Ухвала
від 28.07.2020 по справі 380/4804/20
ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

справа№380/4804/20

У Х В А Л А

з питань витребування доказів

28 липня 2020 року

Суддя Львівського окружного адміністративного суду Сподарик Наталія Іванівна, розглянувши в порядку письмового провадження заяву позивача про витребування доказів у справі за позовом ОСОБА_1 до Яворівської районної виборчої комісії про визнання протиправною та скасування постанови,

ВСТАНОВИВ :

На розгляд Львівського окружного адміністративного суду надійшла позовна заява ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ; РНОКПО НОМЕР_1 ) до Яворівської районної виборчої комісії (81000, Львівська область, Яворівський район, м. Яворів, вул. І.Франка,8; код ЄДРПОУ 33963891) з вимогою: визнати постанову Яворівської районної виборчої комісії № 2 від 29.03.2020 протиправною та скасувати її.

23.06.2020 суд ухвалою залишив без руху позовну заву ОСОБА_1 до Яворівської районної виборчої комісії про визнання протиправною та скасування постанови у справі № 380/4804/20.

Ухвалою суду від 08.07.2020 відкрито провадження у справі за правилами загального позовного провадження.

28.07.2020 за вх. № 6901 ел. надійшло клопотання про проведення підготовчого засідання без участі третьої особи.

На електронну адресу суду 28.07.2020 за вх. № 6903 ел від позивачки надійшло клопотання про проведення підготовчого засідання без участі позивача. Підготовче судове засідання просить проводити без її участі.

Позивачем також подано клопотання про витребування доказів у якій просить: витребувати у Львівської територіальної організації політичної партії Європейська солідарність Блок Петра Порошенка :

1) належним чином завірену копію особистої заяви члена Домажирської СВК Телюк О.Р. про виключення її зі складу Домажирської СВК за власним бажанням, з номером реєстрації її в книзі вхідної Документації;

2) надати належним чином засвідчену копію подання скерованого до Яворівської районної виборчої комісії, на заміну членів Домажирської сільської виборчої комісії, а саме ОСОБА_2 та ОСОБА_1 поданої Головою Яворівської районної у Львівській області організації Політичної партії Європейська Солідарність Самардаком Ігорем Степановичем 27 березня 2020 року до Яворівської РВК., зі всіма додатками.

3) надати належним чином засвідчену копію Заяви Голови Львівської територіальної організації політичної партії Європейська солідарність

Яворівської РВК про неналежність подання від. 27.03.2020.

4) надати належним чином завірену копію протоколу засідання Яворівської районної виборчої комісії .на якому було прийнято рішення про зміну

складу Домажирської сільської виборчої комісії;

5) надати належним чином завірені копії документів, на рішення про зміну складу Домажирської сільської виборчої комісії;

6) надати завірену належним чином копію постанови Яворівської районної виборчої комісії про зміну складу Домажирської сільської виборчої комісії.

У підготовче судове засідання сторони не прибули, відтак відповідно до приписів ч. 9 ст. 205 Кодексу адміністративного судочинства (далі - КАС України) суд розглянув заяву позивачки про витребування доказів за відсутності сторін.

При вирішенні поданої заяви суд керується таким.

Згідно із ч. 4 ст. 9 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України) суд вживає визначені законом заходи, необхідні для з`ясування всіх обставин у справі, у тому числі щодо виявлення та витребування доказів з власної ініціативи.

Згідно з ч. 1, 2 ст. 72 КАС України доказами в адміністративному судочинстві є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інші обставини, що мають значення для правильного вирішення справи. Ці дані встановлюються такими засобами: 1) письмовими, речовими і електронними доказами; 2) висновками експертів; 3) показаннями свідків.

Відповідно до ч. 2, 4 ст. 79 КАС України позивач, особи, яким законом надано право звертатися до суду в інтересах інших осіб, повинні подати докази разом із поданням позовної заяви.

Якщо доказ не може бути поданий у встановлений законом строк з об`єктивних причин, учасник справи повинен про це письмово повідомити суд та зазначити: доказ, який не може бути подано; причини, з яких доказ не може бути подано у зазначений строк. Учасник справи також повинен надати докази, які підтверджують, що він здійснив усі залежні від нього дії, спрямовані на отримання відповідного доказу.

Частиною 1 ст. 80 КАС України визначено, що учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений в частинах другій та третій статті 79 цього Кодексу. Якщо таке клопотання заявлено з пропуском встановленого строку, суд залишає його без задоволення, крім випадку, коли особа, яка його подає, обґрунтує неможливість його подання у встановлений строк з причин, що не залежали від неї.

При цьому відповідно до ч. 2 ст. 80 Кодексу адміністративного судочинства України у клопотанні про витребування доказів повинно бути зазначено: 1) який доказ витребовується; 2) обставини, які може підтвердити цей доказ, або аргументи, які він може спростувати; 3) підстави, з яких випливає, що цей доказ має відповідна особа; 4) заходи, яких особа, що подає клопотання, вжила для отримання цього доказу самостійно, докази вжиття таких заходів, та (або) причини неможливості самостійного отримання цього доказу.

Згідно з ч. 3 ст. 80 КАС України про витребування доказі за власною ініціативою або за клопотанням учасника справи, або про відмову у витребуванні доказів суд постановляє ухвалу.

Із матеріалів справи судом встановлено, що всупереч вимогам ст. 79 КАС України у позовній заяві позивачка не зазначила про неможливість подання доказів, які просить витребувати, та причин, з яких такі не можуть бути подані. Також не зазначено про заходи, яких вжито для отримання доказів самостійно, не надано суду жодних доказів вжиття таких заходів та (або) причин неможливості самостійного отримання цих доказів.

З копії відповіді від 03.07.20 за вх. № 78 не вбачається щодо надання якої саме публічної інформації зверталась позивач до Львівської територіальної організації політичної партії Європейська Солідарність

Крім того, суд зазначає, що будь-яка письмова заява повинна відповідати загальним вимогам щодо форми та змісту, встановлених статтею 167 КАС України.

З огляду на вказане, суд дійшов висновку, що заява позивачки про витребування доказів є необґрунтованою та задоволенню не підлягає.

Керуючись ст.ст.72,79,80,205,243,248,256,287,294 Кодексу адміністративного судочинства України, суд - ,

УХВАЛИВ:

У задоволенні клопотання позивачки про витребування доказів відмовити.

Ухвала набирає законної сили з моменту оголошення та оскарженню не підлягає.

Суддя Сподарик Н.І.

Дата ухвалення рішення28.07.2020
Оприлюднено29.07.2020
Номер документу90646634
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправною та скасування постанови

Судовий реєстр по справі —380/4804/20

Ухвала від 03.11.2020

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Сподарик Наталія Іванівна

Ухвала від 08.10.2020

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Сподарик Наталія Іванівна

Ухвала від 28.07.2020

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Сподарик Наталія Іванівна

Ухвала від 08.07.2020

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Сподарик Наталія Іванівна

Ухвала від 24.06.2020

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Сподарик Наталія Іванівна

Ухвала від 24.06.2020

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Сподарик Наталія Іванівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні