Ухвала
від 21.08.2020 по справі 697/1466/20
КАНІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 697/1466/20

Номер провадження 1-кп/697/202/2020

У Х В А Л А

ПРО ПРИЗНАЧЕННЯ СУДОВОГО РОЗГЛЯДУ

21 серпня 2020 року м. Канів

Канівський міськрайонний суд Черкаської області у складі:

головуючого судді ОСОБА_1

з участю: секретаря ОСОБА_2

прокурора ОСОБА_3

обвинуваченої ОСОБА_4

захисника ОСОБА_5

представника потерпілого ОСОБА_6

розглянувши у підготовчому судовому засіданні кримінальне провадження по обвинувальному акту стосовно ОСОБА_4 , що обвинувачується за ч.1 ст. 191,ч.2ст.358 КК України, -

ВСТАНОВИВ:

До Канівського міськрайонного суду Черкаської області надійшов обвинувальний акт стосовно ОСОБА_4 , що обвинувачується за ч.1 ст. 191,ч.2ст.358 КК України.

До початку підготовчого судового засідання до суду надійшов цивільний позов від Канівського відділу Золотоніської місцевої прокуратури в інтересах держави в особі Межиріцької сільської ради до ОСОБА_4 про відшкодування шкоди заподіяної кримінальним правопорушенням в сумі 7447,01 грн.

Позовна заява у підготовчому засіданні вручена сторонам кримінального провадження.

Під час проведення підготовчого судового засідання захисник заявив клопотання про повернення обвинувального акту, оскільки він не відповідає вимогам ст. 291 КПК України, а саме хоча у ньому і зазначено відомості про потерпілого (Межиріцька сільська рада об`єднаної територіальної громади Черкаської області), але під час досудового розслідування потерпілим не було заявлено цивільного позову. Також вказував, що позовна заява не містить дати підписання.

Прокурор заперечував проти задоволення даного клопотання, оскільки обвинувальний акт містить відомості про потерпілого, а заявлення цивільного позову може мати місце до початку судового розгляду.

Суд, дослідивши матеріали обвинувального акту та цивільного позову, заслухавши думку учасників процесу виходить з наступного.

Відповідно до п. 3 ч. 2 ст. 291 КПК України, обвинувальний акт повинен містити …анкетні відомості кожного потерпілого (прізвище, ім`я, по батькові, дата та місце народження, місце проживання, громадянство).

У обвинувальному акті зазначені відомості про потерпілого - Межиріцької сільської ради об`єднаної територіальної громади Черкаської області.

Тому немає підстав вважати, що обвинувальний акт не відповідає вимогам ст. 291 КПК України.

Кримінальне провадження по обвинувальному акту стосовно ОСОБА_4 , що обвинувачується за ч.1 ст. 191,ч.2ст.358 КК України, підсудне Канівському міськрайонному суду Черкаської області.

Зважаючи на наведене, суд вважає, що обвинувальний акт відповідає вимогам КПК України, підстав для закриття провадження та повернення обвинувального акту немає, а тому за можливе призначити судовий розгляд даного кримінального провадження.

Відповідно до ч. 1 ст. 128 КПК України, особа, якій кримінальним правопорушенням або іншим суспільно небезпечним діянням завдано майнової та/або моральної шкоди, має право під час кримінального провадження до початку судового розгляду пред`явити цивільний позов до обвинуваченого.

Відповідно до ч. 4 ст. 128 КПК України, форма та зміст позовної заяви повинні відповідати вимогам, встановленим до позовів, які пред`являються у порядку цивільного судочинства. Цивільний позов подано до початку судового розгляду, позовна заява відповідає вимогам, встановленим ст. ст.119,120 ЦПК України.

Оскільки прокурором пред`явлено цивільний позов, до початку судового розгляду, в інтересах держави в особі Межиріцької сільської ради до ОСОБА_4 про відшкодування шкоди заподіяної кримінальним правопорушенням, який містить дату її підписання 14.08.2020, тому його слід прийняти та розглядати одночасно з кримінальним провадженням.

Судове засідання, з урахуванням принципу гласності та відкритості судового провадження, слід проводити відкрито, обмеження щодо цього, передбачені ч.2 ст.27 КПК України, відсутні.

Враховуючи вищезазначене та керуючись ст.ст. 128, 314, 315, 316 КПК України, суд -

УХВАЛИВ:

Кримінальне провадження по обвинувальному акту стосовно ОСОБА_4 , що обвинувачується за ч.1 ст. 191,ч.2ст.358 КК України, призначити до судового розгляду у відкритому судовому засіданні в залі судових засідань Канівського міськрайонного суду на 31 серпня 2020 року на 10-00 год.

Цивільний позов прокурора Канівського відділу Золотоніської місцевої прокуратури в інтересах держави в особі Межиріцької сільської ради до ОСОБА_4 про відшкодування шкоди заподіяної кримінальним правопорушенням в сумі 7447,01 грн.- прийняти до провадження та розглядати разом з даним кримінальним провадженням.

Справу слухати суддею одноособово з обов`язковою участю сторін кримінального провадження.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення21.08.2020
Оприлюднено09.02.2023
Номер документу91109149
СудочинствоКримінальне
КатегоріяЗлочини проти власності Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем

Судовий реєстр по справі —697/1466/20

Вирок від 22.10.2021

Кримінальне

Канівський міськрайонний суд Черкаської області

Сивухін Г. С.

Ухвала від 07.04.2021

Кримінальне

Канівський міськрайонний суд Черкаської області

Сивухін Г. С.

Ухвала від 21.08.2020

Кримінальне

Канівський міськрайонний суд Черкаської області

Сивухін Г. С.

Ухвала від 12.08.2020

Кримінальне

Канівський міськрайонний суд Черкаської області

Сивухін Г. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні