Ухвала
від 02.09.2020 по справі 927/255/18
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

02 вересня 2020 року м. Чернігів справа № 927/255/18

Господарський суд Чернігівської області у складі судді А.С. Сидоренка, розглянувши матеріали клопотання ліквідатора Товариства з обмеженою відповідальністю Люксінвест - арбітражного керуючого Вихор Ю.С. про затвердження звіту про нарахування та виплату грошової винагороди, здійснення та відшкодування витрат та стягнення основної винагороди по справі за заявою КРЕДИТОРА: Адміністрації Державної прикордонної служби України 01601, м. Київ, вул. Володимирська, 26 БОРЖНИК: Товариство з обмеженою відповідальністю Люксінвест 15600, м. Мена Чернігівської області, вул. Жовтнева, 4 про визнання боржника банкрутом

за участю представників учасників у справі про банкрутство:

від кредиторів: Беляєв В.М. - предст. Адміністрації Державної прикордонної служби України (в порядку самопредставництва); Ананко Ю.М. - предст. ГУ ДПС у Чернігівській області (в порядку самопредставництва)

від боржника: не з`явився

Ухвала виноситься після перерви, оголошеної в судовому засіданні з 27.08.2019р. по 02.09.2019р., на підставі ст. 216 Господарського процесуального кодексу України.

В судовому засіданні 02.09.2020р., на підставі ст. 240 Господарського процесуального кодексу України, було оголошено вступну та резолютивну частини ухвали.

ВСТАНОВИВ:

Адміністрацією Державної прикордонної служби України (надалі - Кредитор) подана заява про відкриття провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю Люксінвест (надалі - Боржник) на підставі ст. 10 Закону України Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом (надалі - Закон про банкрутство), яка ухвалою Господарського суду Чернігівської області від 02.04.2018р. була прийнята до розгляду.

Ухвалою Господарського суду Чернігівської області від 13.04.2018р. відкрито провадження у справі про банкрутство, введено мораторій на задоволення вимог кредиторів, введено процедуру розпорядження майном боржника, розпорядником майна боржника призначено арбітражного керуючого Вихор Ю.С.

Постановою Господарського суду Чернігівської області від 16.07.2018р. припинено процедуру розпорядження майном боржника та повноваження розпорядника майна - арбітражного керуючого Вихор Ю.С., боржника визнано банкрутом, відкрито ліквідаційну процедуру строком на 12 місяців, ліквідатором призначено арбітражного керуючого Вихор Ю.С., встановлено основну грошову винагороду арбітражного керуючого за виконання повноважень ліквідатора в розмірі двох мінімальних заробітних плат за кожний місяць виконання арбітражним керуючим повноважень ліквідатора за рахунок коштів, одержаних від продажу майна (майнових прав) боржника.

Ухвалою Господарського суду Чернігівської області від 04.02.2020р. встановлено основну грошову винагороду арбітражного керуючого за виконання повноважень ліквідатора в розмірі трьох мінімальних заробітних плат за кожний місяць виконання арбітражним керуючим повноважень ліквідатора за рахунок коштів, одержаних від продажу майна боржника, яке не перебуває в заставі.

17 серпня 2020 року до Господарського суду Чернігівської області надійшло клопотання від 03.08.2020р. № 02-01/2/37 ліквідатора Вихор Ю.С. про затвердження звіту про нарахування та виплату грошової винагороди, здійснення та відшкодування витрат та стягнення основної винагороди (надалі - Клопотання), згідно якого остання просить:

затвердити звіт арбітражного керуючого Вихор Ю.С. про нарахування та виплату грошової винагороди, здійснення та відшкодування витрат за підсумками процедури ліквідації Товариства з обмеженою відповідальністю Люксінвест (код 36039928) за період з 16.07.2018р. по 31.07.2020р.;

стягнути з Головного управління ДПС у Чернігівській області (14000, м. Чернігів, вул. Реміснича, 11; код 43143966) на користь арбітражного керуючого Вихор Юлії Сергіївни ( АДРЕСА_1 ; РНОКПП НОМЕР_1 ) 8 913 грн. 27 коп. основної грошової винагороди за виконання повноважень ліквідатора Товариства з обмеженою відповідальністю Люксінвест за період з 16.07.2018р. по 31.07.2020р.;

стягнути з Адміністрації Державної прикордонної служби України (01601, м. Київ, вул. Володимирська, 26; код 00034039) на користь арбітражного керуючого Вихор Юлії Сергіївни ( АДРЕСА_1 ; РНОКПП НОМЕР_1 ) 243 453 грн. 73 коп. основної грошової винагороди за виконання повноважень ліквідатора Товариства з обмеженою відповідальністю Люксінвест за період з 16.07.2018р. по 31.07.2020р.

В обґрунтування Клопотання ліквідатор посилається на положення ст. 12, 30 Кодексу України з процедур банкрутства та на рішення комітету кредиторів (протокол № 15 від 31.07.2020р.).

Ухвалою Господарського суду Чернігівської області від 20.08.2020р. Клопотання прийнято, приєдано до матеріалів справи та призначено до розгляду в судовому засіданні на 27.08.2020р.

Присутні в судовому засіданні 27.08.2020р. повноважні представники кредиторів заперечили проти вказаного вище клопотання від 03.08.2020р. № 02-01/2/37 ліквідатора в частині стягнення основної грошової винагороди за їх рахунок.

В судовому засіданні 27 серпня 2020 року, на підставі ст. 216 Господарського процесуального кодексу України, оголошено перерву до 02 вересня 2020 року.

Ліквідатор Вихор Ю.С. належним чином була повідомлена про дату, час та місце проведення даного судового засідання, однак не скористалась своїм процесуальним правом на участь у ньому.

28 серпня 2020 року до Господарського суду Чернігівської області надійшла заява від 28.08.2020р. Головного управління ДПС у Чернігівській області, якою податковий орган заперечив проти Клопотання в частині стягнення за його рахунок основної винагороди на користь арбітражного керуючого Вихор Ю.С. за виконання нею повноважень ліквідатора.

В обґрунтування своїх заперечень кредитор посилається на постанову Господарського суду Чернігівської області від 16.07.2018р. по даній справі в частині встановлення основної грошової винагороди арбітражного керуючого за виконання повноважень ліквідатора в розмірі двох мінімальних заробітних плат за кожний місяць виконання арбітражним керуючим повноважень ліквідатора за рахунок коштів, одержаних від продажу майна (майнових прав) боржника, а також на ухвалу Господарського суду Чернігівської області від 04.02.2020р. по даній справі, якою також сплата винагороди арбітражному керуючому встановлена за рахунок коштів, одержаних від продажу майна боржника, яке не перебуває в заставі.

Також, податковий орган посилається на положення ст. 30 Кодексу України з процедур банкрутства щодо сплати арбітражному керуючому основної винагороди за виконання ним, зокрема повноважень ліквідатора - сплата основної винагороди арбітражного керуючого за виконання ним повноважень розпорядника майна, ліквідатора, керуючого санацією, керуючого реструктуризацією, керуючого реалізацією здійснюється за рахунок коштів, авансованих заявником (кредитором або боржником) на депозитний рахунок господарського суду, який розглядає справу, до моменту подання заяви про відновлення відкриття провадження у справі.

У разі якщо процедура триває після закінчення авансованих заявником коштів, основна винагорода арбітражного керуючого сплачується за рахунок коштів, одержаних боржником - юридичною особою у результаті господарської діяльності, або коштів, одержаних від продажу майна боржника, яке не перебуває в заставі.

Додатково кредитор зазначає, що фонд для авансування грошової винагороди та відшкодування витрат арбітражного керуючого не створювався; зі свого боку ліквідатором Вихор Ю.С. не було виявлено жодних активів і як наслідок - заборгованість по податкам та зборам залишилась непогашеною; Кодексом України з процедур банкрутства не передбачено стягнення з кредиторів основної винагороди арбітражного керуючого за принципом пропорційності суми витрат кожного із кредиторів на оплату послуг та відшкодування витрат ліквідатора розміру визнаних їх кредиторських вимог у даній справі; в даному випадку Головне управління ДПС у Чернігівській області не є ініціюючим кредитором.

В судовому засіданні 02.09.2020р. представником Адміністрації Державної прикордонної служби України подано докази добровільної сплати винагороди арбітражному керуючому Вихор Ю.С. в сумі 22 338,00 грн. (копія платіжного доручення № 947 від 28.08.2018р.).

Розглянувши подані документи і матеріали, вислухавши пояснення повноважних представників кредиторів, з`ясувавши фактичні обставини справи, дослідивши докази, які мають юридичне значення для розгляду і вирішення Клопотання по суті, господарський суд ВСТАНОВИВ:

Згідно п. 1, 4 Прикінцевих та перехідних положень Кодексу України з процедур банкрутства, цей Кодекс введений в дію з 21.10.2019р. З дня введення в дію цього Кодексу подальший розгляд справ про банкрутство здійснюється відповідно до положень цього Кодексу незалежно від дати відкриття провадження у справі про банкрутство, крім справ про банкрутство, які на день введення в дію цього Кодексу перебувають на стадії санації, провадження в яких продовжується відповідно до Закону України Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом . Перехід до наступної судової процедури та подальше провадження у таких справах здійснюється відповідно до цього Кодексу.

Згідно з абз. 13 ч. 1 ст. 1 Кодексу України з процедур банкрутства, ліквідатор - арбітражний керуючий, призначений господарським судом для здійснення ліквідаційної процедури.

Відповідно до п. 3 ч. 1 ст. 12 Кодексу України з процедур банкрутства, арбітражний керуючий користується усіма правами розпорядника майна, керуючого санацією, керуючого реструктуризацією, керуючого реалізацією, ліквідатора відповідно до законодавства, у тому числі має право отримувати винагороду в розмірі та порядку, передбачених цим Кодексом.

За змістом ст. 30 Кодексу України з процедур банкрутства, арбітражний керуючий виконує повноваження за грошову винагороду.

Грошова винагорода арбітражного керуючого складається з основної та додаткової грошових винагород.

Розмір основної грошової винагороди арбітражного керуючого за виконання ним повноважень розпорядника майна або ліквідатора визначається в розмірі середньомісячної заробітної плати керівника боржника за останніх 12 місяців його роботи до відкриття провадження у справі, але не менше трьох розмірів мінімальної заробітної плати за кожний місяць виконання арбітражним керуючим повноважень.

Право вимоги основної грошової винагороди виникає в арбітражного керуючого в останній день кожного календарного місяця виконання ним повноважень.

Витрати арбітражного керуючого, пов`язані з виконанням ним повноважень у справі, відшкодовуються в порядку, передбаченому цим Кодексом, крім витрат на страхування його професійної відповідальності за заподіяння шкоди, а також витрат, пов`язаних з виконанням таких повноважень у частині, в якій зазначені витрати перевищують регульовані державою ціни (тарифи) на відповідні товари, роботи, послуги чи ринкові ціни на день здійснення відповідних витрат або замовлення (придбання) товарів, робіт, послуг.

Арбітражний керуючий не менше одного разу на два місяці звітує про нарахування та виплату грошової винагороди арбітражного керуючого, здійснення та відшкодування його витрат на засіданнях зборів кредиторів (у процедурі банкрутства фізичної особи) чи комітету кредиторів (у процедурі банкрутства юридичної особи), а в частині витрат, що стосуються заставного майна, - перед забезпеченим кредитором.

Звіт арбітражного керуючого про нарахування і виплату грошової винагороди, здійснення та відшкодування витрат має бути схвалений зборами кредиторів (у процедурі банкрутства фізичної особи) чи комітетом кредиторів (у процедурі банкрутства юридичної особи), а в частині витрат, що стосуються заставного майна, - забезпеченим кредитором.

Звіт про нарахування та виплату грошової винагороди, здійснення та відшкодування витрат за підсумками процедур розпорядження майном, санації, ліквідації, реструктуризації заборгованості, погашення боргів подається арбітражним керуючим до господарського суду за п`ять днів до закінчення відповідної процедури, розглядається судом та затверджується ухвалою, що може бути оскаржена у встановленому порядку.

Як вбачається з матеріалів справи (протокол № 1 від 09.07.2018р.) (том 2, а.с. 2 - 3), зборами кредиторів прийнято рішення про обрання комітету кредиторів у складі двох осіб: Адміністрації Державної прикордонної служби України та Головного управління ДФС у Чернігівській області.

Рішенням зборів комітету кредиторів (протокол № 1 від 09.07.2018р.) головою комітету кредиторів обрано Адміністрацію Державної прикордонної служби України.

31 липня 2020 року комітет кредиторів (протокол № 15 від 31.07.2020р.), зокрема схвалив звіт арбітражного керуючого про нарахування та виплату грошової винагороди, здійснення та відшкодування витрат за підсумками процедури ліквідації за період з 16.07.2018р. по 31.07.2020р. у справі № 927/255/18 про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю Люксінвест , відповідно до якого загальна сума винагороди арбітражного керуючого Вихор Ю.С. за виконання обов`язків ліквідатора у справі про банкрутство ТОВ Люксінвест становить 252 367,00 грн., загальна сума витрат у справі про банкрутство становить 9 490,94 грн.

Як вбачається зі Звіту, ліквідатором Вихор Ю.С. було нараховано оплату її послуг в сумі 252 367,00 грн. за період з 16.07.2018р. по 31.07.2020р., у т.ч.:

за період липень - грудень 2018 року в сумі 44 676,00 грн. (в основу розрахунку покладено дві мінімальні заробітні плати (7 446,00 грн. (3 723,00*2*6));

за період січень - листопад 2019 року в сумі 95 979,00 грн. (в основу розрахунку за період січень - жовтень 2019 року покладено дві мінімальні заробітні плати (8 346,00 грн. (4 173,00*2*10); в основу розрахунку за листопад 2019 року покладено три мінімальні заробітні плати 12 519,00 грн. (4 173,00*3*1));

за грудень 2019 року в сумі 12 519,00 грн. (в основу розрахунку покладено три мінімальні заробітні плати (12 519,00 грн. (4 173,00*3*1));

за січень 2020 року в сумі 14 169,00 грн. (в основу розрахунку покладено три мінімальні заробітні плати (14 169,00 грн. (4 723,00*3*1));

за період лютий - березень 2020 року в сумі 28 338,00 грн. (в основу розрахунку покладено три мінімальні заробітні плати (28 338,00 грн. (4 723,00*3*2));

за період квітень - травень 2020 року в сумі 28 338,00 грн. (в основу розрахунку покладено три мінімальні заробітні плати (28 338,00 грн. (4 723,00*3*2));

за період червень - липень 2020 року в сумі 28 338,00 грн. (в основу розрахунку покладено три мінімальні заробітні плати (28 338,00 грн. (4 723,00*3*2)).

Разом з тим, суд звертає увагу на те, що як вже було вказано вище, арбітражного керуючого Вихор Ю.С. призначено ліквідатором Товариства з обмеженою відповідальністю Люксінвест постановою Господарського суду Чернігівської області від 16.07.2018р., а тому розрахунок розміру основної грошової винагороди за липень 2018 року має починатися саме з 16 липня 2018 року, а не з 01 липня 2018 року.

Таким чином, за підрахунком суду сума основної грошової винагороди арбітражного керуючого Вихор Ю.С. за виконання нею повноважень ліквідатора Товариства з обмеженою відповідальністю Люксінвест в липні 2018 року, а саме у період з 16.07.2018р. по 31.07.2018р., становить 3 843,10 грн. (3 723,00*2/31*16) (як наслідок - за період з 16.07.2018р. по 31.12.2018р. - 41 073,10 грн.); загальна сума основної грошової винагороди арбітражного керуючого Вихор Ю.С. за виконання нею повноважень ліквідатора Товариства з обмеженою відповідальністю Люксінвест за період з 16.07.2018р. по 31.07.2020р. становить 248 754,10 грн.

Також, арбітражним керуючим Вихор Ю.С. у період з 16.07.2018р. по 31.07.2020р. були проведені витрати в загальній сумі 9 490,94 грн., у т.ч.:

у період липень 2018 року - листопад 2019 року - 2 081,65 грн., а саме: послуги поштового зв`язку - 327,20 грн.; витрати на бензин - 1 393,95 грн.; витрати по оплаті послуг органів статистики - 36,00 грн.; витрати на придбання канцелярських товарів - 251,50 грн.; оплата за отримання відомостей з ЄДР - 73,00 грн.;

у період грудень 2019 року - січень 2020 року - 425,73 грн. (витрати на бензин);

у період лютий - березень 2020 року - 963,34 грн., а саме: витрати на придбання канцелярських товарів - 95,00 грн.; послуги поштового зв`язку - 92,00 грн.; витрати на бензин - 725,89 грн.; витрати по сплаті судового збору за повторну видачу копії судового рішення - 50,45 грн.;

у період квітень - травень 2020 року - 3 714,29 грн., а саме: послуги поштового зв`язку - 220,80 грн.; витрати по сплаті судового збору за подання апеляційної скарги - 3 493,49 грн.;

у період червень - липень 2020 року - 2 305,93 грн. (витрати по сплаті судового збору за подання позову).

Наведені вище витрати в ліквідаційній процедурі за період з 16.07.2018р. по 31.07.2020р. підтверджуються наявними в матеріалах справи розрахунковими документами (том 3, а.с. 92 - 105).

Слід зазначити, що згідно ст. 30 Кодексу України з процедур банкрутства арбітражний керуючий Вихор Ю.С. періодично звітувала на засіданнях зборів кредиторів про нарахування та виплату грошової винагороди арбітражного керуючого, здійснення та відшкодування його витрат (протоколи зборів комітету кредиторів № 4 від 27.12.2019р. (за період липень 2018 року - листопад 2019 року), № 6 від 31.01.2020р. (за період грудень 2019 року - січень 2020 року), № 10 від 31.03.2020р. (за період лютий - березень 2020 року), № 13 від 02.06.2020р. (за період квітень- травень 2020 року) та № 15 від 31.07.2020р. (за період з 16.07.2018р. по 31.07.2020р.) (том 3, а.с. 72 - 91)).

Звертаючись з Клопотанням, ліквідатор зазначає, що в ході ліквідаційної процедури на рахунку банкрута, відкритому в АТ СБЕРБАНК , були виявлені грошові кошти в сумі 9 830,00 грн., за рахунок яких були відшкодовані вказані вище витрати ліквідатора (виписка по особовим рахункам за 30.04.2020р. (том 3, а.с. 149 - 150)).

Кодексом України з процедур банкрутства передбачено декілька джерел для здійснення оплати послуг арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора). Разом з тим, Кодекс не містить заборони здійснювати таку оплату за рахунок коштів кредиторів.

При цьому, відмова від авансування, відсутність майна у боржника або ж відсутність інших джерел для покриття витрат на виплату винагороди арбітражному керуючому можна розцінювати як примушування до безоплатної праці, що забороняється та прирівнюється до рабства в контексті ст. 4 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод та інших міжнародних актів (зокрема, Конвенції 1926 року про заборону рабства, Конвенції Міжнародної організації праці про примусову чи обов`язкову працю 1930 року, ратифіковану Україною 10.08.1956 року, Конвенції Міжнародної організації праці № 105 про скасування примусової праці 1957 року, ратифіковану Україною 05.10.2000р.), резолюції Економічної і Соціальної Ради ООН (ЕКОСОС) 1996 року тощо) та суперечить ст. 43 Конституції України.

Отже, у випадку, коли оплата послуг арбітражного керуючого здійснюється не за рахунок коштів, одержаних від продажу майна боржника, чи коштів, одержаних у результаті виробничої діяльності боржника у зв`язку з відсутністю таких коштів, то оплата послуг арбітражного керуючого, зокрема ліквідатора, має здійснюватися за рахунок коштів кредиторів, виходячи із принципу пропорційності їх грошовим вимогам.

Крім того, законодавець не ставить порядок розподілу витрат на оплату послуг арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) в залежність від обсягу його діяльності (за умови достатності та відповідності цих дій вимогам Закону про банкрутство), від розміру задоволених вимог кредиторів у справі, майнового стану кредитора у справі про банкрутство, правового статусу кредитора (особа, заснована на приватній чи державній формі власності, державний орган, громадська організація тощо), від джерел фінансування того чи іншого кредитора, а також від майнових результатів роботи арбітражного керуючого у справі про банкрутство (висновок про застосування норм права викладений у постанові Верховного Суду від 04.10.2018 у справі № 916/1503/17).

Тобто, не виявлення ліквідатором в процедурі ліквідації боржника його майна, інших активів та грошових коштів, за умови встановленого судом факту повноти та належності виконання ним своїх обов`язків у цій процедурі, жодним чином не впливає на оплату його послуг.

Як свідчать матеріали справи, жодного майна та грошових коштів банкрута виявлено не було; фонд для авансування грошової винагороди та відшкодування витрат арбітражного керуючого кредиторами створений не був.

Розподіляючи витрати на оплату послуг ліквідатора та відшкодування його витрат за підсумками ліквідаційної процедури між кредиторами боржника за умов відсутності коштів від реалізації майна боржника на проведення ліквідаційної процедури, суд повинен керуватися принципом пропорційності суми витрат кожного із кредиторів на оплату послуг та відшкодування витрат ліквідатора розміру визнаних їх кредиторських вимог у справі про банкрутство (відповідна правова позиція викладена в постанові Верховного Суду від 03.04.2018р. по справі № 04/5026/1438/2012).

Враховуючи невиявлення ліквідатором в процедурі ліквідації боржника його майна, інших активів та грошових коштів, а також факт виконання арбітражним керуючим Вихор Ю.С. повноважень ліквідатора та існування права, згідно приписів ст. 12 Кодексу України з процедур банкрутства, на отримання винагороди в розмірі та порядку, передбачених цим Кодексом, суд вважає обґрунтованою вимогу останнього щодо стягнення з кредиторів грошової винагороди, виходячи з принципу пропорційності суми витрат кредиторів на виплату грошової винагороди ліквідатору розміру визнаних кредиторських вимог.

Крім того, як вбачається із матеріалів справи, судом в ході розгляду даного клопотання не було встановлено обставин, які б свідчили про заперечення або оскарження дій (бездіяльності) ліквідатора Товариства з обмеженою відповідальністю Люксінвест - арбітражного керуючого Вихор Ю.С.

Звертаючись до Господарського суду Чернігівської області з Клопотанням, ліквідатором Вихор Ю.С. був здійснений розрахунок сум, що підлягають стягненню з кредиторів, пропорційно розміру визнаних кредиторських вимог (5 604 426,52 грн.), а саме: 243 453,73 грн. - з Адміністрації Державної прикордонної служби України (сума визнаних кредиторських вимог - 5 406 485,60 грн.) та 8 913,27 грн. - з Головного управління ДПС у Чернігівській області (сума визнаних кредиторських вимог - 197 940,92 грн.), загалом - 252 367,00 грн.

Проте, як вже було вказано вище, за підрахунком суду загальна сума основної грошової винагороди арбітражного керуючого Вихор Ю.С. за виконання нею повноважень ліквідатора Товариства з обмеженою відповідальністю Люксінвест за період з 16.07.2018р. по 31.07.2020р. становить 248 754,10 грн.

Таким чином, виходячи з принципу пропорційності суми витрат кредиторів на виплату грошової винагороди ліквідатору розміру визнаних кредиторських вимог, відсоток, який підлягає стягненню з Адміністрації Державної прикордонної служби України становить 96,47 % або 239 973,08 грн. та з Головного управління ДПС у Чернігівській області - 3,53 % або 8 781,02 грн.

Заперечення кредиторів судом відхиляються з підстав, наведених вище.

Подане Адміністрацією Державної прикордонної служби України вказане вище платіжне доручення № 947 від 28.08.2018р. на суму 22 338,00 грн. судом до уваги не береться, оскільки такі грошові кошти були сплачені кредитором арбітражному керуючому Вихор Ю.С. за виконання нею повноважень розпорядника майна Товариства з обмеженою відповідальністю Люксінвест за період з 13.04.2018р. по 13.07.2018р. згідно ухвали Господарського суду Чернігівської області від 16.07.2018р.

За таких обставини, Клопотання підлягає частковому задоволенню.

Керуючись ст. 1, 12, 30, 60 Кодексу України з процедур банкрутства, ст. 233, 234, 240 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд

УХВАЛИВ:

Клопотання від 03.08.2020р. № 02-01/2/37 ліквідатора Вихор Ю.С. про затвердження звіту про нарахування та виплату грошової винагороди, здійснення та відшкодування витрат та стягнення основної винагороди задовольнити частково.

Затвердити звіт арбітражного керуючого Вихор Ю.С. про нарахування та виплату грошової винагороди, здійснення та відшкодування витрат за підсумками процедури ліквідації Товариства з обмеженою відповідальністю Люксінвест за період з 16.07.2018р. по 31.07.2020р.

Стягнути з Адміністрації Державної прикордонної служби України (01601, м. Київ, вул. Володимирська, 26; код 00034039) на користь арбітражного керуючого Вихор Юлії Сергіївни ( АДРЕСА_1 ; РНОКПП НОМЕР_1 ) 239 973 грн. 08 коп. основної грошової винагороди за виконання повноважень ліквідатора Товариства з обмеженою відповідальністю Люксінвест за період з 16.07.2018р. по 31.07.2020р.

Стягнути з Головного управління ДПС у Чернігівській області (14000, м. Чернігів, вул. Реміснича, 11; код 43143966) на користь арбітражного керуючого Вихор Юлії Сергіївни ( АДРЕСА_1 ; РНОКПП НОМЕР_1 ) 8 781 грн. 02 коп. основної грошової винагороди за виконання повноважень ліквідатора Товариства з обмеженою відповідальністю Люксінвест за період з 16.07.2018р. по 31.07.2020р.

Дана ухвала є виконавчим документом та може бути пред`явлена до виконання протягом трьох років.

Копії цієї ухвали надіслати ліквідатору Вихор Ю.С. ( АДРЕСА_1 (ІНФОРМАЦІЯ_1 )) та кредиторам: Адміністрації Державної прикордонної служби України (01601, м. Київ, вул. Володимирська, 26 ( adpsu@dpsu.gov.ua )) та Головному управлінню ДПС у Чернігівській області (14000, м. Чернігів, вул. Реміснича, 11 ( ch.official@tax.gov.ua) ).

Ухвала набирає законної сили з моменту її оголошення та може бути оскаржена до Північного апеляційного господарського суду у строк, встановлений ч. 1 ст. 256 Господарського процесуального кодексу України, шляхом подання апеляційної скарги через місцевий господарський суд.

Повний текст ухвали складено 03.09.2020р.

Дата набрання ухвалою законної сили - 02.09.2020р.

Суддя А.С.Сидоренко

Дата ухвалення рішення02.09.2020
Оприлюднено04.09.2020
Номер документу91292710
СудочинствоГосподарське
Сутьбанкрутство: від кредиторів: Беляєв В.М. - предст. Адміністрації Державної прикордонної служби України (в порядку самопредставництва); Ананко Ю.М. - предст. ГУ ДПС у Чернігівській області (в порядку самопредставництва) від боржника: не з`явився Ухвала виноситься після перерви, оголошеної в судовому засіданні з 27.08.2019р. по 02.09.2019р., на підставі ст. 216 Господарського процесуального кодексу України. В судовому засіданні 02.09.2020р., на підставі ст. 240 Господарського процесуального кодексу України, було оголошено вступну та резолютивну частини ухвали

Судовий реєстр по справі —927/255/18

Ухвала від 30.11.2020

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Білоус В.В.

Постанова від 19.10.2020

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Пантелієнко В.О.

Ухвала від 19.10.2020

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Пантелієнко В.О.

Ухвала від 21.09.2020

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Пантелієнко В.О.

Ухвала від 02.09.2020

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Сидоренко А.С.

Ухвала від 02.09.2020

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Сидоренко А.С.

Ухвала від 27.08.2020

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Сидоренко А.С.

Ухвала від 20.08.2020

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Сидоренко А.С.

Ухвала від 11.08.2020

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Сидоренко А.С.

Ухвала від 28.07.2020

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Сидоренко А.С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні