Дніпропетровський окружний адміністративний суд постановою задовольнив позовні вимоги в повному обсязі.

08 листопада 2017 року Дніпропетровський апеляційний адміністративний суд постанову суду першої інстанції скасував, в задоволенні адміністративного позову відмовив.

03 травня 2018 року постановою Верховного Суду касаційну скаргу Дніпродзержинської об`єднаної державної податкової інспекції Головного управління Державної фіскальної служби у Дніпропетровській області залишено без задоволення, постанову Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду від 08 листопада 2017 року у справі №804/13891/15 - без змін.

10.07.2020 року до Дніпропетровського окружного адміністративного суду від Акціонерного товариства Дніпровська теплоелектроцентраль , в якій просить замінити сторони по справі, а саме позивача (боржника) з Дніпродзержинської об`єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС у Дніпропетровській області (код ЄДРПОУ - 38028519) на Головне управління ДПС у Дніпропетровській області (код ЄДРПОУ - 43145015) та відповідача (стягувача) з Публічного акціонерного товариства Дніпровська теплоелектроцентраль (код ЄДРПОУ - 00130820) на Акціонерне товариство Дніпровська теплоелектроцентраль (код ЄДРПОУ - 00130820).

Згідно розпорядження №212д від 10.07.2020 року, у зв`язку з відрахуванням судді ОСОБА_1 зі штату суду, призначено повторний автоматизований розподіл заяви, яку, відповідно до витягу з протоколу повторного автоматизованого розподілу справи між суддями, передано судді Дєєву М.В.

15.07.2020 року ухвалою Дніпропетровського окружного адміністративного суду прийнято до провадження вказану заяву та призначено її до розгляду в порядку письмового провадження на 15.07.2020 року.

При вирішенні по суті питання про заміну сторін по справі, суд виходить з такого.

Постановою Кабінету Міністрів України № 296 від 28.03.2018 року Про реформування територіальних органів Державної фіскальної служби реорганізовано деякі територіальні органи Державної фіскальної служби шляхом їх приєднання як структурних підрозділів до відповідних територіальних органів Служби за переліком згідно з додатком.

Так, згідно додатку, Дніпродзержинська об`єднана державна податкова інспекція Головного управління Державної фіскальної служби у Дніпропетровській області реорганізована шляхом приєднання до Головного управління Державної фіскальної служби у Дніпропетровській області.

Постановою Кабінету Міністрів України від 18 грудня 2018 року № 1200 утворено Державну податкову службу України та Державну митну службу України, реорганізувавши Державну фіскальну службу шляхом поділу. Пунктом 2 вказаної постанови установлено, що: Державна податкова служба є центральним органом виконавчої влади, діяльність якого спрямовується і координується Кабінетом Міністрів України через Міністра фінансів і який реалізує державну податкову політику, державну політику з адміністрування єдиного внеску на загальнообов`язкове державне соціальне страхування (далі - єдиний внесок). Державна податкова служба та Державна митна служба є правонаступниками майна, прав та обов`язків реорганізованої Державної фіскальної служби у відповідних сферах діяльності.

Згідно інформації з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань 17 травня 2019 р. внесено запис в Єдиному державному реєстрі про державну реєстрацію Державної податкової служби України як юридичної особи.

Постановою Кабінету Міністрів України від 19 червня 2019 року № 537 утворено як юридичні особи публічного права територіальні органи Державної податкової служби за переліком згідно з додатком 1; реорганізовано деякі територіальні органи Державної фіскальної служби шляхом їх приєднання до відповідних територіальних органів Державної податкової служби за переліком згідно з додатком 2. Також визначено територіальні органи Державної податкової служби правонаступниками майна, прав та обов`язків територіальних органів Державної фіскальної служби, що реорганізуються згідно з пунктом 2 цієї постанови, у відповідних сферах діяльності.

Зокрема утворено Головне управління ДПС у Дніпропетровській області; Головне управління ДФС у Дніпропетровській області реорганізовано шляхом приєднання до Головного управління ДПС у Дніпропетровській області.

Згідно інформації з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань 01 серпня 2019 р. внесено запис в Єдиному державному реєстрі про державну реєстрацію Головного управління ДПС у Дніпропетровській області як юридичної особи.

Отже, Головне управління ДПС у Дніпропетровській області є правонаступником Головного управління ДФС у Дніпропетровській області.

05.05.2017 року проведено чергову державну реєстрацію змін до статуту відповідача, відповідно до яких Приватне акціонерне товариство "Дніпровська теплоелектроцентраль" є новим найменуванням Публічного акціонерного товариства Дніпровська теплоелектроцентраль .

27.04.2018 року проведено державну реєстрацію змін до Статуту позивача. Відповідно до нової редакції Статуту Акціонерне товариство Дніпровська теплоелектроцентраль є новим найменуванням Приватного акціонерного товариства Дніпровська теплоелектроцентраль .

Разом з тим, суд зазначає, що в даному випадку не має місце правонаступництво, оскільки реорганізація Акціонерного товариства Дніпровська теплоелектроцентраль не відбувалась, а було здійснено зміну організаційно-правової форми підприємства.

Відповідно до статті 52 Кодексу адміністративного судочинства України, у разі вибуття або заміни сторони чи третьої особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд допускає на будь-якій стадії судового процесу заміну відповідної сторони чи третьої особи її правонаступником. Усі дії, вчинені в адміністративному процесі до вступу правонаступника, обов`язкові для нього в такій самій мірі, у якій вони були б обов`язкові для особи, яку він замінив.

Враховуючи викладене, суд дійшов висновку, що заява Акціонерного товариства Дніпровська теплоелектроцентраль підлягає частковому задоволенню.

Керуючись ст.ст.52, 248 КАС України,-

УХВАЛИВ:

Заяву Акціонерного товариства Дніпровська теплоелектроцентраль про заміну сторін по справі - задовольнити частково.

Вважати вірним найменування відповідача у справі № 804/13891/15 Акціонерне товариство Дніпровська теплоелектроцентраль .

Допустити заміну позивача у справі з Дніпродзержинської об`єднаної державної податкової інспекції Головного управління Державної фіскальної служби у Дніпропетровській області на її правонаступника - Головне управління ДПС у Дніпропетровській області (49005, Дніпропетровська обл., місто Дніпро, ВУЛИЦЯ СІМФЕРОПОЛЬСЬКА, будинок 17-А, код ЄДРПОУ - 43145015).

В задоволенні іншої частини заяви Акціонерного товариства Дніпровська теплоелектроцентраль - відмовити.

Ухвала набирає законної сили в порядку статті 256 Кодексу адміністративного судочинства України та може бути оскаржена у строки встановлені статтею 295 Кодексу адміністративного судочинства України окремо від рішення суду.

До дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи ухвала суду оскаржується до Третього апеляційного адміністративного суду через Дніпропетровський окружний адміністративний суд відповідно до підпункту 15.5 пункту 15 Розділу VII Перехідних положень Кодексу адміністративного судочинства України.

Суддя М.В. Дєєв

СудДніпропетровський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення15.07.2020
Оприлюднено15.07.2020
Номер документу90388808
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —804/13891/15

Ухвала від 15.07.2020

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Дєєв Микола Владиславович

Ухвала від 15.07.2020

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Дєєв Микола Владиславович

Постанова від 03.05.2018

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Ханова Р.Ф.

Ухвала від 02.05.2018

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Ханова Р.Ф.

Ухвала від 14.02.2018

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Ханова Р.Ф.

Ухвала від 29.01.2018

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Ханова Р.Ф.

Ухвала від 03.01.2018

Адміністративне

Верховний Суд

Ханова Р.Ф.

Постанова від 08.11.2017

Адміністративне

Дніпропетровський апеляційний адміністративний суд

Мельник В.В.

Постанова від 08.11.2017

Адміністративне

Дніпропетровський апеляційний адміністративний суд

Мельник В.В.

Ухвала від 19.10.2017

Адміністративне

Дніпропетровський апеляційний адміністративний суд

Мельник В.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні