Ухвала
від 01.09.2020 по справі 560/3604/20
ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа № 560/3604/20

УХВАЛА

01 вересня 2020 рокум. Хмельницький

Хмельницький окружний адміністративний суд в особі головуючого-судді Божук Д.А. розглянувши клопотання товариства з обмеженою відповідальністю "Торгово-сервісний центр - Універсалсервіс" по справі за позовом товариства з обмеженою відповідальністю "Торгово-сервісний центр - Універсалсервіс" до Нетішинської міської ради Хмельницької області про визнання бездіяльності протиправною та зобов`язання вчинити дії,

ВСТАНОВИВ:

Позивач звернувся в суд з позовом, в якому просить:

- визнати протиправною бездіяльність Нетішинської міської ради, яка полягає у незабезпеченні виконання робіт, передбачених ч.4 ст.136 Земельного кодексу України, пунктами 2.7.1-2.7.6 Положення про продаж земельних ділянок або прав на них на конкурентних засадах (земельних торгах) у м. Нетішин, які необхідні для підготовки лоту до проведення земельних торгів для продажу на аукціоні права оренди на земельну ділянку орієнтовною площею 0,0300 га, яка розташована в АДРЕСА_1 та у незатвердженні умов продажу права оренди земельної ділянки орієнтовною площею 0,0300 га, яка розташована в АДРЕСА_1 на підставі заяви Товариства з обмеженою відповідальністю Торгово-сервісний центр - Універсалсервіс від 05.05.2020;

- зобов`язати Нетішинську міську раду в місячний строк з дня набрання судовим рішенням законної сили забезпечити виконання робіт, передбачених ч.4 ст.136 Земельного кодексу України, пунктами 2.7.1-2.7.6 Положення про продаж земельних ділянок або прав на них на конкурентних засадах (земельних торгах) у м. Нетішин, які необхідні для підготовки лоту до проведення земельних торгів для продажу на аукціоні права оренди на земельну ділянку орієнтовною площею 0,0300 га, яка розташована в АДРЕСА_1 та затвердити умови продажу права оренди земельної ділянки орієнтовною площею 0,0300 га, яка розташована в АДРЕСА_1 на підставі заяви Товариства з обмеженою відповідальністю Торгово-сервісний центр - Універсалсервіс від 05.05.2020.

Ухвалою Хмельницького окружного адміністративного суду від 13.07.2020 відкрито провадження в цій адміністративній справі та вирішено її розглянути за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін.

До суду надійшла відповідь на відзив товариства з обмеженою відповідальністю "Торгово-сервісний центр - Універсалсервіс", в якій заявлено клопотання про розгляд справи в судовому засіданні з повідомленням сторін.

Розглянувши вказане клопотання, суд зазначає наступне.

Згідно з ч. 5-6 ст. 262 КАС України суд розглядає справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої зі сторін про інше. За клопотанням однієї із сторін або з власної ініціативи суду розгляд справи проводиться в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

Суд може відмовити в задоволенні клопотання сторони про розгляд справи в судовому засіданні з повідомленням сторін, якщо, зокрема, характер спірних правовідносин та предмет доказування у справі незначної складності не вимагають проведення судового засідання з повідомленням сторін для повного та всебічного встановлення обставин справи.

Згідно з п. 20 ч. 1 ст. 4 КАС України, адміністративна справа незначної складності (малозначна справа) - адміністративна справа, у якій характер спірних правовідносин, предмет доказування та склад учасників тощо не вимагають проведення підготовчого провадження та (або) судового засідання для повного та всебічного встановлення її обставин.

Частиною 2 ст. 12 КАС України визначено, що спрощене позовне провадження призначене для розгляду справ незначної складності та інших справ, для яких пріоритетним є швидке вирішення справи.

Відповідно до ч. 6 ст. 12 КАС України визначено перелік справ незначної складності. Згідно з п. 10 вказаної норми справами незначної складності є інші справи, у яких суд дійде висновку про їх незначну складність, за винятком справ, які не можуть бути розглянуті за правилами спрощеного позовного провадження. Не можуть бути розглянуті за правилами спрощеного позовного провадження категорії справ, визначені ч. 4 ст. 12 КАС України.

Враховуючи характер спірних правовідносин та предмет доказування у цій справі, суд дійшов висновку про відсутність підстав для розгляду справи за правилами загального позовного провадження.

Крім того, позивачем в поданому клопотанні не наведено жодних конкретних мотивів, обґрунтувань та підстав, в чому полягає складність справи та є необхідність проведення судового засідання з повідомленням сторін. Зміст клопотання не дає підстав стверджувати, що повне та всебічне з`ясування усіх обставин у справі потребує проведення судового засідання чи заслуховування пояснень сторін.

Враховуючи те, що ця справа є незначної складності, характер спірних правовідносин та предмет доказування не вимагають проведення судового засідання, в задоволенні клопотання слід відмовити.

Керуючись статтями 248, 256, 262 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

УХВАЛИВ:

у задоволенні клопотання товариства з обмеженою відповідальністю "Торгово-сервісний центр - Універсалсервіс" про розгляд справи в судовому засіданні з повідомленням сторін відмовити.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання.

Ухвала оскарженню не підлягає. Заперечення на ухвалу можуть бути включені до апеляційної скарги на рішення суду.

Головуючий суддя Д.А. Божук

Дата ухвалення рішення01.09.2020
Оприлюднено03.09.2020
Номер документу91248620
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —560/3604/20

Постанова від 07.04.2021

Адміністративне

Сьомий апеляційний адміністративний суд

Матохнюк Д.Б.

Ухвала від 23.03.2021

Адміністративне

Сьомий апеляційний адміністративний суд

Матохнюк Д.Б.

Ухвала від 16.02.2021

Адміністративне

Сьомий апеляційний адміністративний суд

Матохнюк Д.Б.

Ухвала від 02.02.2021

Адміністративне

Сьомий апеляційний адміністративний суд

Матохнюк Д.Б.

Рішення від 03.11.2020

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Божук Д.А.

Ухвала від 01.09.2020

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Божук Д.А.

Ухвала від 13.07.2020

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Божук Д.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні