Ухвала
від 16.07.2020 по справі 361/6944/13-ц
БРОВАРСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 361/6944/13-ц

провадження № 6/361/183/20

16.07.2020

УКРАЇНА

БРОВАРСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

16 липня 2020 року м. Бровари

Броварський міськрайонний суд Київської області у складі:

головуючого судді: Петришин Н.М.

за участю секретаря: Плиси В.О.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні у залі суду цивільну справу за заявою Товариства з обмеженою відповідальністю Фінансова Компанія Інвест Хаус , заінтересовані особи: Публічне акціонерне товариство Комерційний банк Надра , ОСОБА_1 , про заміну сторони виконавчого провадження , -

в с т а н о в и в:

У червні 2020 року Товариство з обмеженою відповідальністю Фінансова Компанія Інвест Хаус звернулося до суду із заявою про заміну сторони стягувача із Публічного акціонерного товариства Комерційний банк Надра на його правонаступника Товариство з обмеженою відповідальністю Фінансова Компанія Інвест Хаус у виконавчому провадженні за виконавчим листом № 361/6944/13-ц, виданим на підставі рішення Броварського міськрайонного суду Київської області, ухваленого 25 вересня 2013 року в цивільній справі за позовом Публічного акціонерного товариства Комерційний банк Надра до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості за кредитним договором.

У судове засідання представник заявника не з`явився, про місце, час та дату розгляду справи повідомлявся належним чином. У прохальній частині заяви про заміну сторони стягувача просив здійснювати розгляд справи за відсутності представника заявника.

Заінтересовані особи у судове засідання також не з`явилися, про місце, час та дату розгляду справи повідомлялися належним чином. Причини неявки суду не відомі.

Розглянувши заяву та додані до неї документи, суд вважає, що заява підлягає задоволенню з наступних підстав.

Відповідно до ч. 5 ст. 15 Закону України Про виконавче провадження у разі вибуття однієї із сторін виконавець за заявою сторони, а також заінтересована особа мають право звернутися до суду із заявою про заміну сторони її правонаступником. Для правонаступника усі дії, вчинені до його вступу у виконавче провадження, є обов`язковими тією мірою, якою вони були б обов`язковими для сторони, яку правонаступник замінив.

За змістом ч. 1 ст. 512 ЦК України кредитор у зобов`язанні може бути змінений іншою особою внаслідок, зокрема, передання ним своїх прав іншій особі за правочином (відступлення права вимоги), а згідно зі ст. 514 ЦК України до нового кредитора переходять права первісного кредитора у зобов`язанні в обсязі і на умовах, що існували на момент переходу цих прав, якщо інше не встановлено договором або законом.

Відповідно до вимог ст. 442 ЦПК України у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження суд замінює таку сторону її правонаступником. Заяву про заміну сторони її правонаступником може подати сторона (заінтересована особа), державний або приватний виконавець. Суд розглядає заяву про заміну сторони її правонаступником у десятиденний строк з дня її надходження до суду у судовому засіданні з повідомленням учасників справи та заінтересованих осіб. Неявка учасників справи та інших осіб не є перешкодою для вирішення питання про заміну сторони виконавчого провадження.

Матеріалами справи встановлено, що у провадженні Броварського міськрайонного суду Київської області перебувала цивільна справа за позовом Публічного акціонерного товариства Комерційний банк Надра до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 про стягнення заборгованості за кредитним договором.

Ухвалою Броварського міськрайонного суду Київської області від 25 вересня 2013 року провадження у частині позовних вимог до ОСОБА_2 у справі за позовом Публічного акціонерного товариства Комерційний банк Надра до ОСОБА_1 , ОСОБА_2 про стягнення заборгованості за кредитним договором - закрито (а.с. 50).

Рішенням Броварського міськрайонного суду Київської області від 25 вересня 2013 року позов Публічного акціонерного товариства Комерційний банк Надра до ОСОБА_1 - задоволено. Стягнуто із ОСОБА_1 на користь Публічного акціонерного товариства Комерційний банк Надра заборгованість за кредитним договором у розмірі 13 452, 23 доларів США, що становить в еквіваленті по курсу НБУ 107 523,67 грн. та понесені витрати по сплаті судового збору в розмірі 1 189,94 грн. (а.с. 51-52).

Із матеріалів справи вбачається, що 08 листопада 2013 року на підставі вищевказаного рішення та заяви представника ПАТ Комерційний банк Надра Шох С.М. Броварським міськрайонним судом Київської області видано останньому копію рішення та два виконавчі листи (а.с. 54).

02 березня 2020 року між Публічним акціонерним товариством Комерційний банк Надра (Банк) та Товариством з обмеженою відповідальністю Фінансова Компанія Інвест Хаус (Новий кредитор) укладено Договір відступлення прав вимоги № GL2N79275_266ПВ, відповідно до умов якого Банк відступає Новому кредитору належні Банку, а Новий кредитор набуває права вимоги Банку до позичальників та/або заставодавців та/або поручителів, зазначених у Додатку № 1 до цього Договору (Боржників), включаючи права вимоги до правонаступників Боржників, спадкоємців Боржників або інших осіб, до яких перейшли обов`язки Боржників, за кредитними договорами, та/або договорами поруки, та/або договорами застави, з урахуванням усіх змін, доповнень і додатків до них, згідно реєстру у Додатку № 1 до цього Договору (а.с. 60-61).

Із наданого заявником Реєстру кредитних договорів, майнові права за якими відступаються, та боржників за такими договорами, який є Додатком № 1 до Договору № GL2N79275_266ПВ про відступлення прав вимоги від 02.03.2020 року, вбачається, що Публічне акціонерне товариство Комерційний банк Надра передало Товариству з обмеженою відповідальністю Фінансова Компанія Інвест Хаус права вимоги за кредитними договорами, зокрема за кредитним договором № 498/П/РП/2007-840 від 10.12.2007 року, укладеним між ВАТ комерційний банк Надра та ОСОБА_1 (а.с. 62-63).

Враховуючи вищевикладене, суд вважає за можливе задовольнити заяву про заміну сторони стягувача у виконавчому провадженні.

На підставі викладеного, та керуючись Законом України Про виконавче провадження , ст.ст. 512, 514 ЦК України, ст.ст. 260, 261, 354, 442 ЦПК України, суд,-

у х в а л и в :

Заяву задовольнити.

Замінити стягувача Публічне акціонерне товариство Комерційний банк Надра на його правонаступника Товариство з обмеженою відповідальністю Фінансова Компанія Інвест Хаус у виконавчому провадженні за виконавчим листом № 361/6944/13-ц, виданими на підставі рішення Броварського міськрайонного суду Київської області, ухваленого 25 вересня 2013 року в цивільній справі за позовом Публічного акціонерного товариства Комерційний банк Надра до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості за кредитним договором.

Апеляційна скарга на ухвалу суду може бути подана до Київського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини судового рішення або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Ухвала, що постановлена судом поза межами судового засідання або в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, розгляду справи без повідомлення (виклику) учасників справи, набирає законної сили з моменту її підписання суддею (суддями).

Під час дії карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), строк на апеляційне оскарження продовжується на строк дії такого карантину.

Суддя Н.М. Петришин

СудБроварський міськрайонний суд Київської області
Дата ухвалення рішення16.07.2020
Оприлюднено29.07.2020
Номер документу90624158
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —361/6944/13-ц

Ухвала від 06.06.2024

Цивільне

Броварський міськрайонний суд Київської області

Петришин Н. М.

Ухвала від 01.04.2024

Цивільне

Броварський міськрайонний суд Київської області

Петришин Н. М.

Ухвала від 01.10.2021

Цивільне

Броварський міськрайонний суд Київської області

Петришин Н. М.

Ухвала від 21.01.2021

Цивільне

Броварський міськрайонний суд Київської області

Петришин Н. М.

Ухвала від 21.01.2021

Цивільне

Броварський міськрайонний суд Київської області

Петришин Н. М.

Ухвала від 08.12.2020

Цивільне

Броварський міськрайонний суд Київської області

Петришин Н. М.

Ухвала від 16.07.2020

Цивільне

Броварський міськрайонний суд Київської області

Петришин Н. М.

Ухвала від 16.07.2020

Цивільне

Броварський міськрайонний суд Київської області

Петришин Н. М.

Ухвала від 12.06.2020

Цивільне

Броварський міськрайонний суд Київської області

Петришин Н. М.

Ухвала від 25.09.2013

Цивільне

Броварський міськрайонний суд Київської області

Петришин Н. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні