Ухвала
від 30.07.2020 по справі 554/10480/19
ОКТЯБРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ПОЛТАВИ

Дата документу 30.07.2020 Справа № 554/10480/19

Провадження № 1-кс/554/10502/2020

Ухвала

іменем України

30.07.2020 року м. Полтава

Слідчий суддя Октябрського районного суду м. Полтави ОСОБА_1 , розглянувши клопотання старшого слідчого СУ ГУНП в Полтавській області майора поліції ОСОБА_2 про накладення арешту на майно,

встановила:

29.07.2020 слідчий звернувся до суду із клопотанням про накладення арешту на майно, посилаючись на те, що Слідчим управлінням ГУ Національної поліції в Полтавській області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за № 42017171010000022 від 27.02.2017 року, за ознаками кримінального правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 28 ч.1 ст. 366 КК України.

ОСОБА_3 підозрюється у заволодінні чужим майном, шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем в особливо великих розмірах, вчинене організованою групою, що передбачено ч. 5 ст.191 КК України

Крім того, ОСОБА_3 підозрюється у вчиненні службового підроблення, тобто внесення службовою особою до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, вчинене організованою групою, що передбачено ч.3 ст. 28, ч. 1 ст. 366 КК України.

27.07.2020 в порядку ст. 278 КПК України ОСОБА_3 повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191, ч.3 ст. 28, ч. 1 ст. 366 КК України.

Відповідно до відомостей по «НАІС ДДАІ» МВС України за Приватним підприємством «Адамас» ( код ЄДРПОУ 25171530), директором та засновником якого являється підозрюваний ОСОБА_3 (РНОКПП НОМЕР_1 ), а також який являється одноосібним власником та розпорядником майна підприємства рахуються транспортні засоби, а саме:

1. Автомобіль марки MERSEDES - BENZ ATEGO,, категорія: вантажний, фургон-рефрежератор білого кольору, номер кузова НОМЕР_2 , державний номерний знак НОМЕР_3 , свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу: № НОМЕР_4 , дата реєстрації: 10.11.2011.

2. Автомобіль марки RENAULT MASTER, категорія: вантажний, бортовий (дубль кабіна) чорного кольору, номер кузова НОМЕР_5 , державний номерний знак НОМЕР_6 , свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу: № НОМЕР_7 , дата реєстрації: 20.04.2019.

3. Автомобіль марки ЗАЗ, категорія: легковий КОМБІ-В, сірого кольору, номер кузова НОМЕР_8 , державний номерний знак НОМЕР_9 , свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу: № НОМЕР_10 , дата реєстрації: 22.02.2005.

4. Автомобіль марки FIAT DOBLO, категорія: вантажопасажирський, сірого кольору, номер кузова НОМЕР_11 , державний номерний знак НОМЕР_12 , свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу: № НОМЕР_13 , дата реєстрації: 26.02.2016.

5. Автомобіль марки LEXUS LX 450, категорія: універсал-В-загальний, сірого кольору, номер кузова НОМЕР_14 , державний номерний знак НОМЕР_15 , свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу: № НОМЕР_16 , дата реєстрації: 16.03.2017.

6. Автомобіль марки GREAT WALL НОМЕР_17 , категорія: седан-В-Загальний сірого кольору, номер кузова НОМЕР_18 , державний номерний знак НОМЕР_19 , свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу: № НОМЕР_20 , дата реєстрації: 29.03.2018.

7. Автомобіль марки RENAULT PREMIUM 270, категорія: ФУРГОН ІЗОТЕРМІЧНЙ-С, БІЛОГО кольору, номер кузова НОМЕР_21 , державний номерний знак НОМЕР_22 , свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу: № НОМЕР_23 , дата реєстрації: 25.06.2015.

8. Автомобіль марки FIAT DOBLO, категорія: пасажирський-В, білого кольору, номер кузова НОМЕР_24 , державний номерний знак НОМЕР_25 , свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу: № НОМЕР_26 , дата реєстрації: 12.02.2013.

9. Автомобіль марки RENAULT MASTER, категорія: фургон малотоннажний-В, білого кольору, номер кузова НОМЕР_27 , державний номерний знак НОМЕР_28 , свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу: № НОМЕР_29 , дата реєстрації: 20.04.2019.

Приймаючи до уваги вище викладене, а також те, що існує сукупність підстав та розумних підозр, що суд у випадках передбачених Кримінальним кодексом України може призначити покарання у виді конфіскації майна або застосувати захід кримінально-правового характеру у виді конфіскації майна, оскільки ОСОБА_3 вчинив суспільно-небезпечне діяння, яке підпадає під знаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України, за яке передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Крім того, з метою відшкодування шкоди, завданої Державі незаконними діями ОСОБА_3 в складі організованої групи, розмір якої складає 18 022 548,00 гривень ( вісімнадцять мільйонів двадцять дві тисячі п`ятсот сорок вісім гривень), яку ПП «Адамас» отримав на розрахункові рахунки підприємства, та які директор та засновник ПП «Адамас» ОСОБА_3 використав на власний розсуд, необхідно накласти арешт (заборону на використання, передачу розпорядження, відчуження) майна, належного підозрюваному забезпечення виконання вироку в частині конфіскації майна, запобігання можливості ОСОБА_3 чи іншими особами вказане майно приховати, пошкодити, знищити, використати, передати чи відчужити, що перешкодить повному та неупередженому проведенню досудового розслідування по кримінальному провадженню та можливої конфіскації майна підозрюваного, обвинуваченого, засудженого.

У судове засідання учасники судового провадження не з`явились, про дату, час та місце розгляду клопотання повідомлені належним чином.

Слідчий надав заяву про розгляд клопотання без його участі, клопотання підтримав у повному обсязі, прохав його задовольнити.

За вказаних обставин, слідчий суддя вважає за необхідне розглянути клопотання за даної явки учасників, їх неявка не перешкоджає розгляду клопотання про арешт майна.

Розглянувши клопотання по суті поставлених вимог, перевіривши надані до клопотання матеріали кримінального провадження та дослідивши докази, слідчий суддя вважає, що клопотання підлягає задоволенню з наступних підстав.

Відповідно до ст. 98 КК України речовими доказами є матеріальні об`єкти, які були знаряддям вчинення кримінального правопорушення, зберегли на собі його сліди або містять інші відомості, які можуть бути використані як доказ факту чи обставин, що встановлюються під час кримінального провадження, в тому числі предмети, що були об`єктом кримінально противоправних дій, гроші, цінності та інші речі, набуті кримінально протиправним шляхом.

Відповідно до ч. 2 ст. 168 КПК України тимчасове вилучення майна може здійснюватися також під час обшуку, огляду.

Відповідно доч.2ст.167КПК Українитимчасово вилученимможе бутимайно увигляді речей,документів,грошей тощо,щодо якихє достатніпідстави вважати,що вони: підшукані, виготовлені, пристосовані чи використані як засоби чи знаряддя вчинення кримінального правопорушення та (або) зберегли на собі його сліди.

Статтею 169 КПК України передбачено, що тимчасово вилучене майно повертається особі, у якої воно було вилучено у випадках, передбачених ч.5 ст.171 КПК України, ч.6ст.173 цього Кодексу. Названі статті встановлюють, що клопотання слідчого, прокурора про арешт тимчасово вилученого майна повинно бути подано не пізніше наступного робочого дня після вилучення майна, інакше майно має бути негайно повернуто особі, у якої його було вилучено.

Відповідно до ч. 1 ст. 170 КК України арештом майна є тимчасове, до скасування у встановленому цим Кодексом порядку, позбавлення за ухвалою слідчого судді або суду права на відчуження, розпорядження та/або користування майном, щодо якого існує сукупність підстав чи розумних підозр вважати, що воно є доказом злочину, підлягає спеціальній конфіскації у підозрюваного, обвинуваченого, засудженого, третіх осіб, конфіскації у юридичної особи, для забезпечення цивільного позову, стягнення з юридичної особи отриманої неправомірної вигоди, можливої конфіскації майна. Арешт майна скасовується у встановленому цим Кодексом порядку.

Відповідно до п.1 ч. 2 ст. 170 КПК України арешт майна допускається з метою забезпечення збереження речових доказів, конфіскації майна як виду покарання або заходу кримінально-правового характеру щодо юридичної особи; відшкодування шкоди, завданої внаслідок кримінального правопорушення (цивільний позов), чи стягнення з юридичної особи отриманої неправомірної вигоди.

У випадку, передбаченому п. 1 ч. 2 цієї статті, арешт накладається на майно будь-якої фізичної або юридичної особи за наявності достатніх підстав вважати, що воно відповідає критеріям, зазначеним у ст. 98 цього кодексу.

Ураховуючи викладене, слідчий суддя вважає за необхідне вжити заходів забезпечення кримінального провадження шляхом накладення арешту на зазначене майно з метою забезпечення збереження майна до постановлення у кримінальному провадженні кінцевого рішення.

Керуючись вимогами ст. ст. 98, 167-170, 172, 173, 376 КПК України, слідчий суддя

ухвалила:

клопотання старшого слідчого СУ ГУНП в Полтавській області майора поліції ОСОБА_2 про накладення арешту на майно - задовольнити.

Накласти заборону (арешт) на користування, розпорядження майном, належне ПП «АДАМАС» ( код ЄДРПОУ 25171530, м. Полтава, вул. Дмитра Коряка, 3), директором та засновником якого являється підозрюваний ОСОБА_3 ( РНОКПП НОМЕР_1 ), а також який являється одноосібним власником та розпорядником майна підприємства рахуються транспортні засоби, а саме:

1). Автомобіль марки MERSEDES - BENZ ATEGO,, категорія: вантажний, фургон-рефрежератор білого кольору, номер кузова НОМЕР_2 , державний номерний знак НОМЕР_3 , свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу: № НОМЕР_4 , дата реєстрації: 10.11.2011.

2) Автомобіль марки RENAULT MASTER, категорія: вантажний, бортовий (дубль кабіна) чорного кольору, номер кузова НОМЕР_5 , державний номерний знак НОМЕР_6 , свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу: № НОМЕР_7 , дата реєстрації: 20.04.2019.

3) Автомобіль марки ЗАЗ, категорія: легковий КОМБІ-В, сірого кольору, номер кузова НОМЕР_8 , державний номерний знак НОМЕР_9 , свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу: № НОМЕР_10 , дата реєстрації: 22.02.2005.

4) Автомобіль марки FIAT DOBLO, категорія: вантажопасажирський, сірого кольору, номер кузова НОМЕР_11 , державний номерний знак НОМЕР_12 , свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу: № НОМЕР_13 , дата реєстрації: 26.02.2016.

5) Автомобіль марки LEXUS LX 450, категорія: універсал-В-загальний, сірого кольору, номер кузова НОМЕР_14 , державний номерний знак НОМЕР_15 , свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу: № НОМЕР_16 , дата реєстрації: 16.03.2017.

6) Автомобіль марки GREAT WALL НОМЕР_17 , категорія: седан-В-Загальний сірого кольору, номер кузова НОМЕР_18 , державний номерний знак НОМЕР_19 , свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу: № НОМЕР_20 , дата реєстрації: 29.03.2018.

7) Автомобіль марки RENAULT PREMIUM 270, категорія: ФУРГОН ІЗОТЕРМІЧНЙ-С, БІЛОГО кольору, номер кузова НОМЕР_21 , державний номерний знак НОМЕР_22 , свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу: № НОМЕР_23 , дата реєстрації: 25.06.2015.

8) Автомобіль марки FIAT DOBLO, категорія: пасажирський-В, білого кольору, номер кузова НОМЕР_24 , державний номерний знак НОМЕР_25 , свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу: № НОМЕР_26 , дата реєстрації: 12.02.2013.

9) Автомобіль марки RENAULT MASTER, категорія: фургон малотоннажний-В, білого кольору, номер кузова НОМЕР_27 , державний номерний знак НОМЕР_28 , свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу: № НОМЕР_29 , дата реєстрації: 20.04.2019-Розгляд клопотання в суді проводити за відсутності підозрюваного ОСОБА_3 .

Контроль за виконанням покласти на старшого слідчого СУ ГУНП в Полтавській області майора поліції ОСОБА_2 .

Ухвала підлягає негайному виконанню.

Ухвала може бути оскаржена до Полтавського апеляційного суду протягом п`яти днів з дня її оголошення.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудОктябрський районний суд м.Полтави
Дата ухвалення рішення30.07.2020
Оприлюднено05.06.2024
Номер документу90691491
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про арешт майна

Судовий реєстр по справі —554/10480/19

Ухвала від 01.04.2020

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Блажко І. О.

Ухвала від 07.09.2020

Кримінальне

Полтавський апеляційний суд

Рябішин А. О.

Ухвала від 30.07.2020

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Тімошенко Н. В.

Ухвала від 06.08.2020

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Блажко І. О.

Ухвала від 30.07.2020

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Блажко І. О.

Ухвала від 30.07.2020

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Блажко І. О.

Ухвала від 30.07.2020

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Тімошенко Н. В.

Ухвала від 30.07.2020

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Тімошенко Н. В.

Ухвала від 28.07.2020

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Блажко І. О.

Ухвала від 24.07.2020

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Блажко І. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні