Ухвала
від 29.07.2020 по справі 216/502/19
ЦЕНТРАЛЬНО-МІСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КРИВОГО РОГУ

Справа № 216/502/19

Провадження 2/216/1534/20

УХВАЛА

про витребування доказів,

про залучення до участі у справі третіх осіб,

про закриття підготовчого провадження

та призначення справи до судового розгляду по суті

29 липня 2020 року м. Кривий Ріг

Центрально - Міський районний суд м. Кривого Рогу у складі:

головуючого судді: Бутенко М. В.

за участю

секретаря судового засідання Крейса О.О.

без участі сторін та без застосування технічного запису

розглянув у відкритому підготовчому судовому засіданні в залі суду м. Кривого Рогу цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , неповнолітньої ОСОБА_4 , законний представник якої є мати ОСОБА_5 , третя особа без самостійних вимог ОСОБА_6 , законний представник якої є мати ОСОБА_1 , про встановлення факту проживання однією сім`ю без реєстрації шлюбу та визнання права власності на нерухоме майно, -

В С Т А Н О В И В :

Позивач ОСОБА_1 звернулася до суду з позовом до ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , неповнолітньої ОСОБА_4 , законний представник якої є мати ОСОБА_5 , третя особа без самостійних вимог ОСОБА_6 , законний представник якої є мати ОСОБА_1 , про встановлення факту проживання однією сім`ю без реєстрації шлюбу та визнання права власності на нерухоме майно.

Представник позивача ОСОБА_1 - адвокат Гайдаш Є.В. в підготовче судове засідання не з`явився, надав на адресу суду заяву про проведення підготовчого судового засідання за його відсутністю, та призначення справи до судового розгляду, повністю підтримує заявлені позовні вимоги та просить їх задовольнити, змінювати або уточняти позовні вимоги не бажає. Одночасно з цим, заявив клопотання про виклик свідків та витребування доказів по справі.

Представник відповідача ОСОБА_3 - адвокат Мірошниченко М.В. в підготовче судове засідання не з`явилася, надала на адресу суду заяву про проведення підготовчого судового засідання за її відсутністю, та призначення справи до судового розгляду. Одночасно з цим, заявила клопотання про долучення до матеріалів справи документів (доказів), клопотання про виклик свідків, клопотання про витребування доказів по справі, та залучення до участі у справі у якості третіх осіб представників органів опіки та піклування виконкомів за місцем проживання малолітніх учасників процесу (відповідачів по справі).

Суд, дослідивши заявлені клопотання представників сторін по справі, вважає за необхідне усі заявлені клопотання задовольнити. Викликати в судове засідання усіх заявлених сторонами у своїх заявах свідків по справі, долучити до матеріалів справи представлені документи.

Частиною 1 ст. 43 ЦПК України визначено, що учасники справи мають право подавати заяви та клопотання, надавати пояснення суду, наводити свої доводи, міркування щодо питань, які виникають під час судового розгляду, і заперечення проти заяв, клопотань, доводів і міркувань інших осіб.

Частиною 1 ст. 84 ЦПК визначено, що учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

? Дослідивши заяви представників сторін про витребування доказів, враховуючи наявність у сторін складнощів в поданні вказаних в заявах про витребування доказів документів, суд вважає за необхідним клопотання обох представників задовольнити, оскільки вони обґрунтовані і основані на законі.

Згідно ч. 1 ст. 52 ЦПК України, треті особи, які не заявляють самостійні вимоги щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обв`язки щодо однієї із сторін.

Відповідно до ст.53 ЦПК України, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи.

Про залучення третіх осіб до участі у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначає, на які права чи обов`язки такої особи та яким чином може вплинути рішення суду у справі.

Треті особи, які не заявляють самостійних вимог, мають процесуальні права і обов`язки, встановлені статтею 43 цього Кодексу.

Вступ у справу третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, не тягне за собою розгляду справи спочатку.

Згідно з ч.1ст.54 ЦПК України, якщо в результаті ухвалення судового рішення сторона може набути право стосовно третьої особи або третя особа може пред`явити вимоги до сторони, така сторона зобов`язана сповістити цю особу про відкриття провадження по справі і подати до суду заяву про залучення її до участі у справі як третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору. До такої заяви повинні бути додані докази про направлення її копії особі, про залучення якої як третьої особи подана заява.

У справі проведено підготовче судове засідання за правилами, встановленими ст.ст.189, 197,198 ЦПК України, зокрема:

У підготовчому засіданні остаточно визначено предмет спору та характер спірних правовідносин, позовні вимоги та склад учасників судового процесу. Визначено обставини справи, які підлягають встановленню. Відводів не заявлено. Визначено порядок розгляду справи. Задоволені усі клопотання сторін.

Відповідно до ст. 200 ЦПК України, підготовче провадження підлягає закриттю та справа підлягає призначенню до судового розгляду по суті. Суд з`ясовує думку сторін щодо дати призначення судового засідання для розгляду справи по суті.

? На підставі вищевикладеного та керуючись ст.ст. 43,47, 52-54, 80,81, 84, 189.196-198,200, 258-261, суд, -

УХВАЛИВ:

Заяву представника позивача ОСОБА_1 - адвоката Гайдаш Є.В., про витребування доказів - задовольнити.

Забезпечити докази по справі у спосіб їх витребування від Широківської державної нотаріальної контори Дніпропетровської області (53700, Дніпропетровська область, Широківський район, смт. Широке, вул. Леніна, 128) інформацію про те, хто звернувся із спадкоємців для прийняття спадщини після смерті ОСОБА_7 , померлого ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Заяву представника відповідача ОСОБА_3 - адвоката Мірошниченко М.В. про витребування доказів - задовольнити.

Забезпечити докази по справі у спосіб їх витребування з:

Територіального сервісного центру №1243 Регіонального Сервісного центру Міністерства Внутрішніх Справ України в Дніпропетровській області (м. Кривий Ріг вул. Волгоградська б.11) прошу витребувати інформацію про те за ким та з якого часу зареєстрований автомобіль марки DAEWOOSENS державний номер НОМЕР_1 , надати належним чином посвідчені копії договору купівлі-продажу, на підставі якого було проведено перереєстрацію автомобіля (Згідно інформації на сайті МВС України, який є загальнодоступним, але працює лише у тестовому режимі, вищезазначений автомобіль було зареєстровано за особою з ІПН НОМЕР_2 ; 28.12.2017 року, підстава реєстрації не зазначається);

Територіального сервісного центру №1243 Регіонального Сервісного центру Міністерства Внутрішніх Справ України в Дніпропетровській області (м. Кривий Ріг вул. Волгоградська б.11) інформацію про фізичну особу ОСОБА_7 , РНОКППНОМЕР_3 - щодо:проведення реєстрації транспортних засобів за період з вересня 2012 року по 03.01.2019 року, а саме вказати які транспортні засоби були зареєстровані (зазначити державні номери, номери кузова та номери двигуна), точні дати проведення реєстрації транспортних засобів, підстави проведення реєстрації транспортних засобів, зняття з реєстрації транспортних засобів за період з вересня 2012 року по 03.01.2019 року, а саме вказати які транспортні засоби були зняті з реєстрації (зазначити державні номери, номери кузова та номери двигуна), точні дати проведення зняття з реєстрації транспортних засобів, підстави проведення зняття реєстрації транспортних засобів.

Роз`яснити керівникам вищезазначених установ, що відповідно до ст.84 ЦПК України будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду.

Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов'язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

Відповіді потрібні суду до 13.11.2020 року

Залучити до участі у справі у якості третіх осіб:

-Виконавчий комітет Данилівської сільської ради Криворізького району Дніпропетровської області, як орган опіки та піклування; (Адреса: 53060 Дніпропетровська область Криворізький район село Данилівка, вулиця Академіка Павлова будинок 3,Код ЕДРПОУ : 04339847,засоби зв`язку: (0564)77-67-40,адреса електронної пошти:krkirovsil@ukr.net );

- Виконавчий комітет Новолатівської сільської ради Широківського району Дніпропетровської області, як орган опіки та піклування (Код ЄДРПОУ: 40982291,адреса: Дніпропетровська обл., Широківський р-н, с. Новолатівка, вул. Шкільна, буд.7а; Поштовий індекс: 53711, Контактні телефони: 05657-2-83-31; Адреса електронної пошти: novolat@ukr.net .)

Направити залученим третім особам копію ухвали суду та копію позовної заяви, для ознайомлення.

Залучена третя особа, яка не заявляє самостійні вимоги щодо предмета спору, має право подати письмові пояснення щодо позову або відзив на позов.

Закрити підготовче провадження та призначити справу до судового розгляду по суті у відкритому судовому засіданні на 13.11.2020 року о 10:00 год. в приміщенні Центрально-Міського районного суду м Кривого Рогу Дніпропетровської області, зал суду № 1.

Про час і місце судового засідання повідомити учасників справи, свідків.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею і оскарженню не підлягає.

Суддя М. В. Бутенко

Дата ухвалення рішення29.07.2020
Оприлюднено05.08.2020
Номер документу90747222
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —216/502/19

Ухвала від 10.11.2022

Цивільне

Центрально-Міський районний суд м.Кривого Рогу

БУТЕНКО М. В.

Ухвала від 29.07.2020

Цивільне

Центрально-Міський районний суд м.Кривого Рогу

Бутенко М. В.

Постанова від 05.11.2019

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Зубакова В. П.

Постанова від 05.11.2019

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Зубакова В. П.

Ухвала від 10.10.2019

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Зубакова В. П.

Ухвала від 10.10.2019

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Зубакова В. П.

Ухвала від 15.08.2019

Цивільне

Центрально-Міський районний суд м.Кривого Рогу

Бутенко М. В.

Ухвала від 15.08.2019

Цивільне

Центрально-Міський районний суд м.Кривого Рогу

Бутенко М. В.

Ухвала від 18.06.2019

Цивільне

Центрально-Міський районний суд м.Кривого Рогу

Бутенко М. В.

Ухвала від 29.01.2019

Цивільне

Центрально-Міський районний суд м.Кривого Рогу

Бутенко М. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні