Ухвала
від 31.07.2020 по справі 395/919/20
НОВОМИРГОРОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 395/919/20 Провадження № 2/395/239/2020 УХВАЛА ІМЕНЕМ УКРАЇНИ про залишення позову без руху

31 липня 2020 року м.Новомиргород

Суддя Новомиргородського районного суду Кіровоградської області Орендовський В.А., розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , третя особа Новомиргородська районна державна нотаріальна контора Кіровоградської області про визнання довіреності та договору міни недійсними,

ВСТАНОВИВ:

31 липня 2020 року до Новомиргородського районного суду Кіровоградської області надійшла позовна заява ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , третя особа Новомиргородська районна державна нотаріальна контора Кіровоградської області про визнання довіреності та договору міни недійсними.

Згідно ч. 1, 9 ст.185 Цивільного-процесуального кодексу України, суддя встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 цього Кодексу, постановляє ухвалу, в якій зазначаються підстави залишення позовної заяви без руху, про що повідомляє позивача і надає строк для усунення недоліків. Заяви, скарги, клопотання, визначені цим Кодексом, за подання яких передбачено сплату судового збору, залишаються судом без руху також у випадку, якщо на момент відкриття провадження за відповідною заявою, скаргою, клопотанням суд виявить, що відповідна сума судового збору не зарахована до спеціального фонду державного бюджету. Правила цієї частини не застосовуються до заяв про забезпечення доказів або позову.

Відповідно до ч. 4, 5, 6 ст. 177 ЦПК України , до позовної заяви додаються документи, що підтверджують сплату судового збору у встановлених порядку і розмірі, або документи, що підтверджують підстави звільнення від сплати судового збору відповідно до закону. Позивач зобов`язаний додати до позовної заяви всі наявні в нього докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються позовні вимоги (якщо подаються письмові чи електронні докази позивач може додати до позовної заяви копії відповідних доказів). До заяви про визнання акта чи договору недійсним додається також копія (або оригінал) оспорюваного акта чи договору або засвідчений витяг з нього, а у разі відсутності акта чи договору у позивача - клопотання про його витребовування.

В матеріалах справи наявна квитанція про сплату судового збору 840,80 грн., проте станом на 31 липня 2020 року відсутнє зарахування сплаченої суми до спеціального фонду державного бюджету.

Згідно п.1 ч.2 ст.4 Закону України Про судовий збір , за подання до суду позовної заяви немайнового характеру, яка подана фізичною особою, ставка судового збору складає 0,4 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб, тобто 840,80 грн.

Позовна заява ОСОБА_1 містить 2 вимоги немайнового характеру (840,80 грн. х 2), проте доказів сплати судового збору за дві позовні вимоги суду не надано.

судовий збір сплачений лише за одну вимогу немайнового характеру, що не відповідає вимогам ст. 177 ч. 4 ЦПК України. Таким чином, позивачу необхідно доплатити судовий збір у розмірі 840,80 грн.

Крім цього позивачу необхідно надати копії або оригінали оспорюваних договору міни та довіреності, які є повністю читаємими з відображенням всієї інформації таких документів.

Всупереч вимогам ст.175 ЦПК України, в позові не вказано номер засобів зв`язку представника позивача, не вказано чи має третя особа право самостійної вимоги щодо предмету спору, чи ні та на чиїй стороні братиме участь (позивача-відповідача).

Ураховуючи вищевикладене, слід застосувати правила ст.185 ЦПК України та залишити позовну заяву без руху з наданням строку позивачу для усунення недоліків.

Керуючись ст.ст. 175, 177, 185 ЦПК України,

УХВАЛИВ:

Залишити без руху позовну заяву ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , третя особа Новомиргородська районна державна нотаріальна контора Кіровоградської області про визнання довіреності та договору міни недійсними, надавши позивачу можливість у строк 5 (п`ять) днів з моменту отримання ухвали: надати докази сплати судового збору в розмір 1681,60 грн.; надати копії або оригінали оспорюваних договору міни та довіреності, які є повністю читаємими з відображенням всієї інформації таких документів; вказати номер засобів зв`язку представника позивача; повністю зазначити статус третьої особи, тобто привести позовну заяву відповідно до вимог, передбачених ст.ст. 175, 177 ЦПК України.

У разі виконання вимог у встановлений судом строк, позовна заява буде вважатися поданою в день первісного його подання до суду, інакше вона буде вважатися неподаною та повернута позивачу.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Новомиргородського районного суду

Кіровоградської області В.А.Орендовський

СудНовомиргородський районний суд Кіровоградської області
Дата ухвалення рішення31.07.2020
Оприлюднено03.08.2020
Номер документу90708260
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —395/919/20

Ухвала від 21.07.2021

Цивільне

Новомиргородський районний суд Кіровоградської області

Орендовський В. А.

Ухвала від 30.03.2021

Цивільне

Новомиргородський районний суд Кіровоградської області

Орендовський В. А.

Ухвала від 21.08.2020

Цивільне

Новомиргородський районний суд Кіровоградської області

Орендовський В. А.

Ухвала від 31.07.2020

Цивільне

Новомиргородський районний суд Кіровоградської області

Орендовський В. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні