Ухвала
від 03.09.2020 по справі 360/3081/20
ЛУГАНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЛУГАНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про залишення позову без розгляду

03 вересня 2020 рокуСєвєродонецькСправа № 360/3081/20

Суддя Луганського окружного адміністративного суду Тихонов І.В., розглянувши у письмовому провадженні адміністративну справу за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю ДТЕК Луганська теплова електрична станція до Національної комісії, що здійснює регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг про визнання постанови протиправною та скасування постанови, -

ВСТАНОВИВ:

14 серпня 2020 року до Луганського окружного адміністративного суду надійшов позов Товариства з обмеженою відповідальністю ДТЕК Луганська теплова електрична станція до Національної комісії, що здійснює регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, в якому позивач просить :

- визнати протиправною та скасувати постанову Відповідача №1536 від 12.08.2020 Про внесення змін до деяких постанов НКРЕКП та визнання такими, що втратили чинність, деяких постанов НКРЕКП .

В обґрунтування позовних вимог зазначено, що в 2020 році Позивач звернувся до Відповідача з заявою про отримання ліцензій з виробництва електричної та теплової енергії. За наслідками розгляду заяви Позивача Відповідачем 30.06.2020р. прийнято постанову №1253 від Про видачу ліцензії з виробництва електричної енергії ТОВ ДТЕК Луганська ТЕС та постанову № 1254 про видачу ліцензії з виробництва теплової енергії ТОВ ДТЕК Луганська ТЕС .

12.08.2020 Відповідачем прийнято постанову №1536 Про внесення змін до деяких постанов НКРЕКП та визнання такими, що втратили чинність, деяких постанов НКРЕКП (далі - Постанова №1536).

Згідно постанови №1536:

1) Визнано такою, що втратила чинність постанова №1254 Про видачу ліцензії з виробництва теплової енергії ТОВ ДТЕК Луганська ТЕС ;

2) Внесено зміни до постанови №1253 від ЗО.Об.2020р. Про видачу ліцензії з виробництва електричної енергії ТОВ ДТЕК Луганська ТЕС , згідно яких: - відтерміновано (перенесено) набуття чинності постанови в частині видачі ліцензій з виробництва електричної та теплової енергії з 01.09.2020 до 01.01.2021; - передбачено додаткові умови видачі ліцензій (надання документів, що підтверджують правонаступництво Позивача за борговими зобов`язаннями ТОВ ДТЕК Східенерго перед НАК Нафтогаз України).

Позивач вважає Постанову №1536 протиправною з огляду на наступне.

1. Постанова прийнята з перевищенням повноважень Відповідача. Законодавством не передбачено можливості, підстав та процедури відтерменування (перенесення) погоджених строків видачі ліцензії.

2. Законодавством не передбачено надання документального підтвердження правонаступництва, в якості обов`язкової умови видачі ліцензій на виробництво теплової та електричної енергії.

3. Оскаржувана постанова має дискримінаційний характер та порушує законні інтереси і права Позивача.

Ухвалою суду від 19.08.2020 прийнято позовну заяву до розгляду та відкрито провадження у справі за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю ДТЕК Луганська теплова електрична станція до Національної комісії, що здійснює регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг про визнання постанови протиправною та скасування постанови, вирішено справу розглядати в порядку загального позовного провадження, призначено справу до розгляду у підготовчому засіданні на 03 вересня 2020 року.

21 серпня 2020 року від позивача надійшла заява про залишення адміністративного позову без розгляду.

Заява позивача про залишення адміністративного позову без розгляду по суті є відкликанням зазначеного адміністративного позову.

Клопотання позивача про залишення адміністративного позову без розгляду по суті є відкликанням зазначеного адміністративного позову.

Представники сторін в судове засідання не прибули, про дату, час та місце розгляду справи повідомлені належним чином.

Відповідно до частини дев`ятої статті 205 КАС України якщо немає перешкод для розгляду справи у судовому засіданні, визначених цією статтею, але всі учасники справи не з`явилися у судове засідання, хоча і були належним чином повідомлені про дату, час і місце судового розгляду, суд має право розглянути справу у письмовому провадженні у разі відсутності потреби заслухати свідка чи експерта.

З огляду на викладене, суд вважає за можливе розглянути адміністративну справу у письмовому провадженні.

Відповідно до пункту 5 частини першої статті 240 КАС України суд своєю ухвалою залишає позов без розгляду, якщо надійшла заява позивача про залишення позову без розгляду.

Про залишення позову без розгляду суд постановляє ухвалу. Ухвала суду про залишення позову без розгляду може бути оскаржена (частина третя статті 240 КАС України).

Враховуючи, що заява про залишення позову без розгляду подано представником позивача у межах його процесуальних прав, не порушує нічиїх прав та інтересів, суд вважає за необхідне залишити позов без розгляду.

Керуючись статтями 132, 143, 240, 243, 248 Кодексу адміністративного судочинства України, суд -

УХВАЛИВ:

Заяву представника позивача про залишення позову без розгляду задовольнити.

Позовну заяву Товариства з обмеженою відповідальністю ДТЕК Луганська теплова електрична станція до Національної комісії, що здійснює регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг про визнання постанови протиправною та скасування постанови залишити без розгляду.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення, якщо інше не передбачено цим Кодексом. Ухвала, постановлена судом поза межами судового засідання або в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, під час розгляду справи в письмовому провадженні, набирає законної сили з моменту її підписання суддею (суддями).

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення. Якщо в судовому засіданні оголошено лише вступну та резолютивну частини ухвали суду, або розгляду справи в порядку письмового провадження, зазначений строк обчислюється з дня складання повного судового рішення.

Апеляційна скарга подається до Першого апеляційного адміністративного суду через Луганський окружний адміністративний суд.

СуддяІ.В. Тихонов

Дата ухвалення рішення03.09.2020
Оприлюднено07.09.2020

Судовий реєстр по справі —360/3081/20

Ухвала від 03.09.2020

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

І.В. Тихонов

Ухвала від 03.09.2020

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

І.В. Тихонов

Ухвала від 19.08.2020

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

І.В. Тихонов

Ухвала від 17.08.2020

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

І.В. Тихонов

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні