Ухвала
від 12.08.2020 по справі 580/467/20
ЧЕРКАСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

12 серпня 2020 року справа № 580/467/20 м. Черкаси

Черкаський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді - Руденко А.В.,

за участю:

секретаря - Сачинської В.С.,

позивача - ОСОБА_1 ,

представника позивача - Герасименка Г.П. (за довіреністю),

представників відповідача - Зварики Н.І. (за посадою) та Миронюк Н.Г. (за довіреністю),

розглянувши у відкритому судовому засіданні в спрощеному позовному провадженні в приміщенні суду адміністративну справу за позовом ОСОБА_1 до Яснозірської сільської ради, треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача Головне управління Держгеокадастру у Черкаській області та Черкаська районна державна адміністрація Черкаської області про визнання протиправним та скасування рішення і зобов`язання вчинити дії, -

ВСТАНОВИВ:

У провадженні Черкаського окружного адміністративного суду перебуває адміністративна справа №580/467/20 за позовом ОСОБА_1 до Яснозірської сільської ради, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача Головне управління Держгеокадастру у Черкаській області про визнання протиправним та скасування рішення і зобов`язання вчинити дії.

Представник третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача Головного управління Держгеокадастру у Черкаській області в судове засідання не прибув. 23.07.2020 подав клопотання про розгляд справи без його участі.

Представник третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача Черкаської районної державної адміністрації Черкаської області в судове засідання не прибув, про причини неявки суд не повідомив. Був належним чином повідомлений про дату, час і місце судового засідання, що підтверджується рекомендованим повідомленням про вручення поштового відправлення.

Згідно пункту 1 частини 3 статті 205 Кодексу адміністративного судочинства України якщо учасник справи або його представник були належним чином повідомлені про судове засідання, суд розглядає справу за відсутності такого учасника справи у разі неявки в судове засідання учасника справи (його представника) без повідомлення причин неявки.

Враховуючи, що представник третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача Черкаської районної державної адміністрації Черкаської області належним чином повідомлений про дату, час і місце судового засідання, про причини неявки суд не повідомив, його неявка не є підставою для відкладення судового засідання.

Ухвалою суду від 14.07.2020 було повторно витребувано у Черкаської районної державної адміністрації Черкаської області письмові пояснення та докази щодо 150 га земель колективної власності, за рахунок яких може бути виділена частка (пай) позивача, зазначена у листі №П-164/02-06-10 від 27.11.2019.

Оскільки станом на 12.08.2020 Черкаська районна державна адміністрація Черкаської області не надала витребуваних документів, суд дійшов висновку про повторне витребування вказаних доказів.

Згідно частини 3 статті 80 Кодексу адміністративного судочинства України про витребування доказів за власною ініціативою суд постановляє ухвалу.

Згідно з частиною 2 статті 223 Кодексу адміністративного судочинства України якщо спір, розгляд якого по суті розпочато, не може бути вирішено в даному судовому засіданні, судом може бути оголошено перерву в межах встановлених цим Кодексом строків розгляду справи, тривалість якої визначається відповідно до обставин, що її викликали, з наступною вказівкою про це в рішенні або ухвалі.

У зв`язку з витребування доказів, суд дійшов висновку про необхідність оголошення перерви в судовому засіданні.

Згідно пункту 3 частини 1 статті 149 Кодексу адміністративного судочинства України суд може постановити ухвалу про стягнення в дохід Державного бюджету України з відповідної особи штрафу у сумі від 0,3 до трьох розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб у випадках неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, або неподання таких доказів без поважних причин суб?єктом владних повноважень.

Керуючись статтями 223, 243, 248 Кодексу адміністративного судочинства України, -

УХВАЛИВ:

Повторно витребувати у Черкаської районної державної адміністрації Черкаської області письмові пояснення та докази щодо 150 га земель колективної власності, за рахунок яких може бути виділена частка (пай) позивача, зазначена у листі №П-164/02-06-10 від 27.11.2019.

Витребувані докази надати Черкаському окружному адміністративному суду у строк до 01.09.2020 разом із доказами направлення їх копій позивачу, відповідачу та третій особі, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача Головному управлінню Держгеокадастру у Черкаській області.

Попередити Черкаську районну державну адміністрацію Черкаської області , що у разі неподання у встановлений строк до Черкаського окружного адміністративного суду витребуваних доказів без поважних причин на Черкаську районну державну адміністрацію Черкаської області буде накладено штраф відповідно до пункту 3 частини 1 статті 149 Кодексу адміністративного судочинства України.

Оголосити перерву в розгляді справи за позовом ОСОБА_1 до Яснозірської сільської ради, треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача Головне управління Держгеокадастру у Черкаській області та Черкаська районна державна адміністрація Черкаської області про визнання протиправним та скасування рішення і зобов`язання вчинити дії до 10 год. 00 хв. 07.09.2020 в приміщенні Черкаського окружного адміністративного суду за адресою: м. Черкаси, бульвар Шевченка, 117.

Ухвала набирає законної сили з моменту підписання та не може бути оскаржена окремо від рішення суду.

Головуючий суддя А.В. Руденко

СудЧеркаський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення12.08.2020
Оприлюднено17.08.2020
Номер документу90978777
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —580/467/20

Ухвала від 04.02.2021

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

А.В. Руденко

Ухвала від 29.01.2021

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

А.В. Руденко

Ухвала від 28.12.2020

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

А.В. Руденко

Ухвала від 24.12.2020

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

А.В. Руденко

Ухвала від 20.11.2020

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

А.В. Руденко

Ухвала від 20.11.2020

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

А.В. Руденко

Ухвала від 16.11.2020

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

А.В. Руденко

Рішення від 07.09.2020

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

А.В. Руденко

Рішення від 07.09.2020

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

А.В. Руденко

Ухвала від 12.08.2020

Адміністративне

Черкаський окружний адміністративний суд

А.В. Руденко

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні