Ухвала
від 12.08.2020 по справі 908/1728/20
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

номер провадження справи 35/102/20

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

12.08.2020 Справа № 908/1728/20

м.Запоріжжя Запорізької області

Господарський суд Запорізької області у складі судді Топчій О.А.,

за участю секретаря судового засідання Авраменко К.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні господарську справу

за позовом Каховського міжрайонного управління водного господарства (74800, Херсонська область, Південна продбаза, вул. Соборності, 32)

до відповідача Товариства з обмеженою відповідальністю «Гідротех-16» (71100, Запорізька область, м. Бердянськ, вул. Комунарів, 14)

про стягнення коштів

за участю представників сторін:

від позивача : не з`явився;

від відповідача: не з`явився;

УСТАНОВИВ:

До Господарського суду Запорізької області надійшла позовна заява Каховського міжрайонного управління водного господарства до Товариства з обмеженою відповідальністю «Гідротех-16» про стягнення збитків у сумі 72333,00 грн.

07.07.2020 автоматизованою системою документообігу Господарського суду Запорізької області здійснено автоматичний розподіл судової справи між суддями, справі присвоєно єдиний унікальний номер 908/102/20, справу передано на розгляд судді Топчій О.А.

Ухвалою суду від 08.07.2020 прийнято позовну заяву до розгляду та відкрито провадження у справі №908/1728/20, присвоєно справі номер провадження 35/102/20, постановлено справу розглядати за правилами спрощеного позовного провадження, судове засідання призначено на 30.07.2020. Ухвалою суду від 30.07.2020 клопотання відповідача про відкладення розгляду справи та продовження строку для подання відзиву на позов задоволено, відкладено розгляд справи на 12.08.2020 на 10:30.

На адресу Господарського суду Запорізької області 07.08.2020 від позивача надійшло клопотання, відповідно до якого останній просить суд провести судове засідання, призначене на 12.08.2020 о 10 год. 30 хв. в режимі відеоконференції в приміщенні Господарського суду Херсонської області або у Херсонському міському суді Херсонської області.

Ухвалою суду від 10.08.2020 у задоволені клопотання Каховського міжрайонного управління водного господарства про участь у судовому засіданні по справі №908/1728/20 в режимі відеоконференції відмовлено, у зв`язку з відсутністю технічної можливості для проведення судового засідання в режимі відеоконференції в приміщенні Господарського суду Запорізької області 12.08.2020 о 10 год. 30 хв., оскільки вже заброньовано час, у який здійснюється відеоконференцзв`язок по іншим справам.

12.08.2020 на електронну адресу суду від позивача надійшло клопотання про проведення судового засідання без участі представника, за наявними матеріалами справи. Наступне судове засідання просить проводити в режимі відеоконференції через Господарський суд Херсонської області або Херсонський міський суд Херсонської області.

В судове засідання 12.08.2020 представники сторін не з`явились, про причини неявки представника відповідача суду не відомо, відзив на позовну заяву не надано.

Відповідно до ст. 13 ГПК України судочинство у господарських судах здійснюється на засадах змагальності сторін. Учасники справи мають рівні права щодо здійснення всіх процесуальних прав та обов`язків, передбачених цим Кодексом. Кожна сторона повинна довести обставини, які мають значення для справи і на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень, крім випадків, встановлених законом. Кожна сторона несе ризик настання наслідків, пов`язаних з вчиненням чи невчиненням нею процесуальних дій.

Принцип змагальності тісно пов`язаний з процесуальною рівністю сторін і забезпечує повноту фактичного й доказового матеріалу, наявність якого є важливою умовою з`ясування обставин справи. Відповідно до вказаного принципу, особи, зацікавлені в результаті справи, вправі відстоювати свою правоту у спорі шляхом подання доказів; участі в дослідженні доказів, наданих іншими особами шляхом висловлення своєї думки з усіх питань, що підлягають розгляду у судовому засіданні. Змагальність є різновидом активності зацікавленої особи (сторони). Особи, які беруть участь у справі, вправі вільно розпоряджатися своїми матеріальними і процесуальними правами й активно впливати на процес з метою захисту прав і охоронюваних законом інтересів.

Згідно п. 3 ч.1 ст. 42 ГПК України учасники справи мають право подавати заяви та клопотання, надавати пояснення суду, наводити свої доводи, міркування щодо питань, які виникають під час судового розгляду, і заперечення проти заяв, клопотань, доводів і міркувань інших осіб.

Відповідно до приписів пункту четвертого частини п`ятої ст. 13 ГПК України, суд, зберігаючи об`єктивність і неупередженість, сприяє учасникам судового процесу в реалізації ними прав, передбачених цих кодексом.

У відповідності до ч.ч. 2, 3 ст. 177 ГПК України підготовче провадження починається з відкриттям провадження у справі і закінчується закриттям підготовчого провадження. Підготовче провадження має бути проведене протягом шістдесяти днів з дня відкриття провадження у справі. У виняткових випадках для належної підготовки справи для розгляду по суті цей строк може бути продовжений не більш ніж на тридцять днів за клопотанням однієї із сторін або з ініціативи суду.

Із змісту ч. 2 ст. 183 ГПК України суд відкладає підготовче засідання в межах визначеного цим Кодексом строку підготовчого провадження у випадках: 1) визначених частиною другою статті 202 цього Кодексу; 2) залучення до участі або вступу у справу третьої особи, заміни неналежного відповідача, залучення співвідповідача; 3) в інших випадках, коли питання, визначені частиною другою статті 182 цього Кодексу, не можуть бути розглянуті у даному підготовчому засіданні.

За змістом ч. 2 ст. 232 ГПК України процедурні питання, пов`язані з рухом справи в суді першої інстанції, клопотання та заяви осіб, які беруть участь у справі, питання про відкладення розгляду справи, оголошення перерви, вирішуються судом шляхом постановлення ухвал.

За таких обставин, враховуючи неявку представника відповідача, з метою належної підготовки справи до судового розгляду по суті та дотримання вимог ч. 2 ст. 182 ГПК України, суд вважає за необхідне задовольнити клопотання позивача, провести наступне судове засідання в режимі відеоконференції, відкласти судове засідання та надати відповідачеві час для подання відзиву.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 120, 197, 202, 216, 234, 252 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

1. Клопотання Каховського міжрайонного управління водного господарства про проведення судового засідання в режимі відеоконференції задовольнити.

2 . Відкласти розгляд справи у порядку спрощеного провадження на 08.09.2020 о 14 год. 30 хв.

Судове засідання відбудеться в приміщенні Господарського суду Запорізької області за адресою: м. Запоріжжя, вул. Гетьманська, 4, корпус 1, кабінет № 307.

3 . Запропонувати сторонам надати:

Відповідачу відповідно до ст. 165 ГПК України надати відзив із доказами, які підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідача (якщо такі докази не надані позивачем) та документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи до судового засідання, докази завчасного направлення або вручення надати суду.

Позивачу у разі отримання відзиву, відповідно до ст. 166 ГПК, надати відповідь на відзив завчасно до судового засідання та документи, що підтверджують надіслання (надання) відповіді на відзив і доданих до нього доказів іншим учасникам справи.

4 . При направленні в підготовче засідання уповноважених представників сторін, останнім мати при собі відповідно до ст. 60 ГПК України документи, що підтверджують повноваження представників.

5. Доручити Херсонському міському суду Херсонської області забезпечити проведення відеоконференції судового засідання у справі № 908/1728/20, призначеного на 08.09.2020 о 14 год. 30 хв ., у приміщенні суду, розташованому за адресою: 73000, м. Херсон, вул. Маяковського, 6/29.

Особа, яка братиме участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції: Каховське міжрайонне управління водного господарства (74800, Херсонська область, Південна продбаза, вул. Соборності, 32) в особі уповноваженого представника.

Доручити Херсонському міському суду Херсонської області забезпечити відповідального працівника для перевірки явки та повноважень представника Каховського міжрайонного управління водного господарства для участі у судовому засіданні в режимі відеоконференції.

6. Суд звертає увагу сторін, що копії заяв по суті справи та заяв з процесуальних питань, що подаються до суду, - одночасно надсилаються або надаються особою, яка їх подає, іншим учасникам справи (докази направлення/вручення надаються суду).

Подання доказів у справі здійснюється учасниками справи на стадії підготовчого провадження в порядку, встановленому ст. 80 ГПК України. Копії доказів (крім речових доказів), що подаються до суду, заздалегідь надсилаються або надаються особою, яка їх подає, іншим учасникам справи.

Повідомити учасників справи про можливість одержання інформації про час та розгляд справи зі сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою http://zp.arbitr.gov.ua/sud5009/. Електронна адреса господарського суду Запорізької області: inbох@zp.arbitr.gov.ua. Єдиний Контакт-центр судової влади України 0-800-501-492. Гаряча телефонна лінія суду функціонує за номером (061) 764-89-30, прес-секретар господарського суду Запорізької області.

Копію ухвали надіслати учасникам справи та Херсонському міському суду Херсонської області (73000, м. Херсон, вул. Маяковського, 6/29, у т.ч. на електронну адресу суду inbox@ksm.cort.gov.ua).

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та не підлягає оскарженню окремо від рішення суду. Ухвалу підписано 13.08.2020.

Суддя О.А.Топчій

Дата ухвалення рішення12.08.2020
Оприлюднено14.08.2020
Номер документу90934969
СудочинствоГосподарське
Сутьстягнення коштів

Судовий реєстр по справі —908/1728/20

Постанова від 10.03.2021

Господарське

Центральний апеляційний господарський суд

Кузнецова Ірина Леонідівна

Ухвала від 21.12.2020

Господарське

Центральний апеляційний господарський суд

Кузнецова Ірина Леонідівна

Ухвала від 16.11.2020

Господарське

Центральний апеляційний господарський суд

Кузнецова Ірина Леонідівна

Ухвала від 12.10.2020

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Топчій О.А.

Судовий наказ від 12.10.2020

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Топчій О.А.

Рішення від 08.09.2020

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Топчій О.А.

Ухвала від 12.08.2020

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Топчій О.А.

Ухвала від 10.08.2020

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Топчій О.А.

Ухвала від 30.07.2020

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Топчій О.А.

Ухвала від 08.07.2020

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Топчій О.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні