Ухвала
від 03.09.2020 по справі 213/3282/20
ІНГУЛЕЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КРИВОГО РОГУ

г Інгулецький районний суд міста Кривого Рогу Дніпропетровської області

Справа № 213/3282/20

Номер провадження 2/213/2076/20

У Х В А Л А

03 вересня 2020 року м.Кривий Ріг

Суддя Інгулецького районного суду міста Кривого Рогу Дніпропетровської області Алексєєв О.В. за участю секретаря судового засідання Гусарової О.С., розглянувши заяву ОСОБА_1 про забезпечення позову шляхом зупинення стягнення на підставі виконавчого документа, який оскаржується,

ВСТАНОВИВ:

До Інгулецького районного суду міста Кривого Рогу Дніпропетровської області надійшла позовна заява ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю АЛЕКСКРЕДИТ , третя особа: приватний нотаріус Броварського районного нотаріального округу Київської області Колейчик Володимир Вікторович про визнання виконавчого напису нотаріуса таким, що не підлягає виконанню.

Одночасно з позовною заявою позивачем подано заяву про забезпечення позову, в якій просить суд зупинити стягнення на підставі виконавчого документа - виконавчого напису приватного нотаріуса Колейчик В.В., що зареєстрований в реєстрі під №10801 від 29 квітня 2020 року, який оскаржується боржником у судовому порядку.

Із заяви слідує, що на підставі вищевказаного виконавчого напису із заробітку позивача здійснюється стягнення не сплаченої в строк заборгованості в розмірі 11840,14 грн на користь Товариства з обмеженою відповідальністю АЛЕКСКРЕДИТ . Позивач вказує, що продовження примусового стягнення на заробітну плату означатиме для неї зменшення і так невеликих її доходів, неможливості забезпечення нормального життя в умовах карантину, в подальшому це може ускладнити повернення грошових коштів незаконно стягнутих кредитором за виконавчим написом.

Відповідно до ст.149 ЦПК України суд за заявою учасника справи має право вжити передбачених статтею 150 цього Кодексу заходів забезпечення позову. Забезпечення позову допускається як до пред`явлення позову, так на будь-якій стадії розгляду справи, якщо невжиття таких заходів може істотно ускладнити чи унеможливити виконання рішення суду або ефективний захист, або поновлення порушених чи оспорюваних прав або інтересів позивача, за захистом яких він звернувся або має намір звернутися до суду.

Згідно з ч.1 ст.153 ЦПК України заява про забезпечення позову розглядається судом не пізніше двох днів з дня її надходження без повідомлення учасників справи.

Відповідно до положень п.2 ст.247 ЦПК України фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Розглянувши заяву, судом встановлено, що вона підлягає задоволенню з наступних підстав.

Статтею 150 ЦПК України визначені види забезпечення позову, серед яких є зупинення стягнення на підставі виконавчого документа, який оскаржується боржникому судовому порядку .

З поданих матеріалів видно, що в провадженні приватного виконавця виконавчого округу м. Києва Дорошкевич В.Л. перебуває виконавче провадження №62136774 з примусового виконання виконавчого напису № 10801 від 29 квітня 2020 року, виданого приватним нотаріусом Броварського районного нотаріального округу Київськогї області Колейчик В.В. про стягнення з ОСОБА_1 на користь ТОВ АЛЕКСКРЕДИТ заборгованості за договором в розмірі 11840,14 грн. Постановою приватного виконавця від 22 червня 2020 року звернуто стягнення на заробітну плату та інші доходи боржника.

ОСОБА_1 звернулась до суду з позовом про визнання вказаного виконавчого напису таким, що не підлягає виконанню.

Відповідно до положень п. 2 ч. 1 ст.34 Закону України Про виконавче провадження виконавець зупиняє вчинення виконавчих дій у разі зупинення судом стягнення на підставі виконавчого документа.

На підставі наведеного, суд приходить до висновку, що заяву слід задовольнити, оскільки, продовження стягнення з позивача заборгованості згідно виконавчого напису нотаріуса, який є виконавчим документом і оскаржується, може призвести до необґрунтованого або надмірного стягнення грошових коштів з позивача та істотно ускладнити поновлення порушених прав позивача, за захистом яких вона звернулась до суду. Також суд приймає до уваги, що такий вид заходу забезпечення позову є співмірним із заявленими позовними вимогами та прямо передбачений п. 6 ч. 1ст. 150 ЦПК України.

Керуючись ст. ст. 149, 150, 153 ЦПК України, суд,

П О С Т А Н О В И В:

Заяву ОСОБА_1 про забезпечення позову шляхом зупинення стягнення на підставі виконавчого документа, який оскаржується - задовольнити.

Зупинити стягнення на підставі виконавчого документа - виконавчого напису, вчиненого приватним нотаріусом Броварського районного нотаріального округу Київської області Колейчик Володимиром Вікторовичем, що зареєстрований в реєстрі під №10801 від 29 квітня 2020 року, про стягнення з ОСОБА_1 на користь Товариства з обмеженою відповідальністю АЛЕКСКРЕДИТ , заборгованості в розмірі 11840,14 грн.

Копію ухвали направити сторонам у справі до відому, та приватному виконавцю виконавчого округу міста Києва Дорошкевич В.Л. - для виконання.

Відомості відповідно до ч.1 ст.157 ЦПК України та Закону України Про виконавче провадження :

Стягувач: Товариство з обмеженою відповідальністю АЛЕКСКРЕДИТ , код ЄДРПОУ 41346335, місцезнаходження : 49044, м. Дніпро, вул. Якова Самарського, буд. 12А.

Боржник: ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , РНОКПП - НОМЕР_1 , адреса реєстрації місця проживання: АДРЕСА_1 .

Учасник справи може звернутися до суду з мотивованим клопотанням про скасування заходів забезпечення позову у відповідності до ст.158 ЦПК України.

Ухвала про забезпечення позову набуває законної сили з дня її постановлення та підлягає негайному виконанню у порядку, встановленому для виконання судових рішень. Оскарження ухвали про забезпечення позову не зупиняє її виконання, а також не перешкоджає подальшому розгляду справи.

Ухвала про забезпечення позову є виконавчим документом та виконується негайно з дня її постановлення незалежно від її оскарження і відкриття виконавчого провадження, в порядку, встановленому для виконання судових рішень.

Особи, винні в невиконанні ухвали про забезпечення позову, несуть відповідальність, встановлену законом.

Строк пред`явлення виконавчого документа до виконання протягом трьох років з наступного дня після постановлення ухвали.

Ухвала може бути оскаржена до Дніпровського апеляційного суду через Інгулецький районний суд міста Кривого Рогу Дніпропетровської області протягом п?ятнадцяти днів з дня її складення. Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Ухвалу складено та підписано 03 вересня 2020 року.

Суддя О.В.Алексєєв

Дата ухвалення рішення03.09.2020
Оприлюднено07.09.2020
Номер документу91317007
СудочинствоЦивільне
Сутьзабезпечення позову шляхом зупинення стягнення на підставі виконавчого документа, який оскаржується

Судовий реєстр по справі —213/3282/20

Рішення від 19.02.2021

Цивільне

Інгулецький районний суд м.Кривого Рогу

Алексєєв О. В.

Ухвала від 08.12.2020

Цивільне

Інгулецький районний суд м.Кривого Рогу

Алексєєв О. В.

Ухвала від 07.09.2020

Цивільне

Інгулецький районний суд м.Кривого Рогу

Алексєєв О. В.

Ухвала від 03.09.2020

Цивільне

Інгулецький районний суд м.Кривого Рогу

Алексєєв О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні