Ухвала
від 01.09.2020 по справі 915/1910/18
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

======================================================================

УХВАЛА

01 вересня 2020 року Справа № 915/1910/18

м. Миколаїв

Ініціюючий кредитор: Головне управління ДФС у Миколаївській області, м. Миколаїв, вул. Лягіна, 6, 54001.

Банкрут: Товариство з обмеженою відповідальністю «Будівельна компанія «Стоквіл» , вул. Артилерійська, 10, м.Миколаїв, 54000, код ЄДРПОУ 39234748.

Ліквідатор: Арбітражний керуючий Безабчук Алла Володимирівна, вул. Адмірала Макарова, 48, м.Миколаїв, 54030, поштова адреса: а/с 14, м. Миколаїв 54056, свідоцтво Міністерства юстиції України від 20.02.2013 № 233.

про банкрутство боржника: Товариства з обмеженою відповідальністю «Будівельна компанія «Стоквіл» .

Суддя Ткаченко О.В.

За участю секретаря судового засідання Сулейманової С.М.

Учасники справи до судового засідання не з`явились.

Розглянувши матеріали справи, господарський суд -

ВСТАНОВИВ:

Ухвалою Господарського суду Миколаївської області від 17.01.2019 відкрито провадження у справі № 915/1910/18 про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю «Будівельна компанія «Стоквіл» за заявою Головного управління ДФС у Миколаївській області, визнані вимоги кредитора у загальній сумі 9710936,00 грн. податкової заборгованості, введено процедуру розпорядження майном боржника, розпорядником майна призначено арбітражного керуючого Безабчук Аллу Володимирівну, оприлюднено на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України оголошення про порушення справи про банкрутство боржника (17.01.2017 № 56783).

Постановою суду Господарського суду Миколаївської області від 08.05.2019 боржника - ТОВ «Будівельна компанія «Стоквіл» (код ЄДРПОУ 39234748) було визнано банкрутом, відкрито ліквідаційну процедуру, ліквідатором призначено арбітражного керуючого Безабчук Аллу Володимирівну.

На виконання вимог постанови на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України в мережі Інтернет 08.05.2019 за № 59363 здійснено офіційне оприлюднення повідомлення про визнання Товариства з обмеженою відповідальністю «Будівельна компанія «Стоквіл» банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури щодо боржника.

12.08.2020 від ліквідатора до суду надійшло клопотання про визнання припиненими трудових відносин між ТОВ Будівельна компанія Стоквіл та директором ОСОБА_1 (місце проживання за реєстром: Донецька область, м. Донецьк, Петровський район, вул. Електровозна, 100А) на підставі ст. 40 КЗпП України у зв`язку з ліквідацією з внесенням відповідних даних у Єдиний державний реєстр юридичних осіб, фізичних осіб - підпиємців та громадських формувань.

Ухвалою суду від 14.08.2020 розгляд клопотання про визнання припиненими трудових відносин між ТОВ Будівельна компанія Стоквіл та директором Рустамовим Русланом Натиговичем було призначено у судовому засіданні 01.09.2020 року о 09:30.

Учасники справи до судового засідання не з`явились, про причини неявки не повідомили.

Розглянувши подане клопотання, господарський суд вважає, що воно не підлягає задоволенню, з огляду на наступне.

Відповідно до приписів ч.2 ст. 38 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» в редакції, чинній на дату прийняття постанови суду від 08.05.2019, з дня прийняття господарським судом постанови про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури припиняються повноваження органів управління банкрута щодо управління банкрутом та розпорядження його майном, якщо цього не було зроблено раніше, керівник банкрута звільняється з роботи у зв`язку з банкрутством підприємства, а також припиняються повноваження власника (власників) майна банкрута.

За таких обставин, повноваження органів управління банкрута припинились з 08.05.2019, припинились повноваження власника майна банкрута, а також підлягав звільненню керівник банкрута у зв`язку з банкрутством підприємства.

Нормами Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» в редакції, що діяла на момент прийняття постанови про визнання ТОВ Будівельна компанія Стоквіл банкрутом, а редакції, що діяла з 19.01.2013 по 21.10.2019р., а також приписами Кодексу України з процедур банкрутства, чинного на даний час, не передбачено наявності повноважень у господарського суду в межах справи про банкрутство звільняти керівника банкрута або визнавати припиненими трудові відносини.

В силу приписів ч.2 ст. 41 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» в редакції, що діяла на дату прийняття постанови від 08.05.2019, ліквідатор з дня свого призначення виконує повноваження керівника (органів управління) банкрута.

Аналогічні положення містяться у ч. 1 ст. 61 Кодексу України з процедур банкрутства.

За таких обставин, саме ліквідатор наділений повноваженнями звільняти керівника підприємства-банкрута та виконувати повноваження керівника банкрута після прийняття судом постанови про визнання боржника банкрутом та призначення ліквідатора.

Враховуючи викладене, у суду відсутні правові підстави для задоволення клопотання ліквідатора в частині визнання припиненими трудових відносин між ТОВ Будівельна компанія Стоквіл та директором Рустамовим Русланом Натиговичем з внесенням відповідних даних у Єдиний державний реєстр юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань та визначення порядок виконання рішення, а саме: після набрання судовим рішенням законної сили направити його до Центру надання адміністративних послуг Миколаївської міської ради для виключення з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань запису про керівника (директора) Товариства з обмеженою відповідальністю Будівельна компанія Стоквіл - Рустамова Руслана Натиговича у зв`язку з його звільненням з посади директора з 07.06.2019 шляхом проведення реєстраційної дії за судовим рішенням.

Відповідно до приписів п.п.12, 13 ч.2 ст. 9 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань» , в Єдиному державному реєстрі містяться такі відомості про юридичну особу, крім державних органів і органів місцевого самоврядування як юридичних осіб, зокрема, відомості про органи управління юридичної особи та відомості про керівника юридичної особи та про інших осіб (за наявності), які можуть вчиняти дії від імені юридичної особи, у тому числі підписувати договори, подавати документи для державної реєстрації тощо: прізвище, ім`я, по батькові, дата народження, реєстраційний номер облікової картки платника податків або серія та номер паспорта (для фізичних осіб, які мають відмітку в паспорті про право здійснювати платежі за серією та номером паспорта), дані про наявність обмежень щодо представництва юридичної особи; дані про перебування юридичної особи у процесі припинення, у тому числі дані про рішення щодо припинення юридичної особи, відомості про комісію з припинення (ліквідатора, ліквідаційну комісію тощо) та про строк, визначений засновниками (учасниками) юридичної особи, судом або органом, що прийняв рішення про припинення юридичної особи, для заявлення кредиторами своїх вимог; дані про перебування юридичної особи у процесі провадження у справі про банкрутство, санації, у тому числі відомості про розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора; дата прийняття, дата набрання законної сили та номер судового рішення, на підставі якого проведено реєстраційну дію.

За таких обставин, постанова суду від 08.05.2019, якою було призначено ліквідатором ТОВ Будівельна компанія Стоквіл арбітражного керуючого Безабчук Аллу Володимирівну, є судовим рішенням, яке тягне за собою зміну відомостей в Єдиному державному реєстрі щодо керівника ТОВ Будівельна компанія Стоквіл .

Відповідно до норм ч.5 ст. 14 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань» , направлення судових рішень, які тягнуть за собою зміну відомостей в Єдиному державному реєстрі, та про заборону (скасування заборони) вчинення реєстраційних дій здійснюється у порядку інформаційної взаємодії між Єдиним державним реєстром та Єдиним державним реєстром судових рішень.

Як вбачається з матеріалів справи, оригінал постанови суду від 08.05.2019, якою ліквідатором ТОВ Будівельна компанія Стоквіл призначено арбітражного керуючого Безабчук Аллу Володимирівну була направлена судом на адресу Департаменту надання адміністративних послуг Миколаївської міської ради та отримана ним 15.05.2019, що підтверджено поштовим повідомленням про вручення.

Керуючись ст. ст. 9, 60, 61 Кодексу України з процедур банкрутства, ст. ст. 232-234 ГПК України, господарський суд, -

УХВАЛИВ:

1. Відмовити в задоволенні клопотання ліквідатора про визнання припиненими трудових відносин між ТОВ Будівельна компанія Стоквіл та директором ОСОБА_1 .

2. Ухвалу направити всім учасникам провадження у справі .

Ухвала у відповідності до вимог ч. 4 ст. 9 Кодексу України з процедур банкрутства набирає законної сили з моменту її прийняття та може бути оскаржена в апеляційному порядку та строки, передбачені статтями 255, 256 та підпунктом 17.5 пункту 17 Розділу XI «Перехідні положення» ГПК України.

На веб-сторінці Господарського суду Миколаївської області на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за посиланням: http://mk.arbitr.gov.ua/sud5016/ учасники справи можуть отримати інформацію по справі, що розглядається.

Суддя О.В. Ткаченко

Дата ухвалення рішення01.09.2020
Оприлюднено04.09.2020
Номер документу91290178
СудочинствоГосподарське
Сутьбанкрутство боржника: Товариства з обмеженою відповідальністю «Будівельна компанія «Стоквіл» .

Судовий реєстр по справі —915/1910/18

Судовий наказ від 01.12.2020

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Ткаченко О.В.

Ухвала від 01.12.2020

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Ткаченко О.В.

Ухвала від 26.11.2020

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Ткаченко О.В.

Ухвала від 26.11.2020

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Ткаченко О.В.

Рішення від 03.11.2020

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Ткаченко О.В.

Ухвала від 09.11.2020

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Ткаченко О.В.

Ухвала від 15.10.2020

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Ткаченко О.В.

Ухвала від 01.09.2020

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Ткаченко О.В.

Ухвала від 14.08.2020

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Ткаченко О.В.

Ухвала від 03.07.2020

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Ткаченко О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні