Ухвала
від 03.03.2010 по справі 6/188/18
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ВИЩИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД УКРАЇНИ

Господарський суд Чернігі вської області



14000 м. Чернігів, проспект Ми ру 20 Тел. 698-166, факс 77-44-62

У Х В А Л А

02 березня 2010 року справа № 6/188/18

За позовом: фізичної особи - підприємця ОСОБА_1,

АДРЕСА_1,

до відповідача: дочірнього підприємства “Управління ма йном” закритого акціонерног о товариства “Чернігівоблбу д”, вул. Горького, 2, м. Черніг ів, 14000,

третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предме т спору, на стороні позивача: ф ізична особа - підприємець ОСОБА_2, АДРЕСА_2,

третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предме т спору, на стороні відповіда ча: закрите акціонерне товар иство “Чернігівоблбуд”, в ул. Горького, 2, м. Чернігів, 14000,

про стягнення 48000 грн.

Суддя Блохіна Ж.В.

Представники сторін :

позивач: не з' явився,

від відповідача: Литв ин К.А., довіреність №1/15 від 21.01 .2010 року,

від третьої особи на сторо ні позивача: не з' явився,

від третьої особи на сторо ні відповідача: Литвин К .А., довіреність №1/20 від 21.01.2010 ро ку,

присутні: Атамашко Ю.О . - начальник Першого міськ ого відділення Чернігівсько ї обласної дирекції АТ „Рай ффайзен Банк Аваль”, довіре ність №123 від 26.01.2010р., Пащенко Н. М. - головний експерт Першо го міського відділення Черні гівської обласної дирекції А Т „Райффайзен Банк Аваль ”.

Фізичною особою - підприєм цем ОСОБА_1 подано позов д о дочірнього підприємства “У правління майном” закритого акціонерного товариства “Че рнігівоблбуд”, за участю третьої особи, яка не заявля є самостійних вимог на предм ет спору, на стороні відповід ача: закритого акціонерного товариства “Чернігівоблбуд ”, про стягнення 48 000,00 грн. безві дсоткової фінансової допомо ги.

Свої вимоги позивач обґрун товував тим, що 12.08.2009р. ним було надано безкорисливу, тобто б езвідсоткову фінансову допо могу, за правовим характером безвідсоткової позики, дочі рньому підприємству „Управл іння майном” та перераховано на його рахунок грошові кошт и в сумі 96000 грн. Отримані відпо відачем кошти являли собою т имчасову позику, без нарахув ання та отримання відсотків, надану позивачем відповідач у. Однак, за усною вимогою відп овідачем було повернуто лише частину коштів в сумі 48000 грн. У зв' язку із цим позивачем бу ло направлено письмову вимог у щодо повернення іншої част ини грошей, однак дана вимога проігнорована відповідачем , кошти в сумі 48000 грн. позивачу н е повернуті. За таких обстави н позивач просив стягнути з в ідповідача 48 000,00 грн. безвідсот кової фінансової допомоги.

Представник відповідача з аперечував стосовно позовни х вимог, зазначаючи, що відпов ідач не повинен повертати ко шти в сумі 48000 грн. і просив у поз ові відмовити.

Представник третьої особи також заперечував стосовно позовних вимог і просив у поз ові відмовити.

15.02.2010р. позивач подав суду зая ву про зміну підстав позову, а також пояснення до заяви про зміну підстав позову, з яких в бачається, що перерахунок 96000,00 грн. на рахунок відповідача м ав місце через технічну поми лку банку; платіжне дорученн я від 11 серпня 2009 року було запо внено операціоністом першог о міського відділення Черніг івської обласної дирекції ба нку ВАТ „Райффайзен Банк Аваль” Пащенко Наталією М иколаївною, яка і зазначила помилкові реквізити іншої о соби; про безпідставність та випадковість даної операції свідчить відсутність будь-я ких договірних правовідноси н між позивачем та відповіда чем; отримувачем даних кошті в мала бути фізична особа - під приємець ОСОБА_2, з якою по зивач уклав договір №1 від 01.07.2009 р. про надання поворотної без корисливої (безвідсоткової) фінансової допомоги.

Позивач просив задовольни ти позовні вимоги з урахуван ням зміни підстав позову.

15.02.2010р. від фізичної особи - під приємця ОСОБА_2 до суду на дійшло клопотання про залуче ння його до участі в справі в я кості третьої особи, яка не за являє самостійних вимог на п редмет спору, на стороні пози вача. Клопотання обґрунтову валось тим, що спірна сума мал а бути перерахована на рахун ок фізичної особи - підприєм ця ОСОБА_2 згідно з укладе ним між ним та фізичною особо ю - підприємцем ОСОБА_1 до говором; по технічній помилц і банку дані кошти випадково зараховані на рахунок відпо відача, який відмовляється ї х повертати власнику; фізичн а особа - підприємець ОСОБА _2 вважав, що вирішення даної справи зачіпає його права та інтереси.

Ухвалою суду від 15.02.2010р. допущ ено до участі у справі в якост і третьої особи, яка не заявл яє самостійних вимог на пред мет спору, на стороні позивач а: фізичну особу - підприємця ОСОБА_2 (АДРЕСА_2).

Позивач в дане судове засід ання не з' явився, хоча про да ту, час та місце проведення с удового засідання був повідо млений належним чином, що під тверджується його розписко ю, яка знаходиться в матеріал ах справи; про прочини неявки суд не повідомив, витребуван их документів не надав.

Третя особа на стороні пози вача також в судове засіданн я не з' явилась, хоча була нал ежним чином повідомлена про дату, час та місце його провед ення, що підтверджується пош товим повідомленням про вруч ення судової повістки 18.02.2010р.

Представник відповідача н адав суду відзив на позов, а та кож усно виклав заперечення на позов з урахуванням зміне них підстав позову і просить у позові відмовити.

Також представником відпо відача подано клопотання про застосування до позивача шт рафних санкцій в розмірі, пер едбаченому п.5 ст. 83 ГПК України , в зв' язку з тим, що позивач н е виконав вимог суду стосовн о направлення відповідачу та третім особам, зокрема, треті й особі на стороні відповіда ча, копії заяви про зміну підс тав позову. Представник пояс нив, що замість копії заяви п ро зміну підстав позову пози вач надіслав відповідачу зая ву ОСОБА_1 на ім' я голов и Партії Регіонів, депутата В ерховної Ради України Янук овича В.Ф., а також пояснення ОСОБА_8 начальнику УВС по Чернігівській області Кат еринчуку П.І. Копії отриман их від позивача документів д олучені відповідачем до пода ного клопотання.

Представник третьої особи також заперечив стосовно по зовних вимог з урахуванням з мінених підстав позову і про сить у позові відмовити.

Присутні в судовому засіда нні Атамашко Ю.О. - начальн ик Першого міського відділен ня Чернігівської обласної ди рекції АТ „Райффайзен Банк Аваль” та Пащенко Н.М. - г оловний експерт Першого місь кого відділення Чернігівськ ої обласної дирекції АТ „Ра йффайзен Банк Аваль” надал и суду пояснення стосовно об ставин, викладених позивачем у заяві про зміну підстав поз ову.

Враховуючи вищевикладене, суд дійшов висновку про те, що спір не може бути вирішено в д аному судовому засіданні в з в' язку з необхідністю витре бування від позивача доказі в.

За таких обставин розгляд с прави підлягає відкладенню.

Керуючись ст. 77, ст. 86 Господа рського процесуального коде ксу України, суд -

УХВАЛИВ:

1. Відкласти розгляд спр ави на 15.03.2010 року на 10:00 год.

2. Засідання відбудеться в приміщенні господарського суду за адресою: м.Чернігів, п р. Миру, 20, зал судового засідан ня №2.

3. Позивачу надати суду н алежні і допустимі докази то го, що перерахування коштів в сумі 96000 грн. сталося через тех нічну помилку працівника Пер шого міського відділення Чер нігівської обласної дирекці ї АТ „Райффайзен Банк Ава ль” при заповнення ним розді лів „Отримувач” та „Призначе ння платежу” платіжного дору чення від 11.08.2009р.

Витребувані докази направ ити суду завчасно. У разі немо жливості з' явитись в судове засідання також завчасно по відомити про це суд.

4. Третій особі, яка не з аявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні поз ивача: фізичній особі - підпри ємцю ОСОБА_2 пропонуєтьс я надати суду: письмові поя снення по суті позовних вимо г з врахуванням зміни підста в позову.

Звернути увагу сторін на те, що відповідно до п. 5 ст. 83 Г ПК України господарський суд має право стягувати в доход д ержавного бюджету з винної с торони штраф до 1700 грн. за ухиле ння від вчинення дій, покладе них господарським судом на с торону.

Суддя Ж.В . Блохіна

03.03.10

СудГосподарський суд Чернігівської області
Дата ухвалення рішення03.03.2010
Оприлюднено27.12.2010
Номер документу9080253
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —6/188/18

Ухвала від 18.03.2010

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Блохiна Ж.В.

Ухвала від 03.03.2010

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Блохiна Ж.В.

Ухвала від 17.02.2010

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Блохiна Ж.В.

Ухвала від 04.02.2010

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Блохiна Ж.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні