Ухвала
від 30.06.2020 по справі 757/12346/20-ц
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/12346/20-ц

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про відкриття провадження у цивільній справі

30 червня 2020 року м. Київ

Суддя Печерського районного суду м. Києва Батрин О.В.,

позивач: ОСОБА_1 : АДРЕСА_1

відповідач: Громадська організація Стоп корупції : м. Київ, вул. Предславинська, 43/2

третя особа: Національна академія аграрних наук України: 01010, м. Київ, вул. Омеляновича-Павленка, 9

предмет позову - захист честі, гідності та ділової репутації, відшкодування моральної шкоди,

підстави позову - завдання моральної шкоди внаслідок поширення недостовірної інформації,

ВСТАНОВИВ:

До Печерського районного суду м. Києва надійшла вказана позовна заява.

Позовна заява відповідає вимогам, передбаченим ст. 187 ЦПК України.

Позовну заяву слід розглядати в порядку цивільного судочинства і вона підсудна Печерському районному суду м. Києва.

Підстави для залишення позовної заяви без руху, її повернення або відмови у відкритті провадження в цивільній справі відсутні.

Згідно з ч. 5 ст. 279 ЦПК України суд розглядає справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої зі сторін про інше. За клопотанням однієї із сторін або з власної ініціативи суду розгляд справи проводиться в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

Крім того, від позивача надійшло клопотання про витребування доказів, а саме: у Товариства з обмеженою відповідальністю Інтернет Інвест та у Товариства з обмеженою відповідальністю Хостмайстер інформацію щодо власника веб-сайту stopcor.org .

З урахуванням того, що інформація є важливою для розгляду та вирішення справи по суті, а позивач самостійно отримати дану інформації не має можливості, суд надходить висновку про задоволення даного клопотання та витребування доказів.

На підставі викладеного вище та керуючись ст. 187, 274-275, 352-355 ЦПК України,

УХВАЛИВ:

Прийняти позовну заяву ОСОБА_1 до громадської організації Стоп корупція , третя особа Національна академія аграрних наук України про захист честі, гідності та ділової репутації, відшкодування моральної шкоди, та відкрити провадження у цивільній справі № 757/12346/20-ц.

Вказана справа буде розглядатись за правилами позовного (спрощеного) провадження у приміщенні Печерського районного суду м. Києва за адресою: 01601, м. Київ, вул. Володимирська, 15, каб. 313.

Клопотання про розгляд справи у судовому засіданні з повідомленням сторін відповідач може подати в строк, що не перевищує п`ятнадцяти днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі, а позивач - не пізніше п`яти днів з дня отримання відзиву.

Не пізніше п`ятиденного строку відповідач має право подати заяву із запереченнями щодо розгляду справи в порядку спрощеного позовного провадження, у разі неподання у встановлений судом строк яких, відповідач має право ініціювати перехід до розгляду справи за правилами загального позовного провадження лише у випадку, якщо доведе, що пропустив строк з поважних причин.

Не пізніше п`ятнадцяти днів з дня отримання копії ухвали про відкриття провадження, копії позовної заяви та додатків до неї, до початку розгляду справи по суті, відповідач має право надіслати відзив на позовну заяву і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову до суду з підтвердженням направлення позивачу копії відзиву та доданих до нього документів.

Позивач не пізніше п`яти днів з дня отримання відзиву, до початку розгляду справи по суті, має право підготувати відповідь на відзив, виклавши письмово свої міркування, аргументи, надати відповідні докази, та направити відповідачу та суду з підтвердженням такого направлення учаснику справи.

Відповідач не пізніше п`яти днів з дня отримання відповіді позивача на відзив, до початку розгляду справи по суті, має право підготувати заперечення на відповідь на відзив, та направити позивачу й суду з підтвердженням такого направлення учасникам справи.

Роз`яснити учасникам справи, що подання заяв по суті справи (позовна заява; відзив на позовну заяву (відзив); відповідь на відзив; заперечення; пояснення третьої особи щодо позову або відзиву) є їхнім правом. У разі ненадання учасником розгляду заяви по суті справи у встановлений судом або законом строк без поважних причин, суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Витребувати докази у Товариства з обмеженою відповідальністю Інтернет Інвест (01042, м. Київ, Печерський район, НОВОПЕЧЕРСЬКИЙ ПРОВУЛОК, буд. 3, корпус 2, офис 9) та у Товариства з обмеженою відповідальністю Хостмайстер (04060, м. Київ, Шевченківський район, ВУЛИЦЯ ВАВИЛОВИХ, будинок 18) інформацію щодо власника веб-сайту stopcor.org .

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку окремо від рішення суду виключно у випадку відкриття провадження у справі з порушенням правил підсудності безпосередньо до Київського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення ухвали.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи на офіційному вебпорталі судової влади України за веб-адресою http://court.gov.ua/fair/sud2606.

Суддя О.В. Батрин

Дата ухвалення рішення30.06.2020
Оприлюднено16.07.2020

Судовий реєстр по справі —757/12346/20-ц

Рішення від 08.02.2021

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Батрин О. В.

Ухвала від 30.06.2020

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Батрин О. В.

Ухвала від 16.04.2020

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Батрин О. В.

Ухвала від 06.04.2020

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Соколов О. М.

Ухвала від 31.03.2020

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Волкова С. Я.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні