Ухвала
від 17.08.2020 по справі 820/1053/16
ХАРКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Харківський окружний адміністративний суд 61022, м. Харків, майдан Свободи, 6, inbox@adm.hr.court.gov.ua, ЄДРПОУ: 34390710

УХВАЛА

17 серпня 2020 р. Справа № 820/1053/16

Суддя Харківського окружного адміністративного суду Мельников Р.В., розглянувши в порядку письмового провадження в приміщенні суду заяву про залишення без розгляду по справі №820/1053/16 за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "ВИЗАЛИЯ ЛТД" до Державної фіскальної служби України, Центральної об`єднаної державної податкової інспекції м. Харкова Головного управління ДФС у Харківській області, Державної податкової інспекції у Шевченківському районі Головного управління ДФС у м. Києві про зобов`язання вчинити певні дії, -

В С Т А Н О В И В:

06.09.2018 року до Харківського окружного адміністративного суду надійшла заява представника Товариства з обмеженою відповідальністю "ВИЗАЛИЯ ЛТД" про заміну сторони у виконавчому провадженні по справі № 820/1053/16, в якій останній просить суд:

- замінити сторону виконавчого провадження у справі №820/1053/16, а саме, боржника - з Центральної об`єднаної державної податкової інспекції м. Харкова ГУ ДФС у Харківській області, на - Державну податкову інспекцію у Київському районі міста Одеси Головного управління ДФС в Одеській області.

Через канцелярію суду 14.08.2020 року від представника Товариства з обмеженою відповідальністю "ВИЗАЛИЯ ЛТД" надійшла заява про залишення без розгляду, в якій останній у зв`язку з тим, що необхідність у заміні сторони виконавчого провадження на даний час відпала, просить суд залишити без розгляду заяву представника Товариства з обмеженою відповідальністю "ВИЗАЛИЯ ЛТД" Босої О.О. про заміну сторони виконавчого провадження від 06.09.2018 року без розгляду.

Суд зазначає, що відповідно до п. 2 ч. 1 ст. 5 КАС України кожна особа має право в порядку, встановленому цим Кодексом, звернутися до адміністративного суду, якщо вважає, що рішенням, дією чи бездіяльністю суб`єкта владних повноважень порушені її права, свободи або законні інтереси, і просити про їх захист шляхом: визнання протиправним та скасування індивідуального акта чи окремих його положень.

Відповідно до п. 5 ч. 1 ст. 240 КАС України суд своєю ухвалою залишає позов без розгляду, якщо надійшла заява позивача про залишення позову без розгляду.

Однак, суд зазначає, що Кодексом адміністративного судочинства України не врегульовано питання щодо залишення без розгляду заяви про заміну сторони виконавчого провадження.

Відповідно до положень ч. 6 ст. 7 КАС України у разі відсутності закону, що регулює відповідні правовідносини, суд застосовує закон, що регулює подібні правовідносини (аналогія закону), а за відсутності такого закону суд виходить із конституційних принципів і загальних засад права (аналогія права). Аналогія закону та аналогія права не застосовується для визначення підстав, меж повноважень та способу дій органів державної влади та місцевого самоврядування.

З огляду на вищевикладене суд зазначає, що оскільки в даному випадку в разі надходження заяви про залишення без розгляду заяви про заміну сторони виконавчого провадження Кодексом адміністративного судочинства України не визначено дій суду, то наявні підстави для застосування відповідно до ч.6 ст. 7 КАС України до даних правовідносин за аналогією закону положень статті 240 Кодексу адміністративного судочинства України.

Враховуючи наведене, суд знаходить заяву представника Товариства з обмеженою відповідальністю "ВИЗАЛИЯ ЛТД" про залишення без розгляду достатньою підставою для залишення заяви про заміну сторони виконавчого провадження без розгляду.

Керуючись ст.ст. 2, 5, 7, 12, 240, 241 - 243, 248, 253, 256, 294, 295, 379 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

У Х В А Л И В :

Заяву представника Товариства з обмеженою відповідальністю "ВИЗАЛИЯ ЛТД" про залишення без розгляду - задовольнити.

Заяву Товариства з обмеженою відповідальністю "ВИЗАЛИЯ ЛТД" про заміну сторони виконавчого провадження по справі №820/1053/16 за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "ВИЗАЛИЯ ЛТД" до Державної фіскальної служби України, Центральної об`єднаної державної податкової інспекції м. Харкова Головного управління ДФС у Харківській області, Державної податкової інспекції у Шевченківському районі Головного управління ДФС у м. Києві про зобов`язання вчинити певні дії - залишити без розгляду.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення, якщо інше не передбачено цим Кодексом. Ухвала, постановлена судом поза межами судового засідання або в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, під час розгляду справи в письмовому провадженні, набирає законної сили з моменту її підписання суддею (суддями).

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Другого апеляційного адміністративного суду через Харківський окружний адміністративний суд до дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно - телекомунікаційної системи шляхом подачі апеляційної скарги протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини ухвали суду, або розгляду справи в порядку письмового провадження, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Суддя Мельников Р.В.

СудХарківський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення17.08.2020
Оприлюднено21.08.2020
Номер документу91065554
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —820/1053/16

Постанова від 24.12.2020

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Дашутін І.В.

Ухвала від 14.12.2020

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Дашутін І.В.

Рішення від 17.11.2020

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Сліденко А.В.

Ухвала від 02.11.2020

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Сліденко А.В.

Ухвала від 29.09.2020

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Сліденко А.В.

Ухвала від 20.08.2020

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Сліденко А.В.

Ухвала від 17.08.2020

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Мельников Р.В.

Ухвала від 06.08.2020

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Мар'єнко Л.М.

Постанова від 21.07.2020

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Шипуліна Т.М.

Ухвала від 13.07.2020

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Шипуліна Т.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні