Постанова
від 11.08.2020 по справі 280/6421/19
ТРЕТІЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ТРЕТІЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

П О С Т А Н О В А

і м е н е м У к р а ї н и

11 серпня 2020 року м. Дніпросправа № 280/6421/19

Третій апеляційний адміністративний суд у складі колегії суддів:

головуючого - судді Олефіренко Н.А. (доповідач),

суддів: Білак С.В., Шальєвої В.А.,

за участю секретаря судового засідання Лащенко Р.В.

за участю представників: позивача: Сахно О.О., відповідача: Воєводіна С.В,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі судового засідання Третього апеляційного адміністративного суду в м. Дніпрі апеляційну скаргу Головного управління ДПС у Запорізькій області на рішення Запорізького окружного адміністративного суду від 21.04.2020 ( суддя першої інстанції Лазаренко М.С.) в адміністративній справі №280/6421/19 за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «ЛЕНД ПІВНІЧ 2007» до Головного управління ДПС у Запорізькій області про визнання дій, бездіяльності протиправними та зобов`язання вчинити певні дії,-

ВСТАНОВИВ:

ТОВ ЛЕНД ПІВНІЧ 2007 звернулося до Запорізького окружного адміністративного суду з позовом до Головного управління ДПС у Запорізькій області, в якому просив суд визнати протиправними дії відповідача щодо передачі до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань інформації щодо наявності у ТОВ ЛЕНД ПІВНІЧ 2007 заборгованості зі сплати податків і зборів, визнати протиправною бездіяльність відповідача, яка виявилась у непередані відомостей до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань про відсутність заборгованості зі сплати податків і зборів у ТОВ ЛЕНД ПІВНІЧ 2007 (за формою 30-ОПП або шляхом надсилання повідомлень про відкликання заперечень проти проведення державної реєстрації припинення юридичної особи за формою № 28-ОПП), зобов`язати відповідача передати до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань відомості про відсутність у ТОВ ЛЕНД ПІВНІЧ 2007 заборгованості зі сплати податків і зборів (за формою 30-ОПП або шляхом надсилання повідомлень про відкликання заперечень проти проведення державної реєстрації припинення юридичної особи за формою № 28-ОПП, або у іншій формі, передбаченій законом і достатній для проведення державної реєстрації припинення юридичної особи ТОВ ЛЕНД ПІВНІЧ 2007 в результаті її ліквідації), встановити судовий контроль за виконанням рішення у даній справі шляхом зобов`язання відповідача подати у встановлений судом строк звіт про виконання судового рішення.

В обґрунтування позовних вимог зазначено, що протоколом позачергових Загальних зборів учасників ТОВ ЛЕНД ПІВНІЧ 2007 було прийнято рішення про припинення товариства шляхом його ліквідації за рішенням учасників у зв`язку з відсутністю господарських операцій та складним становищем на ринку товарів та послуг. У зв`язку з чим було розпочато ліквідаційну процедуру. Після затвердження ліквідаційного балансу та після подання 13.12.2019 фінансової звітності до Головного управління ДПС у Запорізькій області ліквідатором підприємства було подано державному реєстратору заяву та документи з метою проведення державної реєстрації припинення юридичної особи в результаті її ліквідації. Проте, 16.12.2019 державним реєстратором повідомлено про відмову з підстав отримання інформації про наявність заборгованості із сплати податків і зборів та наявність заборгованості зі сплати єдиного внеску на загальнообов`язкове державне соціальне страхування. Позивач зазначив, що відповідач протиправно, незважаючи на відсутність у позивача податкової заборгованості, не направив таку інформацію до реєстру, а, натомість, надав неправдиві відомості про наявність заборгованості зі сплати податків та зборів.

Заперечуючи проти вимог позивача, у відзиві на адміністративний позов відповідач вказує, що наразі триває апеляційне оскарження рішення Запорізького окружного адміністративного суду від 03.07.2019 року по справі №280/2154/19, яким було задоволено позов ТОВ ЛЕНД ПІВНІЧ 2007 та визнано протиправними та скасовано податкові повідомлення-рішення від 26.04.2019 року № 0005571404 та № 0005561404, якими визначено позивачу грошові зобов`язання. За таких обставин вважає, що процедура оскарження не закінчена, тому твердження позивача про протиправність дій Головного управління ДПС у Запорізькій області вважає необґрунтованим. Просив відмовити у задоволенні позову.

Рішенням Запорізького окружного адміністративного суду від 21 квітня 2020 року адміністративний позов ТОВ ЛЕНД ПІВНІЧ 2007 задоволено частково: визнано протиправними дії Головного управління ДПС у Запорізькій області щодо передачі до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб підприємців та громадських формувань інформації щодо наявності у Товариства з обмеженою відповідальністю ЛЕНД ПІВНІЧ 2007 заборгованості зі сплати податків і зборів. Визнано протиправною бездіяльність Головного управління ДПС у Запорізькій області, яка виявилась у непереданні відомостей до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб підприємців та громадських формувань про відсутність заборгованості зі сплати податків і зборів у Товариства з обмеженою відповідальністю ЛЕНД ПІВНІЧ 2007 . Зобов`язано Головне управління ДПС у Запорізькій області передати до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб підприємців та громадських формувань відомості про відсутність у Товариства з обмеженою відповідальністю ЛЕНД ПІВНІЧ 2007 заборгованості зі сплати податків і зборів за формою встановленою чинним законодавством України. У задоволенні решти позовних вимог відмовлено (щодо встановлення судового контролю за виконанням рішення суду).

Не погоджуючись із судовим рішенням, в апеляційній скарзі відповідач ГУ ДПС у Запорізькій області, посилаючись на його необґрунтованість та незаконність, просить скасувати рішення суду та ухвалити нове про відмову у задоволенні вимог адміністративного позову.

Вимоги апеляційної скарги відповідач обґрунтовує аналогічними доводами, що наведені у відзиві на позов.

У відзиві на апеляційну скаргу, позивач зазначив, що апеляційна скарга задоволенню не підлягає, оскільки прийнята з дотримання норм матеріального та процесуального права.

Згідно зі ст. 308 КАС України суд апеляційної інстанції переглядає справу за наявними у ній і додатково поданими доказами та перевіряє законність і обґрунтованість рішення суду першої інстанції в межах доводів апеляційної скарги.

Заслухавши суддю-доповідача, переглянувши судове рішення в межах доводів та вимог апеляційної скарги, перевіривши повноту встановлення судом фактичних обставин справи та правильність застосування ним норм матеріального та процесуального права, колегія суддів дійшла висновку про відсутність підстав для задоволення вимог апеляційної скарги, з огляду на наступне.

Встановлено, ТОВ ЛЕНД ПІВНІЧ 2007 , зареєстровано як юридична особа 30.08.2007 року, про що до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців внесено запис про реєстрацію 1 103 102 0000 020615; місцезнаходження юридичної особи: 69600, Запорізька область, місто Запоріжжя, проспект Соборний, будинок 152 В . Як платник податків перебуває на обліку в Головному управлінні ДПС у Запорізькій області.

27.12.2018 року, згідно з протоколом позачергових Загальних зборів учасників ТОВ ЛЕНД ПІВНІЧ 2007 , було прийнято рішення про припинення товариства шляхом його ліквідації за рішенням учасників, у зв`язку з відсутністю господарських операцій та складним становищем на відповідному ринку товарів та послуг. Цим же протоколом позачергових Загальних зборів учасників були прийняті наступні рішення: призначено ліквідатора Товариства та затверджені порядок та строки проведення ліквідаційної процедури товариства, встановлений строк для заявлення вимог кредиторів.

Інформація щодо перебування ТОВ ЛЕНД ПІВНІЧ 2007 у процесі припинення була внесена 28.12.2018року до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб підприємців та громадських формувань, запис № 11031100025020615.

Державним реєстратором, відповідно до вимог Закону України Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб підприємців та громадських формувань 28.12.2019 року було розміщено повідомлення про припинення ТОВ ЛЕНД ПІВНІЧ 2007 , повідомлення № 87, зазначений строк заявлення вимог кредиторів 28.02.2019 року.

В подальшому, на виконання вимог діючого законодавства, ліквідатором ТОВ ЛЕНД ПІВНІЧ 2007 були проведені заходи щодо забезпечення проведення перевірок позивача державними органами, фондами соціального страхування у зв`язку із припиненням юридичної особи.

Після проведення перевірки Запорізьким міським центром зайнятості складений Акт № 2/10-18 від 21.01.2019 року про проведення перевірки щодо дотримання ТОВ ЛЕНД ПІВНІЧ 2007 вимог законодавства щодо правильності нарахування та своєчасності сплати внесків на загальнообов`язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття до Фонду загальнообов`язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття. За наслідками перевірки порушень не встановлено.

Запорізьким міським центром зайнятості видана довідка №14/10-22 від 21.01.2019 року про відсутність у позивача заборгованості зі сплати страхових коштів до Фонду.

Управлінням Виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Запорізькій області також проведено перевірку ТОВ ЛЕНД ПІВНІЧ 2007 , за результатами якої складено Акт № 3 від 25.01.2019 року, за наслідками перевірки порушень та заборгованості позивача перед Фондом не встановлено.

Головним управлінням Пенсійного фонду України в Запорізькій області було проведено перевірку, за результатами якої складений Акт № 1076/1 від 12.11.2019 року позапланової перевірки щодо додержання позивачем вимог законодавства у сфері загальнообов`язкового державного пенсійного страхування. За наслідками перевірки порушень та заборгованості позивача перед Пенсійним фондом не встановлено.

Головним управлінням Пенсійного фонду України в Запорізькій області була надана довідка № 3002/05.3 від 11.12.2019 року про відсутність у ТОВ ЛЕНД ПІВНІЧ 2007 заборгованості зі сплати страхових внесків до Пенсійного фонду України і фондів соціального страхування. У цій довідці зазначено, що у позивача відсутня заборгованість: зі сплати страхових внесків на загальнообов`язкове державне пенсійне страхування; по платежам до Фонду соціального страхування даними, згідно даних Фонду соціального страхування, довідка Фонду №30 від 05.02.2019 року; по платежам до Фонду загальнообов`язкового державного соціального страхування на випадок безробіття, за даними Фонду загальнообов`язкового державного соціального страхування на випадок безробіття, довідка Фонду № 14/10-22 від 21.01.2019 року.

У зв`язку з отриманням повідомлення з Єдиного державного реєстру від 28.12.2018 року №11031100025020615 про прийняття рішення про припинення юридичної особи позивача, Головним управлінням ДФС у Запорізькій області було проведено перевірку ТОВ ЛЕНД ПІВНІЧ 2007 з питань дотримання вимог податкового, валютного та іншого законодавства. За результатами перевірки на підставі Акту № 190/08-01-14-04/35366390 від 02.04.2019 року відповідачем були винесені податкові повідомлення-рішення № 0005571404 та № 0005561404 від 26.04.2019 року, якими визначено позивачу грошові зобов`язання зі сплати податку на прибуток у розмірі 2317227,50 грн. та зменшено суму від`ємного значення об`єкта оподаткування податком на прибуток за 2018 рік на суму 17872905 грн. та за 2019 рік на суму 17857114 грн.

Рішенням Запорізького окружного адміністративного суду від 03.07.2019 року по справі № 280/2154/19 позов ТОВ ЛЕНД ПІВНІЧ 2007 задоволений у повному обсязі, податкові повідомлення-рішення від 26.04.2019 року № 0005571404 та № 0005561404 визнані протиправними та скасовані.

Ухвалою Третього апеляційного адміністративного суду від 04.10.2019 року по справі №280/2154/19, апеляційну скаргу ГУ ДФС у Запорізькій області повернуто.

Листом ГУ ДПС у Запорізькій області від 20.12.2019 року повідомлено позивача про відсутність у ТОВ ЛЕНД ПІВНІЧ 2007 станом на 17.12.2019 року податкового боргу, недоїмки зі сплати єдиного внеску, іншої заборгованості з платежів (у тому числі розстроченої, відстроченої, реструктуризованої) за основним місцем реєстрації, контроль за справлянням яких покладено на контролюючи органи.

ТОВ ЛЕНД ПІВНІЧ 2007 здійснено закриття усіх наявних у Товариства рахунків, що підтверджується довідкою Акціонерного товариства Перший український міжнародний банк від 25.11.2019 року про закриття рахунків ТОВ ЛЕНД ПІВНІЧ 2007 .

04.12.2019 року ТОВ ЮРИДИЧНО-АРХІВНЕ БЮРО ЛЕГІС позивачу надана довідка №256 архівної установи про прийняття документів позивача за період 2007-2019 роки згідно акту прийому-передачі № 1/19 від 04.12.2019 року у кількості 2 справ.

Протоколом позачергових Загальних зборів учасників ТОВ ЛЕНД ПІВНІЧ 2007 від 30.11.2019 року було прийнято рішення про затвердження ліквідаційного балансу Товариства станом на 30.11.2019 року.

30.12.2019 року позивачем була подана до Головного управління ДПС у Запорізькій області звітність: податкова декларація з податку на прибуток підприємств станом за 2019 рік; фінансова звітність малого підприємства (баланс станом на 12.12.2019 року та звіт про фінансові результати за 2019 рік); різниці (Додаток РІ до рядка 03 РІ Податкової декларації з податку на прибуток підприємств) за звітний період 2019 рік.

16.12.2019 року ліквідатором ТОВ ЛЕНД ПІВНІЧ 2007 було подано до суб`єкта державної реєстрації державному реєстратору заяву та документи з метою проведення державної реєстрації припинення юридичної особи в результаті її ліквідації, на підтвердження чого було отримано Опис документів, що надаються юридичною особою державному реєстратору для проведення реєстраційної дії Державна реєстрація припинення юридичної особи в результаті ліквідації .

16.12.2019 року повідомленням державного реєстратора відмовлено позивачу в проведенні державної реєстрації припинення в результаті ліквідації юридичних особи ТОВ ЛЕНД ПІВНІЧ 2007 з підстав надходження відомостей про наявність заборгованості із сплати податків і зборів та наявність заборгованості із сплати єдиного внеску на загальнообов`язкове державне страхування.

Вважаючи свої права порушеними а дії відповідача протиправними Товариство звернулося до суду з даним позовом.

Задовольняючи позов, суд першої інстанції виходив з того, що на податковий орган покладено обов`язок сформувати та надати вимогу по сплаті заборгованості із сплати податків та зборів до закінчення строку, визначеного для заявлення кредиторами своїх вимог, адже юридична особа наділена правом погасити таку заборгованість. В разі погашення такої заборгованості в податкового органу, у свою чергу, виникає обов`язок передати до Єдиного державного реєстру відомості про відсутність заборгованості зі сплати податків і зборів (за формою 30-ОПП або шляхом надсилання повідомлень про відкликання заперечень проти проведення державної реєстрації припинення юридичної особи за формою № 28-ОПП). 20.12.2019 року ТОВ ЛЕНД ПІВНІЧ 2007 отримана довідка Головного управління ДПС у Запорізькій області про відсутність заборгованості ТОВ ЛЕНД ПІВНІЧ 2007 станом на 17.12.2019року. Відповідно до інформації, отриманої 18.12.2019 року з сайту ДПС: станом на 11.12.2019 року щодо платника податків ТОВ ЛЕНД ПІВНІЧ 2007 наявна інформація: перебуває на обліку в контролюючому органі як такий, що припиняється . Станом на 17.12.2019 року платник податків не має податкового боргу . Щодо податкових повідомлень-рішень, суд послався на ту обставину, що рішення Запорізького окружного адміністративного суду від 03.07.2019року по справі №280/2154/19 яким останні скасовані, набрало законної сили 04.10.2019року. отже, відповідач діє в межах повноважень та не у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України.

Колегія суддів вважає такий висновок суду першої інстанції цілком обґрунтованим та зазначає наступне.

Згідно з п. 6 ч. 2 ст. 13 Закону України Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб підприємців та громадських формувань центральний орган виконавчої влади, що реалізує державну податкову політику та державну політику з адміністрування єдиного внеску на загальнообов`язкове державне соціальне страхування, забезпечує передачу до Єдиного державного реєстру таких відомостей: про відсутність (наявність) заборгованості із сплати податків і зборів та відсутність (наявність) заборгованості із сплати єдиного внеску на загальнообов`язкове державне соціальне страхування - у день отримання запиту від суб`єкта державної реєстрації.

Згідно з п. 11.1 Порядку обліку платників податків і зборів, затвердженого Наказом Міністерства фінансів України від 09.12.2011 № 1588, платник податків зобов`язаний повідомляти контролюючі органи за місцем обліку такого платника про його ліквідацію або реорганізацію протягом трьох робочих днів з дня прийняття відповідного рішення (крім випадків, коли обов`язок здійснювати таке повідомлення покладено законом на орган державної реєстрації).

У відповідності до 11.5 Порядку № 1588 у зв`язку з ліквідацією або реорганізацією платника податків контролюючі органи розпочинають та проводять процедури, передбачені цим розділом, у разі одержання хоча б одного з таких документів (відомостей): заяви за формою № 8-ОПП від платника податків, поданої згідно з пунктами 11.2 - 11.4 цього розділу; відомостей державного реєстратора про внесення до Єдиного державного реєстру запису про рішення засновників (учасників) юридичної особи, уповноваженого ними органу про припинення юридичної особи.

Згідно з п.11.6 Порядку № 1588 при проведенні заходів, пов`язаних з ліквідацією або реорганізацією платника податків, контролюючі органи організовують та планують їх таким чином, щоб вимоги щодо сплати платежів, контроль за справлянням яких здійснюють контролюючі органи, були сформовані і отримані особою, відповідальною за погашення грошових зобов`язань або податкового боргу платника податків, не пізніше строку, визначеного для заявлення кредиторами своїх вимог.

Відповідно до абз. 1 п. 11.9 Порядку № 1588 у разі отримання документів згідно з пунктами 11.1-11.4 цього розділу та/або якщо розпочато процедуру реорганізації юридичної особи (крім перетворення), припинення юридичної особи, припинення (закриття) постійного представництва чи відокремленого підрозділу юридичної особи, в тому числі іноземної компанії, організації, порушено провадження у справі про визнання банкрутом платника податків або подано заяву про зняття з обліку платника податків, контролюючим органом приймається рішення про проведення (не проведення за підставами, встановленими пунктами 11.11 та 11.12 цього розділу) документальної позапланової перевірки платника податків, який перебуває на обліку в такому органі.

У відповідності до абз. 1 п. 11.14 Порядку № 1588 до завершення строку, визначеного для заявлення кредиторами своїх вимог, а також у день отримання запиту від суб`єкта державної реєстрації контролюючий орган передає до Єдиного державного реєстру у порядку інформаційної взаємодії між Єдиним державним реєстром та інформаційними системами Центрального контролюючого органу відомості: про відсутність (наявність) заборгованості зі сплати податків і зборів за формою № 30-ОПП (додаток 14); про узгодження плану реорганізації юридичної особи за формою № 31-ОПП (додаток 15) - у разі наявності податкового боргу при реорганізації юридичної особи.

Згідно з абз. 2 п. 11.14 Порядку № 1588 якщо до завершення строку, визначеного для заявлення кредиторами своїх вимог, на запит суб`єкта державної реєстрації контролюючим органом надано відомості про відсутність заборгованості зі сплати податків і зборів, а також у разі виникнення у платника податків заборгованості зі сплати податків і зборів або визначення грошових зобов`язань, за якими не настав строк сплати, до проведення державної реєстрації припинення юридичної особи контролюючий орган формує та передає до Єдиного державного реєстру відомості про наявність заборгованості зі сплати податків і зборів або відомості про узгодження плану реорганізації юридичної особи.

У відповідності до абз. 3 п. 11.14 Порядку № 1588, якщо контролюючим органом до Єдиного державного реєстру передано відомості про наявність заборгованості зі сплати податків і зборів, то після погашення заборгованості зі сплати податків і зборів контролюючий орган передає до Єдиного державного реєстру відомості про відсутність заборгованості зі сплати податків і зборів.

Відповідно до п. 11.19 Порядку № 1588 відомості про відсутність (наявність) заборгованості зі сплати податків і зборів за формою N 30-ОПП: є єдиним документом, що підтверджує відсутність (наявність) заборгованості з податків, зборів у випадках припинення юридичних осіб, визначених Законом; не може використовуватись у випадках, передбачених іншими нормативно-правовими актами, крім визначених у Законі та нормативно-правових актах, прийнятих відповідно до Закону.

Крім того, відповідно до абз. 2 пп. 2 п. 2 Спільного наказу Міністерства юстиції України та Міністерства фінансів України № 759/5/371 від 18.03.2016 Про інформаційну взаємодію між Єдиним державним реєстром юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань й інформаційними системами Державної фіскальної служби України до запровадження обміну документами в електронній формі між Реєстром та інформаційними системами Державної фіскальної служби України щодо подання запитів державними реєстраторами юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань і передачі до Реєстру відомостей про відсутність (наявність) заборгованості зі сплати податків і зборів, про відсутність (наявність) заборгованості зі сплати єдиного внеску на загальнообов`язкове державне соціальне страхування, про узгодження плану реорганізації юридичної особи такі відомості передаються Державною фіскальною службою України до Реєстру з урахуванням технічних можливостей Реєстру та інформаційних систем Державної фіскальної служби України, а саме про відсутність заборгованості зі сплати податків і зборів - шляхом надсилання повідомлень про відкликання заперечень проти проведення державної реєстрації припинення юридичної особи за формою № 28-ОПП.

Отже, в разі надходження до податкового органу повідомлення державного реєстратора про внесення до Єдиного державного реєстру рішення засновників юридичної особи про її припинення, то в податкового органу виникає обов`язок вирішити питання про проведення документальної позапланової перевірки юридичної особи, стосовно якої засновниками прийнято рішення про припинення, протягом 10 днів з дня отримання таких відомостей державного реєстратора.

Також на податковий орган покладено обов`язок надати до Єдиного державного реєстру відомості про наявність або про відсутність заборгованості із сплати податків та зборів або відомості про узгодження плану реорганізації юридичної особи до завершення строку, визначеного для заявлення кредиторами своїх вимог.

Відповідно до положення абз. 3 п. 11.14 Порядку № 1588 у разі наявності в юридичної особи, яка перебуває в процесі припинення, заборгованості зі сплати податків та зборів податковий орган повідомляє орган державної реєстрації про наявність такої заборгованості.

Крім того, на податковий орган покладено обов`язок сформувати та надати вимогу по сплаті заборгованості із сплати податків та зборів до закінчення строку, визначеного для заявлення кредиторами своїх вимог.

Враховуючи викладене, суд першої інстанції дійшов вірного висновку, що на відповідачів покладався обов`язок передати відомості до Єдиного державного реєстру про відсутність із сплати податків та зборів у позивача за відповідною формою.

У відповідача були відсутні підстави для ненадання відомостей до Єдиного державного реєстру про відсутність із сплати податків та зборів у позивача, що свідчить про протиправну бездіяльність ГУ ДПС у Запорізькій області, та що вірно встановлено судом першої інстанції.

Стосовно доводів апелянта щодо наявності у товариства грошових зобов`язань, щодо яких проводиться судове оскарження, то колегія суддів критично оцінює зазначені посилання, з огляду на таке.

Рішенням Запорізького окружного адміністративного суду від 03.07.2019 року по справі № 280/2154/19 позов ТОВ ЛЕНД ПІВНІЧ 2007 задоволений у повному обсязі, податкові повідомлення-рішення від 26.04.2019 року № 0005571404 та № 0005561404 визнані протиправними та скасовані.

Ухвалою Третього апеляційного адміністративного суду від 04.10.2019 року по справі №280/2154/19, апеляційну скаргу ГУ ДФС у Запорізькій області повернуто.

Отже, у справі № 280/2154/19 прийняте судове рішення, яке набрало законної сили, про задоволення позовних вимог позивача про скасування податкових повідомлень-рішень.

Інших обґрунтованих доводів щодо наявності грошових зобов`язань у ТОВ ЛЕНД ПІВНІЧ 2007 апелянтом не наведено.

Оскільки внаслідок відсутності заборгованості у Товариства зі сплати податків та зборів, та відсутності інших перешкод відповідач зобов`язаний передати відомості до Єдиного державного реєстру про відсутність із сплати податків та зборів у Позивача (за формою 30-ОПП або шляхом надсилання повідомлень про відкликання заперечень проти проведення державної реєстрації припинення юридичної особи за формою № 28-ОПП).

А тому, висновок суду першої інстанції щодо задоволення позовних вимог в цій частині також обґрунтований, та спрямований на забезпечення виконання покладених на ГУ ДПС у Запорізькій області обов`язків у встановленому порядку.

Відповідно до п. 1 ч. 1 ст. 315 КАС України за наслідками розгляду апеляційної скарги на судове рішення суду першої інстанції суд апеляційної інстанції має право залишити апеляційну скаргу без задоволення, а судове рішення - без змін.

За змістом ч. 1 ст. 316 КАС України суд апеляційної інстанції залишає апеляційну скаргу без задоволення, а рішення або ухвалу суду - без змін, якщо визнає, що суд першої інстанції правильно встановив обставини справи та ухвалив судове рішення з додержанням норм матеріального і процесуального права.

Керуючись ст. ст. 243, 250, 310, 315, 316, 321,328,329 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

Апеляційну скаргу Головного управління ДПС у Запорізькій області залишити без задоволення.

Рішення Запорізького окружного адміністративного суду від 21.04.2020 в адміністративній справі №280/6421/19 залишити без змін.

Постанова Третього апеляційного адміністративного суду набирає законної сили з моменту її проголошення та касаційному оскарженню не підлягає крім випадків, передбачених п.2 ч. 5 ст. 328 КАС України.

Постанова в повному обсязі складена 14.08.2020 року.

Головуючий - суддя Н.А. Олефіренко

суддя С.В. Білак

суддя В.А. Шальєва

СудТретій апеляційний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення11.08.2020
Оприлюднено19.08.2020
Номер документу91008497
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —280/6421/19

Ухвала від 16.03.2021

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Бившева Л.І.

Ухвала від 17.02.2021

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Бившева Л.І.

Ухвала від 25.01.2021

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Бившева Л.І.

Ухвала від 10.12.2020

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Усенко Є.А.

Ухвала від 04.11.2020

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Яковенко М.М.

Ухвала від 01.10.2020

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Білоус О.В.

Ухвала від 04.09.2020

Адміністративне

Запорізький окружний адміністративний суд

Сіпака Андрій Васильович

Ухвала від 02.09.2020

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Ханова Р.Ф.

Постанова від 11.08.2020

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Олефіренко Н.А.

Постанова від 11.08.2020

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Олефіренко Н.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні