Ухвала
від 31.07.2020 по справі 2-223/11
ДНІПРОВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

ДНІПРОВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Провадження № 22-ц/803/7577/20 Справа № 2-223/11 Суддя у 1-й інстанції - Ковальчук Т. А. Суддя у 2-й інстанції - Городнича В. С.

УХВАЛА

про залишення апеляційної скарги без руху

31 липня 2020 року м.Дніпро

Суддя судової палати у цивільних справах апеляційного суду Дніпропетровської області Городнича В.С., ознайомившись із апеляційною скаргою Магдалинівської районної державної адміністрації Дніпропетровської області на ухвалу Магдалинівського районного суду Дніпропетровської області від 04 червня 2020 року про відмову у заміні сторони виконавчого провадження у справі за заявою Магдалинівської районної державної адміністрації Дніпропетровської області, заінтересовані особи: відділ примусового виконання рішень у Дніпропетровській області Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Дніпро), ОСОБА_1 , Дніпропетровська обласна державна адміністрація про заміну сторони виконавчого провадження,-

ВСТАНОВИЛА:

17 липня 2020 року апелянт подав апеляційну скаргу на ухвалу Магдалинівського районного суду Дніпропетровської області від 04 червня 2020 року про відмову у заміні сторони виконавчого провадження.

При вирішенні питання про відкриття апеляційного провадження, було встановлено, що апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції подана із пропуском строку на апеляційне оскарження.

Так, відповідно до ч.1 ст.354 ЦПК України апеляційна скарга на рішення суду подається протягом тридцяти днів, а на ухвалу суду - протягом п`ятнадцяти днів з дня його (її) проголошення. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини судового рішення або у разі розгляду справи (вирішення питання) без повідомлення (виклику) учасників справи, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Згідно з ч.2 ст. 354 ЦПК України учасник справи, якому повне рішення або ухвала суду не були вручені у день його (її) проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження: на рішення суду - якщо апеляційна скарга подана протягом тридцяти днів з дня вручення йому повного рішення суду; на ухвалу суду - якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Відповідно до ч.ч. 3,4 ст. 357 ЦПК України, апеляційна скарга залишається без руху, якщо вона подана після закінчення строків, установлених цивільним процесуальним законодавством, і особа, яка її подала, не порушує питання про поновлення цього строку або якщо підстави, вказані нею у заяві, визнані неповажними.

При цьому протягом десяти днів з дня вручення ухвали особа має право звернутися до суду апеляційної інстанції з заявою про поновлення строку, вказавши інші підстави для його поновлення.

Якщо заяву не буде подано особою в зазначений строк або вказані нею підстави для поновлення строку на апеляційне оскарження будуть визнані неповажними, суд відмовляє у відкритті апеляційного провадження у порядку, встановленому статтею 358 ЦПК України.

Із мотивувальної частини апеляційної скарги вбачається, що апелянт не вказує підстави пропуску строку на апеляційне оскарження ухвали суду та в прохальній частині не ставить жодних питань щодо поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження.

Тож, за таких обставин, апелянту необхідно звернутись до суду апеляційної інстанції із клопотанням про поновлення строку апеляційного оскарження із зазначенням поважності підстав його пропуску.

Окрім цього, апелянтом не було сплачено судовий збір.

У зв`язку з чим, апелянту у відповідності до вимог ст. 4 Закону України Про судовий збір необхідно сплатити судовий збір в розмірі 2102,00 грн. за наступними реквізитами:

Одержувач платежу - УК у Шевчен.р.м.Дніпра/Шев.р/22030101

ЄДРПОУ отримувача - 37989274

Банк одержувача - Казначейство України (ЕАП)

МФО - 899998

Рахунок отримувача - UA698999980313171206080004004

Код класифікації доходів бюджету - 22030101

Призначення платежу: *;101;


(код клієнта за ЄДРПОУ для юридичних осіб (доповнюється зліва нулями до восьми цифр, якщо значущих цифр менше 8), реєстраційний номер облікової картки платника податків - фізичної особи (завжди має 10 цифр) або серія та номер паспорта громадянина України, в разі якщо платник через свої релігійні переконання відмовився від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомив про це відповідний орган Міністерства доходів і зборів України і має відповідну відмітку у паспорті);Судовий збір, за позовом
(ПІБ чи назва установи, організації позивача), Дніпровський апеляційний суд (назва суду, де розглядається справа).

Крім того, апеляційну скаргу підписано тимчасово виконуючим обов`язки голови райдержадміністрації Лимарем М.

Однак до апеляційної скарги не надано документів, що посвідчують його службове становище та повноваження на дату звернення до суду апеляційної інстанції, а саме на 17.07.2020 року.

Згідно з п.1 ч. 4 ст. 356 ЦПК України до апеляційної скарги додаються довіреність або інший документ, що посвідчує повноваження представника, якщо апеляційна скарга подана представником і ці документи раніше не подавалися.

У зв`язку з викладеним суд позбавлений можливості встановити, що подана апеляційна скарга підписана особою, яка має право її підписувати.

Отже, Вам необхідно протягом 10 (десяти) днів з дня вручення копії даної ухвали направити на адресу Дніпровського апеляційного суду оригінал квитанції про сплату судового збору та документів, що підтверджують повноваження ОСОБА_2 підписувати апеляційну скаргу, а також клопотання про поновлення строку апеляційного оскарження із зазначенням поважності підстав його пропуску.

Керуючись положеннями ст. ст. 185, 354, 357 ЦПК України, суддя -

УХВАЛИЛА:

Апеляційну скаргу Магдалинівської районної державної адміністрації Дніпропетровської області - залишити без руху.

Якщо клопотання про поновлення строку апеляційного оскарження не буде подано протягом 10 (десяти) днів з дня вручення копії даної ухвали або вказані нею підстави для поновлення пропущеного строку будуть визнані неповажними - у відкритті апеляційного провадження буде відмовлено.

Якщо вищевказані недоліки не буде усунуто протягом 10 (десяти) днів з дня вручення даної ухвали - апеляційна скарга буде повернута як неподана.

Ухвала може бути оскаржена в касаційному порядку до Верховного Суду протягом тридцяти днів в частині визначення розміру судових витрат.

Суддя В.С. Городнича

СудДніпровський апеляційний суд
Дата ухвалення рішення31.07.2020
Оприлюднено10.08.2020
Номер документу90850547
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —2-223/11

Ухвала від 10.09.2021

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Городнича В. С.

Ухвала від 08.06.2021

Цивільне

Царичанський районний суд Дніпропетровської області

Руснак А. І.

Ухвала від 17.05.2021

Цивільне

Житомирський районний суд Житомирської області

Грубіян Є. О.

Ухвала від 07.05.2021

Цивільне

Царичанський районний суд Дніпропетровської області

Руснак А. І.

Ухвала від 04.04.2011

Цивільне

Іванківський районний суд Київської області

Яковенко В. С.

Ухвала від 04.04.2011

Цивільне

Іванківський районний суд Київської області

Яковенко В. С.

Ухвала від 23.11.2020

Цивільне

Луцький міськрайонний суд Волинської області

Крупінська С. С.

Ухвала від 21.10.2020

Цивільне

Царичанський районний суд Дніпропетровської області

Гудим О. М.

Ухвала від 21.09.2020

Цивільне

Жовтневий районний суд м.Маріуполя

Соловйов О. Л.

Ухвала від 31.07.2020

Цивільне

Дніпровський апеляційний суд

Городнича В. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні