Ухвала
від 08.10.2020 по справі 380/4804/20
ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД У Х В А Л А

про витребування доказів

08 жовтня 2020 р. Справа № 380/4804/20 Львівський окружний адміністративний суд у складі головуючої судді Сподарик Наталії Іванівни розглянув за правилами загального позовного провадження (у письмовому провадженні) питання про витребування доказів в адміністративній справі за позовом ОСОБА_1 до Яворівської районної виборчої комісії про визнання протиправною та скасування постанови,-

ВСТАНОВИВ :

На розгляд Львівського окружного адміністративного суду надійшла позовна заява ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ; РНОКПО НОМЕР_1 ) до Яворівської районної виборчої комісії (81000, Львівська область, Яворівський район, м. Яворів, вул.І.Франка,8; код ЄДРПОУ 33963891) з вимогою: визнати постанову Яворівської районної виборчої комісії № 2 від 29.03.2020 протиправною та скасувати її.

Ухвалою суду від 24.06.2020 вказану позовну заяву було залишено без руху, а позивачу надано строк для усунення недоліків. На виконання вимог зазначеної ухвали суду позивач усунув недоліки позовної заяви.

Ухвалою суду від 08.07.2020 відкрито провадження у справі за правилами загального позовного провадження.

08.10.2020 за вх. № 8927 ел. надійшло клопотання від позивача про проведення підготовчого засідання без участі позивача.

У підготовче судове засідання сторони не прибули, відтак відповідно до приписів ч. 9 ст. 205 Кодексу адміністративного судочинства (далі - КАС України) суд питання про витребування доказів за відсутності сторін.

Суд з врахуванням необхідності з`ясування обставин у справі, при третій неявці в засідання суду, неповідомлення і не надання доказів причин такої неявки, не обґрунтування причин неможливості долучення доказів, які просив витребувати у Яворівської районної виборчої комісії, суд дійшов висновку про необхідність витребування доказів для долучення до матеріалів справи у позивача.

При постановленні ухвали суд виходив з наступного.

Згідно з ч.1 ст.72 Кодексу адміністративного судочинства України (надалі по тексту - КАС України), доказами в адміністративному судочинстві є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інші обставини, що мають значення для правильного вирішення справи.

У силу ч.ч.1-2 ст.77 КАС України, кожна сторона повинна довести ті обставини, на яких ґрунтуються її вимоги та заперечення, крім випадків, встановлених статтею 78 цього Кодексу.

Відповідно до ч.3 ст.77 Кодексу адміністративного судочинства України, докази суду надають учасники справи. Суд може пропонувати сторонам надати докази та збирати докази з власної ініціативи, крім випадків, визначених цим Кодексом.

Згідно із ч.3 ст.80 КАС України, про витребування доказів за власною ініціативою або за клопотанням учасника справи, або про відмову у витребуванні доказів суд постановляє ухвалу.

У контексті з вищевикладеним, суд дійшов до висновку, що з метою об`єктивного вирішення спору необхідним є витребування доказів у справі.

Керуючись ст.ст. 2, 9, 72, 77, 80, 248 Кодексу адміністративного судочинства України, суд,-

УХВАЛИВ :

Витребувати у ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 ; РНОКПО НОМЕР_1 ):

- засвідчену належним чином Постанову Яворівської районної виборчої комісії Львівської області №2 від 29 березня 2020 року з додатком до постанови, тобто документ який є предметом оскарження;

- документи, який засвідчує створення Яворівської районної виборчої комісії Львівської області із зазначенням адреси поштової кореспонденції, належний витяг засвідчений;

- обґрунтувати позовні вимоги, яким чином саме порушено право позивача і саме в якому статусі перебуває, перебував позивач ( кандидат в депутати, депутат) ;

- обґрунтування строку звернення до суду з порушеним правом позивача, постанова датована 15 січня 2020 року, а позовна заява 22.06.2020 року;

- належним чином завірену копію особистої заяви члена Домажирської СВК ОСОБА_2 про виключення її зі складу Домажирської СВК за власним бажанням, з номером реєстрації її в книзі вхідної Документації;

- надати належним чином засвідчену копію подання скерованого до Яворівської районної виборчої комісії, на заміну членів Домажирської сільської виборчої комісії ОСОБА_1 поданої Головою Яворівської районної у Львівській області організації Політичної партії Європейська Солідарність ОСОБА_3 27 березня 2020 року до Яворівської РВК., зі всіма додатками; вжиття заходів щодо подання доказів у підтвердження заявлених вимог ;

- надати належним чином засвідчену копію Заяви Голови Львівської територіальної організації політичної партії Європейська солідарність

Яворівської РВК ;

- надати належним чином завірену копію протоколу засідання Яворівської районної виборчої комісії на якому було прийнято рішення про зміну

складу Домажирської сільської виборчої комісії;

- надати належним чином завірені копії документів, на рішення про зміну складу Домажирської сільської виборчої комісії;

- надати завірену належним чином копію постанови Яворівської районної виборчої комісії про зміну складу Домажирської сільської виборчої комісії.

Витребувані докази скерувати на адресу суду протягом п`яти днів з дня вручення ухвали. Належним чином завірені копії до матеріалів справи та оригінали для огляду в судовому засіданні:

Повідомити, що підготовче засідання відбудеться 03 листопада 2020 року о 11:00 год. в приміщенні Львівського окружного адміністративного суду (м.Львів, вул.Чоловського, 2).

Явка в засідання обов`язкова.

Відповідно до ч.6-9 ст.80 Кодексу адміністративного судочинства України, будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду.

Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовується судом, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

У випадку неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів без поважних причин, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, визначені цим Кодексом.

У разі неподання позивачем у визначений судом строк без поважних причин витребувані докази необхідні для вирішення спору суд своєю ухвалою залишає позов без розгляду.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Сподарик Н.І.

Дата ухвалення рішення08.10.2020
Оприлюднено12.10.2020
Номер документу92113346
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —380/4804/20

Ухвала від 03.11.2020

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Сподарик Наталія Іванівна

Ухвала від 08.10.2020

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Сподарик Наталія Іванівна

Ухвала від 28.07.2020

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Сподарик Наталія Іванівна

Ухвала від 08.07.2020

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Сподарик Наталія Іванівна

Ухвала від 24.06.2020

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Сподарик Наталія Іванівна

Ухвала від 24.06.2020

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Сподарик Наталія Іванівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні