Ухвала
від 25.08.2020 по справі 911/1881/19
ПІВНІЧНИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ПІВНІЧНИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

вул. Шолуденка, буд. 1, літера А, м. Київ, 04116, (044) 230-06-58 inbox@anec.court.gov.ua

УХВАЛА

про оголошення перерви в судовому засіданні

"25" серпня 2020 р. м.Київ Справа№ 911/1881/19

Північний апеляційний господарський суд у складі колегії суддів:

головуючого: Станіка С.Р.

суддів: Тищенко О.В.

Тарасенко К.В.

За участю секретаря судового засідання Кубей В.І.

За участю представників учасників справи згідно з протоколом судового засідання від 25.08.2020

розглянувши у відкритому судовому засіданні матеріали апеляційної скарги

Києво-Святошинського районного відділу державної виконавчої служби Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Київ)

на рішення Господарського суду Київської області

від 19.06.2020 (повне рішення складено 26.06.2020)

у справі №911/1881/19 (суддя Щоткін О.В.)

за позовом Акціонерного товариства "ІВР СПА" (IVR SPA)

до 1. Києво-Святошинського районного відділу державної виконавчої служби

Головного територіального управління юстиції у Київській області;

2. Головного управління Державної казначейської служби України у

Київській області

про стягнення 43720,10 євро

ВСТАНОВИВ:

В провадженні колегії суддів Північного апеляційного господарського суду у складі: головуючий суддя - Станік С.Р. (суддя-доповідач), судді Тищенко О.В., Тарасенко К.В. перебуває справа № №911/1881/19 за апеляційною скаргою Києво-Святошинського районного відділу державної виконавчої служби Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Київ) на рішення Господарського суду Київської області від 19.06.2020, розгляд якої було призначено на 25.08.2020.

В судове засідання 25.08.2020 з`явився представник відповідача-1 (скаржника), який надав пояснення по суті справи, відповідно до яких підтримував вимоги викладені у апеляційній скарзі, просив суд апеляційної інстанції задовольнити подану апеляційну скаргу, а рішення Господарського суду Київської області від 19.06.2020 скасувати та ухвалити нове, яким у задоволенні позову відмовити.

Позивач та Відповідач-2 своїх представників в судове засідання не направили, причин неявки суду не повідомили.

17.07.2020 через канцелярію Північного апеляційного господарського суду від Головного управління Державної казначейської служби України у Київській області надійшов відзив на апеляційну скаргу.

Дослідивши наявні матеріали справи, суд апеляційної інстанції встановив наступне.

Рішенням Господарського суду Київської області від 19.06.2020 у справі №911/1881/19 позов Акціонерного товариства "ІВР СПА" (IVR SPA) - задоволено повністю, вирішено стягнути з Державного бюджету України на користь Акціонерного товариства "IVR SPA" грошові кошти в розмірі 43720 (сорок три тисячі сімсот двадцять) євро 10 євроцентів у рахунок відшкодування шкоди, завданої Києво-Святошинським районним відділом державної виконавчої служби Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ).

Спірні кошти, які вимагає до стягнення позивач, були списані органом виконання судових рішень з Товариства з обмеженою відповідальністю "Завод енергетичного обладнання "Дан" на користь Акціонерного товариства "IVR SPA" (Компанія "ІВР С.П.А."), в рамках виконання наказу № 911/2350/15 виданого 18.08.2015 Господарським судом Київської області, і вказана сума боргу в розмірі 47082,05 євро була фактично стягнута 12.11.2015 з валютного рахунку боржника № НОМЕР_1 в АТ "Артем-Банк" та конвертована у гривню. Вказані висновки стосовно правових підстав списання спірної суми коштів з Товариства з обмеженою відповідальністю "Завод енергетичного обладнання "Дан" були викладені судом першої інстанції у оскаржуваному рішенні.

Відповідно до ч. 4-5 статті 50 Господарського процесуального кодексу України про залучення третіх осіб до участі у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначає, на які права чи обов`язки такої особи та яким чином може вплинути рішення суду у справі. Треті особи, які не заявляють самостійних вимог, мають процесуальні права та обов`язки, встановлені статтею 42 цього Кодексу.

На підставі викладеного, заслухавши думку присутнього представника відповідача-1, дослідивши обставини справи, Північний апеляційний господарський суд, з метою забезпечення повного, всебічного та об`єктивного розгляду справи, вважає за необхідне залучити до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача - Товариство з обмеженою відповідальністю "Завод енергетичного обладнання "Дан" (08113, Київська область, Києво-Святошинський район, с. Петрушки, вул.. Миру, буд. 25-В, ідентифікаційний код 23242734), відповідно до вимог ст. 50 ГПК України, оскільки рішення у даній справі може вплинути на права або обов`язки вказаного товариства стосовно спірної суми коштів.

Крім того, суд апеляційної інстанції дослідивши наявні матеріали справи, вважає за необхідне запропонувати скаржнику подати докази направлення апеляційної скарги за адресою юридичного місцезнаходження позивача: Via Francesko Melzi d'Eril 7, Мilano (MI) CAP 20154, Italy, а також описи вкладеного до фіскальних чеків.

При здійсненні правосуддя суд має виходити з необхідності дотримання основних засад господарського судочинства, зазначених в статтях 2, 4 Господарського процесуального кодексу України стосовно забезпечення права сторін на розгляд справ у господарському суді після їх звернення до нього у встановленому порядку, гарантованому чинним законодавством та всебічно забезпечити дотримання справедливого, неупередженого та своєчасного вирішення судом спорів з метою ефективного захисту порушених, невизнаних або оспорюваних прав і законних інтересів фізичних та юридичних осіб, держави.

Статтею 216 Господарського процесуального кодексу України встановлено, що суд відкладає розгляд справи у випадках, встановлених частиною другою статті 202 цього Кодексу. Якщо спір, розгляд якого по суті розпочато, не може бути вирішено в даному судовому засіданні, судом може бути оголошено перерву в межах встановлених цим Кодексом строків розгляду справи, тривалість якої визначається відповідно до обставин, що її викликали, з наступною вказівкою про це в рішенні або ухвалі. Про відкладення розгляду справи або перерву в судовому засіданні, місце, дату і час нового судового засідання або продовження судового засідання суд повідомляє під розписку учасників справи, свідків, експертів, спеціалістів, перекладачів, які були присутніми в судовому засіданні. Учасники справи, свідки, експерти, спеціалісти, перекладачі, які не прибули або яких суд вперше залучає до участі в судовому процесі, повідомляються про судове засідання ухвалами. У разі відкладення розгляду справи суд повинен допитати свідків, які прибули. Тільки у виняткових випадках за ухвалою суду свідки не допитуються і викликаються знову. Якщо розгляд справи було відкладено, суд продовжує провадження у справі зі стадії, на якій розгляд справи було відкладено. У випадку відкладення розгляду справи під час її розгляду по суті суд може почати розгляд справи по суті спочатку. Якщо в судовому засіданні було оголошено перерву, провадження у справі після її закінчення продовжується зі стадії, на якій було оголошено перерву.

З метою повного, всебічного та об`єктивного дослідження фактичних обставин справи та забезпечення принципу змагальності сторін, враховуючи залучення до участі у розгляді справи на підставі ст. 50 Господарського процесуального кодексу України третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача, суд вважає за необхідне оголосити перерву в судовому засіданні.

Постановою Кабінету Міністрів України від 04.05.2020 №343 продовжено карантин в Україні з 11 травня 2020 до 22 травня 2020, а також з 22.05.2020 запроваджено адаптивний карантин.

Одночасно, колегія суддів зазначає, що статтею 3 Конституції України передбачено, що людина, її життя і здоров`я, честь і гідність, недоторканність і безпека визнаються в Україні найвищою соціальною цінністю.

З урахуванням наведеного, у зв`язку з проведенням заходів, спрямованих на запобігання виникненню та поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), та з метою мінімізації ризиків розповсюдження гострої респіраторної хвороби COVID-19, колегія суддів дійшла висновку, що оскільки процесуальний строк розгляду справи законодавчо продовжено на час дії карантину, а тому розгляд справи підлягає здійсненню у розумний строк з огляду на ст.ст. 2, 6 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод, ст. 3 Конституції України та ст. 2, 11, пункту 4 розділу Х Прикінцевих положень ГПК України.

За положенням ч. 2 ст. 281 Господарського процесуального кодексу України, процедурні питання, пов`язані з рухом справи, клопотання та заяви учасників справи, питання про відкладення розгляду справи, оголошення перерви, зупинення провадження у справі, а також в інших випадках, передбачених цим Кодексом, вирішуються судом апеляційної інстанції шляхом постановлення ухвал в порядку, визначеному цим Кодексом для постановлення ухвал суду першої інстанції.

Враховуючи викладене, керуючись статтями 50, 216, 234, 270, 281 Господарського процесуального кодексу України, Північний апеляційний господарський суд,-

УХВАЛИВ:

1 . На підставі ст. 50 Господарського процесуального кодексу України залучити до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача - Товариство з обмеженою відповідальністю "Завод енергетичного обладнання "Дан" (08113, Київська область, Києво-Святошинський район, с. Петрушки, вул.. Миру, буд. 25-В, ідентифікаційний код 23242734).

2. Учасникам спору: надіслати на адресу Товариства з обмеженою відповідальністю "Завод енергетичного обладнання "Дан" (08113, Київська область, Києво-Святошинський район, с. Петрушки, вул.. Миру, буд. 25-В, ідентифікаційний код 23242734) позовну заяву (позивачу), апеляційну скаргу (відповідачу-1), відзиви на апеляційні скарги (відповідачу-2).

3. Оголосити перерву у розгляді справи № №911/1881/19 за апеляційною скаргою Києво-Святошинського районного відділу державної виконавчої служби Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Київ) на рішення Господарського суду Київської області від 19.06.2020 на 22.09.2020 о 14 год. 40 хв. Судове засідання відбудеться за адресою: 04116, м. Київ, вул. Шолуденка, 1 літера А, зал судових засідань №9 (2й поверх).

4. Києво-Святошинському районному відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Київській області подати докази направлення апеляційної скарги за адресою юридичного місцезнаходження позивача: Via Francesko Melzi d'Eril 7, Мilano (MI) CAP 20154, Italy, а також описи вкладеного до фіскальних чеків.

5. Запропонувати учасникам справи у зв`язку з протиепідемічними заходами розгляд справи за апеляційною скаргою здійснити за поданими письмовими документами без явки і участі представників (за їх відсутності) сторін в засіданні, за умови подання ВСІМА учасниками відповідної справи письмових заяв про розгляд справи без участі їх представників.

Довести до відома учасників апеляційного провадження, що їх участь у судовому засіданні не є обов`язковою та нез`явлення їх представників в судове засідання не є перешкодою розгляду апеляційної скарги по суті.

Якщо учасники апеляційного провадження наполягають на обов`язковій участі їх представників в судових засіданнях, запропонувати завчасно письмово повідомити суд.

6 . Копію даної ухвали надіслати учасникам у справі.

Ухвала набирає законної сили негайно та не підлягає оскарженню.

Головуючий суддя С.Р. Станік

Судді О.В. Тищенко

К.В. Тарасенко

Дата ухвалення рішення25.08.2020
Оприлюднено27.08.2020
Номер документу91140074
СудочинствоГосподарське
Сутьстягнення 43720,10 євро

Судовий реєстр по справі —911/1881/19

Постанова від 26.11.2020

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Станік С.Р.

Ухвала від 28.10.2020

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Станік С.Р.

Ухвала від 12.10.2020

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Станік С.Р.

Ухвала від 25.08.2020

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Станік С.Р.

Ухвала від 21.07.2020

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Станік С.Р.

Рішення від 19.06.2020

Господарське

Господарський суд Київської області

Щоткін О.В.

Ухвала від 12.06.2020

Господарське

Господарський суд Київської області

Щоткін О.В.

Ухвала від 25.05.2020

Господарське

Господарський суд Київської області

Щоткін О.В.

Ухвала від 15.05.2020

Господарське

Господарський суд Київської області

Щоткін О.В.

Ухвала від 29.04.2020

Господарське

Господарський суд Київської області

Щоткін О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні