Ухвала
від 05.08.2020 по справі 2-1243/2008
ЖОВТНЕВИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

Справа №2-1243/2008

Провадження №6/639/100/20

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

05 серпня 2020 року Жовтневий районний суд м. Харкова у складі судді Баркової Н.В., розглянувши матеріали заяви директора Комунальної установи Шевченківський дитячий будинок-інтернат ОСОБА_1 Віталія Володимировича про заміну сторони виконавчого провадження у цивільній справі №2-1243/2008 за позовом Виконкому Жовтневої районної у м. Харкові ради в інтересах неповнолітнього ОСОБА_2 до ОСОБА_3 , третя особа: Служба у справах неповнолітніх Жовтневої районної у м. Харкові ради про стягнення аліментів на утримання малолітньої дитини, -

ВСТАНОВИВ:

04.08.2020 року директор Комунальної установи Шевченківський дитячий будинок-інтернат Лахно В.В. засобами поштового зв`язку звернувся до Жовтневого районного суду м. Харкова із заявою про заміну сторони виконавчого провадження у цивільній справі №2-1243/2008 (суддя Костенко Т.М.) за позовом Виконкому Жовтневої районної у м. Харкові ради в інтересах неповнолітнього ОСОБА_2 до ОСОБА_3 , третя особа: Служба у справах неповнолітніх Жовтневої районної у м. Харкові ради про стягнення аліментів на утримання малолітньої дитини.

Однак, оскільки за довідковим листом, наданим секретарем суду Шуляк В.О. від 04.08.2020 року суддя Костенко Т.М., станом на 04.08.2020 року не працює в Жовтневому районному суді м. Харкова, у даній справі було здійснено автоматизований розподіл справи на підставі п. 2.3.3 та п. 2.3.4 Положення про автоматизовану систему документообігу суду.

Відтак, для розгляду даної заяви автоматизованою системою документообігу суду визначено суддю Жовтневого районного суду м. Харкова Баркову Н.В.

Суд, дослідивши матеріали заяви, вважає її такою, що підлягає поверненню заявнику без розгляду, виходячи з наступного.

Цивільні справи розглядаються судом виключно в порядку, встановленому ЦПК України, яким в тому числі встановлено вимоги до форми та змісту заяви, з якою особа має право звернутись до суду.

Відповідно до ст.1 Закону України Про виконавче провадження виконавче провадження є завершальною стадією судового провадження.

Згідно з ч. 5 ст. 15 Закону України Про виконавче провадження у разі вибуття однієї із сторін виконавець за заявою сторони, а також заінтересована особа мають право звернутися до суду із заявою про заміну сторони її правонаступником. Для правонаступника усі дії, вчинені до його вступу у виконавче провадження, є обов`язковими тією мірою, якою вони були б обов`язковими для сторони, яку правонаступник замінив.

Відповідно до ч. 3 ст. 442 ЦПК України суд розглядає заяву про заміну сторони її правонаступником у десятиденний строк з дня її надходження до суду у судовому засіданні з повідомленням учасників справи та заінтересованих осіб. Неявка учасників справи та заінтересованих осіб не є перешкодою для вирішення питання про заміну сторони виконавчого провадження.

Відповідно до п. 3 Постанови Пленуму Верховного Суду України №14 від 26.12.2003 року Про практику розгляду судами скарг на рішення, дії або бездіяльність органів і посадових осіб державної виконавчої служби та звернень учасників виконавчого провадження , скарги, заяви, подання мають відповідати загальним вимогам щодо форми та змісту позовної заяви, передбаченим положеннями ЦПК України.

Статтею 183 ЦПК України передбачені загальні вимоги до форми та змісту письмової заяви, клопотання, заперечення. Зокрема, в частині першій вказаної статті зазначено, що будь-яка письмова заява, клопотання, заперечення повинні містити: 1) повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові) (для фізичних осіб) особи, яка подає заяву чи клопотання або заперечення проти них, її місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб), ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України (для юридичних осіб, зареєстрованих за законодавством України); 6) перелік документів та інших доказів, що додаються до заяви (клопотання, заперечення); 7) інші відомості, що вимагаються цим Кодексом.

Крім того, відповідно до ч.2 ст. 183 ЦПК України письмові заява, клопотання чи заперечення підписуються заявником чи його представником. До заяви, скарги, клопотання чи заперечення, які подаються на стадії виконання судового рішення, в тому числі в процесі здійснення судового контролю за виконанням судових рішень, додаються докази їх надіслання (надання) іншим учасникам справи (провадження).

Згідно з ч. 4 ст. 183 ЦПК України суд, встановивши, що письмову заяву (клопотання, заперечення) подано без додержання вимог частини першої або другої цієї статті, повертає її заявнику без розгляду.

З огляду на викладене, оскільки заявником не надано доказів надіслання заяви іншим учасникам справи (виконавчого провадження), заява директора Комунальної установи Шевченківський дитячий будинок-інтернат Лахно Віталія Володимировича про заміну сторони виконавчого провадження у цивільній справі №2-1243/2008 за позовом Виконкому Жовтневої районної у м. Харкові ради в інтересах неповнолітнього ОСОБА_2 до ОСОБА_3 , третя особа: Служба у справах неповнолітніх Жовтневої районної у м. Харкові ради про стягнення аліментів на утримання малолітньої дитини - підлягає поверненню заявнику без розгляду.

Враховуючи наведене, керуючись ст.ст. 10, 27, 28, 95, 175-177, 183, 185, 260, 261, 353, 442 ЦПК України, суд, -

УХВАЛИВ:

Заяву директора Комунальної установи Шевченківський дитячий будинок-інтернат Лахно Віталія Володимировича про заміну сторони виконавчого провадження у цивільній справі №2-1243/2008 за позовом Виконкому Жовтневої районної у м. Харкові ради в інтересах неповнолітнього ОСОБА_2 до ОСОБА_3 , третя особа: Служба у справах неповнолітніх Жовтневої районної у м. Харкові ради про стягнення аліментів на утримання малолітньої дитини - повернути заявнику без розгляду.

Роз`яснити заявнику його право на повторне звернення до суду з дотриманням передбачених процесуальним законом вимог.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку шляхом подачі апеляційної скарги через Жовтневий районний суд м. Харкова до Харківського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення. Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена в день її складання має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому ухвали суду.

Суддя Н.В. Баркова

СудЖовтневий районний суд м.Харкова
Дата ухвалення рішення05.08.2020
Оприлюднено06.08.2020
Номер документу90787355
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —2-1243/2008

Ухвала від 24.09.2020

Цивільне

Жовтневий районний суд м.Харкова

Рубіжний С. О.

Ухвала від 15.09.2020

Цивільне

Жовтневий районний суд м.Харкова

Рубіжний С. О.

Ухвала від 05.08.2020

Цивільне

Жовтневий районний суд м.Харкова

Баркова Н. В.

Рішення від 17.09.2008

Цивільне

Переяслав-Хмельницький міськрайонний суд Київської області

Потоцький В.В.

Ухвала від 11.01.2008

Цивільне

Луцький міськрайонний суд Волинської області

Бовчалюк З.А.

Рішення від 22.04.2008

Цивільне

Ленінський районний суд м. Запоріжжя

Матяш О.В.

Ухвала від 18.12.2008

Цивільне

Роздільнянський районний суд Одеської області

Герасимюк В.М.

Рішення від 26.08.2008

Цивільне

Фастівський міськрайонний суд Київської області

Зуй Т.С.

Ухвала від 07.10.2008

Цивільне

Черкаський районний суд Черкаської області

Мунько Б.П.

Рішення від 29.07.2008

Цивільне

Петровський районний суд м.Донецька

Сліщенко Ю. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні