Ухвала
від 31.08.2020 по справі 627/611/20
КРАСНОКУТСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №627/611/20

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"31" серпня 2020 р. смт. Краснокутськ

Краснокутський районний суд Харківської області

в складі:

головуючого судді Бугаєнко І.В.,

за участі секретаря Ніколайчик А.О.,

розглянувши в відкритому підготовчому засіданні цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Головного управління Держгеокадастру у Харківської області про визнання права на земельну частку (пай) в порядку спадкування ,-

ВСТАНОВИВ :

ОСОБА_1 звернулася до суду з позовом до Головного управління Держгеокадастру у Харківської області, в якому просить поновити строк для звернення з заявою до суду, визнати за нею право на земельну частку (пай) розміром 9,01 умовних кадастрових гектарів за рахунок земель запасу державної власності сільськогосподарського призначення на території В`язівської сільської ради Краснокутського району Харківської області, за межами населеного пункту в порядку спадкування після смерті її матері ОСОБА_2 , померлої ІНФОРМАЦІЯ_1 та зобов`язати Головне управління Держгеокадастру у Харківській області надати їй земельну частку (пай) розміром 9,01 умовних кадастрових гектарів за рахунок земель запасу державної власності сільськогосподарського призначення на території В`язівської сільської ради Краснокутського району Харківської області, за межами населеного пункту .

Ухвалою Краснокутського районного суду Харківської області від 10 серпня 2020 року провадження по справі відкрито, ухвалено здійснювати розгляд справи в порядку загального позовного провадження, призначено проведення підготовчого засідання.

26 серпня 2020 року на адресу суду надійшла уточнена позовна заява ОСОБА_1 , в якій вона просить залучити до участі у справі в якості співвідповідача В`язівську сільську раду Краснокутського району Харківської області, оскільки позивач в своїй позовній заяві просить визнати за нею право на земельну частку (пай) за рахунок земель запасу на території зазначеної сільської ради.

Позивач в підготовче засідання не з`явилася, надала до суду заяву, згідно з якою позовні вимоги підтримала в повному обсязі та прохала розглянути справи без її участі.

Представник відповідача - Головного управління Держгеокадастру у Харківської області в підготовче судове засідання не з`явився, про дату, час та місце розгляду справи був повідомлений, причини неявки суду не повідомив.

Суд, дослідивши матеріали справи, вважає за можливе прийняти до розгляду уточнену позовну заяву, подану позивачем до суду 26 серпня 2020 року та залучити до участі у справі в якості співвідповідача В`язівську сільську раду Краснокутського району Харківської області, виходячи з наступного.

Відповідно до вимог ч. 1 ст. 51 ЦПК України, суд першої інстанції має право за клопотанням позивача до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання залучити до участі у ній співвідповідача.

Отже, виходячи з наведеного, суд вважає за необхідне залучити до участі у справі в якості співвідповідача В`язівську сільську раду Краснокутського району Харківської області.

Враховуючи, що в судове засідання не з`явились всі учасники справи, відповідно до ч. 2 ст. 247 ЦПК України, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалось.

Керуючись ст. ст.51, 247 ЦПК України, суд-

УХВАЛИВ:

Прийняти до розгляду уточнену позовну заяву ОСОБА_1 від 26 серпня 2020 року.

Залучити до участі у справі за позовом ОСОБА_1 до Головного управління Держгеокадастру у Харківської області про визнання права на земельну частку (пай) в порядку спадкуванняв якості співвідповідача В`язівську сільську раду Краснокутського району Харківської області.

Направити відповідачу В`язівській сільській раді Краснокутського району Харківської області копію позовної заяви та додані до неї матеріали.

Встановити відповідачу десятиденний строк із дня вручення даної ухвали для надання відзиву на позовну заяву. У зазначений строк відповідач має право надати відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам ст. 178 ЦПК України.

Копія відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) відповідачем одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду.

Роз`яснити відповідачу, що у разі ненадання ним відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала оскарженню не підлягає.

СУДДЯ Бугаєнко І. В.

СудКраснокутський районний суд Харківської області
Дата ухвалення рішення31.08.2020
Оприлюднено02.09.2020
Номер документу91231177
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —627/611/20

Рішення від 02.12.2020

Цивільне

Краснокутський районний суд Харківської області

Бугаєнко І. В.

Рішення від 02.12.2020

Цивільне

Краснокутський районний суд Харківської області

Бугаєнко І. В.

Ухвала від 06.11.2020

Цивільне

Краснокутський районний суд Харківської області

Бугаєнко І. В.

Ухвала від 08.10.2020

Цивільне

Краснокутський районний суд Харківської області

Бугаєнко І. В.

Ухвала від 31.08.2020

Цивільне

Краснокутський районний суд Харківської області

Бугаєнко І. В.

Ухвала від 10.08.2020

Цивільне

Краснокутський районний суд Харківської області

Бугаєнко І. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні