Ухвала
від 03.08.2020 по справі 451/435/18
ШИРЯЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Ширяївський районний суд Одеської області

03.08.2020 Справа №: 451/435/18 Провадження № 2/518/184/2020

УХВАЛА

про закриття підготовчого провадження

та призначення справи до судового розгляду по суті

03.08.2020 року смт. Ширяєве

Ширяївський районний суд Одеської області у складі:

головуючого судді: Алексєєвої О.В.,

секретаря: Шевчук І.П.,

розглянувши у підготовчому судовому засіданні в залі суду в смт. Ширяєве Одеської області цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про визначення додаткового строку для прийняття спадщини та за зустрічним позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_1 , Миколаївської сільської ради Радехівського району Львівської області про визнання права власності на спадкове майно, -

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Ширяївського районного суду Одеської області перебуває вище вказана цивільна справа, в якій 30.03.2020 року відкрито провадження та постановлена ухвала про призначення підготовчого судового засідання.

Підготовче судове засідання 29.04.2020 р. не відбулося у зв`язку з перебуванням судді на лікарняному.

У підготовче судове засідання 20.05.2020 року сторони та їх представники не з`явились, подали заяви про проведення підготовчого судового засідання за їх відсутності.

Ухвалою суду від 20.05.2020 р. задоволено клопотання представника ОСОБА_1 , замінено первісного неналежного відповідача - Миколаївську сільську раду Радехівського району Львівської області на ОСОБА_2 ; витребувано від нотаріуса копію спадкової справи, заведеної після смерті ОСОБА_3 . Підготовче судове засідання відкладено на 30 червня 2020 року.

У підготовче судове засідання 30.06.2020 року учасники провадження не з`явилися:

-представником позивача за первісним позовом ОСОБА_4 надано заяву про проведення підготовчого судового засідання без його участі та призначення справи до судового розгляду;

-на електронну пошту суду від представника відповідача за первісним позовом ОСОБА_5 надійшло клопотання про відкладення підготовчого судового засідання на іншу дату та проведення його в режимі відеоконференції за допомогою програмного забезпечення Microsoft Teams;

-відомості про повідомлення відповідача за зустрічним позовом - Миколаївської сільської ради Радехівського району Львівської області про дату, час й місце проведення підготовчого судового засідання, відсутні - у зв`язку з чим було винесено ухвалу про відкладення підготовчого судового засідання на 03.08.2020 року.

Відповідно до ч.2 ст.247 ЦПК України фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалось.

03.08.2020 року до суду надійшли заяви:

- представника позивача ОСОБА_4 про проведення підготовчого судового засідання без його участі;

- представника відповідача ОСОБА_5 про розгляд підготовчого судового засідання за відсутності відповідача та його представника, а також про проведення наступного судового засідання в режимі відеоконференції за допомогою програмного забезпечення Microsoft Teams .

Представник Миколаївської сільської ради Радехівського району Львівської області в підготовче судове засідання не з`явився, про час та місце розгляду справи повідомлений належним чином, про причини неявки суду не повідомили.

Клопотань, що перешкоджають призначенню справи до судового розгляду, не заявлено.

Спір між сторонами не врегульовано.

Підстав для залишення позовної заяви без розгляду чи закриття провадження у справі судом не встановлено, а тому наявні підстави для закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

Стосовно заявленого клопотання представником відповідача за первісним позовом ОСОБА_5 щодо проведення в наступного судового засідання в режимі відеоконференції за допомогою програмного забезпечення Microsoft Teams, суд вважає, що воно підлягає задоволенню, виходячи з наступного.

Відповідно до ч. 2-5 ст. 212 ЦПК України учасник справи подає заяву про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той самий строк надсилається іншим учасникам справи. Учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного цифрового підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему. Під час дії карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), учасники справи можуть брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів. Підтвердження особи учасника справи здійснюється із застосуванням електронного підпису, а якщо особа не має такого підпису, то у порядку, визначеному Законом України "Про Єдиний державний демографічний реєстр та документи, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус" або Державною судовою адміністрацією України. Ризики технічної неможливості участі в відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Постановою Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 року № 211 "Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19" з 12 березня по 3 квітня 2020 року на всій території України встановлено карантин.

Постановою Кабінету Міністрів України від 04 травня 2020 року карантин продовжено до 22 травня 2020 року.

Постановою Кабінету Міністрів України від 20 травня 2020 р. № 392" карантин продовжено до 22 червня 2020 року.

Постановою Кабінету Міністрів України від 17 червня 2020 р. № 500 " карантин продовжено до 31 липня 2020 року.

Постановою Кабінету Міністрів України від 22 липня 2020 р. № 641 "карантин продовжено до 31 серпня 2020 року.

Отже, цивільним процесуальним законодавством регламентовано право учасника цивільного процесу на участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів.

Суд, враховуючи наявність технічної можливості провести судове засідання в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів, беручи до уваги дію карантину, вважає за необхідне заяву представника позивача задовольнити.

Керуючись ст.ст. 197 , 198, 212 ЦПК України , суд -

ПОСТАНОВИВ:

Закрити підготовче провадження у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про визначення додаткового строку для прийняття спадщини та за зустрічним позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_1 , Миколаївської сільської ради Радехівського району Львівської області про визнання права власності на спадкове майно та призначити справу до розгляду по суті у відкритому судовому засіданні на 26.08.2020 року о 12.00 у приміщенні Ширяївського районного суду Одеської області, що в смт. Ширяєве, вул. Соборна, 97А.

Повідомити учасників судового процесу про час та місце розгляду справи.

Судовий розгляд даного цивільного провадження здійснюватиметься суддею одноособово.

Провести судове засідання по цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про визначення додаткового строку для прийняття спадщини та за зустрічним позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_1 , Миколаївської сільської ради Радехівського району Львівської області про визнання права власності на спадкове майно 26.08.2020 року о 12.00 за участю сторін в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою програмного забезпечення Microsoft Teams.

Модератору повідомити представника відповідача ОСОБА_5 та відповідачаКостюка ОСОБА_6 про проведення судового засідання в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів у визначені дату та час та роз`яснити, що ризики технічної неможливості участі в відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту її підписання.

Суддя: О.В. Алексєєва

СудШиряївський районний суд Одеської області
Дата ухвалення рішення03.08.2020
Оприлюднено05.08.2020
Номер документу90771986
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —451/435/18

Постанова від 17.03.2021

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Комлева О. С.

Постанова від 17.03.2021

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Комлева О. С.

Ухвала від 19.02.2021

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Комлева О. С.

Ухвала від 17.12.2020

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Комлева О. С.

Ухвала від 10.11.2020

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Комлева О. С.

Ухвала від 22.10.2020

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Комлева О. С.

Ухвала від 03.09.2020

Цивільне

Ширяївський районний суд Одеської області

Алексєєва О. В.

Рішення від 26.08.2020

Цивільне

Ширяївський районний суд Одеської області

Алексєєва О. В.

Рішення від 26.08.2020

Цивільне

Ширяївський районний суд Одеської області

Алексєєва О. В.

Ухвала від 03.08.2020

Цивільне

Ширяївський районний суд Одеської області

Алексєєва О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні