Ухвала
від 04.08.2020 по справі 235/2564/16-к
КРАСНОАРМІЙСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 235/2564/16-к

Провадження № 1-кп/235/38/20

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про надання дозволу на тимчасовий доступ до речей і документів

03 серпня 2020 р. Красноармійський міськрайонний суд Донецької області

у складі:головуючої судді ОСОБА_1

секретаря ОСОБА_2

за участі прокурора ОСОБА_3

захисника ОСОБА_4

обвинуваченого ОСОБА_5

розглянувши у відкритому судовому засіданні у залі суду у м.Покровську обвинувальний акт по кримінальному провадженню ,внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12015050000000760 від 28 серпня 2015 р. , за обвинуваченням

ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця с. Богородське Ростовської області Російської Федерації, громадянина України,освіта вища , жонатого, не працюючого , інваліда 3 групи , зареєстрованого та проживаючого за адресою: АДРЕСА_1 ,

за ч.2 ст. 364 КК України,

ВСТАНОВИВ:

Згідно обвинувального акту ОСОБА_5 обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення , передбаченого ч.2 ст. 364 КК України.

Захисник ОСОБА_4 заявив клопотання протимчасовий доступ доречей та документів,зазначивши ,що у судовомузасіданні 24.02.2020р.свідок ОСОБА_6 ствердно повідомив ,що оригінал«Протоколу узгодження »,складений між ІНФОРМАЦІЯ_2 вособі ОСОБА_7 та ТОВ« ІНФОРМАЦІЯ_3 » вособі директора ОСОБА_8 ,перебуваєу йоговолодінні та знаходитьсяза адресою: АДРЕСА_2 .Для підтвердження своїх слів ОСОБА_6 надав суду копію вищевказаного «Протоколу узгодження» та на усний запит адвоката ОСОБА_6 надав копію витягу з Єдиного реєстру юридичних та фізичних осіб підприємців та громадських формувань та копію договору оренди приміщення площею 153,5 кв. м (кабінет 3) у АДРЕСА_3 . Вказаний протокл фіксує заміну будівельних матеріалів , що потрібно враховувати при підрахунку вартості будівельних робіт по об`єкту «Розчищення та укріплення русла річки Солоненька в с.Красне Красноармійського району Донецької області». Отриманий належним чином оригінал «Протоколу узгодження », складений між ІНФОРМАЦІЯ_2 в особі ОСОБА_7 та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » в особі директора ОСОБА_8 , надасть можливість встановити вартість будівельних матеріалів ,які були замінені по об`єкту «Розчищення та укріплення русла річки Солоненька в с.Красне Красноармійського району Донецької області». Захисник просить надати йому тимчасовий доступ до речей і документів з можливістю їх вилучення , а саме , документу - оригіналу «Протоколу узгодження », складений між ІНФОРМАЦІЯ_2 в особі ОСОБА_7 та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » в особі директора ОСОБА_8 , надасть можливість встановити вартість будівельних матеріалів ,які були замінені по об`єкту «Розчищення та укріплення русла річки Солоненька в с.Красне Красноармійського району Донецької області»,який знаходиться за місцем здійснення підприємницької діяльності ОСОБА_6 за адресою: АДРЕСА_2 , до договору № 74 між ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » та ІНФОРМАЦІЯ_4 .

Обвинувачений ОСОБА_5 підтримав клопотання захисника.

Прокурор ОСОБА_3 не заперечував проти клопотання захисника з доповненнями у разі якщо буде надано саме «Протокол узгодження «до договору № 74 між ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » та ІНФОРМАЦІЯ_4 .

Вислухавши учасників судового провадження , суд приходить до наступних висновків.

Відповідно до ч.2 ст. 333 КПК України під час розгляду клопотання про надання тимчасового доступу до речей і документів суд також враховує причини, через які доступ не був здійснений під час досудового розслідування. Якщо судом під час судового провадження прийнято рішення про надання доступу до речей і документів, суд відкладає судовий розгляд на строк, достатній для здійснення такого заходу забезпечення кримінального провадження та ознайомлення учасників судового провадження з його результатами. Особа, яка під час судового провадження отримала речі і документи внаслідок здійснення тимчасового доступу до них, зобов`язана надати до них доступ у порядку, передбаченомустаттею 290цього Кодексу.

Клопотання захисника про надання дозволу на тимчасовий доступ до речей і документів та їх вилучення відповідає вимогам ст.131,132,160 КПК України.

Відповідно до ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку). Тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

Відповідно до ст.162 КПК України до охоронюваної законом таємниці, яка міститься в речах і документах, належать, зокрема відомості,які можутьстановити комерційнутаємницю.

Відповідно до ст.163 ч.5 КПК України суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні;не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Захисник довів наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної особи; самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Що стосується вимог захисника щодо можливості вилучення оригіналів зазначених документів, слідчий суддя зазначає наступне.

Відповідно до ч. 7 ст. 163 КПК України, суд в ухвалі про надання тимчасового доступу до речей і документів може дати розпорядження про надання можливості вилучення речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що без такого вилучення існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, або таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів. В клопотанні захисником належним чином обґрунтовано виключно потребу вилучення оригіналів документів, що викликано необхідністю дослідження в ході судового розгляду , в тому числі експертному, та є речовими доказами, які можливо необхідно буде залучити до кримінального провадження задля використання їх стороною захисту в ході судового розгляду. З такими доводами суд погоджується, оскільки вилучення вказаного документу необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів.

На підставі викладеного і керуючись ст. ст. 159-166,333 КПК України, суд,-

УХВАЛИВ:

Відкласти судовий розгляд кримінального провадження за обвинуваченням ОСОБА_5 за ч.2 ст. 364 КК України на 28 серпня 2020 р. на 15.00 год.

Надати захиснику ОСОБА_5 адвокату ОСОБА_4 тимчасовий доступ до речей і документів ,що містить охоронювану законом інформацію, до оригіналу «Протоколу узгодження» ,складеного між ІНФОРМАЦІЯ_2 в особі ОСОБА_7 та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » в особі директора ОСОБА_8 , до договору № 74 з ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 » на виконання робіт по проекту «Розчищення та укріплення русла річки Солоненька в с.Красне Красноармійського району Донецької області », який знаходиться у володінні ОСОБА_6 за місцем здійснення підприємницької діяльності за адресою: АДРЕСА_2 ,з можливістю вилучення оригіналу.

Адвокат ОСОБА_4 після отримання документів внаслідок здійснення тимчасового доступу до них зобов`язаний в строк до 28 серпня 2020 р. , надати до них доступ учасникам судового провадження у порядку , передбаченому ст.. 290 КПК України

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Повний текст ухвали оголошений 04 серпня 2020 р. о 12.45 год.

Суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення04.08.2020
Оприлюднено07.08.2023
Номер документу90756157
СудочинствоКримінальне
СутьОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця с. Богородське Ростовської області Російської Федерації, громадянина України,освіта вища , жонатого, не працюючого , інваліда 3 групи , зареєстрованого та проживаючого за адресою: АДРЕСА_1 , за ч.2 ст. 364 КК України

Судовий реєстр по справі —235/2564/16-к

Ухвала від 24.01.2022

Кримінальне

Красноармійський міськрайонний суд Донецької області

Корнєєва І. В.

Ухвала від 26.11.2021

Кримінальне

Красноармійський міськрайонний суд Донецької області

Корнєєва І. В.

Ухвала від 11.10.2021

Кримінальне

Красноармійський міськрайонний суд Донецької області

Корнєєва І. В.

Ухвала від 10.03.2021

Кримінальне

Красноармійський міськрайонний суд Донецької області

Корнєєва І. В.

Ухвала від 10.03.2021

Кримінальне

Красноармійський міськрайонний суд Донецької області

Корнєєва І. В.

Ухвала від 02.02.2021

Кримінальне

Красноармійський міськрайонний суд Донецької області

Корнєєва І. В.

Ухвала від 07.09.2020

Кримінальне

Красноармійський міськрайонний суд Донецької області

Корнєєва І. В.

Ухвала від 07.09.2020

Кримінальне

Красноармійський міськрайонний суд Донецької області

Корнєєва І. В.

Ухвала від 04.08.2020

Кримінальне

Красноармійський міськрайонний суд Донецької області

Корнєєва І. В.

Ухвала від 03.08.2020

Кримінальне

Красноармійський міськрайонний суд Донецької області

Корнєєва І. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні