Ухвала
від 20.08.2020 по справі 812/647/17
ЛУГАНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЛУГАНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

20 серпня 2020 року СєвєродонецькСправа № 812/647/17

Суддя Луганського окружного адміністративного суду Свергун І.О., розглянувши в порядку письмового провадження справу за позовом Управління Пенсійного фонду України в м. Сєвєродонецьку Луганської області до публічного акціонерного товариства Луганськтепловоз про стягнення заборгованості з відшкодування регресних вимог,

ВСТАНОВИВ:

У провадженні Луганського окружного адміністративного суду перебуває адміністративна справа за позовом Управління Пенсійного фонду України в м. Сєвєродонецьку Луганської області до Публічного акціонерного товариства Луганськтепловоз про стягнення заборгованості з відшкодування регресних вимог.

13.08.2020 від представника позивача надійшло клопотання про витребування доказів по справі (арк. спр. 124), в якому зазначено, що у зв`язку з відсутністю в управлінні документів, які необхідно було надати до суду на підставі ухвали від 18.05.2017, управлінням вживались заходи щодо отримання витребуваної інформації та були направлені запити до Управління Пенсійного фонду України в Жовтневому районі міста Луганська, відповіді на вказані запити на адресу управління не надходили.

З посиланням на статтю 80 КАС України представник позивача просив витребувати від управління Пенсійного фонду України в Жовтневому районі м. Луганська такі документи:

- докази щодо нарахування регресних вимог з вказівкою осіб, дати початку виплати та періоду заборгованості по кожній особі;

- докази надіслання на адресу відповідача вимоги щодо погашення заборгованості по регресним виплатам;

- копії пенсійних справ осіб щодо яких призначені регресні виплати.

20.08.2020 від представника відповідача надійшло клопотання про відкладення розгляду справи (арк. спр. 127), в якому представник відповідача зазначив, що станом на 20.08.2020 останній не отримав копії документів та додаткових пояснень, які на думку позивача, мають значення для розгляду справи та підтверджують доводи останнього. Враховуючи зазначене, з метою підготовки відзиву на позовну заяву відповідач просив відкласти розгляд справи на іншу дату.

Розглянувши зазначені клопотання, суд дійшов такого.

Частиною четвертою статті 9 КАС України визначено обов`язок суду вжити визначені законом заходи, необхідні для з`ясування всіх обставин у справі, у тому числі щодо виявлення та витребування доказів з власної ініціативи.

За приписами частини третьої статті 77 КАС України докази суду надають учасники справи. Суд може запропонувати сторонам надати докази та збирати докази з власної ініціативи, крім випадків, визначених цим Кодексом.

Відповідно до частин третьої, шостої та сьомої статті 80 КАС України про витребування доказів за власною ініціативою або за клопотанням учасника справи, або про відмову у витребувані доказів суд постановляє ухвалу.

Письмовими доказами відповідно до частини першої статті 94 КАС України є документи (крім електронних документів), які містять дані про обставини, що мають значення для правильного вирішення спору.

Згідно з частинами другою, четвертою, п`ятою статті 94 КАС України письмові докази подаються в оригіналі або в належним чином засвідченій копії, якщо інше не визначено цим Кодексом. Якщо для вирішення спору має значення лише частина документа, подається засвідчений витяг з нього. Копії документів вважаються засвідченими належним чином, якщо їх засвідчено в порядку, встановленому чинним законодавством. Учасник справи, який подає письмові докази в копіях (електронних копіях), повинен зазначити про наявність у нього або іншої особи оригіналу письмового доказу. Учасник справи підтверджує відповідність копії письмового доказу оригіналу, який знаходиться у нього, своїм підписом із зазначенням дати такого засвідчення.

З огляду на вищезазначене, з метою повного, всебічного та об`єктивного розгляду справи, суд вважає за необхідне задовольнити клопотання позивача та витребувати від Управління Пенсійного фонду України в Жовтневому районі м. Луганська такі документи: докази щодо нарахування регресних вимог з вказівкою осіб, дати початку виплати та періоду заборгованості по кожній особі; докази надіслання на адресу відповідача вимоги щодо погашення заборгованості по регресним виплатам; копії пенсійних справ осіб, щодо яких призначені регресні виплати.

Враховуючи, що відповідно до частини першої статті 262 КАС України розгляд справи за правилами спрощеного позовного провадження здійснюється судом за правилами, встановленими цим Кодексом для розгляду справи за правилами загального позовного провадження, з особливостями, визначеними у цій главі, суд вважає необхідним відкласти розгляд справи в межах встановленого цим Кодексом строку з підстави необхідності витребування нових доказів на підставі пункту 4 частини другої статті 205 КАС України.

З метою надання часу для надання витребуваних документів, а також надання часу представнику відповідача для надання відзиву на позовну заяву суд вважає за необхідне відкласти судове засідання.

Керуючись статтями 9, 77, 79, 80, 205, 248, 256, 294 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

УХВАЛИВ:

Клопотання представника позивача про витребування доказів у справі задовольнити.

Витребувати від Управління Пенсійного фонду України в Жовтневому районі м. Луганська (92701, Луганська обл., м. Старобільськ, пл. Гоголя, б. 5) засвідчені належним чином копії наступних документів:

- докази щодо нарахування регресних вимог ПАТ "Луганськтепловоз" з зазначенням осіб, дати початку виплати та періоду заборгованості по кожній особі;

- докази надіслання на адресу ПАТ "Луганськтепловоз" вимоги щодо погашення заборгованості по регресним виплатам;

- копії пенсійних справ осіб, щодо яких призначено регресні виплати.

Витребувані документи, надати суду у строк до 20 вересня 2020 року.

Відкласти судове засідання на 28 вересня 2020 року на 14 год. 00 хв., яке відбудеться у приміщенні Луганського окружного адміністративного суду за адресою: Луганська область, м. Сєвєродонецьк, проспект Космонавтів, 18.

Ухвала набирає законної сили з моменту підписання суддею та не підлягає оскарженню окремо від рішення суду. Заперечення проти такої ухвали може бути включено до апеляційної чи касаційної скарги на рішення суду, прийняте за результатами розгляду справи.

Суддя І.О. Свергун

Дата ухвалення рішення20.08.2020
Оприлюднено25.08.2020
Номер документу91073886
СудочинствоАдміністративне
Сутьстягнення заборгованості з відшкодування регресних вимог

Судовий реєстр по справі —812/647/17

Рішення від 28.09.2020

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

І.О. Свергун

Рішення від 28.09.2020

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

І.О. Свергун

Ухвала від 20.08.2020

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

І.О. Свергун

Ухвала від 31.07.2020

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

І.О. Свергун

Ухвала від 14.07.2020

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Кравчук В.М.

Постанова від 15.07.2020

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Кравчук В.М.

Ухвала від 25.07.2017

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Черпак Ю.К.

Ухвала від 04.07.2017

Адміністративне

Донецький апеляційний адміністративний суд

Шишов Олег Олексійович

Ухвала від 19.06.2017

Адміністративне

Донецький апеляційний адміністративний суд

Шишов Олег Олексійович

Ухвала від 19.06.2017

Адміністративне

Донецький апеляційний адміністративний суд

Шишов Олег Олексійович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні