Ухвала
від 09.09.2020 по справі 240/9671/19
СЬОМИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

Справа № 240/9671/19

09 вересня 2020 року

м. Вінниця

Сьомий апеляційний адміністративний суд у складі колегії:

головуючого судді: Ватаманюка Р.В.

суддів: Смілянця Е. С. Капустинського М.М.

розглянувши в порядку письмового провадження апеляційну скаргу Житомирської обласної партійної організації Всеукраїнське об`єднання "Батьківщина" на рішення Житомирського окружного адміністративного суду від 19 лютого 2020 року у справі за адміністративним позовом Житомирської обласної партійної організації Всеукраїнське об`єднання "Батьківщина" до Житомирської обласної виборчої комісії, третя особа: ОСОБА_1 про визнання протиправною бездіяльності, зобов`язання вчинити дії,

В С Т А Н О В И В :

17 серпня 2020 року до суду надійшло клопотання Голови Житомирської обласної партійної організації Всеукраїнського об`єднання "Батьківщина" про відкладення розгляду справи у звязку з перебуванням представника позивача у відрядженні.

03 та 04 вересня 2020 року до суду надійшли клопотання представника позивача - адвоката Пінак Є. Р. про відкладення розгляду справи у зв`язку з перебуванням на самоізоляції протягом двох тижнів.

Частиною 1 ст. 313 КАС України вказано, що суд апеляційної інстанції відкладає розгляд справи в разі неявки у судове засідання учасника справи, стосовно якого немає відомостей про вручення йому судової повістки, або за його клопотанням, коли повідомлені ним причини неявки буде визнано судом поважними.

Враховуючи доводи клопотання представника позивача про відкладення розгляду справи та вважаючи поважними причини неявки в судове засідання колегія суддів вважає за необхідне задовольнити клопотання позивача та відкласти розгляд справи.

Крім того, в ході розгляду справи колегія суддів дійшла висновку про необхідність залучення до участі у справі третіх осіб: ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 та витребування в Житомирської обласної партійної організації Всеукраїнське об`єднання "Батьківщина" додаткових документів, а саме документальне підтвердження обставин, які слугували підставою для виключення зі списків кандидатів в депутати ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , з таких підстав.

Відповідно до ч.2 ст.49 КАС України треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого засідання або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права, свободи, інтереси або обов`язки. Вони можуть бути залучені до участі у справі також за клопотанням учасників справи.

У відповідності до ч. 5 ст. 49 КАС України про залучення третіх осіб до участі у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначає, на які права чи обов`язки такої особи та яким чином може вплинути рішення суду у справі.

Крім того, відповідно до п. 4 ч. 3 ст. 317 КАС України порушення норм процесуального права є обов`язковою підставою для скасування судового рішення та ухвалення нового рішення суду, якщо суд прийняв рішення про права, свободи, інтереси та (або) обов`язки осіб, які не були залучені до участі у справі.

Як встановлено з матеріалів справи, предметом даного позову прийняття рішення щодо скасування рішення Житомирської обласної виборчої комісії про реєстрацію наступних кандидатів у депутати до Житомирської обласної ради, включених до виборчого списку від Житомирської обласної партійної організації Всеукраїнського об`єднання "Батьківщина", з виключенням їх з виборчого списку: ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 .

За таких обставин колегія суддів дійшла висновку про те, що даний спір стосується прав та обов`язків ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 у зв`язку з чим, вважає за необхідне залучити вказаних осіб до участі у справі як третіх особі, які не заявляє самостійних вимог на предмет спору.

Разом з тим, з пояснень позивача вбачається, що ОСОБА_7 та ОСОБА_8 померли, а ОСОБА_9 виїхав на постійне місце проживання до Польщі, проте, такі доводи не підтверджуються жодними документами.

Статтею 80 КАС України передбачено, що учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений в частинах другій та третій статті 79 цього Кодексу. Якщо таке клопотання заявлено з пропуском встановленого строку, суд залишає його без задоволення, крім випадку, коли особа, яка його подає, обґрунтує неможливість його подання у встановлений строк з причин, що не залежали від неї.

Про витребування доказів за власною ініціативою або за клопотанням учасника справи, або про відмову у витребуванні доказів суд постановляє ухвалу.

Будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду.

Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

Отже, з метою повного та всебічного з`ясування обставин у справі, колегія суддів вважає за необхідне витребувати в Житомирської обласної партійної організації Всеукраїнське об`єднання "Батьківщина" документи, які підтверджують смерть ОСОБА_7 та ОСОБА_8 та виїзд за кордон на постійне місце проживання ОСОБА_9 .

Керуючись ч. 2 ст.49,ст.ст. 243, 325, 328, 329 КАС України, суд

У Х В А Л И В :

клопотання Житомирської обласної партійної організації Всеукраїнське об`єднання "Батьківщина" про відкладення розгляду справи задовольнити.

Розгляд справи відкласти до 10:20 год 23 вересня 2020 року.

Залучити до участі у справі № 240/9671/19 в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 .

Надіслати ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 копію адміністративного позову, рішення суду першої інстанції, апеляційної скарги та доданих до неї матеріалів разом з ухвалою про відкриття апеляційного провадження у справі.

Зобов`язати Житомирську обласну партійну організацію Всеукраїнське об`єднання "Батьківщина" надати суду документи, які підтверджують смерть ОСОБА_7 та ОСОБА_8 та виїзд за кордон на постійне місце проживання ОСОБА_9 .

Копію ухвали направити особам, що беруть участь у справі.

Ухвала суду набирає законної сили з моменту підписання суддями та оскарженню не підлягає.

Головуючий Ватаманюк Р.В. Судді Смілянець Е. С. Капустинський М.М.

Дата ухвалення рішення09.09.2020
Оприлюднено14.09.2020
Номер документу91443980
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправною бездіяльності, зобов`язання вчинити дії

Судовий реєстр по справі —240/9671/19

Ухвала від 23.11.2020

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Токарева Марія Сергіївна

Постанова від 19.10.2020

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Загороднюк А.Г.

Ухвала від 16.10.2020

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Загороднюк А.Г.

Постанова від 01.10.2020

Адміністративне

Сьомий апеляційний адміністративний суд

Ватаманюк Р.В.

Ухвала від 09.09.2020

Адміністративне

Сьомий апеляційний адміністративний суд

Ватаманюк Р.В.

Ухвала від 30.07.2020

Адміністративне

Сьомий апеляційний адміністративний суд

Ватаманюк Р.В.

Ухвала від 12.05.2020

Адміністративне

Сьомий апеляційний адміністративний суд

Охрімчук І.Г.

Ухвала від 07.04.2020

Адміністративне

Сьомий апеляційний адміністративний суд

Охрімчук І.Г.

Рішення від 19.02.2020

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Токарева Марія Сергіївна

Ухвала від 25.02.2020

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Загороднюк А.Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні