Ухвала
від 07.04.2021 по справі 697/1466/20
КАНІВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 697/1466/20

Номер провадження 1-кп/697/52/2021

У Х В А Л А

07 квітня 2021 року м. Канів

Канівський міськрайонний суд Черкаської області у складі:

головуючого судді ОСОБА_1

з участю: секретаря ОСОБА_2

прокурора ОСОБА_3

обвинуваченої ОСОБА_4

розглянувши у відкритому судовому засіданні кримінальне провадження по обвинувальному акту стосовно ОСОБА_4 , що обвинувачується за ч.1 ст. 191,ч.2ст.358 КК України, -

ВСТАНОВИВ:

У провадженні Канівського міськрайонного суду Черкаської області перебуває кримінальне провадження по обвинуваченню ОСОБА_4 за ч. 1 ст. 191, ч. 2 ст. 358 КК України.

Під час розгляду справи прокурором було заявлено клопотання про заміну потерпілого та цивільного позивача, у зв`язку з реорганізацією юридичної особи Межиріцької сільської ради шляхом приєднання до Канівської міської ради Черкаської області.

Представник потерпілого Межиріцької сільської ради адвокат ОСОБА_5 в судове засідання не з`явився, але надав клопотання в якому не заперечував проти заміни потерпілого, а саме Межиріцької сільської ради на Канівську міську раду, у зв`язку з реорганізацією шляхом поглинання та приєднання до останньої.

Обвинувачена не заперечувала проти заміни потерпілого та цивільного позивача.

Суд вислухавши думку учасників процесу, дослідивши матеріали справи приходить до наступних висновків.

Відповідно до ч. 1, 2 ст. 55 КПК України, потерпілим у кримінальному провадженні може бути фізична особа, якій кримінальним правопорушенням завдано моральної, фізичної або майнової шкоди, а також юридична особа, якій кримінальним правопорушенням завдано майнової шкоди.

Права і обов`язки потерпілого виникають в особи з моменту подання заяви про вчинення щодо неї кримінального правопорушення або заяви про залучення її до провадження як потерпілого.

Згідно зі ст. 128 КПК України цивільний позов у кримінальному провадженні розглядається судом за правилами, встановленими цим Кодексом. Тому, цивільний позивач має право користуватися правами потерпілого в частині, що стосуються цивільного позову, підтримувати його або ж відмовитися від нього (ч. 3 ст. 61 КПК України).

У випадку, коли процесуальні відносини, що виникли у зв`язку з цивільним позовом, цим Кодексом не врегульовані, до них застосовуються норми Цивільного процесуального кодексу України (далі по тексту - ЦПК України) за умови, що вони не суперечать засадам кримінального судочинства.

Відповідно до ст. 55 ЦПК України, у разі смерті фізичної особи, припинення юридичної особи, заміни кредитора чи боржника у зобов`язанні, а також в інших випадках заміни особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд залучає до участі у справі правонаступника відповідної сторони або третьої особи на будь-якій стадії судового процесу. Усі дії, вчинені в цивільному процесі до вступу правонаступника, обов`язкові для нього так само, як вони були обов`язкові для особи, яку він замінив.

Відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України № 724 - р від 12 червня 2020 року "Про визначення адміністративних центрів та затвердження території територіальних громад Черкаської області" територія Межиріцької сільської ради віднесена до Канівської міської територіальної громади із адміністративним центром в м. Каневі. Тому згідно підпункту 4 пункту 6-1 Прикінцевих і перехідних положень Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні" сформована Канівська міська територіальна громада з центром у м. Каневі є правонаступником усього майна, прав та обов`язків Межиріцької сільської ради.

Відповідно до рішення Канівської міської ради від 23.12.2020 № 3-6, розпочато процедуру реорганізації Межиріцької сільської ради Канівського району, шляхом приєднання до Канівської міської ради Черкаської області.

Як вбачається з витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб , фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, Межиріцька сільська рада Канівського району Черкаської області перебуває в стані припинення в результаті її реорганізації, шляхом приєднання. Особою, яка може вчиняти дії від її імені є ОСОБА_6 .

Відповідно до витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, Канівська міська рада Черкаської області є зареєстрованою юридичною особою, і її керівником є ОСОБА_6 .

Враховуючи наведене, та у зв`язку із тим, що повноваження Межиріцької сільської ради припинено, а її правонаступником є Канівська міська рада, суд вважає за необхідне задовольнити клопотання прокурора та замінити потерпілу особу та цивільного позивача у даному кримінальному провадженні Межиріцьку сільську раду об`єднаної територіальної громади Черкаської області на її правонаступника Канівську міську раду Черкаської області.

Враховуючи вищезазначене та керуючись ст.ст. 55, 128 КПК України, ст. 55 ЦПК, суд -

УХВАЛИВ:

Клопотання прокурора про заміну потерпілого та цивільного позивача - задовольнити.

У кримінальному провадженні № 12020250160000254 по обвинуваченню ОСОБА_4 за ч.1 ст. 191, ч.2 ст. 358 КК України, замінити потерпілу особу та цивільного позивача - Межиріцьку сільську раду об`єднаної територіальної громади Черкаської області на її правонаступника Канівську міську раду Черкаської області.

Копію ухвали направити Канівській міській раді Черкаської області.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення07.04.2021
Оприлюднено26.01.2023
Номер документу96096590
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —697/1466/20

Вирок від 22.10.2021

Кримінальне

Канівський міськрайонний суд Черкаської області

Сивухін Г. С.

Ухвала від 07.04.2021

Кримінальне

Канівський міськрайонний суд Черкаської області

Сивухін Г. С.

Ухвала від 21.08.2020

Кримінальне

Канівський міськрайонний суд Черкаської області

Сивухін Г. С.

Ухвала від 12.08.2020

Кримінальне

Канівський міськрайонний суд Черкаської області

Сивухін Г. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні