Ухвала
від 06.04.2010 по справі 6-6/10
САДГІРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЧЕРНІВЦІВ

Справа №  6-6/2010р.

   

Україна

У  Х  В  А  Л  А

про звернення стягнення на грошові кошти, що знаходяться на рахунках

06 квітня 2010 року                               Садгірський районний суд м. Чернівці  

                           у складі:   головуючого-судді      Плавана В.О.

                                     при секретарі                Чайка С.В.

    розглянувши у відкритому судовому засіданні подання заступника начальника Садгірського відділу Державної виконавчої служби Чернівецького міського управління юстиції ОСОБА_1 про вирішення питання про звернення стягнення на грошові кошти ПП «Теомет», що знаходяться на рахунках ,-

ВСТАНОВИВ :

Заступник начальника Садгірського ВДВС Чернівецького МУЮ ОСОБА_1 звернулася до суду з поданням, погодженим з начальником ВДВС, в якому вказує, що на виконанні Садгірського ВДВС Чернівецького МУЮ знаходиться виконавче провадження по виконанню вимог №Ю-186 від 05.11.2009 року Управління пенсійного фонду України у Садгірському районі м. Чернівці про стягнення з ПП «Теомет» на користь Управління Пенсійного фонду України у Садгірському районі м. Чернівці боргу у розмірі 718,08 грн. та постанови про стягнення виконавчого збору на користь держави на суму 71,80 грн.

На даний час вказані борги  ТОВ «Флоат-центр Чернівці» не сплачені.

У зв’язку з наведеним просить вирішити питання про звернення стягнення на грошові кошти боржника (ПП «Теомет» Інд.код 34439174, вул. Байкальська, 18                         м. Чернівці), що містяться на рахунках відкритих та будуть відкриті на ім’я ПП «Теомет» в установах банків та фінансових установ міста при примусовому виконанні виконавчого провадження по виконанню постанов про стягнення виконавчого збору.

Представник Садгірського ВДВС Чернівецького МУЮ в судове засідання не заявився, не повідомив суд про причину його неявки та не подав до суду заяву про розгляд  справи у його відсутності.

Суд, дослідивши матеріали подання вважає, що подання підлягає частковому задоволенню.

Відповідно до ч.2 ст.50 ЗУ „Про виконавче провадження” стягнення за виконавчими документами в першу чергу звертається на кошти боржника в гривнях та іноземній валюті, інші цінності, в тому числі кошти на рахунках в установах банків та інших кредитних організаціях, на рахунки в цінних паперах у депозитаріях цінних паперів.

Відповідно абзацу 7 ч.3 ст. 5 ЗУ „Про виконавче провадження” державний виконавець при здійсненні виконавчого провадження має право на підставі рішення суду накласти арешт на грошові кошти та інші цінності боржника в тому числі кошти, які знаходяться на рахунках та вкладах в установах банків та інших кредитних організаціях, на рахунки в цінних а також опечатувати каси, приміщення і місця зберігання грошей.

У відповідності до ч.1 ст.377 ЦПК України питання про звернення стягнення на належні боржнику від інших осіб грошові кошти, що знаходяться на рахунках цих осіб в установах банків та інших фінансових установах, при виконанні судових рішень та рішень органів (посадових осіб), а також питання про звернення стягнення на грошові кошти боржника, що знаходяться на його рахунках в установах банків та інших органів (посадових осіб) вирішуються судом за поданням державного виконавця, погодженим з начальником державної виконавчої служби.

Враховуючи  наведене  суд  вважає, що подання заступника начальника Садгірського відділу Державної виконавчої служби Чернівецького міського управління юстиції ОСОБА_1  про звернення стягнення на грошові кошти ПП «Теомет», що знаходяться на рахунках підлягає частковому задоволенню, оскільки цивільним законодавством непередбачено звернення стягнення на грошові кошти боржника які будуть відкриті на його ім’я.  

Керуючись ст. 377 ЦПК України,

У Х В А Л И В:

   

Подання заступника начальника Садгірського відділу Державної виконавчої служби Чернівецького міського управління юстиції ОСОБА_1 задовольнити частково.

Звернути стягнення на грошові кошти ПП «Теомет» (Інд.код 34439174,                         вул. Байкальська, 18 м. Чернівці), що містяться на рахунках відкритих на ім’я ПП «Теомет» в установах банків та фінансових установ міста при примусовому виконанні вимог Управління Пенсійного Фонду України у Садгірському районі на загальну суму 718,08 грн., та постанови про стягнення виконавчого  збору на користь держави на загальну суму 71,80   грн .

Ухвала суду набирає законної сили після закінчення строку подання заяви про апеляційне оскарження, якщо заяву про апеляційне оскарження не було подано. Якщо було подано заяву про апеляційне оскарження, але апеляційна скарга не була подана у строк, встановлений ст. 294 ЦПК України, ухвала суду  набирає законної сили після закінчення цього строку. У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після розгляду справи апеляційним судом.

Ухвала  може бути оскаржена в апеляційному порядку до апеляційного суду Чернівецької області через Садгірський районний суд м. Чернівці шляхом подачі в 5-денний строк з дня проголошення ухвали заяви про апеляційне оскарження і поданням після цього протягом 10 днів апеляційної скарги, з подачею її копії до апеляційної інстанції або в порядку ч.4 ст.295 ЦПК України.

   

Головуючий-суддя                                             Плаван В.О.

Дата ухвалення рішення06.04.2010
Оприлюднено22.04.2010
Номер документу9056074
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —6-6/10

Ухвала від 21.07.2020

Цивільне

Кагарлицький районний суд Київської області

Закаблук О. В.

Ухвала від 18.06.2020

Цивільне

Кагарлицький районний суд Київської області

Закаблук О. В.

Ухвала від 01.03.2010

Цивільне

Бердянський міськрайонний суд Запорізької області

Панченко О. М.

Ухвала від 03.03.2010

Цивільне

Борівський районний суд Харківської області

Зеленькова Н. Г.

Ухвала від 28.05.2010

Цивільне

Недригайлівський районний суд Сумської області

Захарченко О. П.

Ухвала від 05.02.2010

Цивільне

Ленінський районний суд м.Полтави

Кононенко С. Д.

Ухвала від 26.04.2010

Цивільне

Апеляційний суд Миколаївської області

Базовкіна Т. М.

Ухвала від 16.04.2010

Цивільне

Апеляційний суд Миколаївської області

Базовкіна Т. М.

Ухвала від 23.07.2010

Цивільне

Великоновосілківський районний суд Донецької області

Єфименко В. І.

Ухвала від 11.03.2010

Цивільне

Решетилівський районний суд Полтавської області

Горулько О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні