Ухвала
від 21.07.2020 по справі 2-а-5461/08
ЖИТОМИРСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЖИТОМИРСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

(про заміну сторони або третьої особи на правонаступника)

21 липня 2020 року м. Житомир справа № 2-а-5461/08

категорія 7199

Житомирський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді Нагірняк М.Ф.,

розглянувши у письмовому провадженні клопотання Головного управління Пенсійного фонду України в Житомирській області про заміну позивача в справі за позовом Прокурора Богунського району м. Житомира в інтересах держави в особі Житомирського об`єднаного управління Пенсійного фонду України в Житомирській області до Приватного підприємства "Спільне виробничо - комерційне підприємство "Інтерінвест" (м. Житомир) про стягнення заборгованості.,

встановив:

12.08.2008 року Житомирським окружним адміністративним судом була винесена постанова по справі № 2-а-5461/08 про стягнення з приватного підприємства „Спільне виробничо-комерційне підприємство „Інтерінвест" (вул. Мануїльського, 85, кв. 4, м. Житомир, р/р НОМЕР_1 в ЖОУ ВАТ „Ощадний банк України", МФО 311647, код 24707359) на користь управління Пенсійного фонду України в Богунському районі м. Житомира (вул. Перемоги, 55, м. Житомир, р/р НОМЕР_2 , в ЖОУ ВАТ „Ощадний банк України", МФО 311647, код 20404900) заборгованість по страховим внескам на загальнообов`язкове державне пенсійне страхування в розмірі 6961 грн. 95 коп.

На підставі зазначеного рішення суд видав виконавчий лист № 2-а-5461/08 для звернення його до примусового виконання.

Ухвалою Житомирського окружного адміністративного суду від 27.07.2016року замінено первинного позивача - Управління Пенсійного фонду в Богунському районі м. Житомира його правонаступником - Житомирським об`єднаним управлінням Пенсійного фонду України в Житомирській області.

16 липня 2020року до суду надійшло клопотання Головного управління Пенсійного фонду України в Житомирській області про заміну сторони у справі, а саме позивача - Житомирське об`єднане управління Пенсійного фонду України в Житомирській області іншою юридичною особою - Головним управлінням Пенсійного фонду України в Житомирській області. Клопотання мотивовано тим, що Житомирське об`єднане управління Пенсійного фонду України в Житомирській області ліквідоване шляхом приєднання до Головного управління Пенсійного фонду України в Житомирській області, яке є повним правонаступником реорганізованого управління.

Згідно з частиною 9 статті 205 Кодексу адміністративного судочинства України, суд вважає за можливе розглянути заяву у письмовому провадженні.

За приписами статті 52 Кодексу адміністративного судочинства України у разі вибуття або заміни сторони чи третьої особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд допускає на будь-якій стадії судового процесу заміну відповідної сторони чи третьої особи її правонаступником. Усі дії, вчинені в адміністративному процесі до вступу правонаступника, обов`язкові для нього в такій самій мірі, у якій вони були б обов`язкові для особи, яку він замінив.

Судом установлено, що відповідно до пункту 1 постанови Кабінету Міністрів України "Деякі питання функціонування органів Пенсійного фонду України" від 22 серпня 2018 року №628 вирішено реорганізувати деякі територіальні органи Пенсійного фонду України шляхом приєднання до окремих органів Пенсійного фонду України за переліком згідно з додатком.

Згідно зі змістом додатку до постанови Кабінету Міністрів України від 22 серпня 2018 року №628 "Перелік територіальних органів Пенсійного фонду України, які реорганізуються шляхом приєднання", Андрушівське об`єднане управління Пенсійного фонду України, Бердичівське об`єднане управління Пенсійного фонду України, Ємільчинське об`єднане управління Пенсійного фонду України, Житомирське об`єднане управління Пенсійного фонду України, Коростенське об`єднане управління Пенсійного фонду України, Коростишівське об`єднане управління Пенсійного фонду України, Овруцьке об`єднане управління Пенсійного фонду України, Новоград-Волинське об`єднане управління Пенсійного фонду України, Хорошівське об`єднане управління Пенсійного фонду України реорганізовані шляхом приєднання до Головного управління Пенсійного фонду України у Житомирській області.

Запис про проведення державної реєстрації припинення юридичних осіб внесено до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань, відтак позивач у справі вибув.

Таким чином, у межах спірних правовідносин Головне управління Пенсійного фонду України в Житомирській області є правонаступником вибувшого позивача.

З огляду на викладене, суд вважає за необхідне допустити заміну позивача - Житомирського об`єднаного управління Пенсійного фонду України в Житомирській області його правонаступником - Головним управлінням Пенсійного фонду України в Житомирській області.

Керуючись статтями 52, 243, 248, 256 Кодексу адміністративного судочинства України,

ухвалив:

Клопотання Головного управління Пенсійного фонду України в Житомирській області задовольнити.

Допустити в справі заміну вибувшого позивача - Житомирського об`єднаного управління Пенсійного фонду України в Житомирській області на його правонаступника - Головне управління Пенсійного фонду України в Житомирській області.

Ухвала набирає законної сили у порядку встановленому статтею 256 Кодексу адміністративного судочинства України та може бути оскаржена до Сьомого апеляційного суду за правилами встановленими статтями 293-297 Кодексу адміністративного судочинства України.

Суддя М.Ф. Нагірняк

Дата ухвалення рішення21.07.2020
Оприлюднено21.07.2020
Номер документу90490401
СудочинствоАдміністративне
Сутьстягнення заборгованості

Судовий реєстр по справі —2-а-5461/08

Ухвала від 21.07.2020

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Нагірняк Микола Федорович

Ухвала від 27.07.2016

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Сичова Олена Петрівна

Постанова від 09.12.2008

Адміністративне

Чернігівський окружний адміністративний суд

Д'яков В.І.

Постанова від 03.06.2008

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Іванов Е.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні